Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-29@22:35:51 GMT

نگاه به غرب دولت روحانی جواب نداد

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۲۷۳۱۶

 فواد ایزدی تحلیلگر مسائل بین‌الملل درباره پیام رزمایش دریایی ایران، روسیه و چین موسوم به رزمایش مرکب برای آمریکا گفت: برگزاری رزمایش دریایی نشان داد که تلاش آمریکایی‌ها برای منزوی کردن ایران ناکام بوده است.

اخبار سیاسی- وی ادامه داد: بر خلاف انتظار آمریکایی‌ها که احساس می‌کردند می‌توانند ایران را منزوی کنند، ایران با انجام رزمایش مشترک توانست عملیات روانی و تلاش برای ایجاد انزوا را ناکام بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد دانشگاه تهران با اشاره به پوشش بالای رسانه‌های آمریکایی از رزمایش مشترک ایران با روسیه و چین اظهار داشت: سیاست فعلی دولت ترامپ علیه ایران زیر سوال بوده و بسیار در افکار عمومی تحت فشار است، به این معنی که سیاست سرنگونی جمهوری اسلامی موفق نبوده، همچنین آمریکا نتوانست امتیاز جدیدی را گرفته و در مقابل امتیازهای قبلی نیز در حال از دست رفتن است.

ایزدی افزود: همچنین آمریکایی‌ها متوجه شده‌اند که بحث حمله نظامی به ایران نمی‌تواند ساده باشد و با اینکه سیاست فشار حداکثری علیه کشورمان به اقتصاد فشار آورده؛ ولی دستاوردهایی که طرف آمریکایی فکر می‌کرد می‌توانست به دست آورد، تحقق پیدا نکرده است.

وی عنوان کرد: از همین جهت باید گفت که فعالیت‌های بین‌المللی کشور به خصوص در حوزه نظامی و انجام رزمایش مشترک این نتیجه را دارد که شکست سیاست آمریکا علیه ایران را تثبیت می‌کند.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه رزمایش انجام گرفته برای ریاض و ابوظبی نیز حاوی پیام‌هایی بود، اضافه کرد: عربستان سعودی و امارات متحده عربی از طرفی دیدند که ایران دوستانی دارد که می‌تواند از ظرفیت آنها در صورت بروز مشکل در حوزه سیاست خارجی و امنیتی استفاده کند.

ایزدی بیان کرد: از طرف دیگر این کشورها می‌بینند که آمریکا در دوره ترامپ قرار نیست هزینه‌ای برای تامین امنیت آنها بپردازد و سرباز آمریکایی برای جنگ عربستان ورود نخواهد کرد. از همین رو شاهد فروپاشیدن حمایت سنتی آمریکا از هم پیمانان خود در منطقه هستیم.

وی افزود: دو موضوع گسترش روابط سیاسی و امنیتی ایران در عرصه بین‌الملل و نگاه شبهه ناک ابوظبی و ریاض به آمریکا در تامین امنیت، باید موجب شود تا عربستان سعودی و امارات متحده عربی سیاست‌های ضد ایرانی خود را اصلاح کنند.

تحلیلگر مسائل بین‌الملل تاکید کرد: نگاه به شرق می‌تواند یکی از راهبردهای جدی جمهوری اسلامی باشد. نگاه به غرب در دوره آقای روحانی جواب نداد. هرچند برخی در دولت خواستار روابط با غرب هستند؛ ولی نکته مهم این است که این علاقه باید از سوی کشورهای غربی نیز باشد. تا زمانی که طرف مقابل علاقه‌ای نشان نمی‌دهد به معنی این است که این سیاست شکست خورده است.

ایزدی با اشاره به پیشرفت‌های مالزی در دوران نخست وزیر ماهاتیر محمد گفت: از ماهاتیر محمد این پرسش شد که دلیل پیشرفت کشور شما چیست؟ جواب ایشان این بود که به جای نگاه به غرب ما رویکرد نگاه به شرق را داشتیم.

وی خاطرنشان کرد: در کشور ما نیز باید رویکرد نگاه به شرق به خصوص در حوزه‌های نظامی جدی گرفته شود. این نکته را نیز باید اضافه کنم که همانطور که ما در اروپا یک سازمانی مانند ناتو داریم، باید یک ناتوی آسیایی هم داشته باشیم.

استاد دانشگاه تهران ادامه داد: البته لازم نیست که حتماً نام آن را ناتوی آسیایی بگذاریم؛ ولی کشورهایی چون ایران، روسیه و چین به یک توافق نظامی چندجانبه نیاز دارند که کشورهای دیگر نیز می‌توانند به آن بپیوندند.

ایزدی در خاتمه افزود: اگر ما یک ناتوی آسیایی داشته باشیم، وقتی در جایی مانند سوریه، یمن یا هر جای دیگر مشکلی پیش بیاید، دیگر حضور نیروهای غربی موضوعیت خود را از دست خواهد داد و دلیل دخالت آنها گرفته می‌شود. امیدواریم که این رزمایش مشترک ادامه پیدا کرده و در نهایت به تشکیل ناتوی آسیایی منجر شود. 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: رزمایش دریایی آمریکا روحانی رزمایش مشترک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۲۷۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم

همزمان با برگزاری تجمعات گسترده در دانشگاه‌های آمریکا و سرکوب دانشجویان توسط نیرو‌های امنیتی نشستی با موضوع واکنش دانشگاهیان آمریکا به وضعیت مردم فلسطین از منظر حقوق بشر در دانشگاه قم برگزار شد.

محمد ستایش پور، دبیر علمی این نشست با بیان اینکه مبانی و اصول حقوق بشر در دنیا آمریکایی سازی شده است گفت: حتی آمریکا حقوق بشری را که توسط خودش تدوین شده و به دنیا ارائه می‌شود را هم در مواجهه با مسئله فلسطین و حقوق معترضان دانشگاهی خود نقض می‌کند و در رویارویی با مسئله حقوق بشر با سیاست‌های دوگانه رفتار می‌کند.

همچنین غلامعلی قاسمی، دانشیار گروه حقوق بین‌الملل دانشگاه قم با بیان اینکه فشار افکار عمومی می‌تواند بر سیاست‌های سران کشور‌های اروپایی و آمریکا در خصوص پایان جنگ غزه تاثیرگذار باشد، گفت: تجمعاتی از این دست می‌تواند به کاهش حمایت‌های همه جانبه سران کشور‌های غربی و آمریکایی از رژیم صهیونیستی منجر شود.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی
  • بررسی ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • برنامه بایدن برای مقابله با جنبش دانشجویی حامی فلسطین چیست؟
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • اصغری: تعویض‌های پرسپولیس جواب نداد/ تمرکزمان روی حذفی نیست
  • کریمی قدوسی و ادعای سلاح هسته ای!