Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، روزنامه دیلی تلگراف در گزارشی نوشت: دکتر پل دورفمن، رئیس گروه مشورتی هسته‌ای اعلام کرد که چهار رآکتور هسته‌ای که در امارات در حال ساخته شدن است احتمالا راه را برای رقابت تسلیحاتی در منطقه هموار می‌کند که همین امر احتمال فاجعه هسته‌ای مثل فاجعه چرنوبیل را در منطقه خلیج فارس به دنبال خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او هشدار داده است که نیروگاه هسته‌ای براکه امارات شاخصه‌های کلیدی امنیتی را ندارد و تهدیدی برای محیط زیست و یک هدف بالقوه برای تروریست‌ها است و می‌تواند به عنوان بخشی از طرح‌های بزرگ‌تر در جهت تولید و توسعه تسلیحات هسته‌ای باشد .

این دانشمند هسته‌ای گفت: احتمالا بسیاری از انگیزه‌های ساخت این رآکتورها پنهان هستند، اماراتی‌ها به رغم اینکه ادعا می‌کنند به عدم گسترش سلاح هسته‌ای و مسالمت‌آمیز بودن برنامه خود پایبند هستند اما به افزایش توان هسته‌ای خود فکر می‌کنند.

امارات سال ۲۰۰۹ هیئتی را از کره جنوبی برای ساخت زرادخانه به خدمت گرفت تا اولین رآکتور هسته‌ای را در شبه جزیره عربستان داشته باشد.

اما تحلیلگران معتقدند که امارات برای رقابت تسلیحاتی هسته‌ای با ایران تلاش می‌کند.

دیلی تلگراف نوشت: درحالی که قطر، امارات را به تهدید امنیتش از طریق این رآکتورها متهم می‌کند امارات این اتهامات را تکذیب کرده است. حوثی‌ها مدعی‌اند که آن‌ها این رآکتورها را هدف قرار داده‌اند و اماراتی‌ها می‌گویند که حمله سال ۲۰۱۷ را از طریق سامانه هوایی دفع کرده‌اند. حملات ابقیق و خریص در اواسط سپتامبر نشان داد که سامانه دفاع هوایی احتمالا قادر به مقابله با چنین حملاتی نیست.

دورفمن هشدار داد که این رآکتورها در معرض تغییرات آب و هوایی و افزایش دمای هوا قرار دارند و این امر احتمالا بر سیستم‌های تهویه و سردکن در داخل این رآکتورها تأثیر می‌گذارد. این کارشناس هسته‌ای هشدار داد که هرگونه حمله موشکی مثل حملات آرامکو احتمالا به فاجعه هسته‌ای زیست‌محیطی مثل فاجعه چرنوبیل منجر می‌شود.

این روزنامه نسبت به خطر نشت مواد رادیواکتیو یا انفجارها یا از کار افتادن دستگاه‌ها حین انتشار مواد پرتوزا در منطقه هشدار داد که این مساله احتمالا به تأثیر ویرانگری بر محیط زیست در منطقه می‌انجامد مخصوصا اگر تأثیرات منفی آن به مراکز مسکونی بزرگ در ساحل خلیج فارس برسد.

چند سال پیش محمد ابراهیم الحمادی، رئیس اجرایی مؤسسه انرژی هسته‌ای امارات اعلام کرد، کشورش برنامه هسته‌ای خود را که شامل تأسیس چهار رآکتور هسته‌ای برای تولید برق است در سال ۲۰۲۰ به پایان می‌رساند.

مارس گذشته دولت قطر گفت، نیروگاه هسته‌ای براکه امارات که در دست احداث دارد تهدید خطرناکی علیه ثبات منطقه‌ای و محیط زیست است.

قطر از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواست چارچوب کاری را درباره امنیت هسته‌ای در خلیج فارس ایجاد کند.

وزارت امور خارجه قطر در نامه‌ای به مدیر آژانس انرژی هسته‌ای اعلام کرد، دوحه نگرانی زیادی درباره راه‌اندازی نیروگاه براکه دارد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۸۶۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مصر و اردن درباره کوچاندن فلسطینیان/ تاکید قطر بر جلوگیری از ورود منطقه به جنگ

طبق گزار شبکه الجزیره، «مصطفی مدبولی» نخست وزیر مصر گفت: حمله به منطقه رفح در جنوب نوار غزه، موضوع فلسطین را نابود می‌کند و به آوارگی کامل ساکنان فلسطین منجر می‌شود.

مدبولی اضافه کرد: جهان چگونه می‌تواند به تشکیل کشور مستقل فلسطین بدون وجود ملت فلسطین راضی شود.

وی گفت: زمان آن فرارسیده است که جامعه جهانی، حق ملت فلسطین را در داشتن کشور مستقل به رسمیت بشناسد.

نخست وزیر اردن نیز گفت: نسبت به انجام هر اقدامی از سوی اسرائیل که زمینه ساز کوچ اجباری یا داوطلبانه فلسطینی‌ها شود، هشدار می‌دهیم، زیرا این اقدام، فلسطین را نابود می‌کند.

«بشرخصاونه» اضافه کرد: انتقال داوطلبانه و یا اجباری فلسطینی ها، نقض توافق‌های صلح (سازش) میان اسرائیل و کشور‌های عربی است و ما اجازه چنین کاری را نمی‌دهیم.

نخست وزیر و وزیر خارجه قطر نیز خواستار آتش بس فوری در نوار غزه، توقف حملات، آزادی اسیران و تامین کمک‌های انسانی برای ساکنان این منطقه شد.

«محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» افزود: برجسته‌ترین چالش در مقابل برقراری صلح در خاورمیانه، ناکامی جامعه جهانی در حل و فصل موضوع فلسطین است.

وی اضافه کرد: باید همه درگیری‌ها و اختلاف‌ها از مسیر مسالمت آمیز حل و فصل و از ورود منطقه به جنگ جلوگیری شود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • لهستان: برای طرح اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو آماده‌ایم
  • هشدار وضعیت اضطراری در پی فوران آتشفشانی در اندونزی
  • کل منچستریونایتد برای فروش غیر از سه بازیکن!
  • هشدار به ساکنان ایلام
  • هشدار احتمال وقوع سیلاب در ایلام
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • هشدار مصر و اردن درباره کوچاندن فلسطینیان/ تاکید قطر بر جلوگیری از ورود منطقه به جنگ
  • انگلیس قصد دارد ارتش خود را با موشکهای ساخت داخلی مجهز کند
  • سال گذشته گرم‌ترین سال در جهان ثبت شد
  • هشدار تشکیلات خودگردان درباره پیامدهای حمله صهیونیست‌ها به رفح