Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- سمیرا رحیمی: پسردار شدن از گذشته‌های دور تا به امروز در میان اقوام و فرهنگ‌های مختلف از چنان اهمیتی برخوردار بود که پدر و مادرها برای اطمینان از دخترنشدن فرزندشان به طبیب و حکیم و حتی جادوگر قوم و قبیله خود پناه می‌بردند تا راهی برای پسردارشدن بیابند. منشأ روش‌های خانگی و سنتی متفاوتی که برای «دختر» یا «پسر»شدن فرزند در میان خانواده‌ها دست به‌دست می‌چرخند از همان دوران است؛ مشهورترین آنها استفاده از شیوه‌های تغذیه‌ای خاص و درمان‌های طب سنتی است: سردی مزاج بچه را دختر می‌کند و گرمی مزاج پسر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای دختردارشدن انار، آلو، هندوانه و آلبالو توصیه شده‌است و برای پسردارشدن مغزهای آجیلی، گوشت گوسفند و تخم‌مرغ عسلی. با این‌همه اثرگذاری تکنیک‌های سنتی چندان قابل اطمینان و قطعی نیستند و اینجاست که بازار تکنیک‌های علمی‌ جدید داغ می‌شود.

انتخاب جنسیت جنین از نظر علمی و به‌واسطه پیشرفت تکنیک‌های درمان ناباروری که امکان شناسایی جنسیت جنین را به محققان داده، ممکن شده ‌است. تکنیک انتخاب جنسیت در اصل با هدف جلوگیری از انتقال بیماری‌های ژنتیک مرتبط با جنسیت به‌کار گرفته‌ می‌شود، اما زوج‌ها در کشورهای مختلف، ازجمله ایران، این تکنیک را به‌عنوان گزینه‌ای برای اعمال سلیقه در جنسیت فرزندانشان مورد استفاده قرار می‌دهند؛ اگرچه در کشورهایی مانند بریتانیا این‌کار بدون داشتن دلایل پزشکی قانع‌کننده (مانند سابقه وجود بیماری ژنتیک در خانواده مرتبط با یکی از جنسیت‌ها) ممنوع است.

از آنجا که نوع کروموزوم‌ها تعیین‌کننده جنسیت جنین است، مطمئن‌ترین تکنیک روز برای انتخاب جنسیت جنین جداسازی اسپرم‌هایی است که ۲کروموزوم طلایی‌شان مطابق میل پدر و مادر است. هر سلول انسان دارای ۴۶کروموزوم است که تنها ۲کروموزوم در میان آنها تعیین‌کننده جنسیت است، اگر این ۲کروموزوم X باشند، فرزند دختر و اگر XY باشند فرزند پسر خواهد بود.

کلینیک‌های درمان ناباروری معمولا این تکنیک را در کنار شیوه‌های بارداری مصنوعی، به‌ویژه لقاح مصنوعی یا IVF انجام می‌دهند. در این تکنیک تخمدان مادر با کمک داروهای باروری تحریک می‌شود تا به جای یک تخمک، چندین تخمک آزاد کند. این تخمک‌ها در کلینیک از بدن مادر خارج می‌شوند و در فضای آزمایشگاهی با اسپرم‌های پدر لقاح یافته و جنین شکل می‌گیرد. ۳تا ۵روز پس از تشکیل جنین‌ها، یک سلول از آنها جدا شده و مورد آزمایش‌های ژنتیک قرار می‌گیرد تا نوع کروموزوم‌های جنسیتی آن و اختلالات ژنتیک احتمالی مانند «سندروم داون» شناسایی شود و درنهایت جنین سالم با جنسیت مورد نظر زوج، وارد رحم مادر می‌شود.

این تکنیک به ۲روش PGD به معنی «تشخیص ژنتیک پیش از کشت» و PGS به معنی «کنترل ژنتیک پیش از کشت» انجام می‌شود که دقت هردوی آنها در زمینه تعیین جنسیت تقریبا ۱۰۰درصد است اما هریک از این دو تکنیک از نظر بازبینی ساختار ژنتیک جنین کارایی‌هایی متفاوت دارند؛ برای مثال PGD برای زوج‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که سابقه بیماری‌های ژنتیک وراثتی را در خانواده داشته‌اند.

استفاده از این تکنیک‌ها آن‌قدر که روی کاغذ ساده به‌نظر می‌آیند، بی‌دردسر نیستند. اگرچه استفاده از تکنیک‌های انتخاب جنسیت نوزاد برای همه زوج‌ها و در همه کشورها مجاز نیست، هزینه بالا و دشواری‌هایی که پدر و مادر- به‌ویژه مادر- باید برای انجام این فرایند متحمل شود، خود می‌تواند بازدارنده‌ای بزرگ برای استفاده بی‌دلیل از تکنیک‌های لقاح‌مصنوعی و انتخاب جنسیت جنین باشد. از معایب استفاده از این تکنیک می‌توان به این موارد اشاره کرد: هزینه بالای یک‌بار استفاده از تکنیک لقاح مصنوعی (معمولا برای نتیجه بخش بودن، تکنیک باید چندین بار تکرار شود)، تهاجمی و دردناک بودن جداسازی تخمک‌ها از تخمدان، عوارض جانبی ناخوشایند داروهای باروری ازجمله اضافه وزن، مختل شدن دید، ورم کردن بدن و نفخ معده، افزایش احتمال چندقلو شدن فرزندان و درنهایت بلاتکلیف ماندن جنین‌های اضافی که در آزمایشگاه ایجاد شده‌اند و پدر و مادر باید درباره دور انداخته شدن، منجمدشدن یا اهدا کردن آنها تصمیم بگیرند.

کد خبر 471487 برچسب‌ها کودکان تغذیه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کودکان تغذیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۲۱۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود

 به گزارش تابناک، رشد و توسعه فیزیکی کودکان یکی از دغدغه‌های اصلی والدین است که در آن، قد بلند ترجیح داده می‌شود و به عنوان نشانه‌ای از سلامت و تندرستی در نظر گرفته می‌شود.

علاقه به داشتن قد بلند نه تنها در میان کودکان بلکه در میان والدین آنها نیز مشهود است، چرا که اغلب با مزایایی چون اعتماد به نفس بالاتر و موقعیت‌های اجتماعی بهتر همراه است. با این حال، تعیین قد نهایی یک فرد تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله ژنتیک، تغذیه و سبک زندگی قرار دارد.

به گزارش فرطب، ژنتیک به طور قطعی در تعیین قد نقش دارد، اما تغذیه صحیح نیز می‌تواند تاثیر بسزایی بر روند رشد قدی داشته باشد. تغذیه کافی و متعادل باعث تامین مواد مغذی لازم برای رشد و نمو سلول‌ها و بافت‌های بدن به خصوص استخوان‌ها می‌شود. در این میان، اهمیت مصرف پروتئین و مواد مغذی خاص نظیر کلسیم و ویتامین D که نقش اساسی در تقویت ساختار استخوانی و بهبود رشد قدی دارند، نباید نادیده گرفته شود.

از این رو، درک اهمیت تغذیه در کنار عوامل ژنتیکی و توجه به نقش آن در تحقق پتانسیل رشد قدی کودکان، می‌تواند به والدین کمک کند تا با اتخاذ رویکردهای مناسب تغذیه‌ای، زمینه ساز رشد بهینه فرزندان خود باشند.

اهمیت تغذیه در رشد قدی کودکان
رشد قدی کودکان نه تنها تحت تاثیر عوامل ژنتیکی قرار دارد، بلکه تغذیه صحیح نیز نقش کلیدی در این فرآیند ایفا می‌کند. احمد اسماعیل زاده تاکید می‌کند که ویتامین‌ها و مواد مغذی ضروری برای رشد استخوان‌ها و بهبود قد کودکان حیاتی هستند.

تاثیر پروتئین بر افزایش قد کودکان
پروتئین، به عنوان یکی از اساسی‌ترین مواد مغذی برای تقویت بدن کودک و تحریک هورمون‌های رشد، معرفی شده است. این ماده مغذی برای سلامت ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، پوست و سایر اندام‌های بدن ضروری است.

نقش لبنیات در رشد قدی
لبنیات، به ویژه شیر و ماست، حاوی پروتئین و دیگر مواد مغذی هستند که می‌توانند به افزایش قد کمک کنند. مصرف روزانه ۳-۴ وعده لبنیات به دستیابی به پتانسیل رشد در کودکان و نوجوانان کمک می‌کند.

اهمیت شیر و فرآورده‌های لبنی در دوران کودکی
شیر و فرآورده‌های لبنی منابع خوبی از انرژی، پروتئین‌ها، فسفر، منیزیم، ویتامین D و به ویژه کلسیم هستند که برای رشد و نمو کودک ضروری می‌باشند. مصرف این محصولات در دوران کودکی به تقویت استخوان‌ها و رشد اسکلتی کمک می‌کند.

تاثیر ویتامین D و کلسیم بر رشد قد
علاوه بر کلسیم، ویتامین D نیز در تقویت استخوان‌ها و بهبود رشد قدی نقش دارد. ویتامین D به تراکم و استحکام استخوان‌ها کمک کرده و کمبود آن می‌تواند به ضعف عضلانی و اختلال در رشد قد منجر شود.

افزایش ترشح فاکتور رشد شبه انسولین با مصرف لبنیات
محصولات لبنی نه تنها به جذب کلسیم کمک می‌کنند، بلکه ترشح فاکتور رشد شبه انسولین را نیز افزایش می‌دهند که این امر به نوبه خود به رشد اسکلتی کمک می‌کند.

از این رو، توجه به تغذیه مناسب و غنی از پروتئین، کلسیم، و ویتامین D در دوران رشد کودکان، می‌تواند به دستیابی به حداکثر پتانسیل قدی آن‌ها کمک کند.

 

دیگر خبرها

  • برنامه دیت دختران و پسران حزب اللهی
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • برگزاری مسابقات ورزشی مدارس سمپاد همدان با حضور ۱۵۰ دانش آموز
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • برگزاری مرحله استانی مسابقات قرآن و عترت و نماز به میزبانی شهر کهک
  • فریز تخمک، راهی برای حفظ قدرت باروری دختران
  • یک بازیکن کامل از دید فرشاد پیوس؛ تکنیک مارادونای ایران و سرزنی علی دایی!
  • آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی
  • چشم عقاب: فخرفروشی لیگ روشن به لالیگا!
  • آمار داوطلبان پسر کنکور اعلام شد/ چرا دهه هشتادی حال دانشگاه رفتن ندارند؟