Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-28@17:26:00 GMT

دشت طلایی ری تشنه‌تر از همیشه

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۰۰۸۶۲

دشت طلایی ری تشنه‌تر از همیشه

همشهری آنلاین-مهین قاسمخانی: «احمد قدرتی» نایب رئیس شورای‌ شهر حسن‌آباد با بیان این مطلب می‌گوید: «۴۰سال قبل وقتی نوجوان ۱۴ساله‌ای در آب قنات این جا غرق شد هیچ یک از ما حتی فکرش را هم نمی‌کردیم روزگاری خواهد آمد که اهالی حسن‌آباد با مشکلی به نام کمبود آب آشامیدنی مواجه شوند. امروز چه کسی باور می‌کند که زمانی نه چندان دور کشاورزان حسن‌آباد ۷۵درصد غله مورد نیاز پایتخت را تأمین می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
تا چند دهه قبل حسن‌آباد فشافویه را به خاطر گندمزارهای وسیع و حاصلخیزش دشت طلایی ری می‌گفتند. بیشتر اهالی به کشت و زرع و دامداری مشغول بودند تا اینکه کلنگ سد کرج را به زمین زدند. اهالی حسن‌آباد از سد کرج حقابه داشتند، اما رشد بی‌رویه جمعیت در تهران سبب شد تا این حق نادیده گرفته شود که نتیجه آن نه تنها نابودی کشاورزی و دامداری این شهر بود، بلکه حتی دسترسی به آب آشامیدنی هم برای اهالی این محدوده دشوار شد. 


قدرتی با بیان این مطلب می‌گوید: «هم اکنون آب آشامیدنی حسن‌آباد از چاه‌هایی به عمق ۲۰۰متر تأمین می‌شود. به همین دلیل آبی که در لوله‌های شهر جریان می‌یابد بین ۸۰۰تا۹۰۰درجه سختی دارد و به هیچ عنوان قابل مصرف نیست.»

وی اضافه می‌کند: «سختی بالای آب در حسن‌آباد اهالی را مجبور کرده تا آب مصرفی خود را خریداری کنند. اهالی حسن‌آباد فشافویه برای تهیه هرمترمکعب آب آشامیدنی ۱۰۰هزارتومان پرداخت می‌کنند، اما مشکل به همین‌جا ختم نمی‌شود. به دلیل سختی بالای آب کولرهای آبی بیشتر از ۲سال در این شهر دوام نمی‌آورند و تعویض و تعمیر آنها هزینه‌های گزافی به اهالی تحمیل می‌کند.»
«عبدالله حسنپور» یکی از اهالی حسن‌آباد می‌گوید: «کمبود آب، کشاورزی را در این منطقه از رونق انداخته است و کشاورزان زمین‌های زراعی خودشان را به نازل‌ترین قیمت می‌فروشند که اغلب این زمین‌ها بعداز تملک توسط افراد غیربومی تغییر کاربری پیدا می‌کند.»
«فیض‌الله امامی» بخشدار فشافویه می‌گوید: «کمبود آب در حسن‌آباد فشافویه مشکل دیروز و امروز نیست. یکی از راهکارهای پیشنهادی برای حل این مشکل انتقال آب از سد ماملو به این پهنه است که تأمین اعتبار چنین طرحی باید در سطح استانی یا حتی ملی دیده شود و در توان بخشداری و فرمانداری نیست.»
امامی می‌گوید: «تدوین اطلس آبی استان تهران مراحل پایانی خود را می‌گذراند. در این اطلس تمامی منابع و مصارف و نیازهای آبی استان تهران مشخص شده و براساس داده‌های این اطلس خواهیم توانست برای حل مشکل کم‌آبی حسن‌آباد گام برداریم.»

عکس ها: محمد عباس نژاد

کد خبر 473964

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۰۰۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت خانگی سبزیجات با مایعی غیر قابل آشامیدنی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از دیلی میل، کشاورزان سالانه ۱۲۸ هزار دلار صرف خرید کود‌های مصنوعی برای رشد محصولات خود می‌کنند. اما ادرار می‌تواند یک جایگزین مقرون به صرفه باشد، زیرا حاوی نیتروژن و فسفر است که برای حفظ و ارتقای رشد محصول ضروری است.

کود گاوی در حال حاضر برای کمک به رشد محصولات زراعی استفاده می‌شود، اما دانشمندان استدلال کرده اند که ادرار آنقدر‌ها متفاوت نیست و می‌تواند جایگزین سازگاری با محیط زیست به جای تخلیه در توالت باشد.

هر فرد به طور متوسط سالانه ۱۳۲ گالن ادرار دفع می‌کند که می‌تواند به ۱۳ پوند کود تبدیل شود.

«دیویانا گراسیا رودریگرز» «Divina Gracia P. Rodriguez» پژوهشگر این طرح می‌گوید: ادرار انسان به اندازه طلا ارزش دارد. به تمام کود‌هایی که تا اکنون از دست داده ایم فکر کنید. زمان آن فرا رسیده است که ما شروع به جمع آوری و استفاده از پسماند خود کنیم.

محققان در حال ساخت سرویس‌های بهداشتی هستند که می‌توانند ادرار را از آب باقیمانده جدا کنند. این شیوه پیش از این در «باهیردار» در اتیوپی آزمایش شده است. پس از جدا شدن از آب، ادرار را می‌توان خشک و به گلوله‌های بی بو و ارزانی تبدیل کرد که می‌تواند در زمین‌های کشاورزی پخش شود تا محصولات را بارور کند.

اگرچه ممکن است این مفهوم برای بیشتر افراد جذاب به نظر نرسد، اما «آن اسپورکلند» «Anne Spurkland» استاد و محقق پزشکی در دانشگاه اسلو این فناوری را کاملا ایمن توصیف می‌کند.

وی می‌گوید راهی برای استفاده از این روش در خانه وجود دارد که یک قسمت ادرار را با ۹ قسمت آب مخلوط کرده و مایع را با آب پاش کوچکی روی خاک سبزیجات اسپری کنید. باکتری‌های خاک، نیتروژن را به واحد‌های سازنده جدیدی تبدیل می‌کنند که گیاهان از آن استفاده می‌کنند.

در حالی که این ایده ممکن است عجیب به نظر برسد، اما محققان دانشگاه میشیگان در مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۰ تایید کردند که کود ادراری را می‌توان بدون ترس از گسترش عفونت‌های مقاوم به آنتی بیوتیک استفاده کرد.

دانشمندان نگران بودند افرادی که کود ادراری به کشاورزان را ارائه می‌دهند ممکن است دچار عفونت‌های دستگاه ادراری (UTIs) و حاوی DNA باکتری باشند. این مطالعه نشان داد که اگر ادرار، تازه مصرف نشده و به مدت ۱۰ ساعت در انکوباتور کهنه شده باشد، ژن‌های مقاوم به آنتی بیوتیک ۹۹ درصد کاهش پیدا می‌کند.

دکتر «کریستا ویگینتون» «Krista Wigginton» یکی دیگر از مجریان این پژوهش می‌گوید: انسان، سالیان سال، ادرار را جمع آوری و از آن به عنوان کود استفاده کرده است، اما پس از اختراع سیستم فاضلاب، این کار متوقف شد.

وی افزود: ما اکنون در تلاشیم تا بفهمیم با این سیستم زیرساختی که داریم، چگونه می‌توانیم در مورد آنچه که وارد سیستم فاضلاب می‌شود متفاوت فکر کنیم و برخی از آن محصولات ارزشمند را قبل از اینکه با هر چیز دیگری مخلوط و رقیق شوند، جذب کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشت خانگی سبزیجات با مایعی غیر قابل آشامیدنی
  • تأمین آب آشامیدنی روستای کهن دژ در بخش ناغان
  • تأمین آب آشامیدنی روستای کهن دژ شهرستان کیار
  • وزارت بهداشت فلسطین: جان تمامی شهروندان نوار غزه در خطر است
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • تامین آب آشامیدنی روستای کهن دژ
  • آنچه در پی صدور مجوز اکتشاف معدن سرچهان رخ می‌دهد
  • تأمین آب آشامیدنی کهن دژ در بخش ناغان شهرستان کیار
  • زور سرمایه به هنر نمی‌رسد
  • آب آشامیدنی روستای کهن دژ در شهرستان کیار تامین شد