Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- بررسی تغییر نرخ ۲۴ قلم کالای خوراکی در آذرماه نشان می‌دهد که گوشت، مرغ، کره، پرتقال، قند، شکر و رب گوجه فرنگی نسبت به آبان ماه با کاهش قیمت مواجه شده اند. بررسی تغییر نرخ ۲۴ قلم  کالای خوراکی که بیشترین سهم را در سبد کالای خانوار دارند نشان می‌دهد که قیمت ۸ خوراکی، در آذرماه نسبت به آبان ماه روند کاهشی به خود گرفته؛ اما از آن طرف نرخ ۱۶ خوراکی روند افزایشی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کدام کالاها کاهش قیمت داشتند؟
بر این اساس، در آذر ماه گوشت گوسفند ۳ درصد، گوشت گاو یا گوساله ۳.۷ درصد، مرغ ماشینی ۲.۴ درصد، کره پاستوریزه ۰.۸ درصد، پرتقال محصول داخل ۶.۸ درصد، قند ۱.۳، درصد، شکر ۱.۳ درصد و رب گوجه فرنگی ۳.۴ درصد نسبت به مهر ماه با کاهش قیمت مواجه شده اند.
البته نرخ این کالاها نسبت به آذرماه سال گذشته، روند افزایشی داشته است؛ به گونه ای که گوشت گوسفند ۴۳.۷ درصد، گوشت گاو یا گوساله ۲۹.۵ درصد، مرغ ماشینی ۱۴.۶ درصد، کره پاستوریزه ۲ درصد، پرتقال محصول داخل ۱۷.۷ درصد، قند ۳۷.۹ درصد، شکر ۴۰.۲ درصد رشد قیمت داشته اند و تنها رب گوجه فرنگی ۴.۹ درصد نسبت به آذر سال قبل کاهش قیمت داشته است.
کدام کالاها که گران شدند؟
همچنین برنج ایرانی درجه یک ۰.۴ درصد، برنج خارجی درجه یک ۳.۵ درصد، شیر پاستوریزه ۱.۷ درصد، ماست پاستوریزه ۰.۴ درصد، پنیر ایرانی پاستوریزه ۰.۸ درصد، تخم مرغ ماشینی ۶.۸ درصد، روغن مایع ۱.۲ درصد، موز ۱.۳ درصد، سیب درختی زرد ۶.۴ درصد، خیار ۱۴ درصد، گوجه فرنگی ۱۷۱.۱ درصد، سیب زمینی ۷.۶ درصد، پیاز ۲۴.۶ درصد، لوبیا چیتی ۱.۳ درصد، عدس ۱.۹ درصد و چای خارجی بسته ای ۱.۹ درصد در آذر ماه نسبت به آبان ماه رشد قیمت داشته اند.
نرخ این کالاها نسبت به آذرماه سال گذشته، با رشد مواجه بوده است که بر این اساس، برنج ایرانی درجه یک ۴۶.۲ درصد، برنج خارجی درجه یک ۶.۸ درصد، شیر پاستوریزه ۳۸.۵ درصد، ماست پاستوریزه ۳۱.۲ درصد، پنیر ایرانی پاستوریزه ۲۶.۹ درصد، روغن مایع ۱۳.۵ درصد، موز ۰.۳ درصد، خیار ۵۴.۵ درصد، گوجه فرنگی ۱۰۶.۸ درصد، سیب زمینی ۳۷.۵ درصد، پیاز ۵۲.۲ درصد، لوبیا چیتی ۲۱.۷ درصد، عدس ۲۰.۲ درصد و چای خارجی بسته ای ۸۶.۱ درصد گران شده اند.
البته نرخ تخم مرغ ماشینی ۹ درصد و سیب درختی زرد ۱۳.۵ درصد نسبت به آذر ماه پارسال کاهشی بوده است.   مهر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کالاهای خوراکی نرخ کالاها گوشت و مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۲۹۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمل و نقل عمومی رکورددار تورم در فروردین ۱۴۰۳/ خوراکی‌ها چقدر گران شدند؟

 با شروع سال جدید بسیاری از کالاها و خدمات مشمول قیمت‌گذاری جدید شدند. آن‌طور که داده‌های جدید مرکز آمار نشان می‌دهد، در فروردین امسال خدمات حمل و نقل عمومی در صدر تورم نقطه به نقطه نشسته تا بیشترین افزایش قیمت را در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته به ثبت برساند. چنان‌که در این ماه شاخص نقطه‌ای قیمت مصرف‌کننده خدمات حمل و نقل عمومی 54.8 درصد رشد کرده است. 

