Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین – فاطمه اکبرخانی؛ عدنان موسی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادآنلاین با اشاره به بلوکه شدن منابع مالی صادرکنندگان در سازمان امور مالیاتی اظهار کرد: طبق قانون باید مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان طی یکماه به آن‌ها بازگردد اما در مقاطع مختلف این کار به تاخیر افتاده و اخیرا نیز بازگرداندن این پول به حساب صادرکنندگان منوط به بازگشت ارز حاصل از صادرات شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این صادرکننده به دشواری بازگرداندن ارز صادراتی در شرایط فعلی اشاره کرد و گفت: همه می‌دانیم که رفع تعهد ارزی در شرایط فعلی کار دشواری است و اینکه بازگشت ارز شرط پرداخت ارزش افزوده صادرکنندگان باشد فقط مانعی است بر روی موانع قبلی که نتیجه‌ای جز حذف صادرکنندگان واقعی از صحنه تجارت و کاهش میزان صادرات ندارد.

رییس اتاق ایران و قطر خاطرنشان کرد: بنابراین پروسه بررسی پرونده صادرکنندگان در سازمان امور مالیاتی بسیار طولانی است و بعد از بررسی، باید پرونده‌ها را با بخشنامه‌های بانک مرکزی و وزارت صمت منطبق کنند که با گذراندن این روند حتی اگر ارزش افزوده به صادرکننده بازگردد، هم ارزش پول و هم قدرت رقابت پذیری صادرکننده در بازار خارجی کاهش یافته است.

موسی‌پور همچنین از رفتار تنبیهی جدید دولت با صادرکنندگان خبر داد و افزود: طی صحبتی که با برخی صادرکنندگان داشتم متوجه شدم که دولت به جای اقدامات تشویقی، با تعلیق کارت بازرگانی آن‌ها رفتار تنبیهی جدیدی در پیش گرفته؛ با این شرایط اگر از صادرکننده‌ای سوال کنید که ادامه صادرات را جایز می‌داند یا توقف آن، پاسخ توقف صادرات است و اگر تحت فشار تعهدات خارجی نبودند به طور حتم تا کنون صادرات خود را متوقف کرده بودند.

دولت هیچ رفتار تشویقی در حوزه صادرات ندارد

او تصریح کرد: در مقاطعی صادرکنندگان به کار خود افتخار می‌کردند و دولت نیز حامی آن‌ها بود اما در حال حاضر دولت دست و پای صادرکنندگان را با موانع و فشارهای داخلی بسته؛ به عنوان یک صادرکننده صراحتا اعلام می‌کنم که حداقل طی دو سال گذشته دولت هیچ رفتار تشویقی در حوزه صادرات نداشته و تمام صحبت هایی که گفته می‌شود صادرکنندگان سربازان خط مقدم شرایط تحریمی هستند شعار است.

موسی‌پور تاخیر در بازگرداندن ارزش افزوده، مشکلات گمرکی و بانکی و نیز موانع روابط بین الملل را از عمده‌ترین مشکلات صادرکنندگان عنوان کرد و گفت: باید مکانیزمی در گمرک ایجاد شود که روند پرداخت ارزش افزوده سریع‌تر انجام شود؛ ولی به طور کل سوال اینجاست که اگر قرار است ارزش افزوده به حساب صادرکننده بازگردد چرا از ابتدا آن را اخذ می‌کنند؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صادرکنندگان استرداد مالیات ارز صادراتی برگشت ارز بازگشت مالیات بر ارزش افزوده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۹۹۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید

 

محسن گرجی مدیرکل دفتر صنایع منسوجات و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت  در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: ما در زنجیره تامین بخش هایی را بیش از اندازه محدود کرده ایم در حالی که باید سیاست صنعت نساجی را تأمین کنیم، ما در زنجیره این صنعت یک محدودیت هایی داریم.  

 او گفت: به طور کلی در حوزه واردات پارچه باید محدودیت های بیشتری را اعمال کنیم تا ظرفیت تولید های داخل کشور فعال تر شود، ما در تأمین مواد اولیه صنعت پارچه کشور مشکلی نداریم.  

 گرجی بیان کرد: سال گذشته، یک میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلار واردات داشتیم که از این رقم ٧٠٠ میلیون دلار به پارچه اختصاص دارد.

او در خصوص حوزه فرش های ماشینی گفت: در حوزه فرش ماشینی تا یک میلیون دلار ظرفیت صادرات وجود دارد، اما افزایش صادرات نیاز به مجموعه اقداماتی دارد. بحث بازگشت ارز هم باید اصلاح شود که یکی از مهم ترین موانع است.

گرجی اضافه کرد: صادرات فرش ماشینی حدود ۲۸۰ میلیون دلار بوده که حدود یک سوم از کل ۷۰۰ میلیون دلار صادرات در دفتر نساجی و پوشاک را به خود اختصاص داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ارزش افزوده در شهرهای کوچک ناچیز است و باید این قانون اصلاح شود
  • این حساب‌های بانکی مشمول مالیات می‌شوند/ اعلام جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • ارزش افزوده‌ پرداختی به شهرداری‌های لرستان ناچیز است
  • ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید
  • تمدید ارسال اظهارنامه مالیات ارزش افزوده تا ۱۲ اردیبهشت
  • پایان کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر
  • زنجیره ارزش پسته باید با کمک تولیدکنندگان و صادرکنندگان تکمیل شود
  • اگر می‌خواهید با افزایش سن اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، با این ۸ رفتار خداحافظی کنید