Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: باغ ملی و ۳۳ هکتاری رامسر روبرو هتل رامسر احداث‌شده است و ازآنجایی‌که وسعت محوطه این باغ تاریخی حدود ۸۰ هکتار تعیین عرصه وحریم شده، درگذشته‌های نه‌چندان دور درختان میوه و سبزیجات متنوعی در آن کاشت می‌شده است.و این باغ به‌نوعی سوای آنکه گل سرسبد زیبایی‌های منطقه بود، نیاز غذایی هتل‌های آزادی فعلی رامسر را نیز تأمین می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکنون طرح‌ها و نسخه‌های زیادی برای احیای باغ ملی رامسر نوشته شده که یا اجرا نشده و یا ناقص اجراشده است و این وضعیت در حالی است که این باغ ملی جزو گزینه‌ها برای ثبت در فهرست میراث جهانی است.

بررسی پیشنهادهای شهرداری برای احیای باغ ۳۳ هکتاری

سیف اله فرزانه مدیرکل میراث فرهنگی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: در جلسه ویژه احیای باغ ۳۳ هکتاری که با مسئولان شهرستان رامسر برگزار شد، پیشنهادهای شهرداری رامسر برای احیای باغ ۳۳ هکتاری، نحوه اجرای سنگفرش در بلوار معلم و روند ساخت سالن آمفی‌تئاتر هتل رامسر طبق ضوابط میراثی بررسی شد.


وی تصریح کرد: برای احداث پیست دوچرخه‌سواری در باغ ۳۳ هکتاری شهرداری رامسر پیشنهاد ۷ متر را عنوان کرد و نظر ما ۵ متر است که پس از تصویب اجرایی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کاشت گونه‌های گیاهی در باغ ۳۳ هکتاری مورد موافقت قرار گرفت افزود: زمین ۸ هکتاری در هیئت دولت مستندسازی و تصویب شد و در ۲/۵ هکتار از این عرصه موزه شمال و بازارچه صنایع‌دستی احداث می‌شود که ۸۰۰ میلیون تومان در حساب میراث برای این پروژه اعتبار وجود دارد.

سیف اله فرزانه گفت: باغ ۳۳ هکتاری طبق ضوابط میراثی احیا می‌شود.

همچنین محمد آزاد فرماندار رامسر نیز درباره روند احیای باغ ۳۳ هکتاری و روند ساخت مجتمع فرهنگی رامسر گفت: برای احیای باغ ۳۳ هکتاری پیرو سفر وزیر گردشگری به شهرستان رامسر دستورات لازم صادر و قرار شد روند ساخت مجتمع فرهنگی نیز از سر گرفته شود.

برای احیای باغ ۳۳ هکتاری پیرو سفر وزیر گردشگری به شهرستان رامسر دستورات لازم صادر و قرار شد روند ساخت مجتمع فرهنگی نیز از سر گرفته شودوی بابیان اینکه مجتمع فرهنگی رامسر موجود در باغ ملی به علت موانع میراثی ۱۸ سال نیمه‌کاره مانده است افزود: با تهیه طرح و طبق ضوابط میراثی روند ساخت مجتمع فرهنگی رامسر از سر گرفته می‌شود.

وی گفت: یک نماینده از سوی وزیر گردشگری به دلیل احاطه به ضوابط میراثی به شهرداری رامسر معرفی شد تا طرح احیای باغ زیر نظر ایشان اجرایی و هم‌زمان با طراحی و مشاور احیای باغ عملیاتی می‌شود.

فرماندار رامسر گفت: در پیاده‌روی بلوار معلم سنگفرش‌ها سبب نگرانی شهروندان شده بود که مقرر شد نسبت به تغییر سنگفرش به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری طرحی ارائه شود.


شهردار رامسر نیز درباره احیای باغ ملی رامسر بابیان اینکه عملیات احیای باغ ۳۳ هکتاری طبق ضوابط میراثی اجرایی می‌شود به خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به شرایط نامطلوبی که در باغ ۳۳ هکتاری وجود دارد عملیات اجرایی احیای باغ در دستور کار قرار گرفت.

مصوبات خوبی برای احیای باغ ملی تصویب شد

وی تصریح کرد: طبق هماهنگی با میراث در فاز اول عملیاتی احیای باغ ۳۳ هکتاری مصوبات خوبی به تصویب رسید که پس از حضور کارشناس ارشد که از سوی میراث فرهنگی معرفی خواهد شد تعریف می‌شود.

شهردار رامسر گفت: در سال جاری ۴۰ درصد درختان در باغ ۳۳ هکتاری کاشته و بخش عمرانی آن در سال آینده عملیاتی می‌شود.

وی افزود: طبق شرایط میراث فرهنگی باغ به حالت اولیه خود برمی‌گردد و هیچ‌گونه دخل و تصرفی در باغ ۳۳ هکتاری نداریم.

رامسر به یونسکو نمی‌رود

تعلل در احیای باغ ملی رامسر و روند تدریجی تخریب آن، این اثر طبیعی را از گردونه ثبت در فهرست آثار جهانی یونسکو خارج خواهد کرد، سرنوشت نفرین‌شده باغ ۳۳ هکتاری رامسر در حالی است که باغ سی‌وسه هکتاری رامسر یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین ظرفیت‌های گردشگری کشور و غرب استان مازندران است. پس اگر به‌درستی و درجهت رفاه شهروندان و گردشگران به فضای آن توجه و رسیدگی می‌شد به‌طور یقین امروز شاهد ایجاد یک «پارک ملی» با کلیه امکانات مدرن شهری در محوطه آن بودیم که می‌توانست ضمن ایجاد اشتغال همچنین نیاز توریستی تفریحی مردم را به‌صورت ارزان و قابل‌دسترس برطرف کند و تحولات مثبتی را در منطقه به وجود آورد.

باغ سی‌وسه هکتاری در زمان پهلوی اول با مجموعه کاخ ساخته شد و بلوغ آن در دهه چهل‌تا پنجاه رخ داد که این مهم تا سال ۱۳۷۱ ادامه داشت و باغ چون نگینی بر تارک انگشتری رامسر می‌درخشید ولی از سال ۷۲ که شهردار و فرماندار وقت رامسر به دنبال ساخت بزرگ‌ترین پارک خاورمیانه در این باغ بودند پس از طی کش‌وقوس‌های فراوان، سرپرستی باغ به شهرداری محول شد و از سال ۷۳ افول و مرگ باغ سی‌وسه هکتاری رامسر اتفاق افتاد و پس‌ازآن نیز ۶ سال در اختیار سازمان میراث قرار گرفت اما بازهم اتفاقی نیفتاد و اکنون چشم به مصوبات شهرداری با میراث فرهنگی دارد تا این باغ از مخروبه شدن رهایی یابد.

کد خبر 4811027

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی مازندران باغ ملی بوشهر 9 دی ایلام آلودگی هوا خطبه های نماز جمعه انتخابات مجلس شورای اسلامی قزوین بیرجند شهرکرد شیراز گرگان مشهد استانداری سمنان تعطیلی مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۹۸۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم

مسلم شجاعی؛ مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: «رویداد» یکی از محصولات اصلی صنعت گردشگری کشورهاست. رویداد از جنس محصولاتی است که انسان محور و تعامل محور است. نمایشگاه کتاب همچون دیگر رویداد‌ها از منظر گردشگری جذاب است.

وی به آمار بازدید نمایشگاه کتاب در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: بازدید چند میلیونی از نمایشگاه در ۱۱ روز عددی قابل توجه است. این رویداد برای ما ارزشمند است چرا که کمک می‌کند تا گردشگران خارجی را نیز جلب کنیم.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ادامه داد: برخی از کشور‌های همسایه و منطقه نظیر عراق، عمان، کویت، بحرین، هند، روسیه، چین و... که برای ما بازار هدف گردشگری هستند، در نمایشگاه کتاب حضور دارند. حضور کشور‌ها به عنوان مهمان ویژه یا جذابیت آثار ناشران ایرانی، باعث می‌شود تا نمایشگاه کتاب تهران به رونق گردشگری خارجی کمک کند.

شجاعی انتشارات میراث فرهنگی را که به صورت تخصصی کتاب منتشر می‌کند، عامل ترویج گردشگری در بستر نمایشگاه کتاب خواند و ادامه داد: در این مجال می‌توان فرصت‌های گردشگری از طریق کتاب را به بازدیدکنندگان خارجی نمایشگاه معرفی کرد. به این ترتیب هم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به توسعه گردشگری از طریق کتاب‌های تخصصی کمک می‌کند و به نوعی زمینه تعامل نمایشگاه کتاب و گردشگری محسوب می‌شود.

وی برگزاری تور بازدید گردشگران خارجی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را عامل توسعه گردشگری رویداد محور برشمرد و گفت: برای سال‌های آتی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، می‌توان با همکاری بخش خصوصی تور بازدید گردشگران خارجی از این رویداد را برگزار کرد؛ می‌دانم مردم کشور‌هایی نظیر تاجیکستان علاقه بسیاری به نمایشگاه کتاب تهران دارند. همینطور کشور‌های عرب و فرهیختگان کشور‌های فارسی زبان به نمایشگاه کتاب تهران علاقه‌مندند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افزود: می‌توانیم با برنامه‌ریزی ساده تور‌های گردشگران خارجی را در بازه زمانی برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برگزار کنیم؛ اینطور گردشگران خارجی علاوه بر بازدید از مناطق تاریخی و دیدنی ایران از نمایشگاه کتاب هم بازدید می‌کنند. این یعنی تقاطع‌هایی که نمایشگاه کتاب می‌تواند با صنعت گردشگری کشور ارتباط برقرار کند.

شجاعی با طرح این موضوع که آمار دقیقی از حضور گردشگران خارجی در ادوار گذشته نمایشگاه کتاب تهران در دسترس نیست، گفت: امسال می‌توانیم رصد کنیم و متوجه شویم که چه میزان گردشگر خارجی به نمایشگاه کتاب می‌آیند. دوره‌های قبل حضور تعداد قابل توجهی گردشگر خارجی را در نمایشگاه کتاب شاهد بودم. به جرأت می‌توانم بگویم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کننده خارجی دارد و بخشی از این بازدید‌ها از مسیر گردشگری محقق شده است.

وی هماهنگی بین بخشی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را برای استفاده بیشتر از موقعیت نمایشگاه کتاب تهران برای گردشگری خارجی را مهم خواند و ادامه داد: می‌توان با نگاه فرهنگی به مقوله گردشگری ادبی و گردشگری رویدادمحور منافع اقتصادی برای کشور ایجاد و بخش خصوصی را در این حوزه به خوبی فعال کرد. آنها که به طور حرفه‌ای اصول جذب گردشگر خارجی به کشور را می‌دانند می‌توانند نظر گردشگر خارجی را برای بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، جلب کنند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: می‌توانیم میان معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی و معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست مشترک برگزار کرد. همچنین بخش خصوصی نیز تور‌های گردشگری کتاب و گردشگری ادبی و... را فعال کند. می‌توان این مهم را برای دوره‌های بعدی نمایشگاه کتاب ریل‌گذاری کرد. لازم است سیاست جدیدی برای سال‌های آینده درباره این امر مهم اتخاذ کرد.

شجاعی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم و بسازیم» گفت: با کتاب خواندن می‌توان گردشگری ایران را ساخت. من کتاب «در سرزمین مردمان نجیب» را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم؛ این کتاب نوشته هرؤیه روپچیچ، موسیقیدانی از کشور کرواسی است و داستان آن ۲ بار سفر مرد کروات به تمام نقاط ایران را روایت می‌کند. این موسیقیدان حس خود را از هر آنچه در ایران و از مردم ایران دیده توصیف کرده و مهمترین توصیفی که مرد کروات از ایران در ذهنش ثبت شده مهمان نوازی است که به آن معروفیم.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • دستگیری دو حفار غیر مجاز مسلح در گرمدره
  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • تکمیل واحد‌های ۲۷ هکتاری تا چند ماه آینده
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم