Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، پویا ناظران در نشست تخصصی بررسی و تحلیل لایحه بودجه ۹۹ که عصر امروز، هشتم دی ماه با عنوان «قفل بودجه» در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و با حضور کارشناسان برگزار شد، در ارتباط تصویری با این همایش با بیان اینکه یکی از مشکلات ما، نظام بانکی است که ترازنامه هایش تراز نیست و گرفتار بازی پونزی شده است، اظهار داشت: چالش دیگر ما یارانه است که در بخش ارز و انرژی پنهان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین سیاست خارجی ما اشتباه است و ما ایدئولوژی را در این حوزه مقدم کرده ایم در حالی که روابط زیاد با کشورهای مختلف، راه حل است.

این کارشناس اقتصادی افزود: مشکل بودجه‌ای ما عارضه‌ای از مشکلات اقتصادی است و نه منشأ آن.

وی بابیان اینکه یارانه، مالیاتی منفی است که بیشتر آن به ثروتمندان می‌رسد، گفت: یارانه پنهان بنزین، گازوئیل و دلار در بودجه ذکر نمی‌شود و شفاف نیست. گفته می‌شود که ۸۰۰ تا ۱,۰۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان در کشور وجود دارد که عدد کسری بودجه در مقابل این عدد چیزی نیست.

طرح اصلاح نظام بانکی از بودجه مهمتر است

ناظران با بیان اینکه طرح اصلاح نظام بانکی صد درصد از لایحه بودجه ۹۹ مهمتر است، افزود: اگر لایحه بودجه ۹۹ تصویب شود تغییر معناداری نسبت به سال ۹۸ نخواهد داشت اما طرح اصلاح نظام بانکی اثرات بلندمدتی دارد، ما باید روی چالش‌های اصلی تمرکز کنیم. در غیر این صورت در سال ۱۴۰۰ دوباره همین مباحث را تکرار خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه سه چالش اصلی داریم که باید جراحی شوند، گفت: جراحی نظام بانکی، یارانه پنهان و سیاست خارجی مباحث اصلی کشور محسوب می‌شوند.

وی تصریح کرد: در صورت جراحی یارانه پنهان و آزادسازی واردات و صادرات، درآمد ارزی به کشور می‌آید چرا که باید دقت کنیم اصلی‌ترین مشکل لایحه بودجه، درآمد ارزی است.

ناظران با بیان اینکه چهار دارو برای اقتصاد کشور وجود دارد، تصریح کرد: عملیات بازار باز یکی از این داروها است که از این طریق می‌توان استقلال سیاستگذاری پولی از بودجه‌ای و استقلال نظام نظارتی از بانک مرکزی را رقم زد. بانک مرکزی باید مستقل باشد و نظام بانکی باید سالم شود.

وی نرخ‌های مالیاتی را داروی دیگر اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: باید پایه‌های جدید مالیاتی از جمله مالیات املاک، مالیات متناسب با درآمد و … را برقرار کنیم البته این نرخ‌ها باید به تدریج افزایش یابند تا در نهایت بتوانیم ۲۵ درصد GDP را مالیات بگیریم.

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: تعارض منافع موضوع دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد چرا که این موضوع از کمپین‌های انتخاباتی مجلس تا سیاستمداران منتسب به دولت، قوه قضائیه، بخش خصوصی، اصناف، نظام پزشکی، کانون وکلا، نظام مهندسی و … وجود دارد و این ویروس در تمام بدن اقتصاد ما شایع شده است که باید آن را رفع کنیم.

وی افزود: مورد بعدی بهبود وضعیت نظام آموزشی، بهداشت و سلامت و درمان، خدمات وظیفه عمومی (سربازی) و نظام بازنشستگی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

ناظران با بیان آنکه ۵۰ سال است غده سرطانی چالش‌ها در حال تقویت هستند، گفت: در صورت حل چالش‌های اصلی، مشکل کسری بودجه نیز حل می‌شود.

وی تاکید کرد: سیاستی که منجر به افزایش درآمد ارزی نشود کسری بودجه را حل نمی‌کند؛ کاهش یارانه پنهان به منظور افزایش صادرات و ارزآوری راه حل است.
 

کد خبر 4810811 سمیه رسولی

منبع: مهر

کلیدواژه: لایحه بودجه 99 بانکداری اسلامی یارانه پنهان قیمت دلار بانک مرکزی ایران لایحه بودجه سال 99 کل کشور وزارت جهاد کشاورزی مالیات محمد اسلامی لایحه بودجه 99 عباس کشاورز قیمت یورو قیمت سکه بهار آزادی کسری بودجه قیمت نفت وزارت راه و شهرسازی وزارت صنعت معدن و تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۹۵۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند

به گزارش جماران؛ ​جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز دوشنبه گفت انتظار می‌رود چند کشور اروپایی تا پایان ماه مه میلادی کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.

جوزپ بورل این اظهارات را در نشست مجمع جهانی اقتصاد که در ریاض برگزار می‌شود مطرح کرد. 

در حال حاضر از میان 27 کشور عضو اتحادیه اروپا تنها هشت کشور، فلسطین را به عنوان کشور مستقل به رسمیت شناخته‌اند. این کشورها عبارتند از: لهستان، بلغارستان، مجارستان، جمهوری چک، اسلواکی، سوئد و قبرس. 

در ماه‌های گذشته کشورهای ایرلند، اسپانیا، اسلوونی و مالت آمادگی خودشان را برای پیوستن به این 8 کشور اعلام کرده‌اند. 

با وجود این، اتحادیه اروپا به عنوان یک نهاد کشور فلسطین را به رسمیت نشناخته است. برخی از مهم‌ترین کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله آلمان و فرانسه معتقدند که به رسمیت شناختن فلسطین تنها از رهگذر مذاکرات بر سر راهکار دو دولتی قابل حصول خواهد بود.

دیگر خبرها

  • فوری /بودجه نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۳ اعلام شد /تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها
  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل : چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • نشست هم‌اندیشی وزیر امور خارجه با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