Web Analytics Made Easy - Statcounter

از سال ۱۹۷۵ میلادی در مراکز تحلیلی آمریکا، انگلستان و عربستان سعودی برنامه‌های «اسلام علیه کمونیسم» که بعداً به دکترین «اسلام علیه روسیه» تغییر شکل یافت، تدوین شده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، پایگاه تحلیل استانرادار در مطلبی به بررسی تاثیر افراط‌گرایی در آسیای مرکزی پرداخت.

در این مطلب آمده است: منطقه بزرگ آسیای مرکزی که در آن بیش از ۵۰ میلیون نفر زندگی می‌کنند در معرض خطر تعصب و رادیکالیسم قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هجوم تندرو‌ها به منطقه تشنه اسلام

فروپاشی شوروی سابق منجر به احیای سریع اعتقادات مذهبی در منطقه شد، اما از سوی دیگر راه را برای مبلغان و واعظان تندرو که به منطقه هجوم آورده بودند نیز باز کرد.

بر اساس نظرسنجی انستیتوی علمی-پژوهشی اسلام شناسی در شهر «بیشکک»، ۳۳.۳۳ درصد جوانان محلی از ایده تبدیل این کشور به دولت اسلامی حمایت می‌کنند و ۳۲.۳۲ درصد مخالف هستند.

یک سوم پاسخگویان از نامزد‌های مذهبی برای ریاست جمهوری حمایت کردند و سازمان‌های اسلامی را به سازمان‌های دولتی و بین المللی، رسانه‌ها و سازمان غیردولتی ترجیح دادند.

«پل کوبیچیک» سیاستمدار آمریکایی از دانشگاه «آوکلند» آمار زیر را آورده است.

۴۰ درصد مردم قرقیزستان و ۳۳.۷ درصد تاجیکستان از اجرای شریعت حمایت می‌کنند و ۰.۸ درصد در قزاقستان، ۹.۶ درصد در قرقیزستان، ۹.۴ درصد در تاجیکستان بر حکم اعدام برای ارتداد تاکید کردند.

نهضت سلفی «تبلیغی جماعت» که توسط سازمان پیمان امنیت جمعی و سازمان همکاری شانگ‌های به عنوان سازمان افراطی شناخته شده، در بین جوانان قرقیز از محبوبیت زیادی برخوردار است.

بر اساس گزارش «باورجان نورکین اف» رئیس سابق مرکز قزاقی مطالعات مسائل مذهبی، تنها در «نورسلطان» بیش از ۷۰ هزار نفر درگیر تعصبات قومی هستند و حدود ۸۰۰ قزاق، یک هزار و ۵۰۰ ازبک، یک هزار و ۳۰۰ تاجیک برای جهاد به سوریه رفتند.

در ازبکستان و تاجیکستان، حجاب در مدارس، حضور کودکان در مساجد و ریش بلند ممنوع است و سازمان‌های دینی تحت کنترل دولت قرار دارند، اما همین کشور‌ها از طرف کشور‌های خلیج فارس، ترکیه، پاکستان و مصر کمک مالی و دینی را با رغبت دریافت می‌کنند.

در قرقیزستان با کمک عربستان سعودی ۲ مسجد و یک مدرسه وهابی ساخته شده است.

هم اکنون تعداد مساجدی که توسط عربستان سعودی، قطر، کویت تامین مالی می‌شوند از سطح یک هزار باب فراتر رفته است.

برادرزاده «عبدالله عواد بن لادن»، تبعه قرقیزستان از سال ۲۰۰۹ میلادی، از طرف انجمن جهانی جوانان مسلمان (WAMY) در این کشور ۲۰۰ مسجد، ۳۰ مدرسه متوسطه و همین تعداد مرکز پیراپزشکی- مامایی ساخت.

جالب است که بیشتر آن‌ها در منطقه جنوبی قرار دارند.

همچنین در قرقیزستان موسسات آموزشی نهضت «نورچی لار» ترکیه و یکی از شاخه‌های آن تحت عنوان «خدمت» شامل ۱۲۸ موسسه پیش‌دانشگاهی که حدود ۷ هزار معلم در آنان فعالیت می‌کنند، مستقر هستند.

تلاش‌های آمریکا

نخستین تلاش‌ها توسط آمریکا برای استفاده از نقشه اسلامی علیه شوروی سابق در اواسط سال‌های ۱۹۵۰ میلادی قرن بیستم انجام گرفت.

سازمان اطلاعات مرکزی (سیا) توسط ازبک‌ها، تاجیک‌ها و ترکمن‌های مقیم افغانستان فعالیت خود را در منطقه آغاز کرد.

از اواسط سال‌های ۱۹۶۰ میلادی به این منطقه «تبلیغی جماعت» وارد شد.

از سال ۱۹۷۵ میلادی در مراکز تحلیلی آمریکا، انگلستان و عربستان سعودی برنامه‌های «اسلام علیه کمونیسم» که بعدا به دکترین «اسلام علیه روسیه» تغییر شکل یافت، تدوین شده است.

«ادیب خالد» پژوهشگر پاکستانی می‌نویسد که در سازمان اطلاعات مرکزی (سیا) قرآن را به زبان ازبکی ترجمه کردند.

علاوه‌براین آمریکایی‌ها و متحدان آن نیز از شاخه‌های دینی بیگانه در آسیای مرکزی و گروه‌های رادیکال حمایت می‌کنند.

به طور مثال، کمیسیون آزادی بین المللی دینی آمریکا از قزاقستان انتقاد کرد که در این کشور فقط از مسلمانان در سطح دولت حمایت و استفاده می‌شود.

این کمیسیون ابزار فشار دائم به قزاقستان، ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان است و آمریکایی‌ها معتقدند که وضعیت دینی در این کشور‌ها نگران کننده است.

آن‌ها به طور مثال، از ممنوعیت سلفی گری در تاجیکستان و محدودیت فعالیت تبلیغی جماعت در قزاقستان ناراضی هستند.

سلفی‌ها که گویا غرب با آن‌ها در خاورمیانه و آسیای مرکزی می‌جنگد، ساخته و پرداخته آمریکا است.

از جمله «حزب التحریر»، «اکرمیه ازبکی» توسط غرب طراحی شده است.

در سال ۲۰۱۰ میلادی در چارچوب بررسی پرونده «فتح الله گولن» معلوم شد که سازمان اطلاعات مرکزی (سیا) عملیات مخفی را با هدف «اسلام‌هراسی» در منطقه آسیای مرکزی تامین مالی می‌کند که هدفش این است که روسیه کنار زده شده و آمریکا منابع بزرگ انرژی در آسیای مرکزی را به دست بگیرد.

آمریکا همچنین آشوب‌های «اندیجان» در سال ۲۰۰۵ میلادی را نیز تامین مالی کرد.

در ماه فوریه سال جاری میلادی ۲۲ دانشمند و کارشناس از انستیتو‌های مختلف آمریکا، اروپا و آسیا در ارتباط با اینکه مدیریت «رادیو آزادی» تحت کنترل دولت تاجیکستان قرار دارد به دفتر اصلی رادیو آزادی گزارش نوشتند.

علاوه بر این در قرقیزستان نیز سفارت آمریکا با مفتی به طور مخفی دیدار و طرح‌های خاص را تامین مالی می‌کند.

به طور مثال، آمریکا در ۱۳۰ مدرسه قرقیزستان ۲ میلیون دلار هزینه کرده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۹۹۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«پلن بی» آمریکا در برابر انصارالله چیست؟

به گزارش قدس آنلاین، سخنگوی نظامی دولت نجات ملی یمن  در ادامه اعلام کرد نیروهای پدافند هوایی یمن یک پهپاد تهاجمی ام‌کیو۹ ریپر ارتش آمریکا را با موشک در حریم هوایی استان صعده در حالی که در حال انجام مأموریت‌های خصمانه بود، سرنگون کردند.

ارتش آمریکا نیز ضمن تأیید این خبر اعلام کرد انصارالله سه موشک بالستیک ضدکشتی در دریای سرخ به سمت چندین هدف شلیک کرد که بر اثر آن، نفتکش انگلیسی آسیب دیده است. ارتش آمریکا اما درباره هدف قرار گرفتن پهپاد اظهارنظری نکرد، اما شبکه خبری سی‌بی‌اس آمریکا تأیید کرد یک فروند ام‌کیو۹ که حدود ۳۰میلیون دلار قیمت دارد، اوایل روز جمعه در داخل یمن سقوط کرد و تحقیقات در این زمینه در حال انجام است.

انصارالله یمن همچنین روز جمعه از هدف قرار دادن یک کشتی اسرائیلی به نام «ام‌اس‌سی داروین» در خلیج عدن و شلیک تعدادی موشک و پهپاد به سمت اهدافی در شهر بندری ایلات در جنوب سرزمین‌های اشغالی خبر داد.

تشدید تحرکات دوباره انصارالله یمن در هدف قرار دادن اهداف دریایی مرتبط با اسرائیل، آمریکا و انگلیس پس از هفته‌ها آرامش نسبی و کاهش محسوس حملات، در حالی صورت می‌گیرد که عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله در سخنرانی روز جمعه، این تصور را که کاهش حملات مربوط به تضعیف توان نظامی این گروه است، رد کرد و وعده داد حملات بیشتری در راه است.

حملات انصارالله و خروج ناوهای آمریکایی از دریای سرخ
تشدید تحرکات انصارالله در دریای سرخ در حالی صورت گرفته که اوایل روز جمعه نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد ناو هواپیمابر یواس‌اس دوایت دی آیزنهاور و ناوشکن یواس‌اس گریولی، پس از حدود چهار ماه حضور در دریای سرخ، از کانال سوئز به سمت شرق مدیترانه عبور کرده‌اند.

مسئله‌ای که واکنش مقامات انصارالله را در پی داشت و محمدعلی الحوثی، یکی از اعضای شورای عالی سیاسی یمن و از رهبران انصارالله با اشاره به خروج ناو آمریکایی از دریای سرخ گفت اگر آمریکا مدعی کاهش عملیات نیروهای مسلح یمن برای حفظ وجهه خود، عقب‌نشینی از نظامی‌سازی دریا و رساندن پیامی به شرکت‌های بیمه است،  این یک خودفریبی مثبت است و اگر آمریکایی‌ها مدعی امن شدن دریای سرخ هستند، می‌توانند کشتی‌های خود را بفرستند تا هدف دلچسبی برای انصارالله شوند.

قدرت موشکی انصارالله، عامل فرار ناوهای آمریکایی
سید هادی سید افقهی، کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگو با قدس درباره افزایش دوباره تنش‌ها در دریای سرخ، با عجولانه خواندن واکنش آمریکایی‌ها به حملات حوثی‌ها علیه کشتی‌های اسرائیلی تصریح کرد: آمریکایی‌ها به دلیلی نداشتن شناخت از روحیه سلحشوری مردم یمن تصور می‌کردند با هدف قرار دادن چند مکان و چند بندر یمن، انصارالله را وادار به عقب‌نشینی و متوقف کردن حملاتشان خواهند کرد، غافل از اینکه توان مقاومت و قدرت بازدارندگی انصارالله بیش از تصورات و برآوردهای آمریکایی‌ها بود.

سید افقهی با اشاره با خروج ناوهای آمریکایی از دریای سرخ، علت این تصمیم آمریکایی‌ها را آگاهی و هراس از بُرد موشکی و پهپادی انصارالله دانست و افزود: درواقع آمریکایی‌ها از هدف قرار گرفتن احتمالی ناوها نگران بودند، چرا که حضور آن‌ها در دریای سرخ و آسیب‌پذیر بودنشان، آن‌ها را به یک هدف آسان در برابر انصارالله تبدیل کرده بود و در صورت هدف قرار گرفتن آن‌ها یک بی‌آبرویی بزرگ متوجه آمریکایی‌ها می‌شد. از طرفی به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها برنامه‌های دیگری را برای مواجهه با انصارالله در یمن دنبال می‌کنند؛ احتمالاً تحریک و استفاده از گروه‌های نیابتی و تسلیح گروه‌های مخالف برای درگیر کردن انصارالله به یک جنگ داخلی ازجمله این اقدامات خواهد بود.

وی با اشاره به نزدیک بودن انتخابات آمریکا، یکی دیگر از دلایل خروج ناوهای آمریکایی را تلاش آمریکا برای کاهش تنش در منطقه و نگرانی از ادامه بحران انرژی در جهان دانست و عنوان کرد: به واسطه بسته شدن دریای سرخ، آسیب‌های جدی به حوزه اقتصادی و انرژی جهانی وارد آمده که می‌تواند در انتخابات پیش رو تأثیرگذار باشد.

پلن بی واشنگتن در مقابله با صنعا
جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل منطقه نیز با مشروع دانستن اقدامات یمن که در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و کشتار صهیونیست‌ها در غزه آغاز شد، اظهار کرد: پس از آنکه تهدیدات آمریکایی‌ها علیه یمن، نتیجه‌ای برای توقف حملات علیه کشتی‌های اسرائیلی و در ادامه آمریکایی و انگلیسی نداشت به نظر می‌رسد واشنگتن برنامه دیگری را در دستور کار رویارویی با یمن قرار داده است.

قنادباشی با بیان اینکه آمریکایی‌ها افزایش قدرت انصارالله و تسلط آن‌ها بر دریای سرخ را برای منافع اسرائیل و خودشان خطری جدی می‌دانند، تصریح کرد: به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها ناوهای خود را به دلیل آسیب‌پذیر بودن از منطقه خارج کردند و در ادامه با تسلیح گروه‌ها و قبایلی که در یمن با انصارالله مخالف هستند، تلاش می‌کنند یمن را وارد یک بحران داخلی کنند تا به این شکل انصارالله را تضعیف کنند.

وی با اشاره به توییت حسین العزی، معاون وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن مبنی بر آگاه بودن یمن از طرح‌های متجاوزانه آمریکا علیه این کشور، تأکید کرد: البته در حال حاضر آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند با ارسال پیام‌هایی برای انصارالله و کشاندن آن‌ها پای میز مذاکره، به نوعی شرایط حاکم بر منطقه و دریای سرخ را هم برای رژیم صهیونیستی هم برای خودشان در آستانه انتخابات پیش رو در آمریکا تعدیل کنند. اما از آنجایی که بعید است آمریکا تسلط یمن و انصارالله که بخشی از نیروی مقاومت در منطقه است را بر شاهراهی حیاتی همچون دریای سرخ تحمل کند، قطعاً در پشت پرده اقداماتی را علیه انصارالله انجام خواهد داد.

سیداحمد موسوی

دیگر خبرها

  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین پس از ورود به کاخ سفید
  • حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به مناطقی در یمن
  • روسیه: آمریکا در مورد اقدام دادگاه لاهه علیه اسرائیل ریا می‌کند
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • تکذیب پیوست نامه وزیر درباره ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان/ خط و نشان صحرایی برای رئیس سازمان نوسازی
  • غزه چگونه جهان را ضد استکبار و اشغالگری متحد کرد؟
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • خشونت با دانشجویان ذات اصلی آمریکا را نشان داد
  • بلینکن: ناتو طرحی برای حمله به روسیه ندارد
  • «پلن بی» آمریکا در برابر انصارالله چیست؟