Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/هرمزگان رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان بستک گفت: هنوز موفق نشدیم رضایت مالکان خانه کاظم را جلب کنیم اما کماکان پیگیر آن هستیم که جلساتی با وارثان و مدیرکل میراث فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری استان هرمزگان داشته و وراث را راضی کرده تا این بنا مرمت و بازسازی شود.

ماشاءالله خنجی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: شهرستان بستک ۶۵ اثر ملی ثبت‌شده دارد که در استان هرمزگان شهرستان بستک در بحث آثار تاریخی رتبه اول را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: بالغ‌بر ۳۵۰ نفر عضو انجمن میراث فرهنگی در سطح روستاهای بستک داریم که از آثار تاریخی این شهرستان حفاظت و نگهداری می‌کنند.

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان بستک در خصوص بازسازی و مرمت قلعه خان بستک بیان کرد: قلعه خان بستک دارای سه قسمت است که یک قسمت آن در اختیار دولت و دو قسمت دیگر آن در اختیار مالکین این قلعه است.

خنجی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد قسمتی که در تملک اداره میراث فرهنگی شهرستان بستک بود تعمیر و مرمت‌شده است، اظهار کرد: در حال حاضر برای مرمت این اثر تاریخی، مبلغ یک میلیارد ریال پیشنهاد دادیم که اگر تخصیص پیدا کند مرمت را آغاز خواهیم کرد.

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان بستک در بحث منزل کاظم شهر بستک گفت: هنوز موفق نشدیم رضایت مالکان خانه کاظم را جلب کنیم اما کماکان پیگیر آن هستیم که جلساتی با وارثان و مدیرکل میراث فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری استان هرمزگان داشته و وراث را راضی کرده تا این بنا مرمت و بازسازی شود.

وی بیان کرد: مبلغ پیشنهاد داده‌شده برای اعتبار این بنا  ۵۰۰ میلیون تومان از اعتبارات ملی و یک میلیارد ریال هم برای حوادث غیرمترقبه است که اگر این اعتبارات تخصیص یابد با همکاری شهرداری و شورای شهر بستک تا پایان سال ۹۸ مرمت و بازسازی و تعمیر خانه کاظم را انجام خواهیم داد.

خنجی تصریح کرد: در سطح شهرستان توانستیم ۶ مرکز تخصصی اشتغال، آموزش، تولید و فروش صنایع‌دستی را افتتاح کرده و ۵ هزار صنعتگر را شناسایی کنیم.

وی در بحث گردشگری در شهرستان بستک اضافه کرد: با همکاری دولت و بخش خصوصی در مجتمع‌های آب‌درمانی برای ۵۰ نفر ایجاد اشتغال شده و روبه‌پیشرفت است، ایجاد ۱۲ دفتر آژانس مسافرتی با ۷۰ نفر نیروی انسانی و توسعه همکاری با جهاد دانشگاهی در برگزاری دوره‌های آموزشی از برنامه‌هایی است که در بحث گردشگری در شهرستان بستک صورت گرفته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۲۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟

به گزارش همشهری آنلاین، ویدیوئی از تابوت‌های باستانی در محوطه ایلامی جوبجی رامهرمز که کاربران شبکه‌های اجتماعی می‌گویند «برای انتقال آنها اقدامی نشده است» در فضای مجازی دست به دست می‌شود.

کارگری در این ویدیو خطاب به مقامات محلی می‌گوید که «۱۲ ماه اینجا هستیم. جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما به دلیل شرایط بد نگهداری و مراقبت جسدهای باستانی نابود شدند.»

معاون میراث‌ فرهنگی خوزستان در این باره گفت: این تابوت‌ها مربوط به مراحل کاوش‌های فصل پنجم در سال ۱۳۹۸ است.

سیدمحسن حسینی اظهار کرد: با صدور مجوز فصل پنجم کاوش از سوی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی کشور، هیأت باستان‌شناسی به منظور کاوش علمی و نجات‌بخشی در محل محوطه تاریخی جوبجی حضور یافت که به دنبال آن، کاوش کاملاً علمی باحضور کارشناسان متخصص باستان‌شناس و مرمت‌گر انجام شد که حاصل این کاوش‌ها کشف تعدادی تابوت بود که در بعضی از آن‌ها بقایای اسکلت انسانی وجود داشت.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان ادامه داد: از همین‌رو، باحضور کارشناس مرمت‌گر در هیأت، اقدامات علمی و مرمتی اولیه روی تابوت‌ها و اسکلت‌ها انجام شد و سپس با ساماندهی اصولی، همه تابوت‌ها به منظور اقدامات بعدی از جمله مستندنگاری و مرمت، به کارگاه و آزمایشگاه پایگاه میراث‌جهانی منتقل شدند که در محیط آزمایشگاهی و کاملاً علمی مطالعات و اقدامات حفاظتی انجام شد و در حال حاضر نیز این تابوت‌ها در انبار قرار دارند و به محض راه‌اندازی موزه باستان‌شناسی رامهرمز، همه اشیاء و تابوت‌ها به موزه رامهرمز انتقال خواهند یافت.

وی افزود: از آغاز کار دولت مردمی حفظ و حراست از اموال و اشیای ملی در اولویت کار میراث‌فرهنگی قرار گرفته و در سال جدید هم به منظور ساماندهی این تابوت‌ها و نیز اشیا و اموال فرهنگی پنج شهرستان دیگر، تامین اعتبار انجام داده‌ایم.

حسینی با اشاره به ویدیوی منتشر شده، گفت: بعد از گذشت پنج سال دوباره یک خبر که در زمان خود پاسخ داده شده بود را بازپخش کرده‌اند.

در هر هیئت کاوش باستان‌شناسی حداقل یک نفر مرمت‌گر و یک نفر استخوان‌شناس وجود دارد که اقدامات و موارد حفاظتی اولیه را روی اشیای مکشوف انجام می‌دهند.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان خاطرنشان کرد: اشیا و اموال حاصل از کاوش‌های جوبجی در محل استاندار و مخزن امن قرار دارند، بخش از کشفیات هم در مجهزترین آزمایشگاه‌های میراث‌فرهنگی کشور توسط کارشناسان مرتبط و مجرب در دست بررسی هستند.

کد خبر 848566 منبع: تسنیم برچسب‌ها تاریخ - باستان‌ شناسی خبر مهم استان ایلام

دیگر خبرها

  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • خانه انصاری ارومیه میزبان گردشگران خواهد شد
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • بازدید معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از قلعه بدلبو ارومیه
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان