Web Analytics Made Easy - Statcounter

سال ۲۰۱۹ برای خاورمیانه سالی پر از تلاطم و آشفتگی بود. در حالی که قیمت نفت سرسختانه در برابر تلاش های اوپک برای بالا بردن آن مقاومت می کرد، چندین حمله تنش ها را در منطقه افزایش داد. ۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۲ اقتصادی اقتصاد جهان نظرات - اخبار اقتصادی -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از اویل پرایس، 2019 برای خاورمیانه سالی پر از تلاطم و آشفتگی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که قیمت نفت سرسختانه در برابر تلاش های اوپک برای بالا بردن آن مقاومت می کرد، چندین حمله تنش ها را در منطقه افزایش داد و خطر تبدیل شدن اختلاف تهران و عربستان به یک درگیری نظامی بالا رفت. آیا 2020 متفاوت خواهد بود؟

 برای قیمت نفت فرقی نخواهد کرد. آژانس بین المللی انرژی در اوایل ماه جاری اعلام کرد انتظار دارد بازار نفت در ماههای اولیه 2020 با 700 هزار بشکه مازاد عرضه مواجه باشد. الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه هفته گذشته گفت انتظار دارد ائتلاف اوپک+ در اجلاس ماه مارس در مورد برداشته شدن محدودیت تولید نفت تصمیم گیری کند.

 این به معنای آزاد شدن تولید نیست ولی احتمال افزایش تولید یا لغو کامل قرارداد کاهش تولید اوپک و متحدانش، برای تحت فشار قرار دادن قیمت نفت کافیست.

 عربستان سعودی و کویت بالاخره برای از سرگیری تولید از میادین نفتی مشترک خود به توافق رسیدند که بیش از پیش قیمت نفت را تحت فشار قرار می دهد. شاید اضافه شدن 100 تا 200 هزار بشکه نفت سنگین ترش در ابتدا احساس نشود، ولی وقتی به 300 هزار بشکه در روز برسد مطمئناً مشکلاتی برای ائتلاف اوپک ایجاد خواهد کرد.

 شرایط ژئوپلتیکی نشان می دهد اتفاقاتی که در 2019 افتاد مطمئنا باعث رویارویی نظامی عربستان و ایران نمی شود. حمله هایی به چند نفتکش صورت گرفت که عربستان و آمریکا ایران را مقصر می دانند. ایران و انگلیس هم نفتکش های یکدیگر را توقیف کردند. نرخ کشتیرانی در تنگه هرمز افزایش یافت و نرخ بیمه نفتکش ها به اوج رسید و چندین کشور کشتی هایی را برای حفاظت از بزرگترین آبراه جهان مستقر کردند.

 در آخر، حمله به تاسیسات نفتی عربستان بود که موقتاً 5.7 میلیون بشکه در روز از ظرفیت تولید بازار را از بین برد. با وجود این که ریاض و واشنگتن باز هم ایران را مقصر این حملات می دانستند، دو قدرت بزرگ خاورمیانه وارد جنگ نشدند.

 درگیری‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه از بین نرفته‌اند ولی بازارهای نفت بر خلاف انتظار به شدت آنها را نادیده گرفته اند.

این شرایط چندان به نفع اقتصاد های وابسته به نفت منطقه نیست. در حالی که بسیاری از کشورهای منطقه علی رغم قیمت پایین نفت برای بازگشت به رشد اقتصادی تلاش می‌کنند، پیش بینی می شود با ادامه کاهش قیمت نفت، برخی از آن ها با کسری بیشتر بودجه در سال آینده میلادی مواجه شوند. به این ترتیب مشکلات اجتماعی و سیاسی به خاطر بالا رفتن نرخ بیکاری افزایش خواهد یافت.

 اگر سهام آرامکو طبق انتظار ریاض سوددهی نداشته باشد، این مشکل برای عربستان نگران کننده تر خواهد بود. بسیاری از سعودی‌ها برای خرید سهام آرامکو پول قرض کرده اند و اگر پول خود را از دست بدهند یا سودی به دست نیاورند، مشکل ریاض بسیار بزرگ تر خواهد بود.

3 عامل تعیین کننده قیمت نفت تا 2030روسیه کاهش عرضه نفت را در 2020 پیش بینی می‌کند

 انتهای پیام/138

R7586/P/S7,80,85/CT10

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۹۷۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

آفتاب‌‌نیوز :

بازار امروز شاهد روند صعودی قیمت‌ها در جریان معاملات نسبت به روز گذشته است.

آخرین نرخ اونس طلا

هر اونس طلا، امروز به ۲،۳۰۹ (دو هزار و سیصد و نه) دلار رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۰.۲۵ درصدی داشته است.

قیمت گرم طلا ۱۸ عیار امروز

قیمت طلا افزایش یافت و هر گرم طلا ۱۸ عیار، امروز به ۳،۴۴۹،۹۰۰ (سه میلیون و چهارصد و چهل و نه هزار و نهصد) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۲.۴ درصدی داشته است.

آخرین نرخ مثقال طلا ۱۸ عیار

همچنین هر مثقال طلا ۱۸ عیار با افزایش ۲.۳۸ درصدی نسبت به روز قبل، ۱۴،۹۴۰،۰۰۰ (چهارده میلیون و نهصد و چهل هزار) تومان معامله شد.

آخرین نرخ دلار مبادله‌ای

قیمت دلار مبادله ای، امروز به ۴۴،۵۸۸ (چهل و چهار هزار و پانصد و هشتاد و هشت) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۰.۳۳ درصدی داشته است.

آخرین نرخ یورو مبادله‌ای

یورو مبادله ای، امروز به ۴۷،۹۸۲ (چهل و هفت هزار و نهصد و هشتاد و دو) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۰.۲۸ درصدی داشته است.

قیمت پوند امروز

پوند امروز با افزایش ۱.۱ درصدی، از ۷۶،۴۰۰ (هفتاد و شش هزار و چهارصد) تومان به ۷۷،۲۵۰ (هفتاد و هفت هزار و دویست و پنجاه) تومان رسید.

قیمت درهم امارات مبادله‌ای امروز

همچنین درهم امارات مبادله‌ای با افزایش ۰.۳۳ درصدی نسبت به روز قبل، ۱۲،۱۴۱ (دوازده هزار و یکصد و چهل و یک) تومان معامله شد.

آخرین نرخ لیر ترکیه

لیر ترکیه، امروز به ۱،۹۰۰ (یک هزار و نهصد) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۱.۰۵ درصدی داشته است.

آخرین نرخ دلار کانادا

دلار کانادا امروز با افزایش ۰.۷۷ درصدی، از ۴۴،۵۵۰ (چهل و چهار هزار و پانصد و پنجاه) تومان به ۴۴،۹۰۰ (چهل و چهار هزار و نهصد) تومان رسید.

قیمت دلار استرالیا امروز

همچنین دلار استرالیا با افزایش ۱.۲۲ درصدی نسبت به روز قبل، ۴۰،۷۰۰ (چهل هزار و هفتصد) تومان معامله شد.

آخرین نرخ دینار عراق

دینار عراق، امروز به ۴۷ (چهل و هفت) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۲.۱۲ درصدی داشته است.

آخرین نرخ سکه امامی

قیمت سکه امامی به ۴۱،۲۰۰،۰۰۰ (چهل و یک میلیون و دویست هزار) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۰.۲۴ درصدی داشته است.

آخرین نرخ نیم سکه

نیم سکه، امروز به ۲۴،۱۰۰،۰۰۰ (بیست و چهار میلیون و یکصد هزار) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۲.۰۷ درصدی داشته است.

قیمت ربع سکه امروز

همچنین ربع سکه با افزایش ۴.۵۱ درصدی نسبت به روز قبل، ۱۵،۵۰۰،۰۰۰ (پانزده میلیون و پانصد هزار) تومان معامله شد.

آخرین نرخ سکه گرمی

هر سکه گرمی در بازار داخلی هم ۷،۲۰۰،۰۰۰ (هفت میلیون و دویست هزار) تومان قیمت خورد.

دیگر خبرها

  • افتتاح ۴۰ بازار جدید میوه و تره‌بار تا پایان سال
  • قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تصمیم عربستان باعث افزایش قیمت نفت شد
  • صادرات مرغ تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن می‌رسد
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • تولید ورونق اقتصادی دربزرگترین معدن کرومیت خاورمیانه
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