Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین/ راحله عبدالحسینی: پاکبان محله کاشانک، بیشتر از 2دهه است که از شهر خودش، شاهین‌دژ به تهران آمده‌است. این هفته «اسفندیار کاکائی» از سوی شهرداری منطقه یک تجلیل شد. به همین بهانه‌ در زمان استراحتش با او به گفت وگو نشستیم.

کاری که شب و روز ندارد

عمو اسفندیار 56ساله است و با لهجه شیرین آذری صحبت می‌کند: «اصالتاً اهل آذربایجان غربی هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال 1377 به تهران آمدم و مشغول کار شدم.» از خانواده‌ و 4فرزندش دور است و تقریباً هر 3ماه یک بار فرصت می‌کند به شاهین‌دژ برود و به آنها سری بزند. می‌گوید: «کار ما شب و روز ندارد. بعضی وقت‌ها شیفت شب هستم و از ساعت 12 شب کارم شروع می‌شود. تا قبل از طلوع آفتاب خیابان‌ها و کوچه‌ها باید تمیز باشد. تابستان و زمستان هم ندارد. کار سختی است اما همین که می‌توانم نان حلالی برای خانواده ببرم خدا را شکر می‌کنم. تن سالم دارم و چه نعمتی بهتر از این. من و دیگر پاکبان‌ها، کوچه‌های این شهر را تمیز می‌کنیم تا مردم در سلامت به کار و زندگی‌شان برسند.»

هوای مرا دارند

اهالی محله کاشانک هم عمو اسفندیار را می‌شناسند. در روزهای سرد زمستانی که او را ببینند به یک استکان چای مهمانش می‌کنند. عمو اسفندیار هم لفظ «برادر» را برای همسایه‌ها به کار می‌برد و می‌گوید: «کاشانکی‌ها به من لطف و هوای مرا دارند. برای من مثل برادر هستند. همیشه حرمت مرا نگه داشته‌اند.تمیزی کوچه را رعایت و کار مرا کمتر می‌کنند. بعضی‌ از همسایه‌ها در ایام نوروز به من عیدی می‌دهند یا برخی دیگر انعام می‌دهند که خیلی خوشحال می‌شوم. بعضی‌ها هم هستند که رفتار تندی دارند.»

رساندن مدارک به دست صاحبش

عمو اسفندیار مداح اهل بیت(ع) هم است. همکارانش صدای گرم و نوحه‌خوانی پرسوز او را دوست دارند. از او می‌خواهیم برایمان خاطره‌ای تعریف کند: «بارها و بارها در همین کوچه‌ها مدارک، پول، کیف پول و گوشی موبایل پیدا کرده ام. از نشانه‌ای که داشته توانستم صاحبش را پیدا کنم. کسانی که فکرش را هم نمی‌کردند بتوانند وسیله گمشده خود را پیدا کنند با دیدن آن خیلی خوشحال شدند. من هم از خوشحالی آنها خوشحال شدم. دعای خیرشان برکت زندگی من است.» عمو اسفندیار تعارف‌مان می‌کند چای را تا سرد نشده، بنوشیم. زمان استراحت نیم‌روزی او رو به پایان است و باید خداحافظی کنیم. عمو اسفندیار آرزوی شهر پاک با هوای پاک را برای همه تهرانی‌ها دارد. از ما می‌خواهد تفکیک زباله های خشک و تر را جدی‌تر بگیریم. می گوید: «بعضی افراد از پخش شدن زباله کنار سطل‌های زباله ناراضی هستند و از ما شکایت دارند. در حالی که زباله دزدها برای جمع‌آوری ظروف پلاستیکی کیسه‌ها را پاره می‌کنند و زباله پخش می‌شود.»

کد خبر 474475 برچسب‌ها تفکیک زباله شهرداری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: تفکیک زباله شهرداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۲۵۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از کوچه‌باغ تا باغ‌کاجی | طرشت هنوز به باغ‌هایش معروف است

همشهری آنلاین – حسن حسن‌زاده: پیامدهای توسعه شهرنشینی از دهه ۵۰ به بعد گریبان طرشت زیبا را هم گرفت و طولی نکشید که باغ‌های انبوه این گستره نیز یک به یک جای خود را به خانه‌ها و خیابان‌ها دادند.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

اگرچه طرشت با روزگار طلایی خود فاصله بسیار دارد، اما هنوز هم این محله با باغ‌هایش شناخته می‌شود و هنوز هم کوچه‌باغ‌هایی با دیوارهای کاهگلی دارد که موسفیدان محله را با خود به روزگار گذشته طرشت می‌برد. رضا طرشتی‌نژاد، یکی از اهالی قدیمی طرشت، در این‌باره می‌گوید: «اکنون از باغ‌های طرشت ۵۱ قطعه باقی مانده، اما روزگاری شمار باغ‌های طرشت چند ده برابر این تعداد بود که با ۵ قنات پرآب و همیشه جاری این آبادی معیشت ساکنان قدیمی طرشت را تامین می‌کرد. از این تعداد اما شمار زیادی از باغ‌های طرشت در اثر توسعه شهرنشینی، توسعه ساخت‌وسازها در اراضی بالادست و تغییر مسیر قنات‌ها سرنوشتی جز نابوی و تغییر کاربری نداشتند.»

با وجود این، هنوز در طرشت می‌شود از باغ‌های باقی‌مانده از دوران گذشته آبادی سراغ گرفت. اگرچه ضلع شمالی بلوار شهید رسول چوبتراش که روزگاری مملو از باغ‌های سرسبز بود اکنون در سیطره آپارتمان‌ها قرار دارد، اما در ضلع جنوب و شمال‌شرقی این بلوار باغ‌های قدیمی طرشت باقی مانده‌اند.

طرشتی‌نژاد می‌گوید: «نام این محدوده در گذشته «کوچه‌باغ» بود. محلی مملو از باغ‌های میوه؛ از باغ توت و انار تا انجیر و گاهی هم خرمالو که خانه‌های گلی و قدیمی طرشت در دل آنها قرار داشت. چند باغ قدیمی و معروف طرشت نیز در محدوده کوچه باغ قرار داشتند؛ از جمله باغ حاج عبدالله، قاسم سالار، حاج رحمت حسین‌مردی و...که اکنون برخی از آنها از میان رفته و تعداد اندکی که باقی مانده‌اند برای اهالی قدیمی طرشت یادآور خاطرات کوچه‌باغ‌اند.»

معیشت ساکنان قدیمی طرشت نیز با باغداری و فروش میوه‌های مرغوب آبادی در محدوده معروف به سه راه طرشت گره خورده بود. طرشت علاوه بر میوه‌های خرمالو، انجیر، شاتوت و گردو، توتستان‌های بزرگی داشت که از آن توتستان‌ها انگشت‌شمار باقی مانده است. طرشتی‌نژاد می‌گوید: «توت‌ها و میوه‌های مرغوب طرشت، علاوه بر تهران، به شمال کشور نیز فرستاده می‌شد و تهرانی‌ها نیز برای خرید میوه به طرشت مراجعه می‌کردند. اکنون نیز فروش توت در حاشیه خیابان تیموری یادگاری از همان دوران است که توتستان‌های وسیع آبادی معیشت بسیاری از باغداران و کارگران را تامین می‌کرد.»

طرشتی‌نژاد درباره دیگر باغ‌های معروف طرشت می‌گوید: «از دیگر باغ‌های معروف طرشت می‌شود به باغ وقفی که توت و گرد و انار داشت اشاره کرد و یا از باغ ‌کاجی که اکنون نیز وجود دارد و کوچه‌ای به همین نام در طرشت داریم.»

کد خبر 846639 برچسب‌ها تاریخ - باستان‌ شناسی محله هویت شهری همشهری محله باغ و باغبانی

دیگر خبرها

  • مستندی درباره مادری که دو بازیگر نقش دو دختر گمشده اش را بازی می کنند
  • چپ‌کردن عجیب ماشین چینی توی کوچه! (فیلم)
  • افغانستان،حسرت ما و جام جهانی
  • نصب همزمان ۲ اپ در موبایل اندروید ممکن شد
  • شمه‌ای از بی‌کفایتی پهلوی
  • بهسازی معابر اراک برای افزایش رفاه شهروندان آغاز شد
  • رفع مشکلات معابر خاکی و پرتردد محله شهدای صفری
  • تفاوت های آیفون 13 و 13 پرو در چیست ؟
  • از کوچه‌باغ تا باغ‌کاجی | طرشت هنوز به باغ‌هایش معروف است
  • ریه‌های محلات نفس تازه می‌کنند؟