Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدابراهیم حسن نژاد روز سه شنبه در جلسه بیمه استان با محوریت محصولات کشاورزی اظهار داشت: از جمله معضلات صندوق بیمه کشاورزی این است که کشاورزان بر این باورند که چون حق بیمه پرداخت می کنند باید به هر نوعی غرامت را از صندوق دریافت کنند در حالی که صندوق باید وقتی کشاورز دچار حادثه ای مشمول شد حق بیمه دریافت کند و این نگاه غلط به صندوق بیمه باید از سوی کشاورزان برداشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: میزان ضریب ریسک و مخاطره در حوزه کشاورزی و پرداخت غرامت به کشاورزان خسارت دیده بالا است و در مقابل سطح تعهد و تعرفه های بیمه ای بین بیمه گذار و صندوق بیمه کشاورزی همخوانی ندارد.

قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی یادآور شد: برخلاف سایر بیمه ها ریسک و میزان آسیب پذیری و نیز گستره خسارت ها در زیربخش های کشاورزی بیشتر است چرا که وقوع حوادثی چون سیل، زلزله، سرمازدگی، خشکسالی، بیماری و آفت همزمان به زیربخش های کشاورزی یک یا چندین استان همجوار آسیب می زند در حالیکه سایر بیمه ها با این گستردگی مشکل مواجه نیستند.

حسن نژاد گفت: یکی دیگر از مشکلات و سختی های صندوق بیمه کشاورزی ارزیابی میزان خسارت های وارده به کشاورزان است که علاوه بر گستردگی سطوح و تعداد بسیار زیاد جامعه هدف، گاه یک محصول کشاورزی اعم از زراعی، باغی، دام، طیور و ... بیش از یک مورد دچار خسارت می شوند که باید توسط کارشناسان میزان خسارت ها مورد بررسی قرار گیرد.

وی اضافه کرد: نکته مهم اینکه مخاطرات بخش کشاورزی با بیمه گذاری امکان مدیریت ندارد و صندوق بیمه مکلف است پس از بروز حادثه تا حدی که کشاورز بتواند بار دیگر فعالیت و تولید خود را از سر بگیرد به وی غرامت پرداخت کند و این انتظار که باید صندوق بیمه کل خسارت وارده را پرداخت کند، اشتباه و ناممکن است.

قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی تاکید کرد: باتوجه به بالا بودن ضریب ریسک مخاطرات حوزه کشاورزی تلاش صندوق بیمه کشاورزی این است که بین میزان تعرفه های حق پرداختی کشاورزان، پرداخت غرامت و تعهد صندوق یک تراز مطلوب ایجاد کند، باید تعهد صندوق به تولیدکننده کاهش یابد تا تراز تعرفه ها نسبت به پرداخت غرامت به کشاورزان تعدیل و قابل پرداخت شود.

به گفته حسن نژاد اقدامات صندوق بیمه کشاورزی ایران بر اساس آخرین شیوه ها و الگوهای جهانی انجام می گیرد و حتی در بیمه طیور عملکرد صندوق بیمه کشاورزی ایران خود یک الگو برای سایر کشورهای جهان به حساب می آید که بین تعرفه های حق بیمه کشاورز و تعهد صندوق یک تعادل جامعی ایجاد شده است.

وی افزود: باید کشاورزان نسبت به اهمیت موضوع بیمه، هدف آن و وظایف صندوق آگاهی و اشراف کامل داشته باشند چرا که هدف اصلی صندوق بیمه این است که بعد از بروز خسارت، صندوق برای جبران این ضرر آنرا در قالب غرامت پرداخت کند تا کشاورز دوباره توان تولید و فعالیت داشته باشد.

حسن نژاد اضافه کرد: از ۲ سال گذشته تاکنون برای اصلاح شیوه نامه های صندوق بیمه کشاورزی یک بیمه پایه تعریف شده است که در قالب این بیمه غرامت به کشاورز بعد از بروز حادثه و تایید کارشناسان به میزان ۵۰ درصد خسارت وارده بیمه تعلق می گیرد و نیز با توجه به وضعیت اقتصادی کشاورزان دولت بخشی از حق بیمه آنها را تقبل کرده است.

هزینه تولید کشاورزان بالا و میزان غرامت های دریافتی اندک است

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام هم در این نشست گفت: کشاورزان اشراف و آگاهی کاملی از ماهیت و اهداف بیمه و صندوق بیمه کشاورزی ندارند و باید فرهنگ بیمه گذاری و پرداخت غرامت ها به کشاورزان تغییر کند و همچنین گسترده و تنوع آیتم های بیمه کشاورزی بیشتر شود.

سیدمحمدتراب میری افزود: اختیارات استان ها در حوزه بیمه محصولات کشاورزی باید بیشتر و بر اساس شرایط هر استان تعریف و اعمال شود و برخی تصمیم ها به جای کلان کشوری استانی گرفته شود تا دید منفی کشاورزان به بیمه کاهش و میزان رغبت آنها به بیمه کردن محصولات خود افزایش یابد.

وی یادآور شد: عدم به موقع پرداخت غرامت ها و تناسب نداشتن غرامت پرداختی به هزینه تمام شده تولید از جمله مشکلات کشاورزان در زمینه بیمه محصولات کشاورزی است چرا که فاصله هزینه تولید نسبت به دریافت خسارت ها بسیار زیاد است.

یک هفته زمان کمی برای بررسی خسارت های وارده به کشاورزان است

مدیر شعب بانک کشاورزی استان ایلام هم گفت: یکی از آسیب های صندوق بیمه کاهش پرداخت غرامت ها نسبت به میزان خسارت های وارده به کشاورزان است و عمده کشاورزان به ویژه در بخش زراعت مایل به مشارکت در صندوق بیمه نیستند و از بیمه کردن محصولات خود امتناع می کنند.

بهزاد عزت پناه لطیفی یادآور شد: آمار و ارقامی که کارشناسان ارزیابی به صندوق بیمه کشور ارائه می دهند، صندوق این مبالغ را کسر می کند و همین موضوع دلسردی و ناخشنودی کشاورز را بعد از دریافت غرامت اندک در مقابل حجم بالای خسارتی که دیده است، در پی دارد.

وی اظهار داشت: همچنین کارشناسان ارزیاب نسبت به سطوح کشاورزی اندک هستند و فرصت یک هفته ای ارزیابی خسارت ها با توجه به وسعت اراضی آسیب دیده کم است که باید در این زمینه نیز تجدید نظر شود چرا که گاه افراد ارزیاب با بررسی یک یا چند منطقه آسیب دیده به علت فرصت اندک همان ارزیابی را به سایر مناطق تعمیم می دهند و آمار با میزان خسارت های وارده و غرامت ها همخوانی نخواهد داشت.

بیش از ۵۰ درصد جمعیت استان در زیربخش های کشاورزی اعم از دام، طیور، شیلات، زنبورداری، زراعی و باغی فعالیت دارند.

برچسب‌ها صندوق بیمه کشاورزی ایلام بانک کشاورزی خسارت بیمه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صندوق بیمه کشاورزی ایلام بانک کشاورزی خسارت بیمه صندوق بیمه کشاورزی ایلام بانک کشاورزی خسارت بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۶۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج

رضا تحویلیان مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه مهمترین خدمت ارزشمند و شاهکار دولت سیزدهم به بیماران را ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در سال ۱۴۰۱ دانست و گفت : تا پیش از ایجاد این صندوق تنها هزینه‌های درمانی پنج نوع بیماری از جمله دیالیزی، هموفیلی و ام‌اس تحت پوشش بیمه قرار داشت.

وی با بیان اینکه با ایجاد این صندوق تعداد بیماری‌های تحت پوشش از پنج به ۱۰۷ نوع افزایش یافته است، افزود: این بیماری‌ها شامل انواع سرطان‌ها، ژنتیکی، فلج مغزی، معلولیت، اوتیسم، آلزایمیر، پارکینسون، قلبی و عروقی، دیابت، سوختگی‌ها، مزمن اعصاب و روان و… است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه از نشان‌دار شدن ۳۳ هزار و ۱۰۰ بیمار خاص و صعب العلاج در این استان از زمان ایجاد این صندوق تا کنون خبر داد و گفت: این بیماران خدمات ویژه‌ای دریافت می‌کند.

تحویلیان با بیان اینکه هزینه‌های درمانی برخی از بیماری‌های صعب العلاج حتی برای خانواده‌های توانمند نیز بالا است، بیان کرد: این بیماران بعد از نشان دار شدن، دارو و خدمات درمانی در مراکز دولتی را به صورت رایگان دریافت خواهند کرد.

به گفته وی، این خدمات شامل تصویربرداری، سونوگرافی، آزمایش، جراحی، نمونه برداری و حتی فیزیوتراپی و گفتار درمانی‌های مرتبط با بیماری است.

تحویلیان با اشاره به اینکه بعضی از این بیماران تمایل مراجعه به بخش خصوصی دارند، بیان کرد: ارائه خدمات درمانی در مراکز خصوصی با تعرفه خصوصی اعمال خواهد شد، اما درصد قابل ملاحظه‌ای از این تعرفه با ارائه فاکتور و بعد از بررسی تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال در سال بر اساس سرفصل خارج از شمول صندوق بیماری‌های خاص به حساب بیمار واریز می‌شود.

وی اعتبار در نظر گرفته شده برای این سرفصل به استان کرمانشاه را در سال گذشته ۱۴۰ میلیارد ریال اعلام کرد که توسط بیمه سلامت بابت خدمات خارج از شمول بیماران خاص و صعب العلاج پرداخت شده است و مابقی هزینه‌ها نیز در دست پرداخت است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه تصریح کرد: این اعتبار به غیر از مبلغی است که در سامانه‌های الکترونیک به صورت اتوماتیک به حساب شرکای طرف قرارداد این سازمان همانند پزشکان، کلینیک‌ها، درمانگاه‌ها و یا داروخانه‌ها واریز می‌شود.

تحویلیان اضافه کرد: تا به امروز ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار خارج از شمول در سر فصل خسارت متفرقه به حساب بیماران خاص و صعب العلاج در این استان پرداخت شده و در مجموع نیز برای همه هزینه‌های درمانی این بیماران به مراکز درمانی ۸۵۰ میلیارد ریال اعتبار پرداخت شده است.

به گفته وی، از محل صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج تا کنون به ۹ هزار بیمار در این استان تسهیلات پرداخت شده است.

تحویلیان خاطر نشان کرد: از زمان ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ تا پایان سال ۱۴۰۲ دولت ۱۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به این صندوق اختصاص داده که سهم استان کرمانشاه از جذب این اعتبار حدود یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال بوده است.

وی تاکید کرد: در این زمینه کرمانشاه جز استان‌های برتر در جذب اعتبار و هزینه کرده آن برای بیماران خاص و صعب العلاج است.

تحویلیان گفت: لیست کامل بیماری‌هایی که تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج قرار گرفته است در پرتال بیمه سلامت به آدرس https://ks.ihio.gov.ir قابل مشاهده است و این بیماران می‌توانند با مراجعه به دفاتر بیمه سلامت در مرکز استان و شهرستان‌ها نسبت به ثبت‌نام و نشان‌دار شدن خود اقدام کند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟
  • جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد؛ تهاتر نفت با چای و چوب سریلانکا
  • عدم پرداخت خسارت کشاورزان زرندی از سال ۱۴۰۱
  • رئیس اتاق اصناف کشاورزی مشکلات کشاورزان را به معاون وزیر منتقل کرد
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد
  • برخی از شالیکاران محمودآبادی در انتظار دریافت سهمیه کود
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی