Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها کلان شهرهای کشور با مشکل آلودگی هوا دست و پنجه نرم می کنند و در حال حاضر مسئولین برای برطرف نمودن این معضل به تعطیلی مدارس روی آورده اند.

به گزارش تابناک اقتصادی، البته به تازگی سازمان محیط زیست برای کنترل آلودگی هوا دست به کار شده است و مهدی میرزایی قمی رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت از محیط زیست نامه ای را خطاب به مدیرعامل شرکت ایران خودرو ارسال نموده است مبنی بر اینکه در صورت پیش فروش محصولات یورو 4 توسط این شرکت، سازمان محیط زیست پیگیری قانونی را در دستور کار خود قرار خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نامه که تصویر آن را در زیر ملاحظه می کنید، میرزایی قمی با استناد به ماده چهار قانون هوای پاک اعلام کرده است که پیش فروش محصولات یورو 4 برای سال آینده ممنوع است و خودروسازان می‌بایست قبل از هرگونه اقدام به فروش یا پیش فروش نسبت به اخذ مجوز آلایندگی برای محصولات خود اقدام کنند.

طبق قانون هوای پاک، خودروسازان موظف بودند که از ابتدای سال جاری محصولات خود را بر اساس استاندارد یورو 5 تولید و به بازار عرضه کنند اما به دلیل بازگشت تحریم های صنعت خودروسازی در مرداد ماه سال گذشته، اجرای این مصوبه یک سال به تاخیر افتاد و از ابتدای سال 99 خودروسازان ملزم به اجرای این مصوبه می باشند.

در این بین هر چند برخی خودروسازان از جمله شرکت ایران خودرو اعلام کرده است که به اجرای استاندارد آلایندگی یورو 5 در سال آینده پایبند می باشد اما برخی کارشناسان معتقدند که سوخت های توزیعی دارای کیفیت لازم نیستند و این سوخت ها با خودروهای یورو 5 سازگاری ندارند و همین عامل باعث تخریب قطعات خودرو و ضرر به مصرف کننده می شود.  البته استدلال‌های مطرح شده از سوی کارشناسان خودرو با این پاسخ مسوولان نفتی روبه‌رو شد که استاندارد یورو ۴ و یورو ۵ در بخش سوخت با هم تفاوت چندانی ندارد، از این‌رو استفاده از سوخت یورو ۴ برای محصولاتی که توانسته‌اند استاندارد یورو ۵ را پاس کنند، نمی‌تواند چالش‌هایی که مطرح می‌شود را به‌وجود بیاورد.

حالا این پرسش ها مطرح است که آیا خودروسازان امکان ارتقا سوخت خودروها به یورو 5 را در مدت باقی مانده دارند؟ اگر کیفیت سوخت مناسب نباشد این موضوع می تواند چه تاثیری بر خودروها بگذارد؟ عدم تناسب کیفیت سوخت با خودروهای یورو 5 چه تاثیری بر آلودگی هوا خواهد گذاشت؟

فرید زاوه کارشناس خودرو در پاسخ به این پرسش ها به خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: موضوع ارتقا سوخت خودروها به یورو 5 به حدود 18 سال پیش باز می گردد و از آن زمان تاکنون، خودروسازان اطلاع داشته اند که بر اساس چه جدول زمان بندی باید استانداردها ارتقا پیدا کند.

وی افزود: این برنامه 18 ساله و جدول زمان بندی تاکنون بارها بنا به دلایلی چون تحریم و ... به تعویق افتاده است. زاوه ادامه داد: بنابراین اینکه بگوییم به یکباره قرار است خودروسازان این ارتقا به یورو 5 را انجام دهند، درست نیست. از این گذشته تفاوت یورو 4 و یورو 5 هم آن قدری نیست که خودروسازان نتوانند در این مدت، خودروهای تولیدی را به یورو 5 ارتقا دهند. ارتقا سیستم سوخت به یورو 5 با یک تغییر کاتالیست انجام خواهد شد.

زاوه در مورد هزینه ارتقا سوخت به یورو 5 و تاثیر آن بر قیمت خودرو گفت: این هزینه حداکثر در حد 100 یورو می باشد و زیاد نیست. هم اکنون قیمت خودروهای خارجی با سیستم سوخت یورو 4 با یورو 5 تفاوت معناداری ندارد. به فرض اگر خودرو با سیستم سوخت یورو 4 حدود 100 میلیون تومان باشد ارتقا سیستم سوخت این خودرو به یورو 5 شاید قیمت آن را به 101 میلیون تومان افزایش دهد.

این کارشناس خودرو در مورد کیفیت سوخت فعلی گفت: کیفیت سوخت هم اکنون یورو 5 نیست. ولی پرسش اینجاست که چرا هم اکنون یادشان آمده است که این سوخت یورو 5 نیست؟ چرا زمانی که خودروهای خارجی با کیفیت سوخت یورو 6 وارد کشور می شد و مصرف کننده به دلیل متناسب نبودن کیفیت سوخت با سیستم سوخت یورو 6 متحمل هزینه های هنگفتی می شد، صدای کسی بلند نمی شد؟

وی افزود: به نظر من موضوع کیفیت سوخت، بهانه ای بیش نیست و با این بهانه خودروسازان به دنبال به تعویق انداختن ارتقا سیستم سوخت به یورو 5 هستند.

زاوه گفت:  همان گونه که گفتم تفاوت یورو 4 با یورو 5 زیاد نیست و این نمی تواند به خودرو آسیب چندانی وارد کند و تنها ممکن است عمر خودرو را کاهش دهد و آلایندگی آن را افزایش دهد. وی ادامه داد: اگر شما سوخت متناسب با استاندارد موتوری استفاده نکنید آلایندگی بیشتر خواهد شد. البته این موضوع در همه خودروها صحت ندارد و در خودروهایی که توربو هستند و ضریب تراکم بالایی دارند، این وضعیت آلایندگی بیشتر است.

این کارشناس خودرو با اشاره به اینکه خودروهای تولید داخل نه توربو هستند و نه ضریب تراکم بالایی دارند، افزود: بنابراین من این تصور را ندارم که خودروهای تولید داخل که به سیستم سوخت یورو 5 ارتقا می یابند با سوخت گیری یورو 4 آسیبی ببینند. ما بیشتر نگران این هستیم که در بنزینی که عرضه می شود، بنزن یا ترکیبات آرماتیکی باشد. هم اکنون مشکلاتی که در کلان شهرها از بابت آلودگی وجود دارد این است که به نظر می رسد بنزینی که عرضه می شود دارای ترکیبات آرماتیکی است. ترکیبات آرماتیکی هم در هیچ موتوری قابلیت احتراق ندارند. دلیل اینکه می گویم سوخت دارای ترکیبات آرماتیکی است این است که در شهری مثل شاهرود که کویری است و کوهی اطراف شهر دیده نمی شود و تاکنون مشکل آلودگی هوا نداشته است هم اکنون این مشکل دیده می شود. دیگر این ربطی به یورو 4 یا یورو 5 بودن سوخت ندارد.

زاوه در پایان صحبت های خود گفت: با همه این تفاسیر به نظر من باز هم باید مطالبه عرضه خودروها با سوخت یورو 5 انجام شود.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا گابریل کالدرون حماسه 9 دی علی باقری کنی احمد خرم مهدی تاج حشد الشعبی رزمایش دریایی ایران چین روسیه خودروسازان داخلی سوخت گیری بنزین تولید خودرو استاندارد خودروها انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا گابریل کالدرون حماسه 9 دی علی باقری کنی احمد خرم مهدی تاج حشد الشعبی رزمایش دریایی ایران چین روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۰۳۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای پاک مهمان ۳ شهر خراسان جنوبی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، براساس سامانه پایش کیفی هوای کشور هم اکنون کیفیت هوای ۳ شهر خراسان جنوبی در وضعیت پاک است.

همچنین هم اکنون شاخص کیفی هوا در بیرجند ۲۲، سرایان ۳۴ و حاجی آباد زیرکوه ۳۷ است.

همچنین کیفیت هوای نهبندان با شاخص ۸۲ در وضعیت قابل قبول قرار دارد.

دیگر خبرها

  • کدام محصول غذایی در بازار ایران سمی است؟
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • نگاهی به چالش تاکسی های برقی برای مالکان| در صورت تصادف تاکسی های برقی، عملکرد بیمه باید چگونه باشد؟
  • هوای تهران پاک است
  • هوای پاک مهمان ۳ شهر خراسان جنوبی
  • کیفیت هوای مشهد قابل قبول است
  • قیمت خودرو امروز ۱۳ اردیبهشت + جدول
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • کیفیت هوای مشهد «قابل قبول» است
  • تجهیز خودرو‌ها به ردیاب برای جلوگیری از سرقت خودرو