Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق در نشست خبری با بیان اینکه طی سال جاری ۳ هزار و ۲۵۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه شده است، گفت: تمام تعمیرات لازم نیروگاه‌ها را انجام دادیم تا در پیک مصرف با مشکل روبرو نشویم. این در حالی است که توانسته ایم با مدیریت مصرف، ۳ هزار و ۸۷۴ مگاوات صرفه جویی مصرف برق داشته باشیم که رکوردی تازه محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ۲۰۰ هزار تفاهم نامه با مصرف کنندگان برق به منظور همکاری برای کاهش مصرف در ایام پیک منعقد کردیم که در نتیجه آن در پیک مصرف امسال شاهد هیچ گونه خاموشی برنامه ریزی شده نبودیم.

به گفته این مقام مسئول، روند صادرات برق کشور مطابق تعهدات ایران با همسایگان در حال انجام است و در این حوزه شاهد ۱۲۰ درصد رشد صادرات بوده ایم.

رجبی مشهدی با اعلام اینکه توانستیم از طریق مدیریت مصرف حدود ۵ هزار مگاوات صرفه جویی داشته باشیم توضیح داد: در صورتی که می‌خواستیم این میزان برق را تولید کنیم باید ۷ هزار میلیارد تومان هزینه می‌کردیم. این در حالی است که با پرداخت ۳۵۰ میلیارد تومان در قالب طرح‌های تشویقی به بخش صنعتی و کشاورزی در این حوزه صرفه جویی کردیم. بنابراین می‌توان گفت مزایای طرح تشویقی ۲۰ برابر سرمایه گذاری جدید است.

وی با بیان اینکه از ۲۹ میلیون مشترک خانگی در کشور ۲۴ میلیون مشترک زیر الگوی مشخص شده برق، مصرف کرده اند، اظهار داشت: ۵ میلیون مشترک دیگر با افزایش ۲۳ درصدی نرخ تعرفه روبرو بوده اند؛ البته در بین مشترکین کم مصرف ۸ میلیون مشترک مصرفی کمتر از مدت مشابه سال قبل داشتند.

این مقام مسئول از ورود ۳ هزار مگاوات ظرفیت تولید جدید برق در پیک مصرف سال ۹۹ خبر داد و گفت: طبق برنامه ریزی حدود ۵ هزار مگاوات باید از طریق مدیریت مصرف کاهش داشته باشیم. این در حالی است که رشد مصرف سالانه برق حدود ۵.۲ درصد است.

وی میزان صرفه جویی نشر قبض‌های کاغذی را ۳۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و توضیح داد: برای سرمایه گذاری در تولید هر کیلووات نیازمند ۶۰۰ تا ۷۰۰ یورو هستیم. از سوی دیگر باید گفت حدود ۶۰ میلیون متر مکعب گاز در نیروگاههای کشور مصرف شد و تنها ۱۰ درصد سوخت مایع در نیروگاه‌ها مصرف شده است.

این مقام مسئول سهم ذرات معلق در آلودگی هوا را ۷۰ درصد دانست و ادامه داد: عمده عامل انتشار این ذرات معلق وسایل نقلیه سنگین و موتورسیکلت‌ها هستند. این در حالی است که سهم کل صنایع در آلودگی هوا حدود ۲۳ تا ۲۴ درصد است.

سخنگوی صنعت برق در پاسخ به خبرنگار مهر، درباره گران بودن تعرفه برق استخراج بیت کوین توضیح داد: هدف دولت حمایت از مزارع رمزارز است و نرخ متوسط صادراتی را برای آنها در نظر گرفته ایم و در ۸ ماه سال از تخفیف ۵۰ درصدی بهره می‌برند. این در حالی است که درخواست متقاضیان برق به توانیر حداقل ۳۲۰ مگاوات بوده است. بنابراین می‌توانیم بگوییم که هزینه برق برای تولید ارزرمزها با توجه به بخش تخفیفی حدود ۴ تا ۵ سنت است. بنابراین گران نیست و روند ما حمایتی است.

این مقام مسئول در پاسخ به پرسش دیگر مهر درباره پرداخت مطالبات تولید کنندگان برق نیز اظهار داشت: در سال قبل حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان به بخش تولید کنندگان و پیمانکاران پرداخت کرده ایم که از این میزان حدود ۶ تا ۷ هزار میلیارد تومان مربوط به تولید کنندگان است و تصمیم داریم برای سال آینده نیز در لایحه بودجه از ظرفیت تبصره ۵ استفاده کنیم.

کد خبر 4811638 عرفانه تاجیکی

منبع: مهر

کلیدواژه: صنعت برق آلودگی هوا قیمت دلار بانک مرکزی ایران لایحه بودجه سال 99 کل کشور محمد اسلامی لایحه بودجه 99 مالیات وزارت جهاد کشاورزی کسری بودجه قیمت یورو قیمت سکه بهار آزادی وزارت راه و شهرسازی لایحه بودجه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی طرح ملی مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۰۵۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق برای ورود ۱۰۰ مگاوات برق برای تامین انرژی واحد‌های تولیدی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران؛ در نشست مشترک آقای فرشاد مقیمی مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و آقای رجبی مشهدی مدیر عامل سازمان توانیر، همچنین بر انعقاد تفاهم نامه‌ای به مبلغ ٤ هزار میلیارد تومان وفق بند (خ) تبصره (۷) قانون بودجه سال ١٤٠٣ در جهت کمک به طرح‌های برق رسانی به شهرک‌ها و نواحی صنعتی تأکید شد.    تکمیل و بهره برداری ۲۱ پست برق دارای تفاهم نامه در سطح شهرک‌ها و نواحی صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالای ۷۵ درصد (تا پایان سال ۱٤۰۲) با ظرفیت ٤۲۰ مگاوات و سرمایه‌گذاری حدود هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از دیگر مصوبات این نشست مشترک بود.    این نشست مشترک با هدف چاره اندیشی برای رفع ناترازی برقِ شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور در سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران برگزار شد.

دیگر خبرها

  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • آب‌ بسته بندی چه مزیت هایی دارد
  • توافق برای ورود ۱۰۰ مگاوات برق برای تامین انرژی واحد‌های تولیدی
  • رقم عجیب مصرف برق کولر‌ها در دوره گرم سال
  • سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کل کشور است
  • پست برق ۱۶۰ مگاولتی قم آماده بهره‌برداری است
  • امنیت انرژی ایران در گرو استفاده صحیح مصرف کنندگان گاز
  • نصب بیش از ۲۸ هزار کنتور هوشمند در استان قزوین
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در فصل نخست ۲۰۲۴