Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@17:38:16 GMT

وضعیت مطلوب پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان در قم

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۲۵۳۹۴

وضعیت مطلوب پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان در قم

گفت وگو با برخی از فعالان عرصه تولید در قم حاکی از عملکرد مثبت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در این استان است، هرچند قطعا مشکلات پیش روی فعالان عرصه تولید متنوع بوده و نکات مطرح شده به معنای وجود هیچ مشکلی در عرصه تولید، نیست.

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، «کسانی که در مورد رونق تولید جور دیگری فکر می‌کنند و برای حل مشکلات، چشم به‌جای دیگری دارند، باید حرف‌های امشب این تولیدکنندگان را می‌شنیدند و درک می‌کردند که تنها دریچهٔ انتقال حیات، روشنایی و نیرو به داخل کشور همین دریچه‌ای است که فعالان بخش تولید بر روی کشور می‌گشایند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جملات بخشی از سخنان رهبر انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی بود؛ جملات کوتاه اما عمیق و پرمحتوا که تدبر در آن نقشه راهی مقابل مسئولان نظام می‌گذارد.

این جملات و جملاتی ازاین‌دست که سال‌هاست امام و رهبر انقلاب بر آن تأکید کردند ولی کمتر موردتوجه قرارگرفته این پیام روشن را دارد که تنها راه مواجهه با جنگ اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه دشمنان قسم خورده انقلاب فقط تکیه بر توان دستان پرتلاش تولیدکنندگان و کارآفرینان ایرانی است. افرادی که در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار دارند و باید حمایت و پشتیبانی شوند تا بتوانند در این جنگ سخت نیز همچون جنگ تحمیلی سربلند و پیروز بیرون آیند.

اما ساختار پیچیده اداری و غول بروکراسی در کشور ما کمر خیلی از تولیدکنندگان و کارآفرینان را زمین زده و افراد زیادی را از میدان کار و عمل خارج کرده است.

و اما پس از تأکیدات رهبر انقلاب اسلامی به منظور رفع مشکلات تولیدکنندگان و کارآفرینان و بر اساس ماده ۶۱ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید باهدف بررسی و اتخاذ تصمیم در خصوص حل‌وفصل مشکلات واحدهای تولیدی به‌ویژه در موارد مربوط به تکمیل و راه‌اندازی طرح‌های نیمه تمام، تأمین مالی، تعیین تکلیف بدهی‌های معوق و همچنین رفع مشکلات مرتبط با محیط زیست، منابع طبیعی و معادن و رفع موانع صادراتی با محوریت وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل و اجرایی شد.

بر این اساس کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استان‌ها به ریاست استاندار با نظارت و سازمان‌دهی این ستاد تشکیل شد تا بتواند گامی مؤثر در مسیر رفع مشکلات و موانع از پیش روی فعالان اقتصادی بردارد.

این کارگروه در استان قم با هدایت استاندار به صورت مستمر با برگزاری جلسات و بازدیدهای میدانی از واحدهای صنعتی و تولیدی در صدد رفع موانع تولید از پیش پای فعالان این عرصه است.

برای بررسی عملکرد کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان قم به سراغ برخی از تولیدکنندگان استان رفتیم و درباره تعامل این ستاد با فعالان اقتصادی استان گفت‌وگو کردیم.

 

قول تامین مواد اولیه تا دو هفته

مجید علیمحمدی از فعالان اقتصادی استان قم در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به اینکه زمینه فعالیت شرکت ما تولید نایلون و نایلکس است، اظهار کرد: عمده مشکل ما کمبود عرضه مواد اولیه است.

وی ادامه داد: مواد اولیه به مقدار زیادی در ایران وجود دارد ولی توزیع نمی‌شود و پتروشیمی سهمیه ما را نمی‌داده و هنوز هم نمی‌دهد.

معاون شرکت تولیدی پنگوئن استان قم با اشاره به اینکه این موضوع را در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان قم مطرح کردیم، ابراز کرد: با مساعدت و همکاری خوبی که استاندار و رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم با ما داشتند قول تأمین مواد اولیه تا دو هفته آینده به ما داده شده است.

به سختی خط تولید فعال بود

علیمحمدی با تأکید بر اینکه در دو هفته اخیر به شدت مشکل مواد اولیه داشتیم و به سختی خط تولید را فعال نگه داشتیم، بیان کرد: عمده مشکل ما مواد اولیه است که اگر پتروشیمی و بورس این مواد را در اختیار ما قرار دهند با همین ظرفیت در شرایط بد اقتصادی کارمان را ادامه داده و هیچ نیرویی را تعدیل نمی‌کنیم. سایر درخواست‌هایمان را کم و بیش می‌توانیم رفع کنیم ولی ستون فقرات درخواست‌های ما از ستاد تسهیل و رفع موانع تولید تأمین مواد اولیه برای کارمان است.

وی افزود: شرکت ما حدود 300 نیرو را به کار گرفته است و بنا بر میزان تقاضا تولید انجام می‌شود و تاکنون نیز تسهیلاتی دریافت نکردیم و درخواستی نیز برای دریافت آن ندادیم و تنها درخواست مدیران شرکت این بوده که دولت بنگاه اقتصادی ما که معیشت چند صد نفر را به صورت مستقیم و غیر مستقیم تأمین می‌کند را از نظر تأمین مواد اولیه پشتیبانی کند تا بتوانیم با ظرفیت بالا در همین شرایط نامساعد اقتصادی فعالیت کنیم.

 

تنها خواسته ما تامین مواد اولیه است

معاون شرکت تولیدی پنگوئن استان قم با تأکید بر اینکه بدهی مالی به هیچ سازمانی از جمله تأمین اجتماعی و دارایی نداریم، گفت: و هر نوع قوانین مانند مالیات بر درآمد، مالیات بر ارزش‌افزوده و انواع بیمه را بدون دریافت تسهیلات انجام دادیم و تنها درخواست ما رفع مشکل مواد اولیه است.

علیمحمدی ضمن قدردانی از همکاری مسئولان استانی برای دریافت سهمیه مواد اولیه از پتروشیمی و بورس خاطرنشان کرد: امیدواریم مجموع این تلاش‌ها به دریافت سهمیه مواد اولیه و فعال نگه‌داشتن خط تولیدمان منجر شود و بتوانیم در این شرایط سخت بدون کاهش نیرو فعالیت تولیدی خود را انجام دهیم.

ابوالفضل خاکی از دیگر فعالان اقتصادی باسابقه استان قم است. وی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس قم با اشاره به اینکه شرکت صنایع پلاستیک مرکز باسابقه 40 ساله محصولات مختلفی را در استان قم تولید می‌کند، اظهار کرد: در این مجموعه ظروف پلاستیک برای صنایع مختلف تولید می‌شود، همچنین انواع لوازم‌خانگی ازجمله مدل‌های مختلف آبمیوه گیری و اقلام دیگری در این کارخانه تولید می‌شود.

وضع مطلوب پرداخت تسهیلات با سود 18 درصد

وی با اشاره به اینکه حدود 200 نفر در مجموعه ما مشغول به کار هستند، ابراز کرد: خوشبختانه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان قم همکاری خوبی با ما و دیگر مجموعه‌های تولیدی که بنده با آنها در ارتباط هستم داشته است و در صورت نیاز برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها معرفی شده‌ایم و بدون مشکل خاصی تسهیلات مورد نیاز را هر ساله دریافت کردیم.

مدیر عامل صنایع پلاستیک مرکز با بیان اینکه با معرفی ستاد تسهیل به بانک‌ها تولیدکنندگان می‌توانند از تسهیلات با نرخ 18 درصد استفاده کنند، گفت: در غیر این صورت تولیدکننده باید تسهیلات با نرخ سود بالای 24 درصد دریافت کند که عملاً با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد.

خاکی افزود: ما دو واحد تولیدی فعال داریم و از این ستاد هر سال تسهیلات را دریافت کردیم و استانداری و صنعت و معدن استان قم همکاری خوبی با واحد ما دیگر واحدها دارند و در حد توان مشکلات را حل می‌کنند مگر اینکه واحد مشکلی غیرقابل‌حلی داشته باشد.

وی گفت: امسال در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان قم بالای هزار میلیارد تومان برای واحدها تسهیلات در نظر گرفته‌شده بود که عمدتاً نیز این تسهیلات را دریافت کرده‌اند.

مدیر عامل صنایع پلاستیک مرکز با اشاره به شرایط سخت تولید، تأمین مواد اولیه، واردات و صادرات محصولات تولیدی، خاطرنشان کرد: اگر حمایت و همراهی مسئولان استانی نبود در این شرایط بسیاری از فعالان اقتصادی به بن‌بست می‌رسیدند و واحدهایشان به تعطیلی کشیده می‌شد.

خبر خوب برای تولیدکنندگان و کارآفرینان

از جمله اتفاقات خوبی که در راستای تسهیل ارتباط فعالان اقتصادی با مسؤولان محقق شده است، صدور کارت ملاقات ویژه و بدون واسه این اقشار با استاندار قم است.

بهرام سرمست در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید قم با تاکید بر ضرورت تکریم ارباب‌رجوع تصریح کرد: تمام کارآفرینان و تولیدکنندگانی که سهم مهمی در تولید استان دارند، ارباب‌رجوع ما هستند و اربابان واقعی ما محسوب می‌شوند، و هر موقع اراده کنند دفتر استاندار به روی آن‌ها باز است.

وی گفت: همه تولیدکنندگانی که دارای شرایط  یادشده هستند، بدون وقت قبلی می‌توانند با استاندار ملاقات کنند و در این خصوص کارت ویژه‌ای را نیز دریافت می‌کنند.

استاندار قم افزود: در مرحله بعدی واحدهایی که بین 50 تا 100 نفر ایجاد اشتغال مشمول طرح قرار خواهند گرفت‌.

بررسی‌های خبرنگار ما حاکی از روند مثبت فعالیت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان قم و همراهی مسئولان با تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی است که منجر به افزایش اشتغال‌زایی و تولید استان و خارج شدن واحدهای تولیدی از رکود و تعطیلی شده است.

خبرگزاری فارس آماده انعکاس مشکلات و موانع پیش روی تولیدکنندگان، صنعتگران و فعالان اقتصادی و پیگیری آن از مسئولان استانی است.

انتهای پیام/78009*

منبع: فارس

کلیدواژه: تسهیل موانع تولید اقتصاد فعالان اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۲۵۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظام ارزی ،صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: شرایط اقتصادی شرایط مناسبی نیست و نظام ارزی به گونه‌ای است که صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، سیدشمس‌الدین حسینی در نشست هم‌اندیشی فعالان اقتصادی با رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید و کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی که به میزبانی اتاق بازرگانی استان فارس برگزار شد، با اشاره به وضعیت تورمی و رشد اقتصادی از دهه ۷۰ تا ۱۴۰۱ اظهار کرد: شرایط اقتصادی شرایط مناسبی نیست و نظام ارزی به گونه‌ای است که صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است.

وی افزود: نظام ارزی نیازمند بازبینی است و این امر در دستور کار کمیسیون قرار دارد، همچنین درباره سرمایه در گردش، تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ به ۴۸ هزار میلیارد تومان رسیده که بیشترین سهم نیز برای بخش کشاورزی است، ۴۸ همت بند الف تبصره ۱۸ برای سال ۱۴۰۲ که هنوز جذب نشده هم قانون هست و هم منبع مالی‌اش فراهم است.

رئیس کمیسیون جهش تولید مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات مثبت این کمیسیون برای حمایت از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی، تصریح کرد: قانون تأمین تولید و زیرساخت‌ها آخرین اقدام کمیسیون است که باید این قانون در اختیار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی قرار گیرد و از این قانون مطلع باشند.

حسینی با بیان اینکه اطلاع از قانون برای تولیدکنندگان ضرورت دارد، از اتاق بازرگانی استان درخواست کرد که جلساتی برای آشنایی تولیدکنندگان با این قانون و دیگر قوانین مرتبط با تولید تشکیل دهد.

وی درباره مسئله تعدد بخشنامه‌ها با فعالان اقتصادی موافقت کرد و ادامه داد: به صورت کلی گفتن، مشکل را حل نمی‌کند اما مواردی که مشکل‌ساز شده است به صورت موردی ارائه دهید تا در دوره جدید مجلس بررسی شود.

رئیس کمیسیون جهش تولید مجلس درباره مسئله مالیات‌ها خاطرنشان کرد: جز با توافق دولت نمی‌توانیم مالیات را کاهش دهیم و باید فعالان اقتصادی از طریق شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی؛ دولت را متقاعد کرد.

حسینی تفویض اختیار در حوزه صدور مجوزهای کسب و کار را پیشنهاد خوبی دانست و اظهار کرد: اگر رشد اقتصادی امروز کاهش پیدا کرده است به دلیل ضعف در حکمرانی است بنابراین باید حکمرانان خوبی انتخاب کنیم.

مشکلات حوزه اقتصاد فراتر از تصور شده است

در ادامه این نشست محمدصادق حمیدیان رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه جای تأسف است که امروز در کشور اولویتی به اسم تولید وجود ندارد، افزود: اگر به تولید مانند دیگر موضوعات در کشور بها داده می‌شد، امروز وضعیت اقتصاد، اشتغال و تولید کشور به مراتب بهتر بود.

وی اضافه کرد: امروز بخش اقتصاد و تولید کشور در جدال با مشکلات فراوانی است که هر روز به جای کاهش، شاهد شدت این مشکلات هستیم.

رئیس اتاق بازرگانی استان فارس خاطرنشان کرد: فعال اقتصادی ما به جای حل مشکلات فرامرزی برای پیشبرد تجارت و بازرگانی خود درگیر بخشنامه‌ها و مشکلات داخلی بی‌شماری شده است که نفس تولید و تولید کننده را گرفته در حالی که امروز بخش تولید یکی از بخش‌های مهم در کشور است که باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.

حمیدیان با اشاره ماده ۶۲ قانون بهبود و ارتقای تولید، تصریح کرد: ستاد رفع موانع تولید در استان‌ها تشکیل می‌شود و هیچیک از مصوبات این ستاد، فرای قانون نیست اما دستگاه‌های اجرایی مصوبات ستاد را اجرا نمی‌کنند که باید این مسئله مورد بررسی قرار گیرد.

وی با اشاره به جرم‌انگاری در خصوص عملکرد بخش خصوصی در مواجه با بانک‌ها نیز اضافه کرد: وقتی در قوانین برای فعالان بخش خصوصی جرم انگاری می‌شود باید متناظر همین امر برای بانک‌ها و دیگر دستگاه‌ها باشد.

رئیس اتاق بازرگانی استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نامناسب بودن قانون مالیات و این امر که این قانون مسیر خوبی را پیش نگرفته است، ادامه داد: این قانون منجر به ضعف تولید می‌شود. چرا که ما قربانی تورم هستیم نه مسبب آن؛ اینها در مجموع اثرات خوبی روی تولید ندارد و یک همه جانبه‌نگری در این زمینه باید دیده شود.

حمیدیان با انتقاد از اینکه بر همه امور مالیات بسته شده و مالیات ارزش افزوده نیز بنا بوده که همه عوارض را شامل شود، اظهار کرد: وضع عوارض جدید با وجود مالیات بر ارزش افزوده جایگاه قانونی ندارد و این موضوعی است که فعالان بخش خصوصی به عنوان یک مطالبه مطرح می‌کنند.

کد خبر 751498

دیگر خبرها

  • رفع موانع تولید در راستای تحقق شعارسال
  • وضعیت فعلی ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر مطلوب نیست
  • پژوهشگران مشهدی موفق به تولید ماده اولیه داروها شدند
  • بخش تولید شرایط ایده‌آلی ندارد/ گلایه فعالان اقتصادی از مالیات
  • نظام ارزی ،صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است
  • حسینی: مجلس نظام ارزی را بازبینی می‌کند
  • بنگاه‌های اقتصادی چشم انتظار حل مشکل مواد اولیه هستند
  • برنامه‌های بخش کشاورزی بر اساس اطلس موجود تعریف شود
  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است