Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-01@09:07:00 GMT

با سیر از چشم‌ها مراقبت کنید

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۲۵۷۴۷

با سیر از چشم‌ها مراقبت کنید

تبیان نوشت: ضعیف شدن بینایی یکی از مشکلاتی است که با گذر زمان و افزایش سن بروز می‌کند. گرچه این مسئله با شیوه یکسان و مشابه برای همه بروز نمی‌کند اما درصد بالایی از مردم با افزایش سن به مشکلات بینایی مربوط به پیری دچار می‌شوند. مشکل اینجاست که برخی افراد شرایط را نادیده می‌گیرند و تا زمانی که وضعیت حاد و به مراحل پیشرفته نمی‌رسد توجه کافی به سلامت چشم‌ها ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چشم‌ها؛ آینه بدن

چشم‌ها برای سالمتر ماندن به اسیدهای چرب ضروری، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها نیاز دارند تا عملکرد بهتری داشته باشند و از تخریب زودهنگام بافت‌ها در امان باشند. سیر یکی از مواد غذایی پرفایده برای پیشگیری از مهمترین مشکل بینایی سالمندی یعنی دژنراسیون ماکولای مربوط به پیری (پیری پرده چشم) است. ترکیبات گوگردی موجود در سیر برای کاهش فشارخون بالا و کنترل چربی خون که هر دو با آسیب‌های بینایی در ارتباط هستند موثر است. در واقع این ترکیبات گوگردی و مواد معدنی ضروری موجود در آن باعث حفظ غشای چشم می‌شود و سلامت آن را بالا می‌برد.

دژنراسیون ماکولا چیست؟

تخریب مربوط به سن ماکولا که به آن پیری پرده چشم نیز می‌گویند یک بیماری چشمی است که به علل تخریب آرام بینایی مرکزی بروز می‌کند و این مسئله دید جزئیات را دشوار کرده و توانایی خواندن را با مشکل مواجه می‌سازد. این بیماری معمولاً در بین افراد بالای 60 سال رایج است اگرچه در سنین پایین‌تر نیز بروز می‌کند. دژنراسیون زمانی بروز می‌کند که ماکولا که بخش کوچکی از شبکیه است دچار تخریب یا نوعی زخم می‌شود. این مسئله با گذشت زمان و افزایش سن بروز می‌کند اما ممکن است عادت‌های بد و ابتلا به برخی بیماری‌ها نیز عامل ابتلا به آن باشد. بیمارانی که دچار این مشکل می‌شوند با مسائلی مانند تاری دید، دیدن نقاط سیاه و اشکال در دید مرکزی مواجه می‌شوند. حتی ممکن است باعث از بین رفتن دائمی دید مرکزی شود.

سیر چگونه به بیماران مبتلا به دژنراسیون ماکولای مربوط به پیری کمک می‌کند؟

سیر یکی از بهترین مواد غذایی برای مراقبت از چشم‌ها است چون حاوی میزان زیادی مواد مغذی است. ترکیبات سیر مانند سلنیوم و ویتامین‌ها روی بیماران مبتلا به دژنراسیون ماکولا موثر بوده و علائم آن را کاهش می‌دهد. قدرت آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی بالای سیر از سلول‌های چشم محافظت کرده و مانع از تخریب آن‌ها به دلیل فعالیت رادیکال‌های آزاد می‌شود. از طرف دیگر سیر یکی از بهترین مواد غذایی در کنترل فشارخون و کاهش کلسترول خون است. حتماً می‌دانید که این دو مشکل سلامتی تأثیر زیادی روی تخریب چشم و حتی نابینایی دارد.

فشارخون بالا و تأثیر آن در سلامت چشم‌ها

بیماران مبتلا به پرفشاری خون در مقایسه با افرادی که فشارخون نرمالی دارند بیشتر در معرض مشکلات مربوط به بینایی قرار می‌گیرند. این مسئله از مشکلاتی که برای گردش خون بروز می‌کند ناشی می‌شود و تأثیر منفی روی فعالیت شبکیه می‌گذارد.

عملکرد این بخش از چشم به میزان اکسیژنی که از طریق جریان خون دریافت می‌کند بستگی دارد. بنابراین گردش خون نامناسب باعث اختلال در سلامت بینایی می‌شود. سیر باعث بهبود جریان خون و کاهش فشارخون سیستولیک در حد نرمال می‌شود. به همین دلیل نیز روی سلامت بینایی تأثیر مثبت دارد.

کلسترول خون و سلامت چشم‌ها

کلسترول بالا در گردش خون نه تنها روی دستگاه قلب و عروق تأثیر منفی دارد بلکه ارتباط مستقیمی نیز با تجمع رسوبات چربی زیر شبکیه دارد. این ترکیبات چرب باعث کاهش قدرت بینایی شده و در طولانی مدت به نابینایی منجر می‌شود. سیر حاوی ترکیبات گوگردی و قدرت آنتی‌اکسیدانی بالایی است که از رسوب کلسترول بد خون پیشگیری می‌کند.

روش استفاده از سیر برای بهبود قدرت بینایی

همیشه در آشپزخانه‌تان سیر و سیرکوب داشته باشید. سیرکوب بهترین وسیله برای له کردن سیر و آزاد کردن خواص آن است. توصیه می کنیم که روزانه یک تا دو حبه سیر میل کنید. یادتان باشد که سیر مصرفی تان باید خام باشد. چون 90 درصد خواص آن در روند پخت و پز از بین می‌رود. برای افزایش خواص سیر می‌توانید اندکی آب لیموترش و روغن زیتون نیز به آن اضافه کنید.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۲۵۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خصوصی‌سازی سرخابی‌ها نیاز به مراقبت بیشتری دارد/ بهترین نسخه اقتصادی برای فوتبال ایران رقم خورد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ژاله معماری، عضو هیئت‌علمی دانشكده تربیت‌بدنی دانشگاه الزهرا (س) در یک گفتگوی رادیویی درباره چالش‌های ورود باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی اظهار كرد: فرآیند خصوصی‌سازی موانع زیادی دارد و تنها مختص باشگاه‌ها نیست. در سایر كشورها نیز این چالش‌ها وجود دارد. متأسفانه در ایران خصوصی‌سازی به تعویق افتاده در حالی که چالش خصوصی‌سازی در همه صنایع وجود دارد.

معماری در این باره ادامه داد: امروز با توجه به فشارهای AFC و تعویق ایجاد شده در آن، خصوصی‌سازی باشگاه‌ها تنها راه ممكن بود. باید به بعد از این فكر كرد چرا كه در شرایط موجود خصوصی‌سازی بهترین راه‌حل بوده است. خصوصی‌سازی نسخه‌ای بوده كه با شرایط موجود حداكثر همخوانی را دارد.

هلدینگ خلیج‌فارس و بانک‌ها تخصص كافی برای مباحث مالی و ترازنامه‌ها را دارند. اما بقای تیم‌ها در بازی‌های آسیایی و توقعات هواداران، مورد نگرانی است و باید فكر خوبی برای آن موارد كرد تا كمترین آسیب وارد شود و فرآیند انتقال و افزایش سهم بازار انجام شود. امید می‌رود با تقویت فعالیت‌های اقتصادی این ۲ باشگاه شرایط خوبی را شاهد باشیم.

معماری با اشاره به انتقال‌های مشابه در سایر كشورها خاطرنشان كرد: خصوصی‌سازی بسیار حساس است و با توجه به جمعیت فوتبال دوست ایران باید مراقبت بیشتری از آن صورت گیرد تا به تدریج هلدینگ‌ها و بانک‌ها بتوانند سهام را وارد فرابورس كرده تا به سوددهی برسد و سهم هواداران بیشتر شود و به ۵۱ به ۴۹ برسیم. كسانی كه برای این نسخه تصمیم‌گیری كردند، به همه شرایط آن واقف بودند.

عضو هیئت‌علمی دانشكده تربیت‌بدنی دانشگاه الزهرا (س) با اشاره به پیش‌بینی موانع این مسیر گفت: دولت باید بخش خصوصی را حمایت كند و منابع درآمدی حق پخش و قانون کپی‌رایت نیز برای باشگاه‌ها فراهم شود. توجه بخش خصوصی در قسمت تربیت بازیكنان و خریدوفروش آنها قرار دارد و باید مراقب بود توسعه ورزش در اولویت‌های بعدی قرار نگیرد. البته در همه دنیا این‌گونه است و به همین دلیل دولت با حساسیت بالایی خصوصی‌سازی را انجام می‌دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات ضروری به بیش از ۸۰۰ هزار نفر در افغانستان
  • آغاز طرح غربالگری بینایی‌سنجی کودکان ۳ تا ۶ سال در کرمانشاه
  • در 5 دقیقه با عینک زدن خدافظی کنید!
  • آغاز طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در استان
  • خصوصی‌سازی سرخابی‌ها نیاز به مراقبت بیشتری دارد/ بهترین نسخه اقتصادی برای فوتبال ایران رقم خورد
  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه
  • مراقبت از جایگاه وکلا و کارشناسان دادگستری ضروری است
  • مراقبت کنید طرح هادی درزمین‌های مرغوب کشاورزی و روستایی اجرا نشود
  • استمرار روند کاهشی تورم و قیمت ارز نیازمند مراقبت جدی است
  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد