Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روزنامه واشنگتن تایمز، جاه‌طلبی‌های چین در منطقه شمالگان نشان می دهد که چرا قانونگذاران آمریکایی و وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) اکنون به دنبال راه هایی برای بازنگری در راهبرد آمریکا در این منطقه و اعزام فوری کشتی‌های جدیدی هستند که از قابلیت عملیاتی در منطقه‌ای پوشیده از یخ برخوردار باشد.   

قانون مجوز دفاع ملی آمریکا به ارزش ۷۳۳ میلیارد دلار که هفته پیش توسط دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا امضا شد دولت فدرال را مکلف می‌کند تحقیقات جامع جدیدی را درباره «همه فعالیت‌های نظامی چین در منطقه قطب شمال و سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی این کشور در این منطقه» انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شُمالگان به ناحیه اطراف قطب شمال گفته می‌شود که بخش‌هایی از روسیه، آلاسکا، کانادا، گرینلند، لاپلند و سوالبارد و نیز اقیانوس منجمد شمالی را در بر می‌گیرد.

این دستور در بحبوحه نگرانی‌های فزاینده در داخل دولت ترامپ درباره نگاه چین به این منطقه از نظر راهبردی بسیار مهم مطرح شده است، به ویژه اینکه چین جزو کشورهای این منطقه محسوب نمی‌شود و پکن به دنبال گسترش نفوذ و قدرت خود در سراسر جهان است.

«کارل ال شوالتز» فرمانده گارد ساحلی آمریکا، اوایل ماه جاری میلادی در توئیتی نوشت: مناطق قطبی دیگر جزو مناطق نوظهور نیستند و بخشی از مسائل امنیت ملی معاصر محسوب می شوند.
وی حضور برخی کشورهای غیر عضو منطقه شمالگان در این منطقه را «افزایش اقدامات تجاوزکارانه» توصیف و انتقاد کرد؛ اظهاراتی که به تلاش‌های فزاینده پکن برای افزایش نفوذ در منطقه قطب شمال اشاره داشت.

در قانون مجوز دفاع ملی آمریکا برای مقابله با چین، اقدامات دیگری نیز پیش‌بینی شده است؛ از جمله از وزارت دفاع آمریکا می خواهد به تلاش‌هایش برای شناسایی «بنادر راهبردی» در منطقه شمالگان ادامه دهد. به محض شناسایی و تاسیس چنین بنادری آنها می‌توانند در کنار فرودگاه‌هایی برای انتقال پرسنل نظامی و غیرنظامی به داخل و خارج از این منطقه، میزبان تجهیزات و کشتی‌های گارد ساحلی و نیروهای دریایی باشند.  

همزمان، ارتش آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای استفاده بیشتر از کشتی‌های یخ شکن جدید در پنج سال آینده است که به باور تحلیلگران نشان می‌دهد واشنگتن باید درباره راهبرد خود در منطقه شمالگان جدی‌تر باشد. مقام های ارشد دولتی آمریکا اساسا هرگونه ادعای چین در این منطقه را رد کرده و این موضوع به یکی دیگر از موارد تنش‌آفرین بین این دو کشور تبدیل شده است.

مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا اوایل سال جاری میلادی در تشریح تجدیدنظر در راهبرد دولت آمریکا در منطقه شمالگان گفت: برخی کشورها عضو منطقه شمالگان‌اند و برخی دیگر نیستند. طبقه‌بندی سومی وجود ندارد و هرگونه ادعای دیگر حق دیگری را برای چین ایجاد نمی‌کند.

واشنگتن تایمز نوشت: چنین هشدارهایی از سوی واشنگتن به ظاهر تاثیر چندانی در پکن نداشته است. چین امسال  اعلام کرد که قصد دارد یک کشتی یخ‌شکن دارای سوخت هسته‌ای بسازد که می تواند از آب‌های قطب شمال عبور کند. این  کشتی‌ می تواند قاعده بازی را در این منطقه تغییر دهد و سومین کشتی یخ‌شکن چین خواهد بود. آمریکا اکنون دو کشتی‌ یخ شکن دارد.

شوارتز فرمانده گارد ساحلی آمریکا در سخنرانی اکتبر (مهر) خود گفته بود، آنها (چینی‌ها) واقعا پتانسیل آن را دارند که تا سال ۲۰۲۵ در زمینه کشتی‌های یخ‌شکن از ما پیشی بگیرند به ویژه اگر آمریکا سرعت عمل بیشتری در این زمینه به خرج ندهد.  

یخ‌شکن‌ها نوعی کشتی با دماغه و سازه و ماشین‌آلات ویژه برای شکستن یخ سطح دریا و باز کردن راه برای سایر شناورها هستند. گفته می‌شود روسیه اکنون ۴۰ فروند کشتی یخ‌شکن دارد که در حال عملیات است و مقام‌های آمریکا هشدار داده‌اند که مسکو سرمایه‌گذاری درباره چنین کشتی‌هایی را افزایش داده است. به گفته مقام‌های یادشده، رویکرد گسترده روسیه در منطقه شمالگان در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است.

آمریکا اکنون گزینه‌های محدودی برای گسترش نفوذ خود در منطقه شمالگان دارد. نیروی دریایی آمریکا در حال حاضر دارای یک فروند کشتی «یو. اس. سی. جی. سی پولار استار» است که با طول ۱۲۲ متر، یخ‌شکن غول پیکری محسوب می‌شود که در سال ۱۹۷۶ به آب انداخته شد. یخ‌شکن «یواس‌سی‌جی‌سی هیلی» به طول ۱۲۸ متر، ماموریت خود را در سال ۲۰۰۰ آغاز کرد.

گارد ساحلی و نیروی دریایی آمریکا آوریل ۲۰۱۹ برای رفع کمبودهایش با یک شرکت مستقر در می‌سی‌سی‌پی قراردادی به ارزش ۷۴۵ میلیون دلار برای طراحی و ساخت کشتی یخ‌شکن جدیدی امضا کرد که قرار است ساخت این کشتی در سال ۲۰۲۱ آغاز و در سال ۲۰۲۴ تحویل داده شود.
۲۰۲۳

برچسب‌ها نظامی روسیه چین ایالات متحده آمریکا اروپا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نظامی روسیه چین ایالات متحده آمریکا اروپا نظامی روسیه چین ایالات متحده آمریکا اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۸۷۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا صهیونیست‌ها از اسامی مقدس برای نامگذاری تسلیحات و عملیات‌های نظامی استفاده می‌کند؟

گروه دیپلماتیک - همهشری آنلاین: سیستم راهگیری موشک‌های بالستیک فلاخن داود، برنامه هوش مصنوعی انجیل برای انتخاب اهداف بمباران و عملیات ستون ابر که به تفسیری از کتاب مقدس اشاره دارد مبنی بر اینکه ستونی از ابر از قوم بنی‌اسرائیل در برابر تیرها و منجنیق‌های مصریان محافظت کرده‌است. اینها تنها برخی از نام‌ها و نمادهای مذهبی است که رژیم‌ صهیونیستی برای نامگذاری سیستم‌ها و عملیات‌های نظامی خود از آنان استفاده می‌کنند. اما چرا صهیونیست‌ها چنین می‌کنند؟

ویرانگری گسترده و شوکه‌کننده ارتش اشغالگر صهیونیستی در غزه که محکومیت گسترده بین‌المللی را به دنبال داشته باعث شده تا برخی کارشناسان به سیاست‌های تل‌آویو در نامگذاری سیستم‌ها و عملیات‌های نظامی بپردازند و مثلا به این پرسش پاسخ دهند که صهیونیست‌ها با چه منطقی از اسامی و نمادهای مقدس برای اهداف نظامی خود استفاده می‌کنند.

راوال محی‎الدین در عربی جدید می‌نویسد: استفاده از کمله لوندر (گیاه اسطوخودوس) که در کتاب مقدس به آن اشاره شده برای هوش مصنوعی و ماشین کشتار صهیونیست‌ها در جنگ غزه هدفمند بوده و برای انتقال روایت‎های خاص در مورد اهداف سلاح انتخاب شده است. لوندر از کلمه لاتینlavare گرفته شده به معنی شستن و زدودن. یک روایت حاکی از آن است که صهیونیست‌ها با هوش مصنوعی لوندر به‎دنبال پاکسازی نمادین فلسطینی‎ها از غزه هستند. البته نمادگرایی مذهبی برای صهیونیست‌ها پدیده جدیدی نیست: واضح ترین مثال آن هم استفاده از ستاره داوود در پرچم این رژیم است.

دالیا گاویلی نوری محقق و مورخ به وب‌سایت عربی جدید می‌گوید، تقریباً نیمی از عملیات نظامی صهیونیست‌ها در طول تاریخ ۷۵ سالی که از روز نکبت و تشکیل دولت اشغالگر اسرائیل می‌گذرد ریشه‌های مذهبی دارد.

در مورد سیستم‎های نظامی، صهیونیست‌ها در طول تاریخ همواره سعی کرده‌اند تا اسامی استفاده کنند که به نوعی در کتاب مقدس به آن‌ها اشاره شده است. به‌عنوان مثال استفاده از نام سامسون شخصیتی در کتاب عهد عتیق برای سامانه رهگیری کوتاه‌برد تسلیحات کنترل از راه دور تقریبا بر اساس همین سیاست صهیونیست‌ها است؛ به‌ویژه اینکه صهیونیست‌ها با تحریف تاریخ همواره سعی کرده‌اند تا سامسون را قهرمانی به تصویر بکشند که علیه ظلم فلسطینی‌ها برخواسته است!

راوال محی‎الدین می‌نویسد: مثلا استفاده از عنوان فلاخن داود برای سیستم راهگیری موشک‌های بالستیک را در نظر بگیرد؛ این عنوان به پیروزی حضرت داود (ع) بر جالوت اشاره دارد و قرار است که اسرائیل را به‌عنوان افرادی مظلوم به تصویر بکشد که با دشمن قوی‌تری روبرو است. صهیونیست‌هاب ا استفاده از چنین عنوانی می‌خواهند بگویند که استفاده از قوه قهریه علیه فلسطینی‌ها نه تنها موجه است بلکه مورد تأیید خداوند هم هست.

البته این تمام ماجرا نیست. برخی ناظران بر این باورند که یکی از اهداف استراتژی نامگذاری رژیم‌صهیونیستی پنهان کردن ماهیت و تأثیر واقعی تسلیحات به‌ویژه تسلیحاتی است که از هوش مصنوعی استفاده می‌کند؛ به این معنی که با استفاده از اصطلاحات بی‎ضرری چون «بابا کجاست؟» یا اصطلاحات مذهبی علاوه بر پنهان کردن تبعات شوم استفاده از این تسلیحات به‎طور بالقوه مخالفت‌های احتمالی افکار عمومی جهان برای استفاده از این تسلیحات را به حداقل می‌رساند.

کد خبر 849358 برچسب‌ها تسلیحات نظامی اسرائیل خبر ویژه رژيم صهيونيستى

دیگر خبرها

  • تمرین دفع حملات خارجی در رزمایش مشترک آمریکا و فیلیپین
  • نگرانی‌های جدی مقامات اسرائیلی از این تصمیم آمریکا
  • چرا صهیونیست‌ها از اسامی مقدس برای نامگذاری تسلیحات و عملیات‌های نظامی استفاده می‌کند؟
  • چین در دریای زرد رزمایش نظامی ۸ روزه برگزار می‌کند
  • ممنوعیت‌های بیشتر در انتظار تیک‌تاک
  • خانواده‌های سربازانی که در غزه می‌جنگند خواستار حمله نکردن به رفح شدند
  • تصاویر فوق العاده از حمله پهپادهای تهاجمی روسیه به اهداف نظامی در اوکراین | ویدئو
  • تحرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  • احرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  • نگرانی آمریکا از حضور روسیه در نیجر