Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-28@14:27:27 GMT

نقش لاستیک در بهینه سازی مصرف سوخت

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۹۷۶۵۶

نقش لاستیک در بهینه سازی مصرف سوخت

تین نیوز

یک کارشناس صنعت خودرو گفت: از ۱۰۰ درصد ارزش یک خودرو، ۴۰ درصد آن ارزش موتور و حدود ۲۰ درصد ارزش گیربکس و حدود ۲۰ درصد هم ارزش لاستیک است.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، امیرحسن کاکایی کارشناس صنعت خودرو گفت: یکی از اشتباهاتی که در ایران می‌شود فرض بر این است که ما هرچقدر موتور بهتری داشته باشیم مصرف سوخت کمتر می شود در حالیکه عوامل متعددی در مصرف سوخت اثر می‌گذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت باید به جای راه اندازی یورو ۴، ۵ و ۶  ، روی حمل و  نقل عمومی کار کند تا ترافیک کم شود و همچنین نیاز است تا عوارض افزایش یابد.

او بیان کرد: اما اصولا این کار بر عکس انجام می شود، به طور مثال اول عوارض را زیاد می‌کنند و بعد به سراغ حمل و نقل عمومی می روند که در آخر کار درست نمی شود. نیاز است برای رفع آلودگی و مشکلات ترافیکی به مترو رسیدگی کنند.

این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: هم اکنون حدود ۹ یا ۱۰ هزار اتوبوس نیاز داریم چرا که رسیدگی به حمل و نقل عمومی واجب‌ است و در آلودگی محیط زیست و کاهش مصرف سوخت خیلی تأثیر گذار است.

با استفاده از فناوری های روز می توانیم لاستیک‌های مدرن را هم تولید کنیم

کاکایی تشریح کرد: از ۱۰۰ درصد ارزش یک خودرو،  ۴۰ درصد آن ارزش موتور و حدود ۲۰ درصد ارزش گیربکس و حدود ۲۰ درصد هم ارزش لاستیک است. خوشبختانه با استفاده از فناوری های روز می توانیم لاستیک‌های مدرن را هم تولید کنیم، اما تولید آن نسبت به دیگر کالاها گران تر است اما به دلیل اینکه  مردم ارزش جدی آن را نمی دانند به سراغ لاستیک های ارزان‌تر می‌ روند.

این کارشناس صنعت خودرو بیان کرد: باید به این نکته توجه کرد که اگر از بهترین موتور هم استفاده کنیم اما لاستیک بد بکار ببریم تمام زحمت‌ها به هدر خواهد رفت؛ مثلا یک موتور ۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر مصرف دارد بعد می گویند چرا این خودرو ۱۰ لیتر مصرف دارد که از دلایل آن می توان به لاستیک، گیربکس یا کلاج اشاره کرد.

او تشریح کرد: حجم خودرو در افزایش سوخت بسیار تاثیر گذار است به طور مثال خودرو شاسی بلند در برابر خودرو معمولی هم سوخت بیشتری دارد و در ایجاد آلودگی نیز موثر است.

این کارشناس صنعت خودرو افزود: یکی از راه های کاهش سوخت، خاموش کردن ماشین پشت چراغ قرمز است، به طور مثال اگر در یک ترافیک ۳ دقیقه ای ایستاده اید، می‌توانید خودرو را خاموش کنید. سرعت بالا نیز در افزایش سوخت موثر است همچنین  اگر خیلی اسپرت رفتار کنید، یعنی تند تند دنده را عوض کنید مجدد مصرف افزایش می یابد.

 کاکایی بیان کرد: اگر رفتار منطقی‌ داشته باشید، یعنی هم کمتر دنده عوض کنید و در زمان مناسب این کار را انجام دهید، موتور هم کمتر مصرف خواهد شد. به همین دلیل در دنیا روی گیربکس‌های ۶ سرعته کار کردند چرا که در راندمان موتور تاثیر زیادی دارد.

