Web Analytics Made Easy - Statcounter

قرار گرفتن نام اسلام آباد در لیست خاکستری FATF باعث تکاپوی پاکستان برای رها شدن از نگاه ویژه گروهی است که تبدیل به ابزار فشار آمریکا علیه کشورهای منطقه شده است.

به گزارش مشرق به نقل از پایگاه خبری دِ نیوز، تازه‌ترین گزارش منتشر شده توسط گروه ویژه اقدام مالی موسوم به FATF کم و بیش آب پاکی را روی تمام تلاش‌های اسلام آباد که طی یک سال اخیر فعالیت‌های زیادی برای خروج از لیست خاکستری و نظارت ویژه این گروه انجام داده بود ریخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند FATF به صراحت اعلام نکرده که دولت اسلام آباد در عمل به خواسته‌های این گروه ناموفق بوده است ولی ابهامات زیادی که در گزارش وجود دارد نشان می‌دهد که پاکستان چندان موفق هم نبوده است.

گزارش این گروه تاکید می‌کند که دولت اسلام آباد به همراه ارتش پاکستان تلاش زیادی برای نابود کردن فعالیت تروریست‌ها داخل مرزهای پاکستان داشته‌اند و به موفقیت‌های قابل قبولی نیز دست یافته‌اند، دیگر خبر حملات تروریستی و انفجار دائما شنیده نمی‌شود و کشور پاکستان به امنیت بسیار بالایی به نسبت سال‌های قبل دست پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: فیلم/ دلیل اصرار دولتمردان بر اجرایFATF چیست؟ پیشنهاد دقیق روسیه درباره FATF چه بود؟

همچنین بخش دیگری از این گزارش که به سود پاکستان است را می‌توان به محتوای منتشر شده در خصوص اقدام علیه گروه‌هایی که در لیست سیاه بین‌المللی قرار دارند نسبت داد، از جماعت الدعوه گرفته تا برخی دیگر از گروه‌هایی که سازمان‌های بین‌المللی به نام آنها حساسیت دارند در لیست سیاه دولت پاکستان قرار گرفته‌اند.

دولت ایالت پنجاب کار را فراتر برده و حتی اموال و املاک این گروه‌ها را در داخل پنجاب ضبط کرده است، «حافظ سعید» رئیس این گروه تحت تعقیب قضایی قرار گرفته و بسیاری از شبکه‌های مربوط به گروه‌های مشابه مسدود شده است. با این حال تمام خواسته‌های FATF محقق نشده و حداقل گزارش این گروه نشان می‌دهد که هنوز به تمام آنچه می‌خواستند نرسیده‌اند.

این گروه در گزارش خود تاکید می‌کند مبارزه با تروریسم و ممانعت از تقویت مالی گروه‌های افراط گرا چیزی فراتر از عملیات‌های ظاهری است که دولت پاکستان انجام داده و برخی گروه‌ها را محدود کرده است.

در اصل FATF معتقد است حمایت مالی از گروه‌های افراط گرا هنوز هم انجام می‌شود و به خصوص گروه‌هایی که در مرز مشترک پاکستان و افغانستان فعال هستند به روش‌های مختلف تامین مالی می‌شوند.

در این گزارش حتی به تفاهمنامه‌ای که میان انگلیس و پاکستان امضا شده تا زمینه رسیدگی به مفاسد مالی مشترک میان دو کشور را فراهم سازد اشاره شده و تصریح شده است: در برخی موارد مقصد پولشویی‌هایی که از پاکستان انجام شده است انگلیس بوده و هنوز راه حلی قطعی برای ممانعت و تکرار این اتفاقات اندیشیده نشده است.

سخت گیری بیشتر در پرداخت مالیات‌ها یکی دیگر از خواسته‌های FATF بوده که هنوز محقق نشده و این گروه معتقد است بخش زیادی از اقتصاد پاکستان که به کشاورزی وابسته است مستندسازی دقیق نشده است.

مورد دیگری که مورد توجه FATF قرار گرفته است آغاز به کار واحد مبارزه با تروریسم در پلیس پاکستان است که یکی از ماموریت‌های جدی آن پیگیری حمایت‌های مالی از گروه‌های تروریستی است البته شکل گیری فعالیت این واحد و به سامان رسیدن آن زمان‌بر خواهد بود چرا که حتی کشورهای پیشرفته نیز تنها با گذشت سال‌های طولانی موفق شده‌اند این بخش را تقویت کنند.

FATF معتقد است پاکستان تا سال 2017 میزان تهدیدات مربوط به پولشویی و حتی تامین مالی تروریست‌ها را بررسی نمی‌کرده و از این سال به بعد با امضای سندی به عنوان «ارزیابی ملی ریسک پولشویی و تامین مالی تروریست‌ها» برنامه‌ای مدون‌تر برای مبارزه با این دو موضوع تصویب کرده است ولی هنوز هم نتوانسته نظارت مالی خود را دقیق‌تر کند.

این گروه معتقد است پاکستان برخلاف ادعاهای انجام شده هنوز مسیر زیادی را در راه مبارزه با تروریسم باید طی کند و به خصوص در شفاف سازی تراکنش‌های مالی و مبارزه با جرائمی نظیر مواد مخدر و کلاهبرداری و... در ایالت پنجاب باید اتفاقات جدی تری رخ دهد.

یکی دیگر از خواسته‌های FATF این است که در مورد جرائم تروریستی و نحوه وقوع آنها شفاف سازی شود، در اصل این گروه به دنبال آمارهایی مشخص است از میزان حملات و نقش عوامل خارجی در بروز این حملات است.

در گزارش گروه ویژه اقدام مالی آمده است آنچه می‌تواند به وضعیت کنونی پاکستان کمک کند ارائه برنامه‌ای مدون و عملیاتی است که در سه سطح کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تعریف شده باشد و تا فوریه 2020 ارائه شود.

با این حال گمانه زنی‌ها حاکی از آن است که پاکستان نتواند به سرعت تمام خواسته‌های گروه ویژه اقدام مالی را تامین کرده و نام خود را از لیست خاکستری این گروه خارج سازد. سیاستمداران پاکستان نباید فراموش کنند که قرار دادن وعده‌های غیر قابل اجرا در برنامه مدونی که FATF آن را مطالبه می‌کند شاید در زمانی کوتاه به سود آنها باشد ولی در درازمدت باعث به دام افتادن کشور خواهد شد و مشکلات پاکستان را افزایش خواهد داد.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق استراماچونی سهمیه بندی بنزین آمریکا پاکستان ارتش پاکستان تروریسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۹۶۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ثبت نشدن مورد بومی مالاریا طی چهار سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ در کشور، پیشتازی ایران در منطقه در زمینه مبارزه با مالاریا را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، حسین فرشیدی اظهار کرد: یکی از دستاوردهای خوب ایران، به‌رغم سختی‌های همه‌گیری کووید، گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی بوده است در حدی که در مدیترانه شرقی به رغم همه کارشناسان بین‌المللی ایران در این زمینه پیشتاز است.

وی افزود: این پیشرفت‌ها در شرایط سخت سال‌های اخیر با توجه به تحریم‌های فلج کننده، محدودیت‌های دسترسی به اقلام مورد نیاز بهداشتی بین‌المللی و بار سنگین پاندمی کووید ۱۹ به دست آمده که بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک‌های تکنیکال و فنی این سازمان، دستیابی به این موفقیت میسر نبوده است.

معاون بهداشت گفت: در کنار این کمک‌ها تلاش به ویژه در دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی کشور، استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان یعنی محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، سبب شده که ما در کنار کشور به شدت آلوده‌ای مثل پاکستان با تخمین بیش از دو میلیون مورد سالیانه مالاریا، چنین دستاورد بزرگی داشته باشیم.

فرشیدی تصریح کرد: ثبت نشدن مورد بومی مالاریا طی چهار سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ در کشور، پیشتازی ایران در منطقه در زمینه مبارزه با مالاریا را نشان می‌دهد؛ به دلیل افزایش بار بیماری در سال ۱۴۰۱ به دنبال وقوع سیل در پاکستان نه تنها افزایش بیش از حد تصور موارد وارده مالاریا از پاکستان و افغانستان و به دنبال آن افزایش ریسک برقراری مجدد چرخه انتقال مالاریا در داخل شهرستان‌های مرزی استان سیستان بلوچستان را به شکل قابل توجهی افزایش داده است، که به رغم مشاهده نشدن شواهد اثبات شده مبنی بر برقراری چرخه انتقال محلی مالاریا، سازمان جهانی بهداشت بر موارد اندکی از انتقال بیماری در داخل مرزهای کشور، نظر دارد.

وی گفت: باید به این نکته مهم توجه داشت که ایران یک کشور پهناور و بزرگ و قابل قیاس با کشورهایی نظیر امارات و مراکش که در سال‌های گذشته و دو کشور آذربایجان و تاجیکستان که سال پیش گواهی حذف مالاریا را دریافت کرده‌اند، نیست، ما بیش از ۸۰ میلیون جمعیت داشته و در جوار کشورهایی مانند پاکستان و افغانستان قرار داریم که آمار بیماری مالاریا در آنها بیش از خیلی از کشورهای منطقه است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: در دو سال گذشته بعد از نزدیک به ۱۰ سال کاهش موارد مالاریا، افزایش مواردی را شاهد بودیم که همه این موارد، موارد وارده از مرزهای جنوب و جنوب شرقی کشور و از کشور پاکستان بوده و به هر حال برنامه ما را متأثر خواهد ساخت، نگرانی ما و همکاران این است که موارد وارده از کشورهای افغانستان و پاکستان تبعاتی برای برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا به همراه داشته باشد.

فرشیدی افزود: این افراد همگی مسافرت‌های مرزی به مناطق سیستان بلوچستان به ویژه شهرهای سرباز، چابهار و سراوان داشته‌اند و مربوط به نیروهای نظامی و انتظامی شاغل در منطقه و کسانی که در امر جابه‌جایی سوخت بین مناطق مرزی ما و پاکستان اشتغال داشته‌اند، هستند.

وی تصریح کرد: سال گذشته پرونده موارد مالاریای کشور با حدود ۱۰ هزار مورد بیماری بسته شد که به اعتقاد ما، همه این موارد، اعم از داشتن ملیت ایرانی، افغان یا پاکستانی وارده از خارج از کشور بوده‌اند، همانطور که ذکر شد ایرانی‌هایی که از موارد وارده این بیماری را گرفته‌اند به دلیل شغل حمل سوخت قاچاق در مرزهای جنوب شرقی یا حسب ضرورت‌های شغلی دیگر در مناطق صفر مرزی مشغول به خدمت بوده یا به آن سوی مرزهای شرقی کشور تردد داشته‌اند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم با مشارکت نیروهای نظامی و انتظامی، حمایت مسئولان سیاسی و تلاش پزشکان و کارکنان بخش سلامت، با حساسیت هر چه بیشتر در راستای شناسایی به موقع و درمان فوری و کامل بیماران هشیارانه عمل و افقی روشن برای برنامه مبارزه با مالاریا ترسیم کنیم.

کد خبر 748708

دیگر خبرها

  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰
  • داستان شفافیت (۲)؛ بیم و امید یازدهمین مجلس برای شفاف شدن
  • نتایج روز سوم از دور برگشت مرحله گروهی لیگ بسکتبال امید
  • پی‌اس‌جی 109 میلیون یورو ضرر کرد!
  • آزادی ۱۸ زندانی جرایم مالی در نذر هشتم سبزوار
  • جریان دانشجویی بستر خوبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری در فعالیت‌های فرهنگی است
  • واکنش در اروپا به گنجاندن سپاه در لیست تروریست‌ها
  • تیم «کشاورز قم» به مرحله دوم لیگ بسکتبال امید‌های کشور راه یافت
  • گزارش زنده: استقلال ملاثانی ۰ - 0 سپاهان