Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-02@04:24:14 GMT

هشدار مراقب درد روده بزرگ باشید!

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۰۹۰۷۷

هشدار مراقب درد روده بزرگ باشید!

با توجه به سبک زندگی بی تحرک ما بسیار رایج شده که گاهی اوقات در شکم خود احساس ناراحتی می کنیم. اما علائمی وجود دارد که نباید از آنها چشم پوشی کرد ، زیرا می توانند مشکلات جدی تری را نشان دهند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزرای برنا؛ در مطلب به بررسی این علائم می پردازیم و در مورد چگونگی داشتن روده سالم توصیه هایی می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

1. درد شکم

 

علایم بیماری التهابی روده 

در صورت خوردن یا نوشیدن چیز خاصی ممکن است برای همه ما اتفاق بیفتد. اما اگر به طور مکرر احساس افزایش درد در قسمت تحتانی شکم دارید ، می توانید از بیماری التهابی روده مانند بیماری کرون ، کولیت اولسراتیو ، دیورتیکولیت ، سندرم روده تحریک پذیر یا سرطان رنج ببرید.

2. یبوست

 

سندرم روده تحریک پذیر

اگر اغلب یبوست را تجربه می کنید ، و در حین دفع مدفوع احساس درد می کنید ، ممکن است دیورتیکولیت باشد (این دسته از کیسه های ملتهب کوچک در روده بزرگ شما هستند) یا سندرم روده تحریک پذیر ، بیماری پیچیده ای است که در آن این علائم با مواردی مانند اسهال ، نفخ ، درد  و گاز همراه است ،بعضی اوقات رژیم غذایی مناسب می تواند این بیماری را بهبود بخشد ، اما اگر مدت طولانی نادیده گرفته شود ، ممکن است نیاز به جراحی باشد تا به درستی درمان شود.

3. اسهال

 

علایم دیورتیکولیت

اگر غالباً مدفوع خیلی نرم یا مایع دارید ، روده بزرگ به درستی کار نمی کند ، آب و مواد دیگر را جذب نمی کند و ملتهب است. بیماری های متعدد روده بزرگ با اسهال همراه است ، مانند سندرم روده تحریک پذیر، دیورتیکولیت و بیماری کرون. اگر بیش از 24 ساعت طول بکشد از پزشک کمک بخواهید ، ممکن است کولونوسکوپی تجویز کند تا احتمال بیماریهای جدی تر و سرطان را تشخیص دهد.

4- خون در مدفوع

 

علایم بیماری کولیت اولسراتیو

اگر روی  دستمال توالت یا در توالت خون وجود داشته باشد ، ممکن است التهاب باشد. در صورت یافتن خون تیره و تقریبا سیاه در مدفوع خود ، یا اگر اسهال خونی دارید ، لازم است در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. ممکن است این بیماری کرون ، کولیت اولسراتیو یا در بدترین حالت سرطان باشد.

5- مدفوع عجیب

 

علایم بیماری کرون

شکل ، قوام و رنگ مدفوع نشانگر سالم بودن ما است. اشکال غیر معمول مانند یک شکل مداد نازک می تواند نشان دهنده سرطان باشد. مدفوع به رنگ خرمایی است نشانگر وجود خون در دستگاه گوارش شما باشد ، به خصوص اگر تقریباً به رنگ قرمز یا مایل به قرمز باشد. اگر کم رنگ و روغنی باشد ، ممکن است به این دلیل باشد که لوزالمعده یا روده بزرگ قادر به جذب چربی نیستند. وجود مخاط زیادی  در مدفوع می تواند نشان دهنده التهاب باشد ، مانند بیماری کرون. فهمیدن دلیل مشکلی در مدفوع غیرمعمول در دریافت سریع دارو یا جراحی مناسب در اسرع وقت ضروری است.

6. گاز روده

 

 

سندرم روده تحریک پذیر

گاز خیلی زیاد و بوی بد به این معنی است که چیزی وجود دارد که توسط روده بزرگ هضم و جذب نشده است. این می تواند به دلیل کمبود باکتری های خوب ، التهاب یا حرکات غیر طبیعی روده مانند سندرم روده تحریک پذیر باشد. درک این مسئله مهم است که آیا این به دلیل خوردن غذاهای خاص مانند لوبیا ، کلم ، غلات کامل ، پنیر ، آلو ، گلابی است یا اینکه نشانه بیماری روده بزرگ است یا خیر.

7. کمبود انرژی

بیماریهای روده بزرگ

 

اگر روده بزرگ به درستی کار نکند ، ما از کمبود مواد مغذی گرانبها ، مواد معدنی و ویتامین ها رنج می بریم. این باعث می شود احساس خستگی کنیم و باعث مشکلات خواب شود. اگر به طور ناگهانی بعد از فعالیت های روزانه در خانه یا محل کار خسته شوید ، ممکن است به دلیل کولیت یا بیماری کرون باشد و یا حتی می تواند نشان دهنده سرطان باشد.

نکات:

ما باید با دریافت مقدار زیادی فیبر از طریق خوردن سبزیجات ، میوه ها ، آجیل ، غلات و کاهش مصرف گوشت قرمز ، غذاهای سرخ شده ، قند ، الکل و قهوه ، از روده بزرگ خود مراقبت کنیم. همچنین ترک سیگار خوب است و هر روز به اندازه کافی آب بنوشید. به علائم فوق توجه کنید و در صورت لزوم از مراجعه به پزشک دریغ نکنید.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دارو رژیم غذایی سبک زندگی قند مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۰۹۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب قاتل خاموش باشید/ افراد بالغ باید غربالگری فشارخون شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، مریم طاهرخانی، فشارخون بالا را عامل اصلی بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و مرگ و میر دانست و اظهار کرد: نشانه‌هایی از ابتلاء به فشارخون بالا ممکن است در برخی بیماران دیده شود که از جمله آن می‌توان به سردرد، تپش قلب، احساس فشار در قفسه سینه، تنگی نفس، تهوع، استفراغ، سرگیجه، تاری دید، گُرگرفتگی و قرمزی صورت و خونریزی بینی یا چشم اشاره کرد.

این متخصص بیماری‌های قلب و عروق ادامه داد: هیچ کدام از این نشانه‌هایی که به آن اشاره شد، اختصاصی نیستند و صرفاً برای مشکوک شدن به وجود خطر پرفشاری خون نباید منتظر بروز این علامت‌ها بود.

طاهرخانی، تنها راه تشخیص پرفشاری خون را، اندازه گیری آن با دستگاه‌های فشارسنج عنوان کرد و افزود: افراد می‌توانند برای اندازه‌گیری فشارخون به مطب پزشک مراجعه کنند، یا به کمک دستگاه هولتر فشارخون در خارج از مطب و در یک بازه زمانی طولانی مدت فشارخون خود را پایش کنند، همچنین امکان اندازه‌گیری فشار به کمک دستگاه‌های ترجیحاً اتوماتیک در منزل نیز وجود دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: توصیه می‌شود از فشارسنج‌های بازویی استفاده شود و فرد حتماً پنج دقیقه به حالت نشسته و در حالت استراحت قرار گیرد، علاوه بر این، افراد باید توجه داشته باشند تا نیم ساعت قبل از اندازه گیری فشار، ورزش نکنند و چای و قهوه نیز ننوشند.

وی درباره نحوه اندازه‌گیری صحیح فشار خون، عنوان کرد: فشارخون باید دو یا سه بار گرفته شود؛ میانگین دو عدد نزدیک به هم، فشارخون بیمار را نشان می‌دهد ضمناً بهتر است از هر دو دست فشار گرفته شود و اگر فشار دو دست با یکدیگر مغایرت داشت، معیار، دستی است که فشار بالاتری دارد.