او تشریح کرد: قرار است در کشور یورو ۵ و یورو ۶ داشته باشیم، چرا که استاندارد‌های روز اروپاست. یکی از قسمت‌های مهم گیربکس است که با گیربکس ۴ و ۵ دنده دیگر جواب نمی دهد و باید خودرو ۶ دنده داشته باشد، خوشبختانه در کشور تئوری ساخت گیریکس را بلد هستیم و بسیاری از تجهیزات پیشرفته‌ آن هم موجود است تا روی داخلی سازی آن کار کرد.

این کارشناس صنعت خودرو بیان کرد: اما باید به این نکته توجه کرد که داخلی سازی این محصولات سرمایه‌گذاری بالایی می‌خواهد و که اخیرا هم به دلیل جدی شدن مسئله، روی گیربکس ۶ سرعته کار می‌کنند.

کاکایی تشریح کرد: زمانی که مصرف سوختتان پایین‌تر می آید، کلاس کاریتان به لحاظ آلودگی بالاتر میرود یعنی استاندارد بالاتری را رعایت می‌کنید و هزینه تکنولوژی آن را پرداخت کنید. به طور طبیعی زمانی که  به جای موتور یورو ۴،  یورو ۵ بخرید نیاز به برخی تجهیزات و قطعات اضافه دارد در نتیجه قیمت خودرو افزایش می یابد.

این کارشناس صنعت خودرو تشریح کرد: درست است که شکل ظاهری خودرو تغییری نکرده باشد اما کاربراتوری آن تغییر کرده است چرا که هر کدام از قطعه های اضافی  ۵۰۰ یا هزار دلار قیمت خودرو را افزایش می دهد این افزایش قیمت دلاری به این دلیل است که قیمت را بر مبنای قیمت بین‌المللی محاسبه می‌کنند.

کاکایی بیان کرد: امروزه مهم‌تر از کاهش مصرف سوخت، کاهش آلایندگی است که باید در ساخت خودرو به آن توجه کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: کارشناس صنعت خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۹۷۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهسازی و رفع افت ولتاژ پست برق مالکریم در مسجدسلیمان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، علی اسدی گفت: پست برق "مالکریم" که برق مناطق مهمی از مسجدسلیمان را تامین می‌کند از ۱۳۲ به ۳۳ و ۱۱ کیلوولت افزایش و رفع افت ولتاژ شد.

وی افزود: با ساخت فونداسیون جدید، یک ترانس قدیمی این پست با ظرفیت ۲۷ مگاولت آمپر تعویض و یک ترانس نو با قابلیت‌های جدید جایگزین شد.

اسدی با بیان اینکه ارزش سرمایه‌گذاری این طرح با بیش از ۳۸۷ میلیارد ریال است، ادامه داد: ترانس قدیمی موجود در پست به صورت "آفلود تپ‌چنجر" است که برای افزایش و کاهش ولتاژ باید ترانس خاموش می‌شد ولی با نسب ترانس جدید با قابلیت "آنلود تپ‌چنجر" تغیرات ولتاژ بدون خاموشی انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خوزستان با بیان اینکه پست برق فوق توزیع "مالکریم" در مجموع ۷۷ مگاولت آمپر ظرفیت دارد، اضافه کرد: با بهینه‌سازی و نوسازی صورت گرفته در این پست، حوادث ناخواسته کاهش و تامین برق شهر مسجدسلیمان برای گذر از پیک تابستان جاری بهبود پیدا کرده است.

وی می‌گوید: این طرح با هدف آماده‌سازی شبکه انجام شده که پیش از این چند پست برق فوق توزیع در شهرستان‌های شوشتر، ماهشهر و کرخه بهینه‌سازی و افزایش ظرفیت شده است.

شرکت برق منطقه‌ای خوزستان مسئولیت تامین و انتقال برق در ۲ استان خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد را بر عهده دارد.

دیگر خبرها

  • ۵۵۵ میلیارد ریال در صنعت برق میامی سرمایه‌گذاری شد
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • بهسازی و رفع افت ولتاژ پست برق مالکریم در مسجدسلیمان
  • مصرف بهینه آب در استان بوشهر ضروری است
  • قاچاقچی سوخت ۸۸۸ میلیون تومان جریمه شد
  • محکومیت ۸۸۸ میلیون تومانی متهم قاچاق سوخت در بیرجند
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • پایان کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند