Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد استاد دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا گفت: بیگانه‌سازی کودکان بعد از طلاق نسبت به یکی از والدین به لحاظ روانشناختی تاثیر منفی بر روح و روان فرزند یا فرزندان دارد.

«ادوارد کروک» با اشاره به تحقیقات خود در مورد « بیگانه‌سازی کودکان پس از طلاق»، افزود: معمولاً بعد از جدایی پدر و مادر حضانت کودک به یکی از والدین سپرده می شود، متأسفانه یکی یا هر دو آنها، برای جلب نظر فرزند به سمت خود شروع به توهین و بدگویی نسبت به همسر سابق خود می کند که اصولاً کار درستی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی فرزندپروری مشترک را یک ضرورت دانست و اظهار کرد: تمرکز بر فرزند پروری مشترک به جای بیگانه سازی والدین است و این امر مانع از محرومیت کودک از عشق و محبت یکی از والدین می شود.

به اعتقاد وی، باید در زمان حضانت از کودک در انتخاب پدر یا مادر سوال شود و حرف های آنها را گوش داد اما نباید تعیین کننده باشد زیرا کودک از بلوغ جسمی و روانی کاملی برخوردار نیست  که خود تصمیم گیرنده باشد.

کروک تصریح کرد: بیگانه سازی شوکی بزرگی به کودک وارد می کند و آثار منفی و تخریب کننده ای بر روح و روان وی وارد می کند که متأسفانه والدین از آن آگاهی ندارند.

این استاد دانشگاه کلمبیا با اشاره به انگیزه والدین کودک برای بدگویی از هم نزد فرزند یا فرزندان تا مرز بیگانه کردنشان نسبت به طرف مقابل، اظهار کرد: در این ارتباط نقش مخرب خودخواهی و خود برتربینی را نباید فراموش کرد و هدف آنها هم جلب نظر کودک معصوم به خود است.

کروک ادامه داد: معمولا در کانادا حضانت فرزند به مادر داده می شود و مادران در این زمینه هراسی ندارند چون رأی دادگاه به نفع آنهاست و بیشتر پدران نسبت به فرزندان خود بیگانه می‌شوند، البته در هر کشوری در این زمینه تفاوت هایی هم وجود دارد که نباید آنها را نادیده گرفت.

وی با بیان این که عموماً در بیشتر کشورها پدران از سوی مادران نسبت به فرزند یا فرزندان خود شاهد رفتارهای بیگانه کردن هستند، تصریح کرد: انتقاد و بدگویی مبالغه‌آمیز از یکدیگر نزد فرزندان، جدا از ایجاد آشفتگی ذهنی و روحی، به گونه‌ای حس نفرت از خود در کودک ایجاد می‌کند که گاه در عمق وجود او ریشه می‌دواند و تا پایان عمر همراه اوست.

وی افزود: در بیگانه سازی کودک علیه یکی از والدین خودش از طریق والد دیگر متحد می شود و این امر باعث دور شدن کودک از والد دیگر می شود.

استاد دانشگاه کلمبیا با اشاره به نفرت یادگرفته و آموزش دیده در کودکان طلاق، گفت: در این کودکان یکی از والدین به کودک می آموزد که از والد دیگر ترس و نفرت داشته باشد و این یک خطر روانشناختی برای کودک ایجاد می کند.

وی خاطرنشان کرد: در بیگانه سازی والد با کودک والدین عمدتاً از تأثیرات عمیق این آسیب بر روی کودک آگاه نیستند لذا برایشان اهمیت ندارد که مشاجره را در حضور کودک انجام دهند.

وی با بیان این که در بیگانه‌سازی، کودک دچار دوگانگی احساسی می شود، اظهار کرد: وقتی به کودک یاد می دهیم از والد متنفر باشد نفرت از خود نیز در کودک ایجاد می شود و چون کودک به این احساس می رسد که والد دیگر دوستش ندارد و ترکش کرده است .

به گزارش ایسنا و به نقل از روبط عمومی بهزیستی استان یزد، کروک که روز شنبه در جمع تعدادی از مددکاران اجتماعی اداره کل بهزیستی استان یزد سخن می‌گفت، با اشاره بر ضرورت مداخلات درمانی در شرایط بیگانه سازی والدین بعد از طلاق، گفت: آموزش میانجیگری والدین، طلاق و روابط والدین با کودک بعد از طلاق از جمله مداخلات و برنامه هایی است که به اتحاد والدین کمک می کند.

این محقق خاطرنشان کرد: بیشتر کودکان و نوجوانانی که همواره شاهد رفتارهای ناروا و بدگویی از سوی پدر یا مادر و بالعکس هستند، از عزت نفس کافی برخوردار نیستند و معمولا مضطرب  و گاهی حتی به نفرت از خود گرفتار می‌شوند.

به اعتقاد کروک باید بعد از طلاق رابطه معناداری بین پدر و مادر برقرار باشد و مددکاران اجتماعی در این زمینه نقش مهمی دارند.

این استاد دانشگاه در پایان یادآور شد: همچنین باید آموزش های لازم در حین دادخواست طلاق و پس جدایی والدین از هم در نظر گرفته شود تا فرزندان نسبت به پدر و مادر خود از لحاظ ذهنی رفتار و برخورد مناسبی داشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی بهزيستي طلاق کودکان طلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۸۹۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش منفی وزارت ورزش نسبت به تغییر نام استقلال؛ این موارد باید رسما به ما اعلام شود!

اسبقیان به اخبار تغییر نام باشگاه استقلال واکنش نشان داد

طرفداری | پس از معرفی پتروشیمی خلیج فارس به عنوان مالک جدید استقلال، امروز (دهم اردیبهشت) اخباری در خصوص تغییر نام باشگاه استقلال به استقلال خلیج فارس در رسانه ها منتشر شد.

موضوع تغییر نام استقلال، واکنش شروین اسبقیان، معاون توسعه ورزش قهرمانی را در پی داشته است. او در یک گفتگوی تلویزیونی در این خصوص گفت:

این مواردی است که باید رسماً به ما اعلام شود تا ما آن را بررسی کنیم. نمی‌شود که یک نفر شایعه‌ای را مطرح کند که نام باشگاه را تغییر دهند و سپس همه به این مسئله بپردازند. چنین چیزی نیست.

تا کنون از طرف صاحبان دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، یعنی کنسرسیوم‌های صنایع پتروشیمی و بانک‌ها، چیزی (در خصوص تغییر نام باشگاه‌ها) به صورت رسمی به وزارت ورزش و جوانان اعلام نشده است.

از دست ندهید ????????????????????????

محمد مورایس؛ نام جدید سرمربی سپاهان؟ هالند، خیلی پیشرفت کردی و در سطح چمپیونشیپ شدی! واکنش هوادار تاتنهام بعد از کری‌خوانی نافرجام برای رایس (فیلم) بنر توهین‌آمیز بازیکن اینتر علیه ستاره میلان 

دیگر خبرها

  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • والدین با استقلال‌طلبی نوجوانان مواجهه منفی نداشته باشند
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم
  • زن جوان خطاب به قاضی:اول یک روسری در ماشین همسرم پیدا کردم؛بعدا هم دیدم از مهد کودک یک دختر را بغل کرد و برد/ حالا هم طلاق می خواهم
  • واکنش منفی وزارت ورزش نسبت به تغییر نام استقلال؛ این موارد باید رسما به ما اعلام شود!
  • رسانه‌های بیگانه چگونه مانع از دیدن اخبار خوب کشور شدند
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • شروع مسیری هیجان‌انگیز با مهدکودک
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد