Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@02:16:40 GMT

ملت فلسطين راهي جز مقاومت ندارد

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۸۵۱۶۶

ملت فلسطين راهي جز مقاومت ندارد

خبرگزاری آریا- القدس العربی: دو دولت فرضی یکی در غزه و دیگری در رام الله ادامه خواهد یافت، وضعی که به نفع هیچ کس جز رژیم غاصب اسرائیلی نیست.
به گزارش خبرگزاری آریا، القدس العربی نوشت: انتخابات فلسطینی سرابی بیش نیست و ملت فلسطین برای خروج از این بیراهه و سردرگمی راهی جز مقاومت ندارد.
پایگاه اینترنتی روزنامه القدس العربی چاپ لندن در مقاله‌ای به قلم عبدالحلیم قندیل نوشت: توسل به برگزاری انتخابات فلسطینی، ابتدا به عنوان راهی برای حل معضل دو دستگی دیرینه فلسطینی به نظر می‌رسید سپس آنچه از ابتدا نیز به آسانی قابل درک بود، آشکار شد، زیرا این راه حل فرضی به نوبه خود مشکلات جدیدی می‌آفریند که مانع برگزاری انتخابات می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه‌های «فتح» و «حماس» توافق دارند که انتخابات بدون قدس برگزار نشود. پس از آن وقتی نوبت به جزئیات می‌رسد، اختلافات پدیدار می‌شود. گروه فتح منتظر اجازه اسرائیل است که انتخابات را در قدس اشغالی هم برگزار کند، اما جنبش حماس می‌خواهد برگزاری انتخابات را در قدس به یک اقدام در چارچوب مقاومت تبدیل و عملیات انتخابات را به عنوان امر واقع (عمل انجام شده) تحمیل کند بدون اینکه منتظر موافقت اسرائیل بماند. این در حالی است که رژیم غاصب اسرائیلی که اعلام کرد قدس را به طور کامل به خاک خود الحاق کرده است و دولت ترامپ نیز از آن حمایت و «قدس یکپارچه» را به عنوان پایتخت ابدی اسرائیل اعلام کرد، با برگزاری انتخابات در قدس موافقت نخواهد کرد؛ بنابراین آنچه اتفاق می‌افتد این است که انتخابات پیشنهادی که به مدت بیش از پنج سال به تاخیر افتاده است، به این زودی برگزار نخواهد شد.

هدف اسرائیل این است که بحرانی به نام «مسئله غزه» ایجاد و نوار غزه محاصره شده را از سایر بخش‌های فلسطین جدا کند و در نهایت آن را وارد نزاع با تشکیلات خودگردان فلسطین در رام الله سازد
این در حالی است که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز اعلام کرده است که انتخابات بدون قدس برگزار نخواهد شد. بر این اساس صدور حکم برگزاری انتخابات به زمان نامعلومی موکول خواهد شد و شاید پیشنهاد انتخابات از اساس لغو شود که در این صورت موافقت حماس با انتخابات بیهوده خواهد بود، دوستگی همچنان ادامه خواهد یافت و بحث درباره توافق‌های سیاسی جدید آغاز خواهد شد. به سب همین توافق‌های سیاسی، صد‌ها نشست برگزار شده است هرچند همه چیز روی کاغذ باقی می‌ماند. از آغاز دو دستگی اواسط 2007 تا کنون، حتی یک توافق مصالحه اجرا نشده است و این در حالی است که توافق‌های متعددی بین فتح و حماس به دست آمده است از جمله توافق‌هایی که با حمایت دولت مصر محقق شده است که آخرین بار توافق به دست آمده در قاهره اکتبر 2017 بود؛ بنابراین طرح انتخابات فلسطینی صرفا به یک سراب تبدیل می‌شود و نشان می‌دهد که دو دستگی فلسطینی تا اطلاع بعدی به قوت خود باقی است و در نتیجه دو دولت فرضی یکی در غزه و دیگری در رام الله، ادامه خواهد یافت، وضعی که به نفع هیچ کس جز رژیم غاصب اسرائیلی نیست. این رژیم می‌خواهد نه تنها قدس بلکه کرانه غربی را به طور کامل ضمیمه خاک خود کند و غزه را به عنوان یک زندان بزرگ برای حدود دو میلیون فلسطینی نگاه دارد و آن را از هر طرف محاصره کند. هدف اسرائیل این است که بحرانی به نام «مسئله غزه» ایجاد و نوار غزه محاصره شده را از سایر بخش‌های فلسطین جدا کند و در نهایت آن را وارد نزاع با تشکیلات خودگردان فلسطین در رام الله سازد. با این کار وقتی که نوار غزه سرگرم نزاع شود، از نزاع اصلی با دشمن اسرائیلی منحرف خواهد شد و اسرائیل از این طریق، جدایی جغرافیایی بین غزه و کرانه باختری را به جدایی سیاسی نهایی تبدیل خواهد کرد.
درک علت اصلی دو دستگی فلسطینی کار دشواری نیست. انتخابات سال 2006 خود مقدمه‌ای برای ایجاد این دو دستگی بود. حماس در این انتخابات پیروز شد و پس از وفات یاسر عرفات موسس جنبش فتح و تضعیف جذابیت آن میان عموم فلسطینیها، ستاره بخت این جنبش کم فروغ شد به گونه‌ای که تشکیل دولت اسماعیل هنیه، اذعان به نتایج انتخاباتی بود که حماس براساس قواعد برآمده از توافقنامه اسلو، وارد آن شد هرچند قبل و بعد از این انتخابات اعلام کرد مخالف توافقنامه اسلو است. در همین حال تناقضات متعدد به طور طبیعی سبب انفجار اوضاع و مانع تشکیل دولت هنیه شد. در ادامه دولت هنیه کنار رفت و فلسطینی‌ها درگیر جنگی شدند که صد‌ها نفر از طرفداران فتح و حماس در آن کشته و هزاران نفر مجروح شدند و در نهایت جنبش حماس بر نوار غزه سلطه یافت و ساختار سیاسی کاملا جدا از ساختار سیاسی رام الله ایجاد گردید، افراد زیادی تحت تعقیب قرار گرفتند و بازداشت شدند. طرفین اتهاماتی علیه یکدیگر تا سطح خیانت رد و بدل کردند به گونه‌ای که همه توافق‌های مصالحه به نوشته‌های روی کاغذ تبدیل گردید.
مقصود واضح است آنچه با انتخابات فاسد شود، بار دیگر با انتخابات درست نمی‌شود. در همین حال هیچ تضمینی وجود ندارد که نتایج انتخابات جدید درصورت برگزاری، پذیرفته شود، زیرا اراده‌ای برای توافق وجود ندارد و هزاران علت برای تمدید دو دستگی به وجود می‌آید.

وقتی نوار غزه سرگرم نزاع شود، از نزاع اصلی با دشمن اسرائیلی منحرف خواهد شد و اسرائیل از این طریق، جدایی جغرافیایی بین غزه و کرانه باختری را به جدایی سیاسی نهایی تبدیل خواهد کرد
در بخش دیگری از این مقاله آمده است: هیچ راهی برای خروج از این بیراهه وجود ندارد جز اینکه از توافقنامه اسلو و همه پیامد‌های آن رها شوند، همه نهاد‌های شکل گرفته براساس این توافقنامه منحل گردند، انتخاباتی که منحرف کننده توجهات از هدف اصلی است، متوقف و بدنه رهبری فلسطینی به سازمان آزادیبخش فلسطین بازگردانده شود و حماس و جهاد اسلامی به آن ملحق شوند. این سازمان پس از بازسازی، نماینده قانونی و تنها نماینده ملت فلسطین به شمار می‌آید و بر سر برنامه جدید مقاومت توافق می‌شود. در همین حال نباید گزینه مقاومت مسلحانه مشروع یک ملت زیر اشغال کنار گذاشته شود. باید روش مقاومت مردمی را در این مرحله در پیش گرفت و براساس این روش تظاهرات و راهپیمایی‌های مردمی سازماندهی شده و برنامه ریزی شده برگزار کرد. این کاری است که هر مرد و زن فلسطینی می‌تواند انجام دهد با این هدف که فشار‌ها برای پایان دادن به اشغالگری افزایش یابد و موازنه قوای جدیدی شکل بگیرد و بحران داخلی رژیم اشغالگر اسرائیلی تشدید شود، رژیمی که برای نخستین بار، یک سال است که با مشکل تشکیل دولت جدید روبرو است. شانس احیای وحدت رهبری فلسطینی هر اندازه که باشد، چنین امری واقعا امکانپذیر است، البته در صورتی که همه گروه‌ها نیات خالصانه داشته باشند و برای دستیابی به اهداف استقامت کنند. مسئله فلسطین مسئله‌ای است که یک ملت حامی آن است و خفت و خیانت حکام عرب و یا توطئه بین المللی، تلاش این ملت را تضعیف نخواهد کرد. جمعیت مردم فلسطینی بیش از جمعیت صهیونیست‌های استعمارگری است که از گوشه و کنار دنیا به فلسطین کشانده شده اند. این ملت جدید فلسطینی می‌تواند معجزه‌ها بیافریند و انتفاضه‌های آن از جایی متولد شود که به طور کامل ناامیدی به نظر می‌رسد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ملت فلسطین مقاومت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۸۵۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس: مقاومت تسلیم فشارها در مذاکرات نمی‌شود

یکی از رهبران حماس، تهدیدات صهیونیست‌ها برای حمله به رفح را در چهارچوب تلاش آنها برای تحت فشار قرار دادن مقاومت در مذاکرات دانسته و تاکید کرد که ما در هر توافقی به خواسته‌های اصلی خود از جمله توقف دائمی جنگ پایبندیم. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در سایه تحرکات اخیر رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح در جنوبی‌ترین نقطه نوار غزه، «جهاد طه» یکی از رهبران حماس اعلام کرد که درخواست ارتش رژیم صهیونیستی از ساکنان رفح در شرق این منطقه برای تخلیه فوری آن و رفتن به منطقه المواصی در چهارچوب فشارهای تل آویو بر گروه‌های مقاومت و جنبش حماس با هدف تسلیم کردن آنها در مذاکرات و تن دادن مقاومت به هر توافقی است.

این مسئول حماس تاکید کرد که شروط حماس در مذاکرات کاملاً واضح بوده و هرگز از آنها عقب نشینی نمی‌کند و این شروط شامل آتش بس دائمی، عقب نشینی کامل اشغالگران از نوار غزه، بازگشت آوارگان به مناطق خود ورود کمک‌های کافی به نوار غزه و بازسازی آن می‌شود تا در نهایت منجر به توافقی برای مبادله اسرا گردد.

وی تصریح کرد که طی روزهای گذشته و با وجود تلاش‌هایی که حماس برای به نتیجه رسیدن مذاکرات انجام داد اما این طرف اسرائیلی بود که مانع رسیدن به توافق شد؛ زیرا مواضع صهیونیست‌ها نشان می‌دهد که آنها حتی در صورت رسیدن به توافق نیز قصد ادامه تجاوزاتشان را دارند و بنابراین ما از جامعه بین المللی می‌خواهیم تا مسئولیت‌های خود را در این زمینه بر عهده بگیرد.

جهاد طه در ادامه گفت که با این وجود تلاش‌ها برای رسیدن به توافق تا این لحظه ادامه دارد و حماس با روحیه مثبت با آن برخورد می‌کند و امیدواریم که طی ساعات آینده نتیجه مثبتی حاصل شود. این روحیه مثبت ما در خدمت تحقق خواسته‌های ملت فلسطین است.

وی درباره تهدیدات رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح گفت که تل آویو از سه ماه قبل برای حمله به این شهر تهدید می‌کند و چندین بار مناطق مختلف آن را بمباران کرده است و این موضوع جدیدی نیست.

در حالی که شب گذشته رسانه‌های عبری درباره احتمال شکست مذاکرات آتش بس و تبادل اسرا خبر دادند امروز دوشنبه یک منبع صهیونیستی در گفتگو با روزنامه نیویورک تایمز اعلام کرد که دلیل شکست معامله تبادل اسرا و آتش بس در نوار غزه مانع تراشی‌های نتانیاهو و لجاجت و اصرار وی برای حمله ارتش اسرائیل به رفح است. معامله تبادل اسرا و آتش بس در نوار غزه به موفقیت نزدیک شده بود اما آنچه که موفقیت این توافق را از بین برد لجاجت نتانیاهو و اصرار او درباره عملیات ارتش اسرائیل در رفح بود.

بعد از تشدید تحرکات صهیونیست‌ها برای حمله به رفح و اخباری که درباره دستور ارتش رژیم اشغالگر برای تخلیه شرق این منطقه منتشر شده است یک منبع وابسته به مقاومت فلسطین اعلام کرد: در سایه حوادث اخیر که در آن نیروهای اشغالگر تهدید به حمله کامل یا جزئی به رفح می‌کنند ممکن است جنبش حماس برای توقف مذاکرات جاری ( مذاکراتی که درباره آتش بس و تبادل اسرا در قاهره برگزار می‌شود) اقدام کند.

این واکنش حماس بعد از آن بود که ارتش رژیم صهیونیستی امروز دوشنبه از ساکنان شرق منطقه رفح خواست فورا منطقه را تخلیه و به منطقه المواصی در نزدیکی مصر بروند.

منابع عبری: حماس تاکید دارد پایان جنگ در توافق نوشته شودعضو حماس: نتانیاهو به دنبال توافق نیستحماس: از خواسته‌های اساسی خود کوتاه نخواهیم آمد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاکید گروه‌های فلسطینی بر غیرقابل تغییر بودن مدیریت بر گذرگاه رفح
  • ویژگی‌های مثبت توافق آتش‌بس برای مقاومت و ملت فلسطین
  • فریاد «نه به نسل‌کشی در رفح» قلب لندن را لرزه درآورد
  • هیئتی از تل‌آویو راهی قاهره است
  • هشدار گروه‌های فلسطینی درباره جنایت صهیونیست‌ها در رفح
  • درگیری شدید مقاومت فلسطین و ارتش اسرائیل در شرق رفح/ شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۷۸۹ نفر رسید
  • تجلیل امیرعبداللهیان از ایستادگی ملت ‌و گروه‌های مقاومت فلسطینی در برابر صهیونیست‌ها
  • شادی فلسطینی‌ها پس از پذیرش توافق توسط حماس
  • موافقت حماس با توافق پیشنهادی آتش‌بس
  • حماس: مقاومت تسلیم فشارها در مذاکرات نمی‌شود