Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: حمایت از ممنوعیت واردات کالا‌هایی که امکان ساخت آن در داخل کشور است و دانشمندان جوان ما به راحتی می‌توانند بسازند یک ضرورت است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا پورابراهیمی در جلسه کارگروه علم و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان استان کرمان اظهار داشت: یک‌هزار و ۴۰۰ قلم کالای ورداتی از ۷ هزار قلم کد ورداتی کشور، سال گذشته ممنوعیت واردات گرفت و این خیلی به ما کمک کرد تا ظرفیت شرکت‌های  دانش‌بنیان را افزایش دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس افزود: از معاونت علمی و فناوری درخواست داریم در مورد یک هزار و ۴۰۰ کالایی که ممنوعیت واردات گرفته گزارش تهیه کند که چه بخش از آن موفق بوده، چه بخش نیاز به بازنگری دارد و چه بخش شرکت‌ها با یک اقدامات بیشتری وارد شوند.

پورابراهیمی بیان کرد: ما در کرمان بر اساس آماری که داریم یکی از شرکت‌ها نزدیک ۱۲ هزار و ۸۰۰ قطعه ریز و درشت برای خرید لازم دارد که شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند قطعات مورد نیاز را برای این شرکت‌ها تامین کنند.

وی ابراز داشت: برآورد ما این است که مجموع شرکت‌های فقط صنعتی ما سالانه حدود ۴۰۰ میلیون یورو، میزان واردات آنها از خارج از کشور است که اگر فقط روی همین قسمت سرمایه‌گذاری کنیم، جایگزینی قطعات داخلی به جای خارجی رخ می‌دهد.

پورابراهیمی تصریح کرد: پروژه انتقال آب خلیج فارس به استان کرمان را از نزدیک بازدید کردیم و به عنوان یک ابرپروژه است و حدود ۸ هزار میلیارد تاکنون تامین سرمایه‌گذاری شده و ۲ هزار میلیارد تومان آن را از طریق تشکیل سندیکای کمیسیون اقتصادی  کشور تامین مالی کردیم.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: مدیر پروژ انتقال آب از خلیج فارس به کرمان می‌گفت بخش‌هایی که ما با تحریم مواجه شدیم از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان تامین کردیم.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس تاکید کرد: درخواست دارم موارد مربوط به امکان تامین قطعات و لوازم وارداتی کشور برای شرکت‌های استانی از طریق تفاهم‌نامه مابین پارک علم و فناوری و دانشگاه‌های استان با حوزه معاونت علمی و فناوری در قالب محدودیت واردات در یک بازه زمانی که فرصت هم بدهیم تا اینکه فرصت سرمایه‌گذاری وجود داشته باشد برای استان کرمان انجام شود.

وی بیان کرد: اگر ما بتوانیم فقط 50 درصد از ۴۰۰ میلیون یورو و یا ۴۰۰ میلیون دلار قطعاتی که از خارج کشور برای استان کرمان وارد می‌شود را داخل استان توسط شرکت‌های دانش‌بنیان تولید کنیم آثار و پیامد این رخداد در اقتصاد شرکت‌های دانش‌بنیان نمایان می‌شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: حمایت از ممنوعیت واردات کالاهایی که امکان ساخت آن در داخل کشور است و دانشمندان جوان ما به راحتی می‌توانند بسازند یک ضرورت است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: واردات کالا محمدرضا پورابراهیمی شرکت های دانش بنیان کالاهای خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۲۲۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، تفاوت قابل توجه میان ظرفیت تولید و مصرف در دو فصل زمستان و تابستان از ویژگی‌های مهم صنعت برق در کشور است که همین موضوع زمینه را برای تبادل برق با کشور ترکیه به عنوان یکی از همسایه‌های راهبردی کشور توجیه پذیر می‌کند و به گفته نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با توجه به ۹۰ هزار مگاوات نیروگاه نصب‌شده در کشور این فرصت وجود دارد تا از ظرفیت تولید برای صادرات در زمان‌های غیرپیک استفاده شود.

حمیدرضا صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا، اظهار کرد: ۹۰ هزار مگاوات نیروگاه نصب‌شده در کشور وجود دارد و در زمان‌های غیرپیک می‌توان صادرات داشت. در زمستان مصرف برق کشور به ۴۰ هزار مگاوات می‌رسد.

نیاز به بهبود شبکه‌های توزیع برق برای افزایش صادرات

صالحی گفت: در تولید و چرخه توزیع برق، شرکت‌های ایرانی توانسته‌اند کمبود‌ها را جبران کنند و در بحث تبادل با کشور‌های دیگر نیاز است که بخشی از شبکه‌های توزیع بهبود یافته و خط انتقال ایجاد شود.

نیاز شبکه برق به ایجاد خطوط انتقال جدید در سمت کردستان عراق، پاکستان و افغانستان

نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: خطوط انتقال جدیدی باید در سمت کردستان عراق، پاکستان و افغانستان ایجاد شود که نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

وی ادامه داد: دولت منابع مالی چندانی برای سرمایه‌گذاری‌های جدید ندارد و بخش خصوصی برای انجام سرمایه‌گذاری پیشنهاد انجام صادرات را مطرح کرده است.

صالحی عنوان کرد: البته صادرات انرژی اکنون در انحصار دولت است و این شرایط اجازه نمی‌دهد تا نواقص و کاستی‌های موجود در شبکه کاهش یابد. دولت باید در کنار شرایطی که خود دارد از ظرفیت بخش خصوصی و شرکت‌های صاحب ایده‌های نوین افزایش راندمان تولید را برای صادرات برق استفاده کند و این بخش امکان بالایی برای کمک به توسعه صادرات برق دارد.

ترکیه کانال صادرات برق ایران به اروپا

وی درباره الزام‌های قانونی برای صادرات برق، خاطرنشان کرد: ترکیه یکی از کشور‌های مهمی است که مصرف بالای برق دارد و علاوه بر صادرات برق به ترکیه می‌توان از وجود این کشور برای صادرات برق به اروپا استفاده کرد.

نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید اراده ملی بر این موضوع شکل بگیرد که بسترسازی مناسبی برای ایجاد خطوط انتقال جدید صورت گیرد تا بتوان تهاتر یا صادرات برق را افزایش داد.

صالحی تصریح کرد: از سه کشور شمالی آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان واردات و به سه کشور عراق، پاکستان و افغانستان صادرات برق انجام می‌شود. همچنین با کشور ترکیه تبادل دوطرفه یعنی هم صادرات و هم واردات انجام می‌شود.

وی با تاکید براینکه صادرات برق تهدیدی برای مصرف داخلی نیست، گفت: بخشی از تولید برق کشور در زمستان به دلیل مازاد تولید صادر می‌شود. درقرارداد‌های فروش یا تهاتر برق با کشور‌های همسایه قید شده که در زمان‌های پیک مصرف یا مورد نیاز برق در داخل می‌تواند صادرات را کاهش داده یا متوقف کرد و اولویت تامین در داخل است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد