Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-01@14:33:07 GMT

کمبود 200 هزار پرستار در کشور

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۱۹۳۳۱

کمبود 200 هزار پرستار در کشور

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج گفت: با توجه به جمعیت ایران در حال حاضر نیاز به جذب 200 هزار پرستار داریم تا کمبودها در این بخش رفع شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا در کرج، منصوره تجویدی عصر امروز در مراسم بزرگداشت روز پرستار که در دانشکده پرستاری و مامایی این دانشگاه برگزار شد، از تلاش‌های پرستاران قدردانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره نامگذاری سالروز ولادت حضرت زینب(س) به عنوان روز پرستار عنوان کرد: «افتخار می‌کنیم که حرفه پرستاری قداست خود را از نام حضرت زینب(س) گرفته است.»

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با بیان اینکه امسال هفته پرستار با شعار «جامعه و سلامت، هویت و منزلت، رفاه و معیشت» گرامی داشته می‌شود در تعریف حرفه پرستاری به سخنان مقام معظم رهبری اشاره کرد و توضیح داد: «مقام معظم رهبری حرفه پرستاری را جزء ارزشمندترین حرفه‌ها عنوان و تأکید کرده‌اند که پرستاری ترکیبی از رحمت، عطوفت، مهربانی و مراقبت، دانش، معرفت، تجربه و مهارت بوده و این همان تعریفی است که در مقاطع تحصیلی سعی در آموختن آن به دانشجویان پرستاری داریم.»

تجویدی با تشریح اقدامات صورت گرفته در سال‌جاری توسط پرستاران در کشور بیان کرد: «پرستاران خط مقدم نظام سلامت جامعه هستند که طبق پیش‌بینی‌های وزارت بهداشت در 10 سال آینده یکی از سه شغل برتر در دنیا خواهد بود و در حال حاضر نیز جزء چهار رشته برتر کشور است که بعد از رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی قرار دارد.»

نسبت تعداد پرستاران به بیماران در ایران یک به 15 است

وی با اشاره به اینکه بیش از 100 سال از فارغ‌التحصیلی نخستین دانش‌آموختگان دانشگاهی پرستاری کشور گذشته است، متذکر شد: «نخستین آزمون صلاحیت حرفه‌ای امسال برگزار می‌شود و دانش‌آموختگان با دریافت پروانه صلاحیت حرفه‌ای و بین‌المللی می‌توانند مشغول به کار شوند.»

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با اشاره به آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت در کمبود نیروی پرستار در جامعه و در بخش آموزش گفت: «استاندارد تعداد پرستاران به بیماران متوسط یک به چهار تا یک به یک بسته به بخش مربوطه است، اما متأسفانه در حال حاضر این نسبت در کشور ما یک به 10 و در برخی مواقع یک به 15 است، با توجه به جمعیت کشورمان در حال حاضر جذب 200 هزار پرستار برای رفع این کمبود لازم است.»

تجویدی با اشاره به وضعیت علمی و پژوهشی رشته پرستاری در کشور و منطقه متذکر شد: «بیش از 25 درصد تولید مقالات مرتبط با رشته‌های علوم پزشکی و پرستاری توسط محققان و پژوهشگران ارائه شده؛ تا جایی که ایران در منطقه رتبه دوم را دارد.»

انتهای پیام/4078/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج روز پرستار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۹۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شغل پرستاری ماهیت سخت و دشواری دارد

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس عبادی، با اشاره به نقش پررنگ بانوان در حرفه پرستاری، افزود: در دنیا ۹۰ درصد پرستاران را بانوان و ۱۰ درصد را آقایان تشکیل می‌دهند، اما در کشور ما پذیرش دانشجویان مرد افزایش یافته و ۷۵ درصد پرستاران، زن و ۲۵ درصد آنها، مرد هستند.

وی ادامه داد: جمعیت بزرگ بانوان در این حرفه نشان از تأثیرگذاری زنان در اجتماع دارد و نیاز به توجه خاص به این گروه را بیشتر می‌کند.

عبادی گفت: ماهیت شغل پرستاری، سخت و دشوار است، زیرا خدمت پرستاری لحظه‌ای متوقف نشده و مراقبت از بیمار در شیفت‌های پی در پی ادامه دارد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت، ضمن قدردانی از تلاش‌های ارزشمند دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی، در زمینه پیگیری فرآیند نگارش لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران، افزود: این لایحه به انجمن‌های پرستاری ارسال شده و در این زمینه نیاز به حمایت بیشتری داریم.

وی گفت: امیدواریم پس از تدوین لایحه نهایی و چکش کاری آن در وزارت بهداشت، از ظرفیت‌های نهاد ریاست جمهوری برای ابلاغ آن نیز بهره ببریم تا خدمات سلامت توأم با حفظ کرامت مردم و پرستاران، با کیفیت بالا به جامعه ارائه شود.

کد خبر 6094491 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • پرستاری یک شغل سخت و دشوار است/ ۷۵ درصد پرستاران ایران زن هستند
  • شغل پرستاری ماهیت سخت و دشواری دارد
  • در برخی از حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد
  • کمبود بیش از ۳۰۰۰۰ کمک‌پرستار در کشور
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • پرستاران ۳۰ درصد از جمعیت نظام سلامت هستند
  • مشکل کمبود پرستار با جذب نبرو حل نمی‌شود/ معیشت بزرگ‌ترین دلیل مهاجرت پرستاران
  • درخواست جذب سالانه ۱۵۰۰۰ نیروی پرستاری