Web Analytics Made Easy - Statcounter

در دنیا شاید تنها کسی باشد که پشت فرودگاه بندرعباس به گاهِ عقب‌نشینی دریا، تمرین خوانندگی کرده است. از زنده‌یاد ناصر عبداللهی خواننده جنوبی کشورمان حرف می‌زنیم که اگر بین ما بود، امروز شمع تولد ۴۹ سالگی‌اش را فوت می‌کرد. اکنون او نیست، اما صدای ماندگارش هنوز آدم را هوایی جنوب می‌کند و دست روی هر اثرش که بگذارید، پر از مولفه‌های استاندارد و قابل دفاع موسیقایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار چهره ها - او متولد بندرعباس بود و در ۲۶ سالگی به تهران آمد تا خوانندگی را به طور جدی ادامه دهد، اما این مهاجرت ادامه‌دار نشد و بعد از مدتی دوباره به زادگاهش برگشت. در ادامه به بررسی چهار عنصر ماندگاری آثار او خواهیم پرداخت.

۱. موسیقی بومی به علاوه نوآوری

ابراهیم منصفی در موسیقی جنوب، یک مرجع موسیقی بومی است. آهنگ ساز و خواننده‌ای که همیشه از زمان خود جلوتر بود. ناصر عبداللهی نیز دست‌پرورده این استاد است و به خوبی پیشرو بودن در موسیقی را از او آموخته. آهنگ «ناصریا»‌ی این خواننده که در سال ۷۶ ساخته شد، نمونه مجسم همین مولفه است. این قطعه در زمان انتشار خود در میان منتقدان بحث‌برانگیز بود و امروز به عنوان یکی از آثار درخشان عبداللهی از آن یاد می‌شود.

۲. سبک و صدای مولف خواننده

ناصر عبداللهی در میان خوانندگان بعد از انقلاب، یکی از گرم‌ترین صدا‌ها را دارد. او به دنبال تکرار یا تقلید سبک کسی نبوده و تنها سعی کرده است خودش باشد. به همین دلیل می‌توان عبداللهی را یک خواننده مولف دانست و به راحتی آثارش را از دیگران تشخیص داد. موضوعی که در میان خوانندگان پاپ امروزی به شدت کم رنگ است و همین دلیلی شده تا آثار آن‌ها با همان سرعتی که منتشر می‌شود، فراموش شود و به اصطلاح تاریخ انقضایشان بگذرد.

۳. دست رد به سینه ترانه‌های ضعیف

ناصر عبداللهی در آثار بومی تحت تاثیر ترانه‌های غنی فولکلور بوده و در موسیقی پاپ هم به سراغ هر ترانه‌سرایی نرفته است. بیشتر ترانه‌های ماندگار او را محمدعلی بهمنی یا دیگر ترانه‌سرا‌های درجه یک کشورمان سروده اند و رد پای شاعران بزرگ در دیگر آثار او مشهود است. البته ناصر عبداللهی ترانه برخی آثار معروف مانند « ناصریا » را نیز، خودش با لهجه جنوبی سروده و ساز آن را کوک و آهنگ آن را تنظیم کرده است.

۴. آهنگ سازی مدرن در عصر سنتی‌ها

همخوانی آهنگ سازی با مفهوم ترانه‌ها، وجه دیگر ماندگاری آثار عبداللهی است. بیشتر ترانه‌های انتخابی او، اجتماعی، مذهبی و بومی بوده و آهنگ سازی آثار بومی او به گونه‌ای است که ضمن وفاداری به اصل اثر، نوآورانه هم هست. به طور مثال، قطعه «ناصریا»‌ی او که منتقدان معتقد بودند برگرفته از آثار جیپسی کینگ، گروه موسیقی معروف اسپانیایی است، به گفته عبداللهی وام‌گرفته از آهنگ سازی‌های عربی است که به جای عود، دف و دهل، آن را با گیتار نواخته است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ناصر عبداللهی موسیقی خوانندگان پاپ موسیقی پاپ ناصریا ناصر عبداللهی خواننده ایرانی خواننده مشهور پاپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۲۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت بیماری ترانه علیدوستی

آفتاب‌‌نیوز :

زهرا مینویی، وکیل ترانه علیدوستی در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: در روز‌های اخیر دوستان بسیاری نگران اخبار مربوط به وضعیت سلامت ⁧ترانه علیدوستی⁩ هستند، برغم عدم تمایل موکلم به انتشار اخبار وضعیت جسمانی‌اش که طبیعتا مربوط به حریم شخصی و خصوصی ایشان است.

برای رفع این نگرانی، لازم به توضیح است؛ خانم ⁧ترانه علیدوستی⁩ از مرداد ۱۴۰۲ به سندرم Dress مبتلا شده‌اند که پزشکان علت آن را یک تداخل دارویی تشخیص داده‌اند. خانم علیدوستی در حال حاضر و پس از طی دوره‌های طولانی درمان، در مسیر بهبود نسبی هستند.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • واکنش مادر ترانه علیدوستی به حواشی یک عکس با دخترش | تصویر
  • مبارزه با فساد در اولویت برنامه‌های عدلیه است
  • نماهنگ «نحن المنتقمون» منتشر شد/ یک موسیقی برای نمایش اقتدار
  • اندیشه‌های استاد شهید مطهری ماندگار و جاودانه است
  • (ویدئو) چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • علی دایی و مهدی مهدوی‌کیا خواننده شدند!
  • ترانه‌ کودکانه «ببعی تو بازیگوشی» اینستاگرام را منفجر کرد + ویدئو
  • آخرین وضعیت بیماری ترانه علیدوستی
  • آهنگ عاشقانه منوچهر هادی برای دخترش سوفیا (فیلم)
  • (عکس‌) علی دایی و مهدی مهدوی‌کیا خواننده شدند!