Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-06@13:11:27 GMT

نکات حیاتی و مهم برای بیماران دیابتی

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۸۸۰۴۰

نکات حیاتی و مهم برای بیماران دیابتی

خبرگزاری میزان- کارشناس ارشد تغذیه و سرپرست واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان یزد، گفت: بیماری قند یا دیابت یکی از شایع‌ترین بیماری‌های متابولیکی است. تاریخ انتشار: 12:51 - 08 دی 1398 - کد خبر: ۵۸۱۱۸۶

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،مهدیه مصلایی پور گفت: بیماری قند یا دیابت یکی از شایع‌ترین بیماری‌های متابولیکی است که علامت آن میزان قند خون بالای ۱۲۰ میلی‌گرم در دسی لیتر درحالت ناشتا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: دیابت در اثر کاهش تولید انسولین در بدن یا کم شدن اثر انسولین در سوخت و ساز مواد قندی حاصل می‌شود.

مصلایی پور ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۱۵۰ میلیون نفر در دنیا مبتلا به بیماری دیابت هستند که متأسفانه در کشور ما نیز شیوع بالایی دارد و به دو صورت بیماران دیابتی نوع ۱ و دیابتی نوع ۲ دیده می‌شود.

او گفت دیابت نوع ۱، وابسته به انسولین، معمولاً قبل از ۳۰ سالگی ظاهر می‌شود و علت آن فقدان یا کمبود انسولین است، بیشتر این بیماران لاغر هستند و نیاز به تزریق انسولین دارند در حالی که دیابت نوع ۲، غیر وابسته به انسولین، معمولاًدر بزرگسالی، سنین بالای ۴۰ سال، دیده می‌شود.

کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان گفت: در بروز دیابت نوع ۲ عوامل متعددی، چون اضافه وزن و چاقی، به خصوص چاقی داخل شکمی، نداشتن فعالیت بدنی، سن بالای ۴۰ سال، رژیم غذایی نامناسب و وراثت نقش دارد.

مصلایی پور با اشاره به اینکه بیماری قند و رژیم غذایی دو مسئله کاملاً وابسته به هم هستند، گفت: در درمان دیابت رژیم غذایی از اهمیت خاصی برخوردار است، به خصوص در بیماران دیابتی نوع ۲ که تقریباً ۸۰ درصد آنان چاق هستند، پس رژیم غذایی و ورزش یکی از درمان‌های اصلی برای آنان به شمار می‌رود و داروی پایین آورنده قند خون به عنوان یک درمان کمکی در کنار رژیم غذایی مناسب و ورزش به کار گرفته می‌شود.

او ادامه داد: بیمارانی که دچار اضافه وزن هستند باید از راه کاهش انرژی دریافتی و افزایش مصرف انرژی از میزان بافت چربی اضافه بدن بکاهند؛ اشخاص دیابتی نوع ۲ باید بدانندکه حتی کاهش اندک وزن، کنترل قند خون آنان را بهتر کرده و همچنین دیگر مشکلات متابولیک آنان را نیز کاهش می‌دهد.

مصلایی پور گفت: اشخاص دیابتی نوع ۲ باید به توصیه‌های زیر توجه داشته باشند تا بهتر بتوانند قندخون خود را کنترل نمایند:

بیشتر بخوانید: نشستن بیش از حد احتمال مرگ را افزایش می‌دهد

۱_برای جلوگیری از تغییرات قند خون، ترتیب مصرف وعده اصلی و میان وعده‌ها رعایت شود، بیماران قندی به جای سه بار غذاخوردن معمولی همان مقدار غذا را در شش بار میل نمایند.

۲_ اگر قند خون بیمار کنترل نشده باشد قند‌های ساده از رژیم غذایی شخص به کلی حذف شود.

۳_میزان فیبر دریافتی در آنان حدود ۳۰ تا ۴۰ گرم و بیشتر از نوع فیبر محلول باشد، از این جهت مصرف حبوبات، سبزیجات و میوه‌جات کم شیرین (مانند کیوی، آلبالو، توت فرنگی) توصیه می‌شود که میوه‌جات و سبزیجات علاوه برداشتن فیبر حاوی مقدار زیادی عوامل آنتی اکسیدانی مانند ویتامین E، ویتامین C، بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) و عناصر مغذی گوناگون هستند که مصرف آن‌ها برای بیماران قندی ضرورت دارد.

۴_ بین ۵۰ تا ۶۰ درصدکل کالری روزانه از کربوهیدرات‌ها باشد که بهترین نوع کربوهیدرات ها، غذا‌های نشاسته‌ای پرفیبر است (قند موجود در غذا‌های خورده شده با فیبر زیاد خیلی به کندی جذب روده‌ها می‌شود) که در نان‌های سبوس‌دار (مانند جو، سنگک) و غلات کامل یافت می‌شود.

۵_ تا حد امکان از گوشت سفید مثل ماهی به جای گوشت قرمز استفاده نمایند.

۶_مقدار دریافت نمک را درسطح پائین نگه دارند.

۷_ در کل روز‌های هفته همراه بارژیم غذایی مناسب، بعد از صرف غذا ورزش متوسط یا سبک انجام شود و به طور کلی ۳۰ دقیقه پیاده روی با سرعت متوسط بعد از صرف غذا قند خون را تنظیم می‌کند.

۹_ استرس، اضطراب و فشار روحی را درخود کاهش دهند، کمی آرامش فکری و استراحت داشته باشند، پژوهش‌های اخیر نشان داده است که یک استراحت ده دقیقه‌ای بعد از وقت صبحانه یا ناهار در کاهش قند خون اشخاص دیابتی مؤثر می‌باشد.

منبع:باشگاه خبرنگاران
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دیابت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۸۸۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرز تهیه کوکی شکلاتی + نکات مهم و فوت و فن‌ها

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فرارو،‌ کوکی شکلاتی یکی از انواع کوکی‌هاست که بافت ترد و بیسکویتی دارد و برای پذیرایی بسیار مناسب است؛ همچنین یک خوراکی خوشمزه برای کودکان محسوب می‌شود.

جالب است بدانید که این شیرینی خوشمزه برای اولین بار در قرن هفتم و در شهر سیستان ایران پخته شد. کوکی که دستور پخت بسیار ساده‌ای دارد، بین کودکان یک خوراکی محبوب است؛ همچنین برای پذیرایی هم از آن استفاده می‌شود. کوکی‌ها در انواع شکلاتی، وانیلی، پرسی، مغزدار، یخچالی، رولی، میله‌ای و... تهیه می‌شوند که هر کدام طعم خاص خود را دارند.

شما می‌توانید در منزل با استفاده از یک دستور ساده برای خود و اعضای خانواده یک ظرف کوکی شکلاتی خوشمزه و ترد تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. در ادامه این مطلب طرز تهیه کوکی شکلاتی همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه آن را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه کوکی شکلاتی

آرد سفید شیرینی: ۲۲۰ گرم
تخم مرغ: ۱ عدد
زرده تخم مرغ: ۱ عدد
نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
کره: ۱۴۰ گرم
شکر: ۱۵۰ گرم
مغز گردوی خرد شده: ۵۰ گرم
شکلات تخته‌ای خرد شده یا شکلات چیپسی: ۸۰ گرم
بکینگ پودر: ۱ قاشق چای‌خوری
نمک: نصف قاشق چای‌خوری

نکات مربوط به نشاسته ذرت
نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن می‌شنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسرها و غذاها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمی‌توان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را می‌توانید در بسته‌بندی‌های بهداشتی از فروشگاه‌های مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.

نکات مربوط به شکلات
اگر ذائقه شما شیرینی‌پسند است، می‌توانید از شکلات تخته‌ای شیرین استفاده کنید و اگر به شیرینی علاقه‌ای ندارید، از آنجا که مواد اولیه کوکی دارای شکر است، می‌توانید از شکلات تخته‌ای تلخ و کم شیرینی استفاده کنید؛ همچنین می‌توانید به صورت دلخواه از شکلات تخته‌ای سفید و شیری نیز برای تهیه این کوکی استفاده کنید.

نکات مربوط به آرد
نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید.

اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شیرینی هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.

طرز تهیه اکبر جوجه با آب نمک به سبک رستورانی + راز خوشمزگی و نرم شدن گوشت جوجه

طرز تهیه کوکی شکلاتی
۱ ـ برای شروع کار آرد شیرینی، نشاسته ذرت و بکینگ پودر را با هم مخلوط و سه بار الک کنید و کنار بگذارید.

۲ ـ کره را که از یک ساعت قبل از یخچال خارج کرده‌اید و به دمای محیط رسیده است، داخل کاسه بریزید و شکر را به آن اضافه کنید. کره و شکر را با قاشق یا همزن دستی هم بزنید تا شکر آب شود؛ سپس تخم مرغ و زرده تخم را اضافه کنید. با همان همزن دستی یا قاشق مواد را هم بزنید تا تخم مرغ کاملا با کره و شکر مخلوط شود.

۳ ـ در این مرحله مواد خشک را که از قبل با هم مخلوط کرده‌اید، به مایه کوکی اضافه کنید و آرام هم بزنید تا آرد کاملا در مایه کوکی مخلوط شود. در آخر تکه‌های شکلات و گردوی خرد شده را به خمیر کوکی اضافه کنید و کمی دیگر هم بزنید.

۴ ـ خمیر آماده را داخل کیسه فریزر بریزید و در کیسه را کاملا ببندید. کیسه خمیر را به مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا خمیر استراحت کند.

۵ ـ بعد از این مدت زمان خمیر را از یخچال خارج کنید و کمی ورز بدهید؛ سپس با خمیر گلوله‌هایی به اندازه گردو درست کنید. کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و گلوله‌های کوکی را با فاصله از هم داخل سینی فر بچینید. سینی فر را به مدت ۱۵ دقیقه در فر ۱۸۰ درجه که از قبل آن را گرم کرده‌اید، بگذارید تا کوکی‌ها بپزند.

بعد از پخت کوکی‌ها را از فر خارج کنید و اجازه بدهید کاملا خنک شوند؛ سپس آن‌ها را داخل ظرف سرو بچینید و با چای یا قهوه میل کنید، نوش جان.

کد خبر 849392 برچسب‌ها خبر مهم آشپزی - دستور پخت شیرینی‌جات

دیگر خبرها

  • دریافت قند برای بدن امری حیاتی است
  • نبود کارشناس تغذیه در تنها کلینیک دیابت کرمانشاه
  • حتی یک وعده غذای بدون گوشت برای بیماران کبدی مفید است
  • تصاویر دیدنی از جان گرفتن هیرمند، شاهرگ حیاتی سیستان
  • طرز تهیه کوکی شکلاتی + نکات مهم و فوت و فن‌ها
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • نویدکیا: بازی مقابل صنعت نفت می‌تواند برای ما دردسرساز شود
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • تصاویری از حمله مقاومت عراق به «هدف حیاتی» رژیم اسرائیل
  • برد حیاتی مشهدی‌ها در لیگ بسکتبال جوانان کشور