Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-26@12:59:45 GMT

خام فروشی مواد معدنی، مانع رونق اشتغال

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۱۱۳۵۵

خام فروشی مواد معدنی، مانع رونق اشتغال

امروز یکی از دغدغه‌های دولت و مسوولان کشور، رونق بخشیدن به مساله مهم اشتغال است که صدور خام مواد معدنی مانع از تحقق این مهم است.

گروه کشت و صنعت بازارنیوز:  «رضا رحمانی» در حاشیه بازدید بعدازظهر دوشنبه خود از سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در جمع خبرنگاران گفت:  بررسی آمار عملکردی ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه نیز حاکی از رشد صادرات در زمینه‌های مختلف دارد و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز این مهم را دنبال می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحمانی گفت: وضع عوارض صادراتی برای حمایت از تولیدات و دستیابی به بالاترین ارزش افزوده است و این سیاست در ارتباط با مواد خام و نیمه‌خام اجرایی شد و در مسیر رونق صادرات اختلالی ایجاد نمی‌کند.

وزارت صنعت، معدن وتجارت از یکم مهرماه امسال در نامه ای خطاب به رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران به منظور رونق بخشیدن به تولید داخل، جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده در کشور وضع عوارض را تا پایان امسال ابلاغ کرد که اقلام به این شرح است، سنگ آهن و کنسانتره های آن ۲۵ درصد، سنگ منگنز و کنسانتره آن ۲۵ درصد، سنگ مس و کنسانتره آن ۱۰ درصد، سنگ سرب و کنسانتره های آن ۲۰ درصد، سنگ روی و کنسانتره های آن ۲۰ درصد، سنگ کروم و کنسانتره های آن ۲۵ درصد، اکسید ها و هیدرو اکسید های آهن، خاک های رنگی که برحسب وزن هفتاد درصد یا بیشتر آهن ترکیب شده داشته باشند ۲۰ درصد، کربنات منیزیم طبیعی ۲۰ درصد، سنگهای مرمر، تراورتن، اکوسین ...۲۰ درصد، سنگ خارا، سنگ سماق، سنگ رخام سیاه ۲۰ درصد است.

کمیته صادرات در ۲۶ اذرماه امسال در نشستی نسبت به بازنگری در ارتباط با میزان عوارض صادراتی وضع شده از مهرماه اقدام کرد و درصدهای عوارض مربوط به شماری از اقلام یاد شده به این شرح اصلاح شد، کنسانتره مس از ۱۰ به پنج درصد کاهش یافت، سنگ کروم از ۲۵ به ۱۰ درصد افت پیدا کرد، کنسانتره سرب از ۲۰ به ۱۲ درصد تنزل یافت، کنسانتره روی از ۲۵ به ۱۲ درصد و آهن اسفنجی که وضع عوارض نداشت به میزان ۱۰ درصد تخصیص یافت و سایر مواد معدنی بدون تغییر و زمان اجرای درصدهای جدید از نیمه دیماه جاری است.

رحمانی ضمن یاداوری موضوع کاهش وابستگی به منابع نفت در لایحه بودجه سال اینده، گفت: واقعیت اینکه ایران با بهره مند از منابع خدادادی در بخش معدن، می تواند ضمن ایجاد رونق تولید، رشد اشتغال و توسعه صادرات، نیازهای داخلی را بدون اتکا به واردات تامین کند، اما لازمه این مهم شناخت ظرفیت های و توانمندی در بخش معدن وصنایع معدنی است.

وی اضافه کرد: ظرفیت های بخش معدن در طول چهاردهه گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته، اما امروز تحریم های ظالمانه دشمن، فرصتی را پیش روی این بخش و کشور قرار داده تا استفاده درست و بهینه از این بخش به عمل آید.

وزیر صنعت خاطرنشان کرد: براساس برنامه ریزی دولت دوازدهم و با مجری گری وزارت صنعت، مساله توسعه اکتشاف، رشد استخراج مواد معدنی در مسیر بازیابی صنایع معدنی به جایگاه واقعی در دستور کار قرار دارد.

به گفته وی، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در چارچوب نقشه راه معدن با ایفای نقش محوری در حوزه اکتشافات می تواند ماموریت خود را بخوبی ایفا کند و این خواسته باید برنامه ریزی شده، تحقق پیدا کند.

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000GdV برچسب ها: رضا رحمانی ، وزارت صمت ، معدن

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: رضا رحمانی وزارت صمت معدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۱۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل ۹۸۲ پرونده تخلف صنفی در استان اردبیل

مسعود ایرانی اظهار کرد: نوروز ۱۴۰۳ با توجه به همزمانی ماه مبارک رمضان و از سوی دیگر اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی فجرانه نسبت به سال‌های گذشته متفاوت بود و بر همین اساس اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت نیز برنامه‌هایی در راستای تنظیم بازار با کنترل قیمت‌ها در کنار توزیع کالا‌های اساسی به نرخ مصوب در دستور کار قرار داد.

او با اشاره به اجرای طرح نظارتی ویژه از ۱۵ اسفند تا ۲۵ فروردین افزود: کارشناسان مربوطه در کنار تامین و توزیع یک هزار و ۵۲۵ تن گوشت و مرغ منجمد، برنج، شکر، سیب و پرتقال به منظور تامین کالا و تنظیم بازار، نسبت به انجام سه هزار و ۱۶۳ مورد بازرسی از واحد‌های صنفی تولیدی، توزیعی و عرضه‌کننده خدمات رفاهی در استان اردبیل اقدام کردند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل بیان کرد: همچنین یک هزار و ۱۶۶ مورد گشت مشترک با حضور نمایندگان سایر دستگاه‌های مربوطه مانند فرمانداری، تعزیرات حکومتی، میراث فرهنگی، بهداشت، اماکن عمومی، پلیس امنیت اقتصادی، اتاق اصناف، اتحادیه‌های صنفی، غذا و دارو در این مدت به اجرا درآمد.

ایرانی تشکیل ۹۸۲ فقره پرونده با ارزش حدود ۷۰ میلیارد ریال برای تخلف‌های شناسایی شده از واحد‌های صنفی را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: این بازرسی‌ها در قالب طرح عید تا عید وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شد که بر اساس ارزیابی صورت گرفته، اردبیل در بین ۳۱ استان رتبه دوم را کسب کرد.

او با اشاره به استمرار نظارت‌های ۲ ماه گذشته، اضافه کرد: مردم در صورت مشاهده مواردی مانند گران‌فروشی، درج نکردن قیمت، صادر ننمودن فاکتور، احتکار و فروش اجباری کالا یا سایر تخلف‌های اقتصادی می‌توانند موضوع را با سامانه ارتباطی ۱۲۴ درمیان بگذارند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • اگر سرماخوردگی دارید این 2 میوه را بخورید
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد
  • فرآیند احداث پایانه مکانیزه مواد معدنی آغاز شد/ تحقق ترافیک ۱۰ میلیون تنی مواد معدنی و شیمیایی ظرف سه سال
  • بالاترین میزان تولید مواد معدنی در مجتمع سرب و روی مهدی آباد
  • تشکیل۹۸۲ پرونده تخلف صنفی در استان اردبیل
  • تشکیل ۹۸۲ پرونده تخلف صنفی در استان اردبیل
  • عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت: با تعطیل شدن پنجشنبه ۲۵ درصد ظرفیت کار با دنیا را از دست می دهیم
  • افزایش صادرات غیر نفتی در هرمزگان