Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، روزنامه‌‌های فرهیختگان و آفرینش از جمله روزنامه‌های دانشگاهی کشور هستند که اخبار و موضوعات حوزه آموزش عالی را منعکس می‌کنند.

مهم‌ترین عناوین روزنامه فرهیختگان در 10 دی به شرح زیر است:

رشته‌ها در دانشگاه‌آزاد شغل‌محور می‌شوند

بر اساس این عنوان روزنامه فرهیختگان، نخستین همایش تخصصی «طرح تحول در علوم، مهندسی و کشاورزی» دانشگاه آزاد اسلامی روز گذشته با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، بیژن رنجبر قائم‌مقام رئیس دانشگاه، جواد علمایی معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی و برخی معاونان و مسئولان سازمان مرکزی در هتل فرهیختگان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، برگزاری نشست‌های مشترک با کارخانه‌ها و مصرف‌کنندگان دانش را از دیگر برنامه‌های این دانشگاه عنوان کرد و گفت: «در این راستا طرح‌های خوبی در دانشگاه آزاد اسلامی استان‌های یزد و اصفهان همچون طرح «صدرا» (صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) که توسط واحد نجف‌آباد پیگیری می‌شود، اجرایی شده تا بتوانیم آموزش مهندسی را در کشور اصلاح کنیم.»

او با بیان اینکه تربیت دو دسته مهندس مربوط به حوزه کسب‌وکار فناورمحور و نوآور و بدنه عمومی کشور در دستورکار دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد، اظهار کرد: «تاکید ما تخصصی کردن رشته‌ها، موضوع‌محور و شغل‌محور کردن آنهاست. به‌عنوان نمونه مهندسان عمران باید با تخصص‌های برج‌سازی، بیمارستان، ورزشگاه، دانشگاه و... آموزش ببینند تا بتوانیم در بستر اشتغال مهندس تربیت کنیم. برای تحقق این موضوع، به ایجاد دکتری‌های تخصصی در رشته‌های مهندسی نیاز داریم.»

زورآزمایی مجدد دانشجویان و قوانین وزارت علوم

بر اساس این عنوان روزنامه فرهیختگان، یکی از مشکلاتی که در مقطع تحصیلات تکمیلی وجود دارد، الزام دانشجویان به ذکر نام استادراهنمای خود به‌عنوان نویسنده اول و مسئول در مقالات خود است، این کار باعث می‌شد دانشجویان هم امتیاز کمتری نسبت به استاد خود دریافت کنند و هم مقاله‌ای که ممکن است به تنهایی آن را نوشته باشند، را بالاجبار با استاد خود سهیم شوند. تولید مشارکتی مقاله توسط دانشجو و استاد که غالبا به نام استاد تمام می‌شود، در همین راستا ارزیابی شده و شاید همین امر این تصور را در دانشجویان ایجاد کرده است که دست‌کم درباره مقاله‌ای که از پایان‌نامه استخراج می‌شود، از «حق» خود دفاع کنند. هرچند کم و بیش اعتراضاتی در این مورد به گوش می‌رسید، اما درنهایت یکی از دانشجویان علامه طباطبایی در شکایتی به دیوان عدالت اداری خواهان حذف تبصره یک ماده 11 شیوه‌نامه نظارت بر اجرای دوره دکتری آموزشی– پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی مصوب 1394، مبنی‌بر درج شرط نویسنده مسئول بودن استادراهنما در مقالات علمی– پژوهشی مستخرج از رساله دکتری شد. اول مردادماه امسال بود که دیوان عدالت اداری حکم خود را مبنی‌بر این شکایت صادر و از این دانشجو حمایت کرد. براساس این حکم الزام دانشجو به درج نام استادراهنما به‌عنوان «نویسنده مسئول» مغایر قانون است؛ چراکه براساس قانون حمایت از حقوق مولفان، مصنفان و هنرمندان (اصلاحی ۱۳۸۹)، مقاله علمی-پژوهشی مستخرج از پایان‌نامه، اثر حقوقی مستقلی است که پدیدآورنده آن دانشجو است و مالک فکری آن محسوب می‌شود و استادراهنما صرفا وظیفه نظارت بر آن را دارد و طبق آن شیوه‌نامه نظارت بر اجرای دوره دکتری آموزشی-پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی بخشی را که ناظر بر شرط نویسنده مسئول بودن استادراهنما در مقالات علمی و پژوهشی مستخرج از رساله دکتری است، باطل کرد. در بخشی از رای دیوان عدالت اداری آمده است: «قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی مصوب 31/5/1396، در مقام بیان عمل مجرمانه تقلب در تهیه آثار علمی و مجازات آن بوده و به هیچ عنوان متضمن الزام و اجبار دانشجویان به ذکر نام استادراهنما به‌عنوان نویسنده مسئول در مقالات علمی– پژوهشی مستخرج از پایان‌نامه نبوده است.»

مهم‌ترین عناوین روزنامه آفرینش در 10 دی به شرح زیر است:

15 دی؛ اعلام نتایج اولیه آزمون استخدامی

حسین توکلی مشاورعالی سازمان سنجش آموزش کشور در این عنوان روزنامه آفرینش، زمان اعلام نتایج اولیه آزمون استخدامی را اعلام کرد و گفت: نتایج اولیه هفتمین آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور 15 دی اعلام می‌شود و داوطلبان می‌توانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش نتیجه آزمون خود را مشاهده کنند.وی افزود: البته این زمان برای اعلام نتایج تمام داوطلبان به جز داوطلبان آزمون استخدامی وزارت بهداشت است و نتایج آزمون داوطلبان وزارت بهداشت 22 دی اعلام خواهد شد.

هفتمین آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور در دو نوبت صبح و عصر روز پنجشنبه 30 آبان ماه 98 برگزار شد.

گرایش «آموزش فلسفه به کودکان و نوجوانان» به آزمون کارشناسی ارشد علوم تربیتی 99 افزوده شد

بر اساس این عنوان روزنامه آفرینش، طبق اصلاحات دفترچه آزمون کارشناسی ارشد سال 99 رشته­ گرایش «فلسفه تعلیم و تربیت گرایش آموزش فلسفه به کودکان و نوجوانان» با کد ضریب 2 به این آزمون افزوده شد. با انتشار اصلاحات دفترچه راهنمای آزمون کارشناسی ارشد سال 99 ضرایب و دروس برخی از رشته‌ها تغییر کرد.

مجموعه علوم تربیتی نیز یکی از رشته‌هایی است که دستخوش این تغییرات شد. در این گزارش قصد داریم تغییرات ضرایب و دروس رشته علوم تربیتی را برای کنکور 1399 نسبت به سال قبل مشخص کنیم تا داوطلبان بتوانند در صورت لزوم برنامه مطالعاتی خود را با این تغییرات ضرایب و دروس در مجموعه علوم تربیتی منطبق کنند.ارشد علوم تربیتی دارای 9 رشته و 4 گرایش است، این رشته گرایش‌ها برای آزمون ارشد 99 شامل؛ برنامه ریزی درسی، تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش «تعلیم و تربیت اسلامی»، آموزش و به سازی منابع انسانی، آموزش بزرگسالان، تحقیقات آموزشی، تکنولوژی آموزشی، مدیریت و برنامه ریزی آموزش عالی، علوم تربیتی «آموزش و پرورش تطبیقی، آموزش و پرورش ابتدایی، آموزش و پرورش پیش دبستانی» خواهد شد. همچنین با اصلاحات انجام شده در دفترچه آزمون کارشناسی ارشد سال 99 رشته­ گرایش «فلسفه تعلیم و تربیت گرایش آموزش فلسفه به کودکان و نوجوانان» با کد ضریب 2 نیز به این آزمون افزوده شده است.

عناوین دروس امتحانی نیز شامل:1- زبان عمومی و تخصصی «انگلیسی، فرانسه» 2- آمار و روش‌های تحقیق در علوم تربیتی 3- روان شناسی تربیتی 4- روش‌ها و فنون تدریس 5- مبانی، اصول و فلسفه تعلیم و تربیت 6- مدیریت آموزشی 7- تکنولوژی آموزشی 8- سنجش و اندازه گیری در تعلیم و تربیت 9- مقدمات برنامه ریزی آموزشی و درسی 10- نظارت و راهنمایی 11- تعلیم و تربیت اسلامی 12- آموزش و پرورش تطبیقی 13- روانشناسی رشد می‌شود.

انتهای پیام/

31 / 31 روزنامه آفرینش فرهیختگان دانشگاه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: روزنامه آفرینش فرهیختگان دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۱۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخاب وزارت علوم به میزبانی بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه قرآن


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جلسه یکصد و سی و ششم مجمع مشورتی شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها با حضور مدیران فرهنگی و قرآنی دستگاه‌های دانشگاهی در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد.

در این نشست چهار دستور بررسی شد، در نخستین دستور که به ارائه گزارش نمایندگان دانشگاه آزاد اسلامی از وضعیت برپایی بخش دانشگاهی سی و یکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم اختصاص یافت، بحث‌های مختلفی در مورد کم و کیف این بخش مطرح شد و در نهایت مقرر شد دانشگاه آزاد اسلامی میزبان بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن، گزارشی درباره ضعف‌ها و مشکلات نمایشگاه قرآن ارائه دهد.

همچنین در ادامه بررسی دستور نخست، وزارت علوم به عنوان میزبان بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن معرفی شد. این نمایشگاه اواخر سال ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

در ادامه حجت‌الاسلام والملسمین سیدرضا طاهری، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم که میزبان گزارش جشنواره نهج‌البلاغه است، گزارشی از این جشنواره ارائه کرد. در این بخش مقرر شد با حضور رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، معاونان و مدیران نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و تاثیرگزاران حوزه نهج‌البلاغه نشستی تشکیل شود و در آن تصمیم‌سازی‌هایی درباره فعالیت‌های بیشتر در حوزه نهج‌البلاغه اخذ شود.

از دیگر مصوبات مربوط به این دستور تشکیل کانون نهج‌البلاغه در دانشگاه‌ها بود که بر اساس این مصوبه مقرر شد هر دانشگاه یک کانون نهج‌البلاغه داشته باشد.

در بخش دیگری از این نشست گزارش دستگاه‌ها از جشنواره‌های داخلی قرآن و عترت و نیز گزارشی از تمهیدات در نظر گرفته شده برای برگزاری جشنواره ملی قرآن و عترت ارائه و پس از طرح مباحث مختلف مقرر شد زمان و مکان اختتامیه سی و هشتمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت که به میزبانی وزارت بهداشت برگزار می‌شود، در نشست آینده مجمع مشورتی اعلام شود.

تصمیم‌گیری برای اضافه شدن یا اضافه نشدن بخش اساتید و کارکنان به جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان نیز به جلسه آینده مجمع مشورتی موکول شد.

دیگر خبرها

  • شرکت ۱۲۳۵۶ نفر کردستانی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • انتخاب رشته بیش از ۸۸ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۳
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد
  • هشدار رئیس دانشگاه آزاد به ناهنجاری در انتخاب رشته دانشگاهی
  • تلاش دانشگاه حرکت در جهت درآمدزایی غیر شهریه‌ای است
  • ضرورت جبران کمبود دانشجو در دانشگاه آزاد
  • انتخاب وزارت علوم به میزبانی بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه قرآن
  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • صفحه نخست روزنامه‌های خراسان جنوبی - یکشنبه ۹ اردیبهشت