Web Analytics Made Easy - Statcounter

فیلم سینمایی «آفتاب نیمه شب» به کارگردانی شهریار بحرانی یکی از آثار متفاوت سینمای ایران از حیث فنی و تکنولوژی است. ۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۷ فرهنگی سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، با پیشرفت فنی و تکنولوژیکال دنیای بزرگ سینما در جهان امروز، سینمای ما نیز آرام آرام پیشرفت‌های خوبی را در سال‌های اخیر تجربه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از فیلم سینمایی «ملک سلیمان» که از فناوری پرده نقره‌ای و تکینک‌های سینمایی و شنیداری ویژه‌ای بهره‌مند شد تا فیلم «محمد رسول‌ الله» مجیدی که در نوع خود از جهات گوناگون پوست‌اندازی در ساحت صنعتی سینما محسوب شده است. البته نباید سهم فیلم «دوئل» را در حوزه صدا از خاطر ببریم.

این‌بار فیلم دیگری در حوزه سینمای جنگ  و باز به کارگردانی شهریار بحرانی با عنوان «آفتاب نیمه‌شب» در حال ساخت است که در آن از فناوری شبیه‌سازی پیشرفته برای دکوپاژ استفاده شده است.

مراحل شبیه سازی فیلم «آفتاب نیمه شب»

این اقدام برای شبیه‌سازی، مطالعه از درون، بررسی رنگ و نور، زوایای دوربین و زمانبندی دقیق قبل از فیلمبرداری، توسط میثم احمدیان متخصص هوش مصنوعی به عنوان مدیر پروژه فوق صورت می‌گیرد.

در این فرآیند به کمک هوش مصنوعی صحنه  مورد نظر، بازسازی شده و با استفاده از عینک‌های واقعیت مجازی ( Virtual Reality یا VR) قابل رؤیت می‌شود.

احمدیان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درباره این فناوری گفت: عینکی که در تولید از آن استفاده می‌شود شاید 5 درصد کل کار باشد بلکه موضوع اصلی در این کار موتورهای گرافیکی بسیار قوی است که در فیلم شبیه‌سازی می‌کنند. با کمک این فناوری می‌توانیم درون فیلم شبیه‌سازی کنیم. شبیه‌سازی یعنی اینکه در محیط بسیار با کیفیت اتفاقات واقعی که در لحظه در حال رخ دادن است را بازسازی کنیم.

مثلاً برای تصادف دو ماشین تمام شرایط و زمینه را فراهم می‌کنیم تا با گرافیک بالا لحظه تصادف را ایجاد کنیم. در این لحظه می‌توانیم کل صحنه را بچینیم و بارها و بارها تماشا کنیم حتی می‌توانیم از جهات مختلف و بالا ببینیم و صحنه‌ای را که می‌خواهیم داشته باشیم مطالعه کنیم.

وی در ادامه گفت: این عینک چیزی است که شما با کمک آن می‌توانید در موقعیت قرار بگیرید و به محیط اطرافتان اشراف داشته باشید. بنابراین 90 درصد کار توسط کامپیوترهای بسیار قوی اجرا می‌شود که صحنه‌ها را در لحظه شبیه‌سازی و رِندر می‌کنند و آن تصویر را با کیفیت، رنگ و نور بالا برای کارگردان فراهم می‌کنند.

احمدیان درباره پیشینه این صنعت در سینمای کشور ما به خبرنگار تسنیم گفت: این فرایند در سینمای کشور ما بسیار کوتاه و مختصر نهایتاً در فیلم سینمایی "چ" اجرا شده است اما به این صورت که شبیه‌سازی با مدیریت کل صحنه همزمان شود برای اولین‌بار در سینمای کشور ما اجرا می‌شود.

از این فناوری در هالیوود در 5 سال اخیر بسیار زیاد استفاده می‌شود و فیلم‌های زیادی در حال ساخته شدن در پروداکشن‌های  بسیار بزرگ با استفاده از این تکنولوژی است. البته ما در کشور با سرعت بسیار خوبی مشغول کار کردن با این تکنیکیم که بتوانیم همراه با پیشرفت‌های آن در دنیا ما نیز آن را به‌روزرسانی کنیم و ماه به ماه دست‌آوردهای جدید آن را در سینما به کار بگیریم.

وی خاطرنشان ساخت: مهم‌ترین حمایتی که از ما شد حمایت آقای بحرانی بود که با دیدگاهی که داشتند این جسارت را به ما دادند تا وارد این کار بشویم و از این فناوری در تولید فیلمی در حوزه دفاع مقدس استفاده کنیم.

البته دوستانی که در دانشگاه‌ها داشتیم نیز با ما همراهی کردند تا بتوانیم در مدت زمان معقولی از دستاوردهای جدیدتر این سیستم استفاده کنیم. برای همین با جرأتی که آقای بحرانی به ما دادند باعث شد که در حوزه‌ای که حرف اول را هنر می‌زند تکتیک و فناوری هم بتواند نقش مهمی را ایفا کند.

مدیر پروژه فنی «آفتاب نیمه شب» در ادامه درباره نقطه عطف صنعتی و تکنیکی سینمای کشور گفت: این کار می‌تواند نقطه عطفی باشد اما نقطه عطفی که در کنار آن چند پله دیگر هم باید شکل بگیرد تا به نتیجه خود برسد. چیزی که اینجا به سینمای ما و این فناوری شوک وارد می‌کند این است که صحنه‌ها قبل از اینکه ساخته بشوند، از درون مطالعه می‌شوند و هرچه‌قدر عناصر خیال پردازانه بخواهیم در صحنه داشته باشیم کارگردان می‌تواند به کار بگیرد و در نتیجه جنس مفاهیم و محتواهایی که بخواهیم در سینما داشته باشیم ارتقا پیدا کند.

وی در پایان درباره نسبت میان محتوا و فناوی بیان کرد: ما اصرار داریم که این تکنولوژی قبل از آن که تولید بخواهد شروع شود، باید بتواند در خدمت محتوا و مفاهیم فیلمسازی ما باشد و اثرات آن را هم در دیگر آثار سینمایی دیدیم.

برای همین هر دوی اینها برای سینمای ما نیاز است؛ سینمای ما فقط کمبود پروداکشن، تکنیک، صنعت و تصویر زیبا ندارد بلکه در محتوا هم باید پیشرفت کند. این تکنیک می‌تواند اینگونه به این کار بیاید که قبل از اینکه صحنه ساخته شود کارگردان درون آن قرار بگیرد و بهتر بتواند محتوا و مفاهیم مورد نظر خود را ساماندهی کند قبل از آنکه بخواهد اتفاقی بیفتد.

فیلم سینمایی شهید "ابراهیم هادی" با عنوان "تپه انار" ساخته می‌شودفیلم‌های مستند جشنواره فجر اکران خواهند شد

انتهای پیام/

R1544/P1397/S4,34/CT3 واژه های کاربردی مرتبط جشنواره فیلم فجر فیلم‌های سینمایی ایران سینما

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جشنواره فیلم فجر فیلم های سینمایی ایران سینما سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم فجر فیلم های سینمایی ایران سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۰۳۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید

آفتاب‌‌نیوز :

امروزه در بسیاری از شرکت‌ها با رشد جمعیت و نیازمندی به ساخت مسکن، استفاده از روش‌های نوین ساختمان‌سازی پیش از هرچیزی به چشم می‌خورد. متاسفانه به دلیل عدم زیر ساخت‌های موجود، در برخی از کشور‌ها استفاده از روش‌های نوین در ساخت و ساز صورت نگرفته و همچنان از روش‌های سنتی و قدیمی استفاده می‌کنند که با مشکلات و چالش‌های بسیاری همراه است؛ برای مثال، استفاده از مصالح سنتی مثل تیرچه بلوک، موزائیک، آجر مجوف قطعات بتنی و... اجرای کار طولانی شده، هزینه ساختمان بالا رفته و هزینه تمام شده ساخت افزایش خواهد یافت. از طرفی ساختمان‌هایی که با روش‌های سنتی ساخته می‌شوند، مقاومت کمی در برابر زلزله داشته و ایمنی تضمین شده‌ای ندارند. از این رو، به منظور افزایش عمر سازه، بالا رفتن کیفیت ساخت، افزایش سرعت و کاهش هزینه‌های نهایی، به کارگیری روش‌های نوین در ساختمان سازی ضرورت دارد.

اهمیت استفاده از روش‌های نوین ساختمان سازی

به نقل از شرکت قالب گستر سپنتا تولید کننده قالب‌های فلزی بتن بدیهی است که با پیشرفت صنعت ساختمان، زمینه رشد هر کشوری فراهم می‌شود. با وجود موضاعات و روش‌های بسیاری که برای ساخت و ساز مدرن و ساخت خانه‌های سبز پیشنهاد شده، همچنان در کشور عزیزمان شاهد استفاده از روش‌های سنتی هستیم که طبق آمار‌های اعلام شده، همین موضوع نشان دهنده استفاده کم از روش‌های نوین ساختمان سازی در ایران است. ساخت و ساز فرایندی زمانبر، پرهزینه و حتی حادثه‌زا است؛ از این رو، جهت کاهش وزن سازه و پایین آمدن هزینه‌های ساخت، باید فناوری‌های ساختمان سازی مورد استفاده قرار گیرند. همچنین به کارگیری این روش‌ها، استفاده درست از منابع را به دنبال خواهد داشت و منجر به کاهش انرژی و مصالح مصرفی می‌شود.

روش‌های نوین ساختمان سازی در ایران

یکی از اهداف اصلی در استفاده از روش‌های نوین ساختمان سازی، سبک سازی سازه بوده که با کاهش نیرو‌های لرزه‌ای وارده همراه است. در سبک سازی از مصالح جدیدی استفاده شده که در نهایت منجر به بالا رفتن ایمنی ساختمان خواهند شد. سپنتا در ادامه مهمترین و شناخته شده‌ترین روش‌های نوین در ساختمان سازی ایران اشاره خواهد کرد:

۱. سیستم تیلت آپ (Up-Tilt)

بدون شک از بهترین و پرکاربردترین روش‌های ساختمان سازی در ایران، سیستم تیلت آپ یا Up-Tilt نام دارد که در ساخت سازه‌های اداری و تجاری مانند فروشگاه‌ها، ساختمان‌های صنعتی، مجتمع‌های اداری و... از این تکنیک استفاده می‌شود. سیستم تیلت آپ شامل ۳ نوع سیستم جعبه‌ای، سیستم قاب صلب و سیستم ترکیبی است که برای ساخت ساختمان‌های کوتاه تا ۴ طبقه کاربرد دارد. از جمله مزایای Up-Tilt؛

افزایش استحکام سازه در برابر بلایای طبیعی مثل زلزله، طوفان و... پایین آوردن هزینه‌های ساختمان سازی در انبوه سازی افزایش سرعت ساخت سازه به شکل چشمگیر مقاومت بالا در برابر نشست، اکسیداسیون، ترک، آتش سوزی و... به کارگیری تعداد کمتر نیروی انسانی ۲. سیستم ICF یا قالب‌های ماندگار

از بهترین روش‌های نوین ساختمان سازی در ایران می‌توان به استفاده از سیستم ICF یا قالب‌های ماندگار اشاره کرد. این سیستم مرکب بوده که از دو بخش بتن مسلح و پنل‌های پلی استایرن تشکیل شده است؛ بتن مسلح به عنوان عضو باربر و پنل‌ها به عنوان قالب و عایق حرارتی و صوتی عمل می‌کنند. دلیل نامگذاری این سیستم با نام قالب‌های ماندگار، به این علت است که قالب‌ها بعد از بتن ریزی در جای خود مانده و جزئی از دیواره محسوب می‌شوند

به دلیل نفوذناپذیری پلی استایرن، مقاومت سازه در برابر شرایط جوی افزایش می‌یابد. استفاده از این سیستم، کاهش وزن سازه را به دنبال دارد. قالب‌های ماندگار، مقاومت بالایی در برابر زلزله دارند. برای بتن ریزی، نیازی به قالب بندی نیست. به دلیل عایق بودن پلی استایرن، در تمام فصول سال قابل اجرا هستند.

۳. سیستم JK، روشی نوین در صنعت ساخت و ساز

از دیگر روش‌های نوین ساختمان سازی که برای اولین بار در فرانسه ابداع شد، سیستم JK نام دارد. این سیستم شامل یک بافت فولادی بوده که بتن سبک به درون آن ریخته می‌شود و باعث افزایش هرچه بیشتر مقاومت ساختمان خواهد شد. اجزای تشکیل دهنده سیستم JK شامل پانل، ییم و بتن سبک است؛ پانل به کار رفته در سیستم، شبکه‌ای از جنس ورق گالوانیزه بوده که نقش اسکلت را به عهده دارد. ییم‌ها هم از چهار مفتول هم امتداد که دوتا در بالا و دوتا در پایین قرار دارد، تشکیل شده‌اند که توسط یک مفتول زیگزاگی بهم وصل هستند. از جمله مزایای سیستم JK به عنوان یکی از بهترین روش‌های نوین ساختمان سازی در ایران است.

سرعت اجرای بالا عایق صوتی، حرارتی و رطوبت سیستم قالب تونلی و لارج پنل سبک‌تر از سازه‌های متداول عدم نیاز به اسکلت فولادی یا بتنی ۴. سیستم پانل‌های سه بعدی

جالبه بدانید سیستم پانل‌های سه بعدی که شامل پانل‌های دیواری و سقفی هستند، جزء روش‌های نوین در ساختمان سازی به حساب می‌آیند. این سیستم از یک لایه عایق پلی استایرن منبسط شده در وسط و دو شبکه فلزی در طرفین تشکیل شده که پس از نصب، بر روی شبکه‌های فلزی بتن پاشیده می‌شود. پانل‌های دیواری جداکننده بوده و نقش باربری دارند در حالی که نقش پانل‌های سقفی، انتقال بار به پانل‌های دیواری است. همچنین لازم به ذکر است به دلیل مشکلاتی مانند سختی بتن پاشی به سطح زیرین، گاهی برای ایجاد سقف این سیستم از روش دیگری مثل تیرچه و بلوک استفاده می‌شود.

۵. سیستم ترونکو

و، اما آخرین فناوری از روش‌های نوین ساختمان سازی در ایران، سیستم ترونکو است. در این سیستم از لوله‌های توخالی در مقطع دایره‌ای با جنس گالوانیزه استفاده شده که مانند عایق صوتی و تا حدی عایق حرارتی عمل می‌کنند. وزن سازه ساخته شده با این روش بسیار سبک و کم است. سیستم ترونکو برای ساختمان یک الی دو طبقه کاربرد داشته و از قالب‌های ساختمانی ساده با اعضای فلزی نورد سرد شده شامل اعضای قائم با مقاطع مختلف، تیر‌های قوطی شکل و بادبند‌های ضربدری تشکیل شده است.

دیگر خبرها

  • آموزش و نحوه فعال‌سازی تماس تصویری بدون نیاز به اینترنت (ViLTE)
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • مغز انسان شبیه‌سازی شد
  • مغز انسان به شکلی بی‌نظیر شبیه‌سازی شد
  • ۵۰ هنرجوی مهابادی در دوره‌های فیلم‌سازی شرکت کردند
  • ۳۰۰ مدرسه در یزد فرسوده هستند
  • سینما به روایت «آپاراتچی»
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • بیمارستان ۶۴ تختخوابی بعثت گچساران سال جاری به بهره برداری می رسد
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!