Web Analytics Made Easy - Statcounter

افتتاح متروی ناامن توسط رئیس‌جمهور

صبح امروز متروی گلشهر-هشتگرد با حضور رئیس‌جمهور و شهردار تهران افتتاح شد. اما این افتتاح بی‌حاشیه نبود. بهاره آروین، عضو شورای شهر تهران با انتقاد از افتتاح این خط مترو در صحن شورای شهر گفت: راه‌اندازی این خط در هیچ‌یک از اسناد و مصوبات شورای اسلامی شهر تهران از جمله بودجه سنواتی و برنامه پنج‌ساله دوم و سوم شهر تهران مورد اشاره قرار نگرفته است، چه رسد به آن‌که در اولویت قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش فارس آروین با اشاره به تعهدات انباشته و پرداخت نشده دولت. اظهار کرد: با این وجود، امروز با فشار بخش‌های ذیربط در دولت، شهرداری تهران علی‌رغم مخالفت اولیه حاضر به پذیرش مسئولیت راه‌اندازی و افتتاح خط مترو گلشهر-هشتگرد توسط شرکت بهره‌برداری مترو تهران و حومه شده است؛ خطی که از حداقل تجهیزات و استانداردهای ایمنی لازم هم برخوردار نیست و تخمین زده می‌شود برای تکمیل نهایی آن، دست‌کم ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است.

بیشتر بخوانید:

بهاره آروین: مترو هشتگرد - گلشهر ایمنی لازم را ندارد

محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران در خصوص ناایمن بودن خط متروی گلشهر –هشتگرد گفت: این خط به صورت آزمایشی به بهره برداری رسیده است. در خصوص کمبود بخش مخابرات، با استفاده از موبایل این کمبود قابل حل است زیرا این خط در روی سطح قرار دارد. همچنین سیستم سیگنالینگ آن کامل نشده است که موضوع حساسی است و باید تکمیل شود بنابراین در حال حاضر تنها دو ساعت از ساعت ۱۱ تا یک خدمات رسانی می‌کند. از شهروندان پول بلیت گرفته نمی‌شود و افتتاح به صورت آزمایشی است.

بیشتر بخوانید:

هاشمی: بهره‌برداری از متروی گلشهر-هشتگرد، آزمایشی است

گفتنی است شورای شهر تهران در زمان شهرداری نجفی به بهانه کامل نبودن سیگنالینگ و عدم ایمنی کافی خط ۷ متروی تهران را تعطیل کرده بود. اکنون سوالی که باید اعضای شورای شهر به آن پاسخ دهند این است که آیا کامل نبودن سیگنالینگ فقط در خط ۷ مترو جان مسافران را به خطر می‌انداخت و این مسئله برای مسافران متروی هشتگرد خطری ندارد؟

افتتاح متروی هشتگرد بدون سیگنالینگ، باعث می‌شود شائبه سیاسی بودن تعطیلی خط ۷ بیش از پیش در افکار عمومی قوت گیرد.

***

آیا سعید جلیلی به‌ دنبال تشکیل گروه فشار علیه دولت است؟

چند روزی است رسانه‌های اصلاح‌طلب بر فعالیت‌های سعید جلیلی متمرکز شده و بعضا مدعی تشکیل گروه فشار علیه دولت توسط این سیاستمدار شده‌اند. اما ماجرا چیست؟ مثلا سایت خبرآنلاین در گزارشی که به مصاحبه با یک نماینده اصلاح‌طلب ضمیمه شده نوشته است: «جلیلی درست چندماه بعد از تمدید ریاست جمهوری حسن روحانی، «سلسله جلسات سایه تمدن اسلامی برای تایید، تکمیل و تصحیح برنامه های دولت دوازدهم» را به راه انداخت؛ جلساتی که برخلاف عنوان طولانی‌اش تنها یک مفهوم از آن برداشت می‌شد و آن تشکیل «دولت سایه» بود. جلساتی که حال پای برخی تندروهای مخالف دولت در پارلمان هم به جمع آن اضافه شده اند و حملات چندجانبه به دولت را دستورکار قرار داده اند.»

این سایت خبری در ادامه تلاش کرده است استیضاح وزرا و سوال از ایشان در مجلس را به دولت سایه جلیلی ارتباط دهد. آن نماینده اصلاح‌طلب هم گفته است که دولت سایه در کشور ما شبیه گروه فشار است.

اما حقیقت ماجرا چیست؟ آیا واقعا جلیلی گروه فشار به دولت تشکیل داده است. در اینجا باید گفت ما قصد نداریم از تمام کارنامه سیاسی جلیلی دفاع کنیم -چه اینکه قطعا قابل دفاع نیست- اما به نظر می‌رسد در این مورد به جلیلی ظلم شده است.

سعید جلیلی پس از انتخابات ۹۶ جلسات مختلفی درباره موضوعات مختلف کشور با متخصصان و صاحب‌نظران تشکیل می‌دهد و راه‌حل‌هایی برای حل مشکلات کشور ارائه می‌کند. چنانکه خود او هم گفته است نیت او از تشکیل این جلسات کمک به اصلاح امور کشور است.

جلیلی در مهرماه امسال درباره دولت سایه در جلسه جامعه اسلامی مهندسین گفت: «معنی دولت در سایه به معنای یک گفتمان و تفکر است که کسی که ادعا و دغدغه دلسوزی برای انقلاب را دارد در رابطه با مسائل کشور بی تفاوت نباشد. 

سوال این است که آیا مثلا ما که موفق به حضور در مناصب قدرت نشدیم باید بنشینیم در گوشه‌ای و منتظر دوره بعدی انتخابات شویم؟ در بسیاری از موارد ممکن است فرد منتخب مسیر درستی را برگزیده و بپیماید. در این صورت وظیفه ما این است که  این فرد را مورد حمایت و پشتیبانی قرار دهیم تا اقدامات مثبت او متوقف نشود. حتی اگر این فرد رقیب سیاسی ما نیز باشد...

اگر خدایی ناکرده ما ببینیم مسیر اشتباه پیش می رود ما نباید بگوئیم که چه بهتر که این مسیر توسط رقیب ما انتخاب شده  چراکه روزی سر او به سنگ می خورد و اعتبار او در افکار عمومی زیر سوال می رود. در حالی که اگر ما ببینیم رقیب ما اقدام نادرست انجام می دهد و ما به او تذکر ندهیم و او را آگاه نکنیم در واقع خیانت کرده ایم. 

حالتی دیگر که وجود دارد این است که ما به کمک افرادی که در قدرت هستند برویم و اقداماتی که ممکن است به شکل ناقص از سوی این افراد انجام شده را تکمیل کنیم.»

جلیلی در ادامه این سخنرانی نامه‌ای را مثال می‌زند که درباره برجام به شکل خصوصی برای روحانی فرستاده و در آن ایرادات برجام از منظر خود را بیان کرده است. اگر صحنه سیاست کشور را در ۶ سال گذشته رصد کنیم قطعا اذعان خواهیم کرد که سعید جلیلی برخورد تخریبی با دولت روحانی نداشته است آن هم در وضعیتی که همگان به اختلاف‌نظر جلیلی با دولت روحانی مطلع‌اند.

با شرحی که رفت به نظر می‌رسد متهم کردن جلیلی به تشکیل گروه فشار به دولت غلط و ظلمی در حق ایشان است.

***

شبنم نعمت‌زاده به بیست سال زندان محکوم شد

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری گفت:  در دو هفته گذشته در ارتباط با دادگاه‌های مفاسد اقتصادی آرای خوبی صادر شده که یکی از این آرا مربوط به پرونده خانم شبنم نعمت زاده و آقای احمدرضا لشکری پور و شرکت تحت امر آنها شرکت توسعه دارویی رسا است که در این پرونده خانم شبنم نعمت زاده و آقای احمدرضا لشکری پور به جرم مشارکت در اخلال عمده و کلان در نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال در توزیع مایحتاج دارویی است که هرکدام به ۲۰ سال حبس تعزیری ۷۴ ضربه شلاق تعزیری و محرومیت دائم از خدمات دولتی محکوم شدند.

بیشتر بخوانید:

توضیحات اسماعیلی درباره آمار رویترز از کشته‌شدگان آبان، پرونده برادر معاون اول رئیس‌جمهور و بازداشت یک قاضی در پرونده طبری

وی  در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا  یکی از قضات دادسرای کارکنان دولت و  فرهنگ و رسانه بازداشت شده و آیا ارتباطی با پرونده طبری دارد؟ گفت: اخیرا یک نفر دیگر از قضات تهران در ارتباط با پرونده‌ای که اشاره شد بازداشت شده و آن را تایید می‌کنم. در این پرونده  ۳ قاضی بازداشتی داریم. افراد دیگری از حوزه‌های مختلف هم دستگیر شدند که اکثر آنها بازداشتند و پرونده مراحل پایانی‌اش را در دادسرا می گذراند.

***

تکذیب درگیری لفظی روحانی و رحمانی فضلی

ایرنا نوشت: دفتر سخنگوی دولت با صدور اطلاعیه ای ضمن تکذیب شایعات و دروغ پردازی‌های مربوط به برخورد رییس جمهوری با عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور مسائل پیرامون جمعیت هلال احمر، از مدعی‌العموم خواست، موضوع انتشار این گونه شایعات و اخبار دروغ که با نیات غیراخلاقی و مخرب به دنبال تضعیف نهاد دولت و ایجاد ناامیدی در جامعه هستند، را مورد پیگیری قرار دهد.

روز گذشته در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی شایعاتی مبنی بر برخورد تند لفظی حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری با وزیر کشور در خصوص انتصاب سرپرست جدید جمعیت هلال احمر کشور منتشر شد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۲۱۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت با کسی تعارف ندارد

رئیس دفتر بازرسی ویژه رییس‌جمهور گفت: شفافیت، جلوگیری از تعارض منافع، شایسته گزینی، تسهیل در انجام امور، شناسایی بسترها و گلوگاه های فساد و مبارزه قاطع با فساد مورد تاکید دولت مردمی است و برای اجرای آن با کسی تعارف نداریم.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام حسن درویشیان در نشست شورای اداری استان تهران با اشاره به ابلاغ اصول ۱۲گانه رئیس جمهور در پیشگیری و مبارزه با فساد، به تشریح گشت ارشاد مدیران پرداخت و افزود: برای جذب و تقویت مشارکت مردمی که مورد تاکید معظم رهبری در شعار امسال نیز قرار گرفته است، نیازمند تسهیل در مسیر سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی کسب و کار بخش خصوصی هستیم. به طور مثال اقدام وزارت اقتصاد در حذف امضاهای طلایی در این دولت می‌تواند نمونه برجسته‌ای از این اقدام باشد و همه دستگاه‌های اجرایی هم در این مسیر هستند.

وی ضرورت نظارت در کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر بهترین قانون را داشته باشیم و بهترین برنامه را هم تدوین کنیم اما به نظارت آن‌طور که باید توجه نکنیم، قطعا با مشکل مواجه خواهیم بود. نظارت به معنی عدم اعتماد به مدیران نیست و معتقدم مدیران اجرایی کشور، سرمایه معنوی و پشتوانه نظام هستند. مهمترین راه صیانت از مدیر، نظارت و نگهداری اوست. بسیاری از مدیرانی که پرونده‌ای برای آنها در محاکم تشکیل شده، به دلیل عدم نظارت بر زیرمجموعه یا عدم اطلاع کافی از قوانین و آئین نامه ها دچار مشکل شده‌اند.

وی با بیان این‌که «در اصول ۱۲گانه ضدفساد آیت‌الله رئیسی، هیچ خط قرمزی نداریم»، تصریح کرد: رئیس جمهور فرمودند نباید هیچ حدود و ملاحضه ای در برخورد با فساد باشد، پس بازرسی و نظارت در همه سطوح و همه زمان‌ها جاری است. البته رد نمی‌کنم که گاهی ممکن است مدیری تحت فشار سیاسی یا غیرسیاسی باشد اما موظف است از مسیر حق و قانون خارج نشود و از توصیه‌ها تاثیر نپذیرد؛ گشت ارشاد مدیران با جدیت و بدون اغماض در دولت مردمی اجرا شده است

وی با ذکر تعبیر رهبری از مبارزه با فساد در دستگاه اجرایی، اظهار کرد: ایستادگی در برابر اژدهای هفت سر به فرموده رهبر معظم انقلاب، ممکن است باعث تبعاتی شود اما باید مقاومت کرد. ما هم پشتیبان چنین مدیرانی هستیم، به طور مثال مدیر منابع طبیعی یکی از شهرستان های شمالی به دلیل اجرای قانون با فشارهای افراد سیاسی و دستور مدیر استانی عزل شده بود، ولی به این نوع برکناری ورود کردیم و مدیر شجاع مذکور را به جایگاه قبلی در همان شهر بازگرداندیم. حتی اصرار مدیرکل استان مبنی بر ارتقای او را رد کردیم و گفتیم باید به همان اداره شهرستان برگردد تا همگان، جدیت دولت در حمایت از مبارزان با فساد را ببینند و درس عبرت شود.

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امر مبارزه با فساد خطاب به مدیران اجرایی استان تهران، توجه آن‌ها را به نامه امیرالمؤمنین(ع) به مالک اشتر معطوف کرد و گفت: حضرت که به رئوفیت و گذشت زبانزد بودند، فرمودند "مفسدان را نقره داغ و خادمان را حمایت و تشویق کن" این رویه نصب العین دولت خدمتگزار سیزدهم است.

وی به مسائل اصلی و محوری استان تهران هم پرداخت و اظهار کرد: اجرای قانون هوای پاک در تهران حیاتی است و دستور ویژه رییس‌جمهور برای پیگیری هوای پاک، دغدغه ملی است و فقط استانداری مسوول آن نیست و همه دستگاه ها باید پای کار باشند.

وی با اشاره به این‌که «حاشیه نشینی در کنار تقاضای فراوان برای سکونت موقت در مناطق خوش آب و هوای اطراف تهران و استان های همجوار شمالی و تفرج‌گاه‌های خصوصی باعث افزایش قیمت زمین و وقوع بزه‌های مختلف از جمله کلاهبرداری در معاملات و تغییر کاربری باغات و مزارع کشاورزی شده است» گفت: عدم توجه به حریم جاده و بستر رودخانه‌ها و تصرفات غیرقانونی باید متوقف و با جزای سنگین مواجه شود. اصلاح مرز تقسیمات کشوری و تعیین مرز شهرستان های تهران، ایمنی بازار تهران با قدمت تاریخی و اهمیت اقتصادی، و توجه به مقوله آموزش در ارتقا سلامت نظام اداری هم از دیگر سرفصل های مهم استان است که باید به آن اهتمام ورزید.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور در پایان توصیه‌ای به مدیران استان تهران کرد و گفت: به اسناد بالادستی توجه کنید، آن‌ها را مطالعه کنید. از جمله اصول یاری رسان به مدیران در موفقیت همین اصل مهم است. از نگاه بخشی و جزیی و آلوده به سیاست و برخورد حزبی دوری کنید. شما مکلف به اجرای سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری هستید و نباید تحت تاثیر جریانات سیاسی باشید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (عکس) سعید جلیلی و فیدل کاسترو در یک قاب
  • تلاش سعید جلیلی برای گرفتن عکس یادگاری با فیدل کاسترو | تصویر
  • ۱۳ همت مبلغ یک ماه میزان مصرف صنایع بزرگ از گاز کشور
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان + تصاویر
  • عکس احمدی‌نژاد و سعید جلیلی ۲۰ سال قبل
  • دولت با کسی تعارف ندارد
  • افزایش فشار دموکرات‌های آمریکا به بایدن؛ «نگذارید اسرائیل به رفح حمله کند»
  • وزیر کشور: تقسیم استان تهران در دست بررسی است
  • رئیسی پروژه‌ای که در دولت روحانی افتتاح شده بود را دوباره افتتاح کرد!
  • درگیری لفظی میان لاپید و وزیر شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی بالا گرفت