Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد حوزه در خصوص دعای نوزدهم صحیفه سجادیه گفت: آلودگی هوا محصول بی‌تدبیری و افراط بشر در استفاده از ابزار و وسائل است. اما باران چون آثار و برکات فراوانی از جمله تلطیف و تنظیف فضا دارد در نتیجه دعای طلب باران برای رفع آلودگی هوا هم مطلوب است.

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، صحیفه سجادیه به «زبور آل محمد(ص)» معروف بوده و شامل زمزمه‌های عارفانه و نیایش‌های امام چهارم شیعیان، حضرت زین‌العابدین(ع) با خداوند یکتا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دعای نوزدهم صحیفه سجادیه، در ۷ فراز تنظیم شده و موضوع اصلی آن طلب باران در هنگام خشکسالی است. حجت‌الاسلام سید عباس موسوی مطلق در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره این دعای شریف، گفت: ما برای وصال به حق دو سیر داریم. سیر اول سیر آفاق و سیر دوم سیر انفس است «سَنُرِيهِمْ آياتِنا فِي الْآفاقِ وَ فِي أَنْفُسِهِمْ ....». این دعای شریف و این عبارات نورانی ما را در کلاس سیر آفاق قرار داده است.

وی در تأیید لطافت‌ها و لحن ممتاز و درباره اشاراتی که به طبیعت در این دعا شده است، بیان کرد: انس، تدبر و تفکر در طبیعت آثار و برکاتی مثل تقویت روح بندگی، رشد معنوی، ایجاد آرامش روحی و روانی، تقویت حس عاطفه و مهربانی، سلامت جسم و درمان امراض مختلف را به دنبال دارد. آنکه لطافت طبیعت را درک کند در سیر آفاق موفق شده و وارد سیر انفس می‌شود و تا سیر آفاق طی نشود سیر انفس سیر خیالی خواهد بود.

این استاد حوزه با اشاره به این مطلب که دعای نوزدهم صحیفه سجادیه فقط برای طلب باران نیست و جزئیات فراوانی در بطن آن نهفته است، عنوان کرد: امام به تمام آثار و اسرار عالم آگاه است و همین امر باعث می‌شود در دعاها نیز این تفاوت کاملاً مشخص و محسوس باشد.

موسوی مطلق در پاسخ به این سؤال که آیا موارد مطرح شده در این دعا در علم آن روز جزیره العرب معمول بوده و یا حضرت می‌خواستند برخی از علوم را از این راه برای مردم بیان کنند؟ تشریح کرد: هر دو موضوع محتمل است، اما معمولاً وقتی امام با خدا مناجات می‌نمودند، عقل بشر عادی به باطن دعاها نمی‌رسید. ممکن است در این خصوص ظاهر کلام را می‌فهمیدند اما آیندگان به باطن کلام امام بیشتر و بهتر خواهند رسید.

وی در پاسخ به این سؤال که دعای طلب باران برای بعد از وقوع خشکسالی وارد شده است، آیا با توجه به آلودگی هوا خواندن این دعا برای این مشکل وجهی دارد یا خیر؟ خاطرنشان کرد: آلودگی هوا محصول بی‌تدبیری و افراط بشر در استفاده از ابزار و وسائل است. اما باران چون آثار و برکات فراوانی از جمله تلطیف هوا و تنظیف فضا دارد در نتیجه دعای طلب باران برای رفع آلودگی هوا هم مطلوب است. نکته قابل توجه این است که بارانی که در اثر دعا ببارد سراسر رحمت و برکت خواهد بود و از آثار مخرب آن جلوگیری می‌کند.

این کارشناس دینی افزود: در فضایل اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) آمده است «بکم ینزل الغیث»؛ غیث به باران به موقع و به اندازه می‌گویند، اما به باران معمولی «مطر» گفته می‌شود. لذا نفرمود «بکم ینزل المطر» بلکه گفته شد به برکت اهل بیت غیث یعنی باران سراسر رحمت می‌بارد. ما علاوه بر تدابیر اساسی و مهم برای سلامت هوا و فضا و طبیعت دعا را نیز نباید فراموش کنیم.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: اهل بیت صحیفه سجادیه امام سجاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۹۷۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از طلبه جهادگر و مادر ۵ فرزند/ بچه ها برکت آوردند

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: «صدیقه کلیجی» از طلاب دانش آموخته مدرسه علمیه تخصصی الزهرا (س) ساری و مادر پنج فرزند است. این بانوی طلبه ۳۱ ساله که سطح دو حوزه را تمام کرده، خانه‌داری می‌کند و مدتی است که با یک شرکت دانش بنیان همکاری دارد و محصولات آرایشی و بهداشتی به همراه مشاوره رایگان در اختیار دوستانش قرار می‌دهد.

وی مادر سه پسر و دو دختر است که با ما هم صحبت شده است.

*پس از ازدواج تصمیم داشتید صاحب چند فرزند شوید؟

۲ فرزند

*کدام مساله شما را به داشتن فرزند بیشتر ترغیب کرد؟

وقتی که دوتا از فرزندانم همبازی بودن دائماً حس رقابت داشتند و نسبت به هم گذشت نداشتند، زمانی که با مشاوره صحبت کردم گفت با آمدن فرزند سوم این مشکل حل خواهد شد، با وجود فرزند سوم گذشت و فداکاری را یاد می‌گیرند؛ واقعاً هم با بچه بعدی که به عنایت پروردگار دوقلو بودند اوضاع تربیتی بچه‌ها خیلی بهتر شد ولی داشتن دوقلو خیلی برای ما سخت بود.

*کدام یک از شما بیشتر مشتاق بودید برای داشتن فرزند به تعداد بالا؟

همسرم در خانواده‌ای به دنیا آمد که مادرشان به تک فرزندی اعتقاد داشتند، با وجود اینکه همسرم تک پسر بودند ولی اصرار داشتند که یک فرزند نهایت دو فرزند کافی است، خودم خیلی دوست داشتم به خاطر برکات زیاد چند فرزندی، فرزندان بیشتری داشته باشم.

*با توجه به داشتن پنج فرزندی آیا با مشکلاتی مواجه بودید؟

این سوال خیلی کلی هست قطعاً چه تک فرزندی و چه چند فرزندی یک سری چالش‌ها و سختی‌های خودش را دارد ولی ما همه چیز را به فال نیک می‌گیریم و با اینکه دوقلو داشتن سختی زیادی برای ما به همراه داشت، اقدام به فرزند پنجم کردیم، الان اگر کسی بخواهد به خاطر سختی‌های بزرگ کردن بچه از این کار امتناع کند قطعاً امام زمان (عج) هم بیایند بهانه‌ای دارد برای کمک نکردن به ایشان.

*اقتصاد زندگی شما بر چه مبنایی می‌چرخد؟ راحت‌تر بگویم زندگی شما با ۵ فرزند چگونه تأمین می‌شود؟

همسرم کارمند هستند، مثل اکثر مازندرانی‌ها که یا خانواده دختر یا پسر در بعضی از موارد کمک می‌کنند برای ما هم به همین صورت است، پدرم خیلی کمک کار زندگی ما هستند، چون ایشان کشاورز هستند و خیلی چیزها را نمی‌خریم، در واقع خدا پدرم را واسطه رزق ما قرار داده است و یکی از الطاف خدا به ما در این چند سال مستاجری، این بود که، صاحبخانه‌های خوبی در مسیر زندگی ما قرار داد، مکانی که در حال حاضر در آن زندگی می‌کنیم، طبقه پایین آن خالی است و صاحبخانه آن را اجاره نمی‌دهد و بچه‌ها خیلی راحت و بدون دغدغه همسایه آزاری تحرک دارند، همچنین صاحبخانه ما طی این سه سال مبلغی برای رهن و اجاره اضافه نکرده است.

*زیاد بودن تعداد بچه‌ها کار تربیتشان را سخت نکرده است؟

اتفاقاً وقتی یکی بود کارم سخت‌تر بود و خیلی به رفتار من و همسرم دقت می‌کرد و همیشه با ما حرف می‌زد و وابستگی‌اش به ما زیاد بود و باید سرگرمش می‌کردیم که واقعاً بعضی وقت‌ها خسته کننده بود، وقتی دوتا شدند همبازی پیدا کرد ولی فضای بین آنها رقابتی بود و به لطف خدا از بچه‌های بعدی همکاری‌شان در کار خانه خیلی زیاد شد و چون واقعاً من تنهایی به کارها نمی‌رسیدم، پسر بزرگم که هنوز ۱۰ سالش نشده آشپزی می‌کند، نان می‌خرد، جارو می‌کشد و ظرف می‌شوید.

حتی دوقلوهایمان که دو سال و نیم هستند با این قد کوچک کلی به کارهای خانه می‌رسند که حتی تصورش برای مادرهای تک فرزند و دو فرزند سخت است، با عشق به هم کمک می‌کنیم و این هم لطف خداست، به قول قدیمی‌ها «تو بچه اول را خوب تربیت کن بقیه بچه‌ها با دیدن رفتارهای او خودشان تربیت می‌شوند».

*خود بچه‌ها از اینکه به تعداد زیاد هستند، اذیت نمی‌شوند؟

نه اتفاقاً خیلی دوست دارند و به بقیه فخرفروشی می‌کنند.

*آیا تا الان با انتقاد اقوام و آشنایان هم مواجه شدید؟ مثلاً بگویند این همه بچه چرا؟

خیلی، دوستانم طعنه کنایه میزنند، باید فقط با یک لبخند از کنار این حرف ها رد شد.

*اگر به گذشته برگردید، همچنان به داشتن تعداد بالای فرزند تمایل دارید؟

بله شایدم بیشتر

آیا داشتن فرزندان زیاد، آثار و برکاتی در زندگی شما به همراه داشت؟

بله، هم برکات مادی هم معنوی، در بارداری اول ماشین خریدیم، بعد از دخترم پراید قدیمی‌مان را فروختیم و یه پراید صفر خریدیم، بعد از دوقلوها؛ فرزند آخری با اینکه جمع ما بیشتر شد ولی قدرت خرید ما به طرز معجزه آسایی بیشتر شد و خیلی راحت مسائل مادی در زندگی ما پیش می‌رود و به لطف خدا محتاج کسی نمی‌شویم.

کد خبر 6090840

دیگر خبرها

  • آغاز بارش رحمت الهی در خوزستان
  • روایتی از طلبه جهادگر و مادر ۵ فرزند/ بچه ها برکت آوردند
  • پاسخ آیت‌الله فیاضی به سؤالی پیرامون رفع اضطراب
  • نحوه ساخت یک ابزار ساده و کارآمد برای تیز کردن چاقو در خانه (فیلم)
  • لرستان بارانی می‌شود
  • تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا با چه تدبیری انجام می‌شود!
  • شکل‌گیری بیداری انسانی در سراسر دنیا به برکت خون‌های ریخته شده در غزه
  • هوای فارس، بارانی می‌شود
  • تشکیل زنجیره سبز برای تصمیم‌گیری در بخش کشاورزی
  • توسعه کانال های ارتباط با مشتریان بیمه تعاون