Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از سهمیه بندی بنزین سوال های زیادی در خصوص گاز سوز کردن خودرو به وجود آمد. یکی از این سوال ها مبنی بر این بود که چرا در یک دوره‌ای مردم به گاز CNG تمایلی نداشتند و نسبت به آن بی‌اعتنا بودند؟

در سال ۲۰۱۸ مبلغی بالغ بر ۷۰ هزار میلیارد دلار یارانه بابت انرژی پرداخت کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حجم از یارانه انرژی حدود ۱۸ درصد از کل یارانه انرژی بود که در جهان پرداخت شد.

 این رقم بر اساس دلار دولتی ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و ۳ هزار و ۸۰۰ تومانی محاسبه شده است، اگر واقعا قیمت دلار را به نرخ واقعی بگیریم و مطابق با نرخ بازار آزاد محاسبه کنیم، حجم یارانه انرژی که پرداخت شده بسیار بیشتر است.

 منظور از یارانه انرژی یعنی اولین فرصتی که می‌توانستیم سوخت و منابع انرژی را به کشور‌ها و متقاضیان دیگر به نرخ بین‌المللی بفروشیم و از آن منابع به نفع مصرف‌کنندگان به شکل دیگری استفاده کنیم یا اصلا در اختیار خودشان قرار دهیم که خودشان از آن استفاده کنند.

 پرداخت یارانه انرژی در این حجم گسترده با این شرایطی که توصیف شد، برای بنزین، فرآورده‌های نفتی، گاز و برق مشکلات عدیده‌ای را در بخش‌های صنعتی ایجاد می‌کند به این معنا که علامت‌های اشتباهی به صنعت می‌دهد.

به عنوان مثال مشکلی که در بخش جاده‌سازی وجود دارد این است که تقاضای جاده در کشور به دلیل حمل‌ونقل‌های درون جاده‌ای بسیار بالاست و به دلیل اینکه قیمت سوخت خیلی کم است، باعث می‌شود که علامت اشتباهی به بازار داده شود در حالی که اگر قیمت سوخت واقعی باشد، در واقع تقاضا به سمت حمل‌ونقل ریلی می‌رود.

 قابل ذکر است زمانی که از قیمت بنزین یا از قیمت انرژی صحبت می‌کنیم، باید توجه کنیم زمانی که  دولت‌ها میزان نقدینگی را در کشور بیش از رشد اقتصادی افزایش می‌دهند، ارزش واقعی ریال کاهش پیدا می‌کند و زمانی که ارزش واقعی ریال کاهش پیدا می‌کند، مابقی کالا‌ها به همان نسبت به تدریج گران می‌شوند.

 در میان کالا‌هایی که به تدریج گران می‌شوند آن کالا‌یی که تعیین نرخ آن‌ها در اختیار دولت است، یعنی دولت روی آن کالا‌ها قیمت‌گذاری می‌کند مانند نرخ ارز، بنزین و سایر حامل‌های انرژی، تثبیت آن‌ها برای مدت کوتاهی امکان‌پذیر است و در واقع دولت این نرخ را برای مدتی ثابت نگه می‌دارد، اما در بلند مدت این امر امکان‌پذیر نیست و از یک جایی به بعد این نرخ‌ها به سطح بالاتری پرش می‌کنند و خودشان را به سمت تورم می‌کشانند.

در واقع دولت نه می‌تواند نرخ ارز را ثابت نگه دارد و نرخ حامل‌های انرژی را، بنابراین آن چیزی که معمولا اقتصاددانان به دولت توصیه می‌کنند این است که قیمت‌گذاری بر روی کالا‌ها را انجام ندهند و قیمت آزاد داشته باشند و مطابق با بازار این قیمت‌ها تعیین شوند. زمانی که این قیمت‌ها توسط دولت تعیین می‌شوند، قیمت‌ها به صورت مصنوعی پایین نگه داشته می‌شوند و در یک بازه زمانی کنترل آن از دست دولت خارج می‌شود.

 همانطور که ما در طول زمان شاهد افزایش ناگهانی قیمت ارز در مقاطع گوناگون و افزایش ناگهانی سوخت و سایر حامل‌های انرژی در مقاطع گوناگون بودیم؛ علت این نیست که این‌ موارد گران‌تر شدند، در واقع علت این است که ارزش ریال به علت افزایش نقدینگی افزایش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: جزئیات تعطیلی 130 جایگاه سوخت C.N.G/نسبت غیر منطقی قیمت بنزین و سی ان جی در کشور

تولید حجم قابل ملاحظه‌ای از خودروهای گازسوز

شهرام اتفاق کارشناس صنعت خودرو در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: صنعت خودروسازی در کشور حجم قابل ملاحظه‌ای از خودروها را گازسوز تولید کرده است. در کشور موتور پایه گازسوزی تولید کرده ایم که این موتور احتراق بهتری را برای خودرو‌های گاز سوز ایجاد می‌کند، چراکه بر اساس سوخت CNG طراحی شده است.

او بیان کرد: یکی از توانایی‌های قابل ملاحظه‌ در کشور وجود تعداد زیادی نیروی متخصص و آموزش دیده است که در حوزه صنعت CNG فعالیت می کنند. علاوه بر این تجربیات خیلی خوبی دارند و آموزش‌های خیلی خوبی دیده‌اند و گواهی‌های معتبر از موسسات بین المللی در حوزه تولید و بازرسی کالا‌ها و خدمات را دارند و نسبت به بقیه اصناف مشابه آموزش دیده‌تر و از توانایی بالاتری برخوردارند.

این کارشناس صنعت خودرو افزود: یکی دیگر از ویژگی‌های قابل ملاحظه در صنعت CNG این است که تعداد قابل ملاحظه‌ای تولید کننده در تراز اول و دوم داریم، به عنوان مثال در صنعت تولید مخازن CNG تولید کننده‌های درجه اولی داریم که در بالاترین سطح قابل تصور در دنیا می‌توانند مخازن تولید کنند.

 چرا مردم به سمت استفاده از سوخت CNG نرفتند؟

او با اشاره به مشکلات موتور پایه گازسوز، گفت: مشکلی در خصوص موتورهای پایه گازسوز وجود ندارد تنها مشکل این است که خودروساز‌ها موتور پایه گازسوز را روی خودرو‌ها نصب نکرده‌اند. همچنین یکی دیگر از مشکلات را می توان بی‌کیفیت بودن قطعات دانست، به عنوان مثال اگر شما در چرخ گوشت از قطعات بی‌کیفیت استفاده کنید، طبیعتا کسی دستگاه شما را خریداری و از آن استفاده نمی‌کند.

این کارشناس صنعت خودرو در خصوص استاندارد ساخت موتور پایه گازسوز، گفت: استاندارد وجود دارد، اما اگر شما از فناوری و قطعه باکیفیت استفاده نکنید، قطعا وسایل دچار نزول خواهند شد.

 بنابراین تثبیت نرخ ارز و تثبیت نرخ حامل‌های انرژی در یک دوره‌ای توسط دولت پیام‌های اشتباهی به بازار می‌دهد و یکی از آن پیام‌ها این است که خودروساز‌ها به تدریج با عدم تقاضای کافی درباره سوخت‌های CNG مواجه می‌شوند. وقتی در یک دوره طولانی مثلا قیمت بنزین  ثابت می‌ماند در یک دوره ۶ ساله تصور کنید به علت افزایش نقدینگی نرخ تورم نیز افزایش پیدا کرده بنابراین تمایل مصرف کننده‌ها به مصرف سوخت CNG نیز کاهش پیدا می‌کند به دلیل اینکه این مابه التفاوت قیمت CNG تا قیمت بنزین بسیار بی‌ارزش می‌شود و به ازاء این مابه التفاوت نمی‌ارزد که مصرف کننده‌ها به سمت سوخت CNG بروند.

این عامل باعث می‌شود که خودروساز‌های داخلی هم تمایل کمتری به تولید خودروی CNG پیدا کنند برای اینکه مصرف کننده‌های خودروی CNG هم کمتر می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جایگاه سوخت سوخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۸۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،   حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در جلسه عصر امروز یکشنبه هیئت دولت، سرکوب شدید اعتراضات دانشجویی ضد صهیونیستی و ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان در دانشگاه‌های غربی بویژه در آمریکا را برگ دیگری از رسوایی مدعیان آزادی بیان عنوان و تصریح کرد: امروز به برکت خون مطهر شهدای مظلوم غزه چهره واقعی تمدن غربی بیش از پیش برای مردم جهان آشکار و مشخص شده است که مدعیان آزادی بیان، به چیزی غیر از حفظ سلطه‌گری خود پایبند نیستند.
رئیس جمهور در ادامه، خیزش دانشجویان، اساتید و نخبگان غربی در حمایت از مردم مظلوم غزه را رویدادی بزرگ و دارای ابعادی گسترده توصیف کرد و ضمن تقدیر از نقش‌آفرینی رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی در آشکار کردن و به تصویر کشیدن ماهیت بدون روتوش غربِ مدعی افزود: بدون تردید این خیزش و بیداری در مقابل ظلم و جنایت و سلطه‌گری با اعمال خشونت، ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان حامی مظلومین غزه خاموش نخواهد شد.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود در جلسه امروز هیئت دولت با تاکید بر اهمیت موضوع کنترل و نظارت مدیران بر عملکرد زیر مجموعه خود، تصریح کرد: آنچه از ابتدای دولت نیز تحت عنوان گشت ارشاد مدیران مطرح شد تاکیدی بر اهمیت موضوع نظارت درون سازمانی بر عملکردها، پیش از نظارت و بازرسی از سوی دیگر نهاد‌ها بود که باید به صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد.
رئیس جمهور در ادامه ضمن ابراز رضایت از گزارشات مسئولان اقتصادی دولت درباره کاهش تورم، کنترل و کاهش رشد نقدیندگی و کاهش قیمت ارز، استمرار این روند را نیازمند کنترل و مراقبت ویژه دستگاه‌های مربوط دانست و در این راستا تشکیل منظم شورای اقتصاد و ستاد تنظیم بازار را ضروری دانست.
رئیسی همچنین برنامه بازدید خود از مناطق ۱۷ و ۱۸ شهر تهران را اقدامی در راستای سفر‌های استانی و ارتباط نزدیک با مردم این مناطق به منظور پیگیری و رفع مشکلات‌شان دانست وبا بیان اینکه حضور مسئولان در میان مردم و ارتباط نزدیک با آنها از نظر اثرگذاری هیچ جایگزینی ندارد، از همه وزرا خواست ضمن توجه ویژه به ارتباط‌گیری با مردم و شنیدن مشکلات و مطالبات آنها برای آن بخش از مردم جامعه که امکان ارتباط مستقیم با دولتمردان ندارند نیز برنامه‌ریزی کنند.
رئیس جمهور ناظر به گزارش وزیر راه شهرسازی درباره ضرورت اصلاح نقاط حادثه خیز در جاده‌های کشور، تصریح کرد: اقتضای قانون و تدبیر نیز آن است که ما با پیشگیری قبل از وقوع حادثه نسبت به رفع زمینه‌های آن اقدام و تا جایی که امکان دارد از وقوع خسارات و حوادث جلوگیری کنیم.
در ابتدای این جلسه معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به حضور و بازدید رئیس جمهور محترم و تعدادی از وزرا در مناطق ۱۷ و ۱۸ تهران، این اقدام را اولین برنامه از سلسله برنامه‌های بازدید از مناطق مختلف پایتخت به منظور پیگیری و رفع مشکلات مردم تهران هم راستا با برنامه سفر‌های استانی دانست و از تداوم آن در دیگر مناطق تهران با توجه به تراکم جمعیتی موجود در پایتخت خبرداد.
معاون اجرایی رئیس جمهور همچنین با اشاره به ورود دولت به موضوع کالا‌های رسوبی در بنادر و گمرکات با دستور رئیس جمهور گفت‌: با اقدامات صورت گرفته میزان رسوب کالا در بنادر و گمرکات به حداقل ممکن رسیده و از میزان متوسط دنیا هم پایین‌تر است که این از دستاورد مهم دولت در دو سال و نیم گذشته است.
وی در ادامه تصریح کرد: مشکل معدود کالا‌هایی که از این فرایند باقی‌مانده بود نیز با پیگیری جدی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزیر جهاد کشاورزی در چند روز اخیر حل و فصل و مقرر شد این کالا‌ها یا مرجوع شده یا برای مصرف دامی به کشور وارد شود.
وزیر جهاد کشاورزی نیز در گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای حل و فصل محموله حاوی روغن در بندر عباس که مورد تاکید جدی رئیس جمهور بود گفت: از سه کشتی حامل روغن که از سال ۹۹ وارد بندر عباس شده بودند، محموله دو کشتی از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته و ترخیص شده‌اند و محموله سوم که مورد تایید مراجع ذی‌صلاح قرار نگرفت، نیز با پیگیری‌ها صورت گرفته از سوی معاون اول رئیس جمهور، مالک محموله پذیرفت با پرداخت هزینه بارگیری و حل و نقل، محموله سوم را مرجوع کند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در جلسه امروز به تقدیر رهبری معظم انقلاب از نظام سلامت کشور به‌عنوان یکی از قوی‌ترین و بی‌نظیرترین نظامات سلامت در منطقه و همچنین خدمات وسیع درمانی و پزشکی به مناطق محروم که در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بی‌نظیر است اشاره کرد و گفت‌: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تلاش مضاعف این روند را ادامه خواهد داد و با بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های نظارت بر سلامت و درمان به صورت مستمر سلامت مردم را پایش و کنترل می‌کند.
وزیر راه و شهرسازی نیز گزارشی از بهره برداری از ۸ هزار ۴۰۰ واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در استان آذربایجان شرقی ارائه کرد و گفت: خوشبختانه تا امروز عملیات اجرایی ۲ میلیون و ۵۴۰ هزار واحد مسکونی در بخش‌های مختلف از جمله ۲۶۴ هزار واحد در بافت فرسوده و ۵۰۰ هزار واحد روستایی آغاز شده و در فرایند ساخت قرار دارند و همچنین ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ مسکن مهر نیز تحویل شده است.
وزیر راه و شهرسازی همچنین به اقدامات صورت گرفته در اصلاح و رفع نقاط حادثه خیز جاده‌ای در دولت مردمی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۷۲۵ نقطه حادثه‌خیز جاده‌ای اصلاح و رفع شده و امسال با هدف‌گذاری صورت گرفته بنا داریم مشکل نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای را تا حد زیادی حل کنیم که البته این مهم به ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وزیر دادگستری نیز در این جلسه از به صفر رسیدن پرونده پرداخت دیه از بیت المال خبر داد و افزود: در سال گذشته برای اولین بار در این دولت توانسته‌ایم پرونده پرداخت دیه‌هایی که به عهده دولت بوده با کمک سازمان برنامه و بودجه به صفر برسانیم و درصدد هستیم مشکل تعداد اندکی از پرونده‌های باقی‌مانده که دارای اشکال و ایراده بوده نیز رفع کنیم.

دیگر خبرها

  • توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵
  • مقامات سیاسی ترکیه و دردسر خودروهای لوکس
  • استانداردهای دوگانه آلمان در قبال پوتین و نتانیاهو
  • تعیین تکلیف تعهدات ساینا Sدو‌گانه سوز+ قیمت
  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • بدهی صنعت برق به بورس انرژی
  • سهمیه سوخت این خودروها قطع می شود
  • نامه بنزینی وزیر اقتصاد به بذرپاش/ سهمیه سوخت این خودروها را قطع کنید
  • رئیسی: رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل است
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم