Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@00:23:00 GMT

معماری منحصر به فرد مساجد غرب آفریقا+عکس

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۰۷۵۴۴

معماری منحصر به فرد مساجد غرب آفریقا+عکس

مساجد از بنا‌هایی هستند که در هر کجای دنیا که بروید، معماری تقریبا مشابهی دارند. همه‌ی آن‌ها دو مناره‌ی بلند، یک گنبد و تزیینات آیینه کاری تقریبا یکسانی دارند، حالا بعضی از آن‌ها ممکن است کمی دکوراسیون متفاوت تری داشته باشند، اما مسجد‌هایی که در غرب آفریقا هستند و می‌خواهیم به شما معرفی شان کنیم اصلا به این شکل نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع در آفریقا، مردم سعی کرده اند تا از مهارت‌های محلی‌ای که خودشان بلدند و با مواد و مصالحی که در اختیار دارند، مساجدشان را بسازند و در هیچ کجای دیگر دنیا به اندازه‌ی آفریقا نمی‌توانید چنین بنا‌های متفاوتی را ببینید. معماری مساجد آفریقا واقعا خاص خودشان است و با جا‌های دیگر فرق دارد.    
اصلی‌ترین دلیل متفاوت بودن معماری مساجد آفریقا این است که آن‌ها سعی کرده اند تا با معماری‌های بومی و مهارت‌هایی که دارند آن‌ها را بسازند و همچنین به خاطر کمبود مصالح، از مصالح و موادی که در اختیار دارند استفاده کنند. این بنا‌ها ساده، اما در عین ساده بودن زیبا هستند و در واقع علاوه بر این که محلی برای عبادت هستند، محلی برای جمع شدن مردم هم هستند.
   
در چمنزار‌های غرب آفریقا، یکی از منحصر بفردترین نمونه‌های معماری مساجد را می‌توان دید. این مساجد ناحیه‌ی وسیعی از شمال آفریقا را از سنگال تا سودان شامل می‌شوند و و به واسطه‌ی معماری خاصی که دارند شناخته می‌شوند. معماری مساجد آفریقا در این منطقه به این صورت است که در آن‌ها مواد و مصالحی مثل خشت، آجر‌های خشتی استفاده می‌شود و در نمای بیرونی این مساجد از قطعات بلند چوب و کنده‌های باریک درخت استفاده می‌شود. این چوب‌ها هم از نظر ظاهری آن‌ها را خاص و زیبا می‌کنند و هم این که به نوعی نقش داربست دارند.
   
مردم چوب‌هایی را که در این بنا‌ها استفاده می‌کنند به طور عمودی به دیوار‌ها می‌کوبند و به همین دلیل وقتی که به این مساجد نگاه کنید، شکلی قلعه مانند می‌بینید. این تخته چوب‌های باریک، که به آن‌ها تورون (Toron) گفته می‌شود به عنوان داربست‌هایی در ساختمان به کار برده می‌شوند تا این که اگر قرار بود تا تعمیراتی در این مسجد‌ها ایجاد شود، راحت بتوانند این کار را انجام دهند. علاوه بر این، این کنده چوب‌ها نقش دکوری هم در این سازه‌ها دارند.    
معماری مساجد آفریقا به این صورت است که آن‌ها معمولا یک برجک مانند، یک سقف صاف و یک حیات خلوت کوچک دارند. این مساجد دارای نور طبیعی هستند به این صورت که در ساختار آن‌ها سوراخ‌هایی وجود دارد که این سوراخ‌ها نور مورد نیاز مسجد را تامین می‌کنند. بر خلاف معماری بیرونی این مساجد که از چوب‌ها و کنده‌های چوب استفاده می‌شود، وقتی که به داخل آن‌ها می‌روید اثری از این چوب‌ها و یا دکور‌های عجیب غریب نمی‌بینید تا عبادت کنندگان اذیت نشوند. منبع: بهداشت نیوز -الکوثر

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آفریقا مساجد مساجد تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۰۷۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات و ملزومات پزشکی به آفریقا

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا،  آصف مهدوی دبیر شورای سیاستگذاری صادرات سازمان غذا و دارو با اشاره به توانمندی ایران در حوزه تولید تجهیزات پزشکی، اظهار کرد: در ایران ۱۷۰۰ تولید کننده تجهیزات پزشکی مشغول فعالیت هستند و امکان صادرات محصولات به کشور‌های حوزه آفریقایی وجود دارد.

وی افزود: در حال حاضر تجهیزات و ملزومات پزشکی تولیدی ایران به کشور‌های مختلفی در منطقه، آسیا و حتی اروپا صادر می‌شود و امکان همکاری در حوزه رگولاتوری و تنظیم‌گری برای تسهیل صادرات ملزومات پزشکی به آفریقا نیز مهیاست.

به گفته وی تولیدکنندگان ایرانی می‌توانند در حوزه انتقال تکنولوژی ساخت تجهیزات و تامین کمبود‌های این حوزه به کشور‌های افریقایی کمک کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرده‌های حفاظت خورشیدی؛ راهکار پایداری ساختمان‌ها
  • انتشار نخستین فراخوان شناسایی سازندگان حرفه‌ای ساختمان در اصفهان
  • بسته تشویقی شهرسازانه ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان
  • ۶ ویژگی منحصر به فردی که تک فرزند‌ها دارند
  • جشن ریواس در روستای راونج دلیجان برگزار شد
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • اعلام آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات و ملزومات پزشکی به آفریقا
  • استفاده از «گنبد بیزانسی» در ساخت‌وساز شهر قم ممنوع است
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری