Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا:دادگاهی در سودان بیست و نه تن از ماموران امنیتی را به جرم شکنجه و قتل یکی از معترضان به اعدام محکوم کرد.

به گزارش رکنا،دادستانی دادگاه این بیست و نه تن را متهم کرده بود که در جریان اعتراضات سیاسی منجر به سرنگونی حکومت سابق، احمد الخیر، که معلم مدرسه بود را پس از بازداشت در زندان شکنجه کردند و به قتل رساندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حکم دادگاه اعدام با طناب دار است.

قتل این معلم به اعتراضاتی دامن زد که به سرنگونی حکومت عمر البشیر، رئیس جمهوری سابق سودان منجر شد.

گروه های سیاسی فعال در اعتراضات از حکم دادگاه استقبال کرده و آن را نشانه عزم دولت انتقالی برای از میان بردن آثار حکومت عمر البشیر و نهادهای امنیتی و اطلاعاتی آن دانسته اند.

به گفته آنان، پیگرد مقامات و ماموران نهادهای اطلاعاتی آزمونی برای جلوگیری از ظهور پدیده مشابه در سودان است.

علاوه بر بیست و نه حکم اعدام، برای سیزده تن نیز احکام حبس صادر شد و دادگاه چند نفر دیگر را نیز تبرئه کرد. قضات دادگاه به متهمان اجازه تجدیدنظرخواهی را داده اند.

پس از درگذشت احمد الخیر در زندان، مقامات دولت وقت گفتند که او در اثر مسمومیت جان داده است اما به گفته خویشاوندانش، در بدن او آثار ضرب و جرح دیده می شد. آنان نهادهای امنیتی را به شکنجه و قتل او متهم کردند.

هنگام صدور رای، چند صد نفر در مقابل دادگاه تجمع کرده بودند و با اعلام محکومیت متهمان، به شادمانی پرداختند. ماموران امنیتی برای متفرق کردن تظاهرکنندگان به شلیک گلوله اشک آور مبادرت ورزیدند.

برخی نهادهای مدافع حقوق بشر ضمن استقبال از محکومیت عاملان شکنجه احمد الخیر، نسبت به صدور حکم اعدام ابراز ناخرسندی کرده و گفته اند که انتظار می رفت این مجازات در حکومت جدید سودان اجرا نشود. مشخص نیست که آیا این احکام به اجرا در خواهد آمد یا تخفیف خواهد یافت.

عمر البشیر در تظاهرات دولتی - مخالفان رئیس جمهوری سابق معتقدند که صدور احکام اعدام برای ماموران امنیتی به منزله پایان تشکیلات حکومتی سابق است

در روز ١١ آوریل سال جاری، عمر البشیر، رئیس جمهوری سودان در پی چندین هفته تظاهرات اعتراضی سرانجام با فشار نظامیان از قدرت کناره‌گیری کرد. او از آن زمان در بازداشت به سر می‌برد.

عمرالبشیر در سال ١٩٨٩ با یک کودتای نظامی دولت وقت را ساقط کرد و با عنوان رئیس شورای فرماندهی انقلابی نجات ملی در راس قدرت قرار گرفت. در سال ١٩٩٣، انتخابات ریاست جمهوری در سودان برگزار شد و وی به ریاست جمهوری انتخاب شد.

در دوره های بعدی انتخابات ریاست جمهوری نیز وی با کسب اکثریت قابل توجه آرا همچنان سمت ریاست جمهوری را حفظ کرد.

دوره زمامداری عمر البشیر با شورش و جنگ‌های داخلی از جمله در منطقه سودان جنوبی و دارفور همراه بود. اجرای احکام شریعت نارضایی غیرمسلمانان جنوب را در پی داشت در حالیکه ساکنان دارفور دولت را به تبعیض علیه خود متهم می‌کردند.

جنگ با سودان جنوبی سرانجام به جدایی این بخش از خاک سودان و تشکیل کشور سودان جنوبی در سال ٢٠٠٥ منجر شد. عملکرد دولت سودان در جنگ داخلی دارفور هم باعث شد تا دادستان دادگاه کیفری بین المللی عمر البشیر را به ارتکاب جرایم جنگی، نسل کشی و جنایت علیه بشر متهم و حکم بازداشت بین‌المللی او را صادر کند.

پس از سقوط عمر البشیر، گروه های سیاسی فعال در اعتراضات و ارتش این کشور بر سر استقرار یک دولت موقت انتقالی جهت فراهم ساختن شرایط مساعد برای برگزاری انتخابات آزاد به توافق رسیدند.

منبع: رکنا

کلیدواژه: بنزین دلار یارانه سیاسی زندان شکنجه قتل اعدام حکم اعدام جنایت سقوط اخبار حوادث جرم سودان اعدام محکوم شکنجه و قتل فیلم تهران زندگی عکس مسافر مرد دختر تلگرام حمله قتل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۶۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان

فرستاده ویژه رئیس جمهور روسیه امروز وارد سودان می‌شود تا با رئیس شورای حاکمیتی این کشور درباره گسترش روابط دوجانبه گفت‌وگو کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌‎الملل خبرگزاری تسنیم، « احمد ابراهیم مفضل» رئیس سرویس امنیت عمومی سودان هفته گذشته به روسیه رفت تا در دوازدهمین نشست بین‌المللی مقامات مسئول در امور امنیتی شرکت کند. وی در حاشیه این نشست با «میخائیل بوگدانوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه در امور آفریقا دیدار و درباره تحولات سیاسی ونظامی در سودان با او گفت‌وگو کرد.

« میخائیل بوگدانوف» فرستاده ویژه رئیس جمهور روسیه و معاون وزیر امور خارجه این کشور در راس یک هیئت بلندپایه دیپلماتیک امروز وارد سودان می‌شود تا با ژنرال «عبدالفتاح برهان» رئیس شورای حاکمیتی و فرمانده ارتش درباره گسترش روابط دوجانبه و سایر تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو کند.

به گزارش خبرگزاری رسمی سودان، در این سفر دو روزه، بوگدانوف با «مالک عقار» معاون رئیس شورای حاکمیتی ، وزیران امور خارجه و معادن به همراه سایر مقامات سودانی دیدار و در خصوص  تقویت همکاری‌های دوجانبه گفت‌وگو خواهد کرد.

کشتی نظامی روسیه برای نخستین بار وارد بندر سودان شد

هدف از سفر هیئت بلندپایه روسیه به سودان، گسترش روابط دوجانبه در تمام زمینه‌ها از طریق فعال سازی ساختار رایزنی و هماهنگی است.

ژنرال برهان در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل که در شهریور ماه گذشته در نیویورک برگزار شد با « سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه دیدار و درباره فعال سازی روابط دوجانبه، تحولات سودان و نقش مسکو در کمک به سودان و حمایت از صلح و ثبات در آن گفت‌وگو کرد.

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • شواهدی مبنی بر دفن افراد شکنجه‌شده در آودیوکا وجود دارد
  • نیروهای امنیتی ما در بدترین شرایط اجازه ورود به دانشگاه‌ها را ندارند
  • دانشگاه‌های ایران اجازه ورود نیرو‌های امنیتی به دانشگاه را نمی‌دهد
  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان
  • پرونده «آمیا»/ صحنه‌گردانان اتهام‌زنی علیه ایران چه کسانی هستند؟
  • بازداشت معترضان به تصمیم پاشینیان برای «واگذاری روستاها» به باکو
  • کنعانی تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • حاشیه های حکم اعدام برای توماج صالحی / مصاحبه با وکیل
  • حاشیه های حکم اعدام برای توماج صالحی