Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-30@22:34:43 GMT

شروط عجیب و غریب ضمن عقد

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۰۰۶۳۷

صراط:

ازدواج اساسا خودش یک تعهد است که به صورت نوشته شده یا نانوشته، مرد و زن را موظف می‌کند در زندگی مشترک‌شان اموری را رعایت کنند. در این بین افرادی پیدا می‌شوند که شرط‌های بیشتری را در عقدنامه‌شان ذکر می‌کنند.

به گزارش خراسان اما بر خلاف آن چه در شبکه های اجتماعی از شرط های عجیب و غریبی که به مثابه شلیک به زندگی است منتشر می شود به‌تازگی تصویری از یک عقدنامه منتشر شده که خانمی برای ازدواجش شرط گذاشته شوهرش باید به 10 کودک محروم از تحصیل کمک کند تا باسواد شوند و مرد این شرط را پذیرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتشار این تصویر واکنش‌های مثبتی را در پی داشته است از این لحاظ که می‌توان شروط خیرخواهانه و سازنده‌ای را هم موقع عقد لحاظ کرد.

در ادامه نگاهی به چند شرط ضمن عقد عجیب می‌اندازیم.

بچه‌دار نشویم

چند وقت پیش در فضای مجازی، از شیوع شرطی مبنی بر بچه‌دار نشدن سخن به میان آمد. شرطی که به نظر می‌رسد تا حدودی با اصول خود ازدواج مغایرت جدی داشته باشد. البته به‌دنبال انتشار این خبر، کانون سردفتران ازدواج و طلاق آن را تکذیب کرد و گفت: «چنین چیزی تاکنون از سوی مردم تقاضا نشده است. »همچنین اعلام شد از نظر فقهی هم بیشتر علما آن را شرطی باطل می‌دانند. نداشتن رابطه زناشویی عجیب‌تر از شرط بچه‌دار نشدن، تعهد برای برقرار نکردن رابطه زناشویی است که این روزها چیزهایی در خصوص آن شنیده می‌شود. مخالفان این شرط معتقدند این شرط خلاف مقتضای ذات عقد است و با طبیعت ازدواج منافات دارد و اگر برقراری روابط جنسی را جزئی از طبیعت و ذات ازدواج بدانیم، شرطی که آن را ممنوع کند، باطل است و ازدواج را هم باطل می‌کند. ضمنا بعضی در توجیه آن می‌گویند این شرط برای این گذاشته می‌شود که مرد از اموری مثل عدم تمکین و عدم ناتوانی جنسی زن به علت بیماری نتواند سوء استفاده کند وگرنه رابطه جنسی بین زوج ها برقرار است.

من خرج دندان نمی‌دهم!

همه‌مان اگر یکی دو بار هم گذرمان به دندان پزشکی افتاده باشد، خوب می‌دانیم هزینه‌های دندان پزشکی واقعا بالاست و بعضی مخارج دندان پزشکی به‌راحتی می‌توانند حقوق یک ماه آدم را به خودشان اختصاص دهند. همین موضوع باعث شده تازه‌دامادی در ازدواجش شرط عجیبی برای شانه خالی کردن از زیر بار هزینه‌های دندان پزشکی بگذارد. خبری چند وقت پیش در این باره منتشر شد که آقادامادی در شرط ضمن عقد ذکر کرده تمام هزینه‌های دندان پزشکی همسرش تا پایان عمر باید با خانواده دختر باشد!

سالی یک سفر خارجی

برخی شروط ضمنی ازدواج هم اساسا با تفاهم و درک متقابل بین زوج ها منافات دارند. مثلا شرط الزام برای یک بار سفر خارجی در سال هم از آن دسته شرط‌هایی است که بین بخش تجمل‌گرای جامعه دیده و شنیده می‌شود. به نظر می‌رسد این گونه شروط از آن دسته شروطی هستند که از نداشتن درک متقابل می‌آیند و به نوعی گروکشی شبیه هستند. یعنی یک خانم بدون در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی همسرش اصرار دارد حتما یک بار در سال سفر خارجی برود.

فعلا خانه نمی‌خرم!

واقعیتی که وجود دارد این است که با حقوق‌های معمول این روزها خیلی نمی‌شود امیدوار بود یک زوج جوان بتوانند به‌راحتی پس از ازدواج خانه‌دار شوند. همین موضوع باعث شده یکی از ملاک‌های مالی خانواده‌ها وضعیت مسکن خواستگار مد نظر باشد. جای شگفتی است که همین موضوع باعث شده بعضی آقایان شرط ضمن عقدی قرار دهند که تا چند سال اولِ ازدواج اقدام به تهیه مسکن نخواهند کرد!

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۰۰۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، مراسم رونمایی از کتاب نقض حقوق بشر در کانادا و سوئد روز سه‎شنبه، ۱۱ اردیبهشت، با حضور کاظم غریب آبادی معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران و جمعی از کارشناسان حقوقی و فرهنگی و همچنین اساتید دانشگاه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: غریب‌آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

در این مراسم از دو جلد کتاب با عنوان «نگرانی‌های حقوق بشری در دو کشور کانادا و سوئد طی دو دهه گذشته از منظر نهادهای بین‌المللی حقوق بشری» رونمایی شد.

غریب آبادی در این مراسم ضمن اشاره به اینکه بحث حقوق بشر از دو بعد مهم است، گفت: نخست حمایت و ارتقای حقوق بشر در داخل است و دوم از آنجایی که ما آماج اتهامات برخی کشورها قرار داریم، بنابراین وظیفه داریم وضعیت حقوق بشر را در این کشورها رصد کنیم و ببینیم که آیا در این زمینه صادق هستند یا خیر.

دبیرستاد حقوق بشر با بیان اینکه از اکتبر گذشته مشخص شد رویکرد جامعه بین‌المللی نسبت به حقوق بشر آنگونه که برخی کشورها می‌گویند، باید تغییر کند، اظهار کرد: ما برای اولین بار تصمیم گرفتیم وضعیت حقوق بشر را در داخل ایران به صورت مکتوب منتشر کنیم؛ همچنین یکی از کارهایی که در ستاد حقوق بشر انجام می‎شود، پایش حقوق بشر در برخی کشورهاست؛ ستاد حقوق بشر منبع را نه رسانه‌ها و ژورنالیستی بلکه بر رویکرد سازوکارهای بین‎المللی قرار داده است اما این به معنای درست بودن هرچه آن‌ها می‌گویند، نیست.

وی همچنین به بررسی گزارش گزارش‎گران سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در کشورها طی دو دهه اشاره کرد و گفت: این گزارش‎گران سفرهایی به کشورها دارند و گزارش‎ها و توصیه‎نامه‌هایی منتشر می‌کنند که این‌ها در ستاد حقوق بشر بررسی شده‎اند.

غریب آبادی، ادامه داد: در مرحله نخست بررسی وضعیت کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، ایسلند، کانادا، آلمان، سوئد در دستور کار قرار گرفتند؛ مبنای کتب بر زبان فارسی نبود و کتاب‎های مذکور به زبان انگلیسی هم منتشر شدند.

دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه دلیل انتخاب این هفت کشور این است که در وهله نخست این کشورها در زمینه حقوق بشر مدعی هستند و ثانیا این کشورها علیه ایران اقدامات و اتهاماتی وارد می‌کنند، عنوان کرد: رویکرد ما تدافعی نیست؛ به‎زودی و ظرف یک ماه آینده رویکرد تهاجمی در حوزه حقوق بشر را نهایی می‌کنیم که بعد پاسخگویی، رفع ابهام و تعامل هم دربردارد؛ تصمیم بر این است که در این رابطه سندی تهیه شود که پیش‌نویس آن آماده شده است.

وی در بخشی دیگر با اشاره به اینکه کانادا کشوری است که گرفتار نقض گسترده حقوق بشر است و حقوق بومیان در این کشور نقض می‌شود، اضافه کرد: کانادا هم در داخل و هم در ارتباط با کشورهای دیگر حقوق بشر را نقض می‌کند؛ این کشور هر سال در نشست مجمع عمومی سازمان ملل علیه ایران قطعنامه صادر می‌کند.

غریب آبادی، اضافه کرد: سوئد نیز به همین شکل است؛ اکنون حمید نوری چهار سال است که در این کشور بازداشت است و همه حقوق وی نقض شده است؛ حمید نوری تبعه ایران است و وظیفه ما است که تمام تلاش‌ها را درباره این شهروند ایرانی انجام دهیم؛ ان‎شاالله که بتوانیم حمید نوری را به دامان خانواده بازگردانیم.

معاون امور بین‎الملل قوه قضاییه در بخشی دیگر با تاکید بر اینکه حقوق بشر یک موضوع سیاسی شده است، عنوان کرد: نهادهای حقوق بشری درباره فلسطین چه کردند، درباره دانشگاه‌های آمریکا نهادهای حقوق بشری هنوز یک بیانیه هم صادر نکردند؛ شورای حقوق بشر درباره آمریکا سکوت کرده، اما در ایران چه اتفاقی افتاده که این نهاد چندین بیانیه صادر می‌کند، اما کمیساریای عالی درباره آمریکا سکوت کرده است.

دبیر ستاد حقوق بشر، تصریح کرد: سیاست‎زدگی در حقوق بشر تنها درباره کشورها روی نداده و نهادهای بین‌المللی هم دچار این سیاست‌زدگی شدند.

غریب آبادی در بخشی دیگر با اشاره به اینکه درباره بحث تحریم اقدامات زیادی انجام شده و ادبیات‎سازی گسترده‌ای درباره تحریم‌های یک‎جانبه صورت گرفته است، گفت: پرونده‎های زیادی در شعبه پنجاه‌وپنجم دادگستری تهران درباره تحریم‌ها باز شده است؛ همچنین پرونده‌هایی برمبنای طرح شکایت از سوی شاکی خصوصی از جمله بیماران پروانه‌ای تشکیل شده است.

دبیرستاد حقوق بشر، اظهار کرد: موارد نقض را باید با استفاده از ابزارهای خود پیگیری کرده و باید به دنبال اجرای حکم‌های صادرشده برویم، تاکید کرد: این موضوع پیگیری شده و آرای محاکم ما باید اجرا شود؛ در این رابطه کشتی که محموله نفتی آمریکا را داشت توقیف شد و براساس حکم دادگاه درباره بیماران پروانه‌ای باید صرف شود که اقدام خوبی است.

غریب آبادی در بخشی دیگر با بیان اینکه یکی از مطالباتی که مقام معظم رهبری همواره تاکید داشتند دفاع از حقوق مستضعفان است، افزود: در حوزه دفاع از حقوق مردم غزه اقدامات زیادی انجام شده است.

دبیر ستاد حقوق بشر همچنین نقش سازمان‌های مردم‌نهاد و رسانه‌ها را در زمینه پایش و رصد حقوق بشری بسیار مهم خواند و گفت: در این موضوع نیز از اقدامات پژوهشگران و دانشگاه‌ها استقبال می‎شود.

در پایان این مراسم با حضور دبیر ستاد حقوق بشر و مدعوین، از کتاب نگرانی‌های حقوق بشری در دو کشور کانادا و سوئد طی دو دهه گذشته از منظر نهادهای بین‌المللی حقوق بشری رونمایی شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229029 برچسب‌ها حقوق بشر

دیگر خبرها

  • وضعیت حقوق بشر در ایران برای اولین بار به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن
  • صد و شصتمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • تصمیم کمیساریای عالی حقوق بشر؛ محکومیت دیگری به جای آمریکا
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز
  • هیات حماس فردا راهی قاهره خواهد شد
  • مهلت ۱۰ روزه تل‌آویو به حماس برای پذیرش شروط خود
  • شروط مجلس برای معافیت مالیات بر سرمایه در انتقال املاک
  • شروط معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه در انتقال املاک تعیین شد