طاهرخانی، افزود: اتحادیه جهانی فشارخون بالا (World Hypertension organization)، فشار بزرگ‌تر مساوی ۱۴۰ روی ۹۰ میلی متر جیوه را پرفشاری خون تعریف کرده است بنابراین اگر فشار فردی در منزل بزرگ‌تر مساوی ۱۳۵ روی ۸۵ میلی متر جیوه بود، باید به پزشک مراجعه کند، البته تشخیص فشارخون بر اساس یک بار اندازه گیری داده نمی‌شود.

فلوشیپ اقدامات مداخله‌ای قلب و عروق، با اشاره به اینکه درمان فشارخون در افراد به تشخیص پزشک به طور معمول پس از دو تا سه بار ویزیت پزشک به فاصله یک تا چهار هفته و یا اندازه گیری فشارخون با هولتر، آغاز می‌شود، گفت: البته اگر فشارخون در رنج خطر باشد و عوارض ناشی از فشارخون در ارگان‌های حیاتی دیده شود، باید در همان ابتدا درمان شروع شود

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بنا به توصیه اتحادیه جهانی فشارخون بالا، افراد بالغ بالای ۱۸ سال باید غربالگری فشارخون شوند؛ به این ترتیب که افراد ۱۸ تا ۳۹ سال هر سه تا پنج سال باید فشارشان را اندازه بگیرند و اگر در حد نرمال بود، سه تا پنج سال بعد، مجدد ارزیابی کنند.

وی ادامه داد: این افراد اگر به علت وزن بالا (توده بدنی ( BMI) بالاتر از ۲۵)، یا ماکسیمم فشار بین ۱۳۵ تا ۱۳۹ و مینیمم فشار ۸۵ تا ۸۹ میلی متر جیوه در معرض ابتلاء به فشارخون بالا هستند، باید به صورت سالانه پایش شوند، افراد بالای ۴۰ سال نیز باید هرسال فشارخون خود را اندازه‌گیری کنند.

طاهرخانی با بیان اینکه فشار خون بالا سالانه بیش از ۱۰ میلیون مرگ و میر را به خود اختصاص می‌دهد، به راه‌های پیشگیری از فشار خون در افراد اشاره کرد و گفت: حفظ وزن مطلوب، اصلاح سبک زندگی، پرهیز از رژیم غذایی ناسالم مثل مصرف غذاهای سرخ کردنی، چرب، آماده و کنسروی، حذف اسیدهای چرب ترانس، خودداری از مصرف الکل و دخانیات و پرهیز از مصرف نمک بیش از یک قاشق چایخوری از جمله اقداماتی است که در راستای پیشگیری از ابتلاء به پرفشاری خون بسیار کمک کننده خواهد بود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه هدف سازمان بهداشت جهانی، کاهش ۲۵ درصدی ابتلاء به فشارخون بالا تا سال ۲۰۲۵ است، بیان کرد: این مهم با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع بیماری امکان پذیر است، یکی از اقدامات در این راستا، کنترل فشارخون بیمارانی است که به هر بهانه‌ای به مراکز درمانی و کلینیک‌ها مراجعه می‌کنند، بسیج عمومی و راه‌اندازی کمپین‌های اطلاع رسانی اهمیت فشارخون و تشخیص و درمان به موقع آن، می‌تواند در افزایش سواد سلامت مردم نیز مؤثر باشد.

کد خبر 6094797 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • مراقب قاتل خاموش باشید/ افراد بالغ باید غربالگری فشارخون شوند
  • مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • مراقب پیامک‌های جعلی یارانه کمک‌ معیشتی باشید
  • هشدار؛ مراقب پیامک‌های جعلی یارانه باشید
  • هشدار به خریداران امتیاز مسکن دولتی | مراقب سلب امتیاز باشید!
  • مراقب پیامکهای جعلی یارانه کمک معیشتی باشید
  • هشدار اپل به آیفون‌داران: مراقب آتش‌ گرفتن گوشی خود باشید!
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد