Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@03:35:07 GMT

نقشه اصولگرایان برای سبد رأی طیف خاکستری

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۹۸۴۹۶

نقشه اصولگرایان برای سبد رأی طیف خاکستری

همه‌چیز با توصیه انتخاباتی قالیباف به جوانان اصولگرا برای شکل‌دهی نهضت ثبت‌نام آغاز شد. اینکه به گفته جمال عرف، رئیس ستاد انتخابات کشور، سه‌هزارو ۲۰۹ نفر در بازه سنی ۳۶ تا ۴۰ سال ثبت‌نام کرده‌اند هم نشان‌دهنده این است که فراخوان قالیباف هم تا حد زیادی جواب داده است.   به گزارش شرق، این روز‌ها اصولگرایان به‌ویژه اعضای شورای ائتلاف مدام دم از جوان‌گرایی در انتخابات آتی مجلس می‌زنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینکه چهره‌های شناخته‌شده اصولگرایی که بسیاری از آن‌ها هم برای مجلس ثبت‌نام کرده‌اند بتوانند از سهم خود در قدرت بگذرند و واقعا فهرست را به جوانان ناشناخته یا کمترشناخته‌شده اصولگرا اختصاص دهند، با توجه به سوابق قبلی البته کمی محال به نظر می‌رسد؛ اما ازآنجایی‌که اصولگرایان مشخصا نگران قدرالسهم رأی‌شان در انتخابات آتی‌اند، قاعدتا از شیوه‌های مختلفی استفاده می‌کنند تا سبد رأی‌شان پر و پیمان شود. یکی از این شیوه‌ها رفتن سراغ جوانانی است که در ذهن مردم اصولگرای شناخته‌شده نیستند، نه برای اینکه اصولگرا نیستند، بلکه برای اینکه شناخته‌شده نیستند.   برای اصولگرایان خوب نیست که چهار سال بعد از رأی میلیونی چهره‌های اصلاح‌طلب یا اعتدالی از تهران، با آرای چند صد هزار تایی از پایتخت وارد پارلمان شوند. برای همین به سبد رأی طیف خاکستری هم چشم دوخته‌اند، طیفی که پایگاه سیاسی- اجتماعی سیالی دارد و ممکن است یک بار به اصولگرا، یک بار اصلاح‌طلب و یک بار هم به اعتدالیون رأی دهد و شاید زمانی تصمیم بگیرد که اصلا رأی ندهد. این طیف خاکستری که حدادعادل، مسئول تشکیلات وحدت اصولگرایی، تابه‌حال چندین‌بار درباره آن‌ها صبحت کرده، اگرچه ممکن است به چهره‌های شناخته‌شده یا تند اصولگرایی رأی ندهد، اما درصورتی‌که رد را گم کند، محتمل است به بدیل آن‌ها رأی دهد. حداد گفته بود که باید گفتمانی مدون طرح و عرضه کنیم که طیف‌های خاکستری جامعه هم به آن گرایش پیدا کنند».   بعید است آن‌ها دو ماه مانده به انتخابات قادر به طراحی یک گفتمان! باشند؛ اما احتمالا بتوانند روش‌های جدیدی برای جذب این طیف طراحی کنند. آوردن چهره‌های جدید یکی از این روش‌هاست؛ یعنی جوانانی که ظاهرا سبقه اصولگرایی ندارند و با این صفت خیلی شناخته‌شده نیستند؛ اما آبشخور رشد و نضج و آینده سیاسی‌شان در همان طیف اصولگرایی می‌گنجد و بسیاری از مخاطبان قالیباف در آن فراخوان ویدئویی که برخی‌شان به او هم بسیار نزدیک‌اند، با او کار کرده و حالا برای مجلس هم ثبت‌نام کرده‌اند نیز شامل می‌شود. به نظر می‌رسد که در عمل هم به ایده‌شان نزدیک شده‌اند تاجایی‌که غلامعلی حدادعادل، مسئول تشکیلات شورای وحدت اصولگرایان، گفته: «۵۰ درصد شورایی که برای مجلس تشکیل داده‌ایم، جوان هستند».
روز گذشته بیژن نوباوه، نماینده ادوار مجلس، با بیان اینکه بسیاری از نمایندگان چه اصلاح‌طلب، چه اصولگرا اسمشان حتی در سؤال از یک وزیر هم نیست و فقط وسط لحاف می‌خوابند، به ایلنا گفت: باید تلفیقی از جوانان و افراد باتجربه در مجلس باشند، من اگر ببینیم در مسابقه‌ای با کسی قرار گرفته‌ام که از من لیاقت بیشتری دارد و جوان‌تر و کاراتر است، به‌راحتی کنار می‌روم، چراکه معتقدم مهم کشور است».
اصولگرایان باید مراقب پوست خربزه هم باشند. آن‌ها زمانی یک دولت جوان‌گرا روی کار آوردند که در نهایت آن‌ها را پشیمان کرد. از چهره‌ای ناشناخته، اما وابسته به پایگاه و طیف اصولگرایی حمایت کردند که درنهایت سررشته کار از دستشان در رفت و جوان اصولگرا راه خودش را رفت، تاجایی‌که این روز‌ها به یکی از مخالفان جدی اصولگرایان بدل شده است. حداقل چهره‌های قدیمی و شناخته‌شده اصولگرایی آزمون خود را بار‌ها پس داده‌اند و تا حدی برای جریان اصولگرایی کبریت بی‌خطر هستند؛ اما پناه‌آوردن به چهره‌های ناشناخته به امید جذب رأی بیشتر خطر فرصت‌طلبی، خودرأیی و سهم‌ندادن را هم در آینده بیشتر می‌کند. درست مانند مسیری که احمدی‌نژاد رفت و از جایی سفره خود را از یاران سابق جدا کرد.   البته مشخصا برخی جریان‌ها یا چهره‌های اصولگرایی طرف خود را از ورود چهره‌های جدید برخواهند بست. قالیباف که از سنتی‌ها و بزرگان قوم خودش گلایه‌مند است و رسما در نامه معروفش گفته بود که رأس تصمیم‌ساز این جریان دچار اختلال شده، در فراخوان ثبت‌نامش هم متذکر شده بود که «اگر جوانان به میدان نیایند و مطالبه‌گری نکنند، در بر همان پاشنه خواهد چرخید و مجلس آینده تفاوت معناداری با گذشته نخواهد داشت». مشخص است که مقصود قالیباف از چرخیدن در بر همان پاشنه چیست؛ چیزی که لزوما خواسته همه جریان اصولگرایی نیست، از قضا بخش عمده‌ای از این جریان می‌خواهد در بر همان پاشنه بچرخد.   قالیباف به‌دنبال جمع‌کردن عِده وعَده خویش است و نگرانی از این بابت ندارد؛ اما چهره‌های قدیمی‌تر قاعدتا باید از این حضور نگران باشند. یکی از همین اصولگرایان، چندی قبل در یادداشتی درباره دغدغه‌های خود از ورود چهره‌های جدید جوان به فهرست اصولگرایان نوشته بود: «۱. جوان مورد نظر جزء آقازاده‌های عزیز نباشد؛ ۲. جوانان مورد نظر، جزء حلقه نزدیکان و دوستان و مریدان و اعضای دفتر شخصیت‌های سیاسی اصولگرا نباشند؛ ۳. فقط انقلابی‌بودن کافی نیست؛ این جوانان عزیز باید در حوزه خودشان تخصص و دانش قابل توجه و تجربه کافی داشته باشند. ۴. این جوانان عزیز یک‌شبه از لپ‌لپ بیرون نیایند؛ ۵. شومن نباشند! واقعی باشند. این روز‌ها بعضی‌ها هستند که بدون تخصص و صرفا براساس جذاب‌حرف‌زدن یا طراحی حرکات نمایشی فکرشده خودشان را بر سر زبان‌ها می‌اندازند. یک‌دفعه وسط سخنرانی روی میز می‌زنند، قهر می‌کنند، فریاد می‌زنند و به یک نفر حمله می‌کنند تا کلیپ‌های‌شان در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست شود. حرکاتشان را براساس رشد اینستاگرام و افزایش لایک و ممبر تلگرامشان طراحی می‌کنند. آدم‌هایی که در یک رشته درس خوانده‌اند و درباره یک رشته دیگر حرف می‌زنند؛ آدم‌هایی که یک رشته خوانده‌اند و در سه رشته دیگر حرف می‌زنند؛ آدم‌هایی که کلا هیچ رشته‌ای نخوانده‌اند و در همه رشته‌ها حرف می‌زنند. فقط خوب‌حرف‌زدن و سروصداکردن کافی نیست؛ گول این نمایش‌ها را نخورید...».   این مثال آخر را که یادداشت‌نویس اصولگرا ترجیح داده بود زیاد روی آن متمرکز شود و بسطش دهد، این روز‌ها همه می‌شناسند. او یکی از همان جوان‌هایی است که در ذیل مدیریت باقر قالیباف رشد کرد و با وجود اینکه گفته بود هیچ قصدی برای ورود به انتخابات مجلس ندارد، ثبت‌نام کرد. مشخص است که خود اصولگرایان هم در اختلافات درون‌جناحی نگران حضور برخی چهره‌ها در مجلس آتی هستند، به‌ویژه نزدیکان شهردار سابق تهران!

منبع: فرارو

کلیدواژه: اصولگرایان انتخابات مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۹۸۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند تحول آموزش و پرورش، نیازمند تحول

  رهبر معطم انقلاب نیز ضمن توجه بر اهمیت سند تحول آموزش و پرورش، بر به‌روز‌رسانی و تهیه نقشه راه برای اجرای سند تحول تاکید کرده‌اند. همچنان‌که در دیدار سال گذشته با معلمان فرمودند: «اولا بایستی سند تحول دائما به‌روزرسانی بشود. درست است که سند تحول تنظیم شد و سند خوبی هم هست اما آیه‌ قرآن نیست‌؛ نه این‌که حالا هر روز به یک شکلی دربیاورند اما بایستی افراد صاحب‌نظر آن را به‌روزرسانی کنند و تکمیل کنند. ثانیا برای اجرای سند تحول یک نقشه‌ راه لازم است‌، این نقشه‌ راه تا حالا تنظیم نشده» اما ببینیم ضرورت بازنگری سند تحول و اشکالات آن چیست.سند تحول آموزش‌وپرورش به‌عنوان سند مادر در آموزش‌وپرورش در آذر ۱۳۹۰ توسط رئیس‌جمهور وقت کشور رونمایی شد. براساس این سند، نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی، نهادی است که اجتماعی و فرهنگی و سازمان یافته که به‌عنوان مهم‌ترین عامل انتقال، بسط و اعتلای فرهنگ در جامعه اسلامی ایران، مسئولیت آماده‌سازی دانش‌آموزان را برای تحقق مرتبه‌ای از حیات طیبه در همه ابعاد به‌عهده دارد که تحصیل آن مرتبه برای عموم افراد جامعه لازم یا شایسته باشد. در این سال‌ها یعنی از زمان رونمایی سند تا کنون، میزان اجرایی شدن این سند چندان مطلوب نبوده به‌گونه‌ای که براساس گزارش‌های رسمی بین ۱۰تا ۳۰ درصد از این سند تاکنون اجرایی شده است. 
     
سندی که میزان اجرای آن دلشاد کننده نیست! 
رهبر معظم انقلاب ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ در جمع معلمان نمونه وقتی می‌خواستند درباره سند تحول صحبت کنند این جمله را به کار بردند: «مسأله سند تحول مسأله دلشادکننده‌‌ای واقعا نیست.» 
ایشان تاکید کردند: «اگر چنانچه مسئولان و مدیران آموزش‌وپرورش معتقدند که ایرادی در این سند هست، خیلی خب، به‌روز کنند آن را‌؛ سند را به‌روز کنند، کامل کنند، مشکلش را برطرف کنند.» 
امسال نیز رهبری در دیدار معلمان فرمودند: «سرفصلی که از همه مهم‌تر است، مسأله‌ تحوّل است.چند سال درگذشته این سند تحول را گذاشتیم در کشو، درش را هم بستیم، هیچ تحرکی انجام نگرفت، ضرر کردیم. حال بحمدا...شنیدم سند مورد بازنگری قرار گرفته که رو به اتمام و در حال نهایی شدن است. نقشه‌ راه برای اجرای آن آماده شده. این سند را جوری بایستی عمل کنیم که در تمام سطوح آموزش وپرورش اثرخودش را ببخشد. نگذارید وقفه ایجاد بشود. این سند روزبه‌روز باید بیشتر و بهتر ترمیم شود.»
     
چرایی ضرورت بازنگری 
اما چرا سند تحول نتوانست کارآمدی لازم را داشته باشد و به اهداف خودش دست پیدا کند؟این سؤالی است که جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به آن ضمن تاکید براین‌که مجریان سند باید نسبت به آن اعتقاد، ایمان و باور داشته باشند تا به تحولی مثبت در کارکردهای آموزش‌وپرورش منجر شود، می‌افزاید: « بازنگری به این دلیل در دستور کار قرار گرفت که سند مرتبط با تحول آموزش‌وپرورش باید واقع‌گرایانه نوشته شود وهدف‌گذاری مشخصی برای مجریان و گروه‌های هدف داشته باشد تا علاوه بر این‌که مجریان به اجرای سند باور داشته باشند، جامعه نیز پذیرای آن باشد.»از نگاه این نماینده مجلس یکی از ایرادات مهم وارد بر سند تحول آموزش‌وپرورش ناظر بر کپی کاری‌هایی بود که از مدل‌های سایر کشورها و فرهنگ‌ها گرفته شده و در سند جاگذاری شده بود، در حالی که انتظار می‌رود تحول آموزش‌وپرورش بر مبنای آموزه‌های دینی باشد. ایراد دیگر بر سند پیشین درگیر نکردن بدنه آموزش‌وپرورش در تحولات بنیادین موردنظراست، یعنی ازظرفیت معلمان، دست اندرکاران آموزش‌وپرورش ودانش‌آموزان دراجرای سند تحول به‌درستی استفاده نشده است. اگر همه بدنه مرتبط با آموزش‌وپرورش در تنظیم سندنقش داشته باشند، قطعا در اجرای آن نیزاحساس مسئولیت می‌کنند، بنابراین برای اجرای درست آن تلاش خواهند کرد. 
     
غفلت از عدالت آموزشی و عوامل بیرونی
محسن حاجی میرزایی، وزیر اسبق آموزش‌وپرورش هم در نقد سند تحول این‌گونه توضیح می‌دهد: دسترسی برابر و یکسان همه شهروندان به فرصت آموزش و یکسانی و رعایت عدالت درکیفیت این فرصت از جمله مهم‌ترین مأموریت‌های دولت و از مسلم‌ترین حقوق ملت است اما سند تحول بنیادین درتشریح محورهای عمده این مسئولیت غفلت کرده است.از نگاه وی نظام آموزش‌وپرورش یک نظام از مجموعه نظام‌های موجود در مسیر تعالی و پیشرفت شهروندان و جامعه است. در سند این ضرورت بزرگ و راهبردی اهمیتی درخور نیافته ومفهوم بسیار مهم مشارکت نظام‌مند را در حد توسعه تعاون، نیکوکاری، مشارکت خانواده‌ها، واقفین و خیرین مدرسه‌ساز و توسعه مدارس غیردولتی تنزل داده است. حاجی میرزایی می‌افزاید: ‌نکته مهم دیگر آن‌که عدالت در برخورداری از فرصت‌های آموزشی و تأمین نصیب آموزشی برابر یکی از مهم‌ترین ضرورت‌ها و همچنین اهداف نظام تعلیم و تربیت اسلامی است. مرور سند حاکی از سهم اندک به مقوله بسیار مهم عدالت آموزشی و تربیتی است. به باور وی هرچند سند با بهره‌گیری از آسیب‌شناسی‌های پیشین تدوین شده اما به نظر می‌رسد از تأثیرگذاری گسترده عوامل محیط بیرونی غفلت کرده است. به‌عنوان نمونه، نیروی انسانی مهم‌ترین رکن تعلیم‌وتربیت است و سند تحول برای برخورداری از معلمان با کیفیت ایده تأسیس و راه‌اندازی دانشگاه فرهنگیان را مصوب کرده اما همزمان از میزان تأثیرگذاری مصوبات مجلس شورای اسلامی که در ۱۰سال اخیر قریب به نیمی از معلمان جذب شده را از مسیر دیگری تدبیر کرده‌اند، غفلت کرده است. اگر نیروی انسانی مهم است، باید همه ورودی‌های آن از کیفیت هماهنگ و یکسانی برخوردار باشد. داشتن درک روشن و تبیین دقیق از قوت‌ها و ضعف‌های محیط داخلی و فرصت‌ها و تهدیدهای محیط بیرونی سهم بسزایی در شناسایی راهبردهای صحیح دارد. عوامل بسیاری از قبیل مدرسه، خانواده، مدیر، معلمان و کادر آموزشی، برنامه درسی، سنجش و ارزشیابی، تأمین و تخصیص منابع مالی، فضا و تجهیزات، فرآیندها، روش‌ها و صلاحیت‌های مدیریتی در توفیق نظام آموزشی و تربیتی برای نیل به اهداف مصوب دخیل هستند. 
     
تکلیفی ملی برای تحول 
سند تحول آموزش‌وپرورش یک سند کلی است که همه دستگاه‌ها را پای کار می‌آورد. رضامراد صحرایی، وزیر آموزش‌وپرورش با تاکید بر این‌که همه‌ دستگاه‌ها و نهادها به‌ویژه رسانه ملی در اجرای این سند تکلیف دارند، می‌گوید: وزیر آموزش‌وپرورش مکلف بوده‌ که سالی یک‌بار در شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره اقدامات سایر دستگاه‌ها درباره سند گزارش بدهد اما سال گذشته وقتی به شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارش دادم به من گفته شد این نخستین گزارش وزرای آموزش‌وپرورش از اجرای سند است. از نگاه وی اجرای این سند به حدود ۲۰ قانون آیین‌نامه یا مقرره نیاز دارد و یک نگاشت رسانه‌ای هم لازم داشته اما در این سال‌ها هیچ‌کدام از اینها متأسفانه تهیه نشده بود یا اگر هم تهیه شده بود جنبه قانونی پیدا نکرده بود. مرادصحرایی درباره اقدامات خود برای بازنگری و اجرای سند تحول این‌گونه توضیح می‌دهد: کاری که ما انجام دادیم و تأکید شورای عالی انقلاب فرهنگی هم بود، تهیه نقشه بود. نقشه مبتنی بر همه تجربه‌های پیشین است. برای تهیه آن سندی نبوده که موجود باشد و از آن بهره نبرده باشیم. از همه وزرای پس از تدوین سندتحول بنیادین هم مستقیم وغیرمستقیم درنشست‌ها مشورت گرفته‌ام وهمه آنهادغدغه‌مند تحول بودند.درنهایت باید گفت بازنگری سند تحول آموزش‌وپرورش به این دلیل بسیار مهم است که در سند تلاش می‌شود شاهد تغییراتی اساسی و دگرگونی مثبتی در دانش‌آموزان و جوانان کشور باشیم، زیرا مبنا و بنیان توسعه و آینده‌سازی ایران اسلامی به شمار می‌رود. 
وی درعین حال تاکید می‌کند: ترمیم سند هم لازم است و ضمیمه‌ای برای این کار پس از اجرا در دوره‌های یک‌ساله پیش‌بینی شده و توجه به فناوری‌های نوین ازجمله هوش مصنوعی در نقشه راه در نظر گرفته شده است.

دیگر خبرها

  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین
  • تغییرات گوگل مپس برای گوشی‌های اندرویدی از راه می‌رسد
  • اتمام مرحله اجرای نقشه مسیر فیبرنوری در شهرکرد
  • سند تحول آموزش و پرورش، نیازمند تحول
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می‌دانند
  • عباس عبدی خطاب به نواصولگرایان: آی‌ کیوتان در اندازه گنجشک هم نیست
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می دانند/ عقل هم چیز خوبی است
  • ببینید | واکنش جالب چهره سیاسی نزدیک به قالیباف به اختلافات شدید اصولگرایان در مجلس دوازدهم
  • سه رقیب جدید قالیباف در کرسی ریاست مجلس؛ وزرای احمدی نژاد به صف شدند