Web Analytics Made Easy - Statcounter

البته این فقط کسب و کارهای کوچک و متوسط نیستند که رشد و توسعه آن ها اهمیت و تاثیر زیادی در اقتصاد کشور دارد، بلکه میزان توسعه کسب و کارهای بزرگ نیز از شاخصه های اصلی کشورهای توسعه یافته است. اما مسئله اصلی اینجاست که تعریف توسعه در کسب و کارهای کوچک و متوسط با مفهوم آن در کسب و کارهای بزرگ تا حدی تفاوت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تفاوت در مفهوم توسعه کسب و کارهای کوچک، متوسط و بزرگ

قطعا زمانی که در مورد توسعه یک کسب و کار کوچک صحبت می کنیم منظورمان از توسعه با وقتی که در مورد توسعه کسب و کارهای بزرگ صحبت می کنیم متفاوت است. توسعه یک کسب و کار کوچک در حقیقت به معنای بزرگتر شدن و تبدیل شدن به کسب و کاری با ابعاد بزرگتر است. در واقعه توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط به این معناست که این کسب و کارها محصولات یا خدماتشان را با نیازهای بازار تطبیق داده اند و به این اطمینان رسیده اند که اگر ابعاد کسب و کار را بزرگ تر کنند، نه تنها به نتیجه می رسند، بلکه نتایج بهتری دریافت می کنند.

اما زمانی که در مورد کسب و کارهای بزرگ صحبت می کنیم، در بیشتر موارد، منظور از توسعه، ورود به بازارهای بین المللی و صادرات خدمات و محصولات به کشورهای دیگر است.

موانع مختلفی بر سر راه توسعه کسب و کارهای بزرگ، متوسط و کوچک وجود دارد، اما موانع مالی یکی از مهمترین این موانع محسوب می شود. در ادامه مهمترین موانع مالی که مانع توسعه این کسب و کارها در ابعاد مختلف می شوند را بررسی می کنیم.

دغدغه مالی صاحبین کسب و کارهای کوچک و متوسط

بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط، همان کسب و کارهایی هستند که تعداد پرسنل آن ها کمتر از 100 نفر است. در واقع یک فروشگاه با دو نفر کارمند فروش با یک شرکت پخش مواد غذایی که 95 نفر پرسنل دارد هر دو در دسته واحدهای اقتصادی کوچک و متوسط قرار می گیرند. بنابراین بنگاه های کوچک و متوسط ممکن است در اندازه کسب و کار با هم اختلاف زیادی داشته باشند.

معمولا دغدغه های اصلی این کسب و کارها حول محوریت بزرگ شدن مجموعه و افزایش تعداد پرسنل است. مشکلات و دغدغه های کسب و کارهای کوچک به اندازه ظرفیت آن ها کوچک یا بزرگ است. برای مثال در یک فروشگاه کوچک، قیمت نرم افزار حسابداری و هزینه حقوق یک حسابدار پاره وقت خود می تواند یکی از دغدغه های موجود برای مدیریت امور مالی باشد.

اعطای تسهیلات مالی و کمک های دولتی نیز از مسائل دیگری است که صاحبین کسب و کارهای کوچک و متوسط با آن درگیر هستند. متاسفانه در حال حاضر بنگاه های کوچک و متوسط با اینکه نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می کنند، اما دولت به اهمیت توسعه آن ها توجه چندانی ندارد. در واقع دولت به این مسئله توجه ندارد که توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط خود به خود باعث پیشرفت وضعیت اقتصادی کشور خواهد شد.

البته دغدغه های مالی کسب و کارهای کوچک و متوسط محدود به همین موارد نیست. مسائلی مثل رد کردن لیست بیمه کارکنان یا پرداخت مالیات های سنگین و بسیاری از مسائل ریز و درشت دیگر از مواردی هستند که با عدم وجود حمایت های دولتی، بار روی دوش کسب و کارهای متوسط و کوچک را سنگین تر کرده اند.

مهمترین موانع توسعه کسب و کارهای بزرگ چیست؟

همانطور که اشاره کردیم دغدغه کسب و کارهای بزرگ ورود به بازارهای بین المللی و صادرات کالا و خدمات به کشورهای دیگر است.

موضوع اعتبار اسنادی از مسائل بسیار پراهمیت مالی است که در معاملات بین المللی اهمیت بسیاری دارد و در سال های اخیر با توجه به محدودیت های به وجود آمده در این مورد، صادرات و معاملات بین المللی به امر مشکلی تبدیل شده است. البته همچنان راهکارهایی برای دور زدن تحریم ها و کنار گذاشته نشدن صادرات وجود دارد، اما قطعا میزان آن را کاهش خواهد داد. در صورتی که با این موضوع آشنایی کافی ندارید پیشنهاد می کنیم مقاله گشایش اعتبار اسنادی  را مطالعه کنید.

سخن آخر

با توجه به مسائل سیاسی و بازگشت تحریم ها مسائل مالی جدیدی بر کسب و کارها تحمیل شده که باعث افزایش مشکلات و به مانع بزرگی برای توسعه آن ها تبدیل شده است. البته صادرات در کسب و کارهای بزرگ اکنون نیز به صفر نرسیده، اما باید به این نکته توجه داشت که در زمان برداشته شدن تحریم ها نیز اتفاق بزرگی در زمینه صادرات رخ نداد. بنابراین نباید منتظر برداشته شدن تحریم ها بود. دولت ها باید در مسیر توسعه اقتصادی به توسعه بنگاه های اقتصادی کوچک و بزرگ نیز کمک کنند، تا همگام با رشد این بنگاه ها و به دنبال آن، وضعیت اقتصادی کشور نیز متحول شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کسب و کار مسائل اقتصادی بنگاه اقتصادی نرم افزار حسابداری تسهیلات مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۸۷۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور

در دهه‌های اخیر، توسعه زیرساخت‌ها به عنوان یکی از ارکان اصلی پیشبرد اهداف اقتصادی و اجتماعی در سطح جهانی شناخته شده است. بخش‌های حیاتی مانند صنعت نفت، که نقش کلیدی در توسعه اقتصادی کشورها دارند، به سرمایه‌گذاری‌های هنگفت و بلندمدت نیازمند هستند. بنابراین فهم و درک نحوه استفاده از سازوکارهای مالی نوین تامین مالی برای توسعه زیرساخت‌های کلیدی کشور، از جمله در صنایع حیاتی مانند نفت و گاز ، نقش مهمی در پیشبرد اهداف توسعه‌ای ایفا می‌کند.

با توجه به پتانسیل بالای سودآوری طرح های توسعه ای دولت با ابزارهای حاکمیتی در دست کشور، استفاده از روش‌های نوین تأمین مالی می‌تواند نقش کلیدی در جذب سرمایه‌های خرد و کلان مردمی داشته باشد. یکی از این روش‌ها، استفاده از مدل شرکت‌های سهام عام پروژه است. این شرکت‌ها با ارائه سهام ممتاز که دارای تضمین‌های حداقل سود ثابت و حقوق مالی پیشرو هستند، می‌توانند به عنوان یک راهکار جذاب برای جذب سرمایه‌گذاران عمل کنند. سهام ممتاز با تضمین حداقل سود، امکانی ایمن و جذاب برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌آورد که نه تنها به آنها اطمینان می‌دهد در صورت تحقق پیش‌بینی‌های مثبت، سود مناسبی کسب کنند، بلکه در مواقع نوسان بازار نیز از سرمایه‌شان محافظت می‌کند.

این نوع تغییر در مدل سرمایه‌گذاری به ویژه در شرکت‌های سهام عام پروژه، با تضمین کف سود از طریق استفاده از مزایای سهام ممتاز، تأثیر مثبتی بر پیشبرد پروژه‌های زیرساختی خواهد داشت. این مدل تضمین می‌کند که سرمایه‌گذاران، حتی در سطح خرد، سود قابل توجهی را به صورت تضمینی دریافت کنند. این امر انگیزه‌های مالی قوی برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌آورد و تضمین می‌کند که آنها به صورت فعال در تأمین مالی پروژه‌ها مشارکت کنند.

علاوه بر این، به نفع پیمانکاران است که پروژه‌ها را در زمان‌بندی مشخص و حتی پیش از موعد تعیین شده به اتمام برسانند. تکمیل به موقع پروژه‌ها نه تنها به افزایش رضایت سرمایه‌گذاران منجر می‌شود، بلکه اطمینان از جریان نقدینگی و تداوم سرمایه‌گذاری‌ها را نیز فراهم می‌کند. این رویکرد به شدت کاهش دهنده ریسک‌های مرتبط با پروژه‌های نیمه‌کاره و عدم اتمام به موقع پروژه‌ها است، زیرا هر گونه تأخیر می‌تواند به از دست دادن سود تضمینی و نارضایتی سرمایه‌گذاران منجر شود.

استراتژی تأمین مالی نوآورانه مبتنی بر شرکت سهام عام پروژه با تضمین حداقل سود و اعطای سهام پروژه به مردم، بر خلاف روش‌های سنتی که معمولاً به دولت‌ها وابسته بودند، امکان مشارکت وسیع‌تر سرمایه های مردم و همچنین توان فنی و مهندسی بخش‌ خصوصی را فراهم می‌آورد و باعث تقویت مشارکت مدنی و عمومی در توسعه ملی می‌شود. به این ترتیب، با بهره‌گیری از این مدل‌های جدید، نه تنها افق‌های جدیدی در بخش توسعه زیرساخت‌های کشور گشوده می‌شود، بلکه موجب افزایش شفافیت و کارآمدی در این پروژه‌ها نیز خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول
  • قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها ابلاغ شد
  • بسیج سازندگی با کم‌ترین هزینه کارهای بزرگ انجام می‌دهد
  • ژاپن بر روی اینترنت نسل۶، ۵۰۰برابر سریع‌تر از نسل۵ کار می‌کند!
  • حیوانی که دایناسور‌ها در کنار آن کوچک به نظر می‌رسند!
  • خیز ژاپن برای اینترنت نسل ۶، ۵۰۰ برابر سریع‌تر از نسل ۵!
  • عکس| تغییر چهره بازیگر «بزرگ‌مرد کوچک» در کنار رامبد جوان