به گزارش تجارت نیوز، به نظر می‌رسد با توجه به مجوزهای اخیر افزایش کرایه تاکسی، اتوبوس و مترو و همچنین پیک تقاضای بلیت اتوبوس، قطار و هواپیما در نوروز، این رکوردشکنی اتفاق افتاده است.

تاثیر افزایش تقاضاهای نوروزی در بخش هتل و رستوران هم مشاهده می‌شود که تورم نقطه‌ای آن در فروردین در محدوده 45.6 ثبت شد تا بین 12 گروه‌ اصلی محاسبه‌شده صدرنشین باشد. 

تورم گروه اصلی خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته 23.6 درصد ثبت شده است. اما در بخش‌های زیرمجموعه آن «ماهی‌ها و صدف‌داران» و «گوشت قرمز» به‌ترتیب با ثبت تورم 49 و 47 درصد جزو کالاهایی بوده‌اند که بیشترین افزایش قیمت را داشته‌اند. 

قیمت «روغن و چربی‌ها» که طی چند ماه گذشته روند نزولی به خود گرفته، در فروردین در مقایسه با اولین ماه سال گذشته افت 0.2 درصدی به ثبت رساند تا نقطه منفی ثبت‌شده در شروع سال 1403 باشد. 

در بین کالاها و خدمات مصرفی، تورم عیدانه در دیگر کالاهای پرتقاضای فروردین نیز مشهود بوده و گروه اصلی «پوشاک و کفش» نیز تورم نقطه‌ای 37.5 درصد به ثبت رسانده است. 

در فروردین 1403، تورم نقطه‌ای دخانیات 35 درصد و مبلمان و لوازم خانگی هم 29 درصد بوده است. 

گوشت قرمز رکورددار تورم سالانه

گرچه تورم سالانه خدمات حمل و نقل عمومی با ثبت شاخص 57.8 درصد، چشمگیر است، اما گوشت قرمز با تورم سالانه 80.7 درصد، همچون ماه‌های گذشته در فروردین نیز صدرنشین به حساب می‌آید. «ماهی‌ها و صدف‌داران» نیز با ایستادن روی شاخص 63.2 درصد بعد از گوشت قرمز قرار دارد. 

در بازه سالانه تورم پوشاک و کفش هم در محدوده 46 درصد ایستاده تا مشخص شود تورم این گروه طی 12 ماه سال جریان دارد و محدوده به یک ماه نمی‌شود. 

دخانیات نیز دیگر گروه مصرفی است که تورم آن بالای 40 درصد ثبت شده و در بازه سالانه شاخص تورم 41.5 درصد را نشان می‌دهد. 

حمل و نقل عمومی یک‌ ماه 7 درصد گران شد

نگاهی به گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد طی فروردین حمل و نقل عمومی رشد بیش از هفت درصدی قیمت را به ثبت رسانده است. 

در بازه ماهانه تنها تورم گروه سبزی‌ها با رسیدن به 9.4 درصد بالاتر از حمل و نقل عمومی ایستاد. در گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها تورم دیگر زیرگروه‌ها چندان چشمگیر نیست و در بازه صفر تا 3.2 درصد قرار دارد. در جدول پایین تورم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در سه دوره ماهانه، سالانه و نقطه‌ای مشاهده می‌شود. 

در این ماه دخانیات 2.3 درصد و پوشاک و کفش هم 2.4 درصد افزایش قیمت پیدا کرده‌اند. تورم هتل و رستوران هم در محدوده 2.6 درصد قرار دارد. تورم مبلمان و لوازم خانگی نیز روی 2.1 درصد ایستاده‌ است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نرخ مصوب انواع میوه؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشیده!
  • ادامه روند کاهشی قیمت طلا و سکه
  • متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور اعلام شد
  • تدوام ثبات قیمت دلار مبادله‌ای/ یورو کاهشی شد
  • تدوام ثبات قیمت دلار مبادله‌ای؛ یورو کاهشی شد
  • رشد ۲۶ درصدی ارزش صادرات از گمرکات سیستان و بلوچستان
  • پیاز ارزان می شود | اعلام زمان عرضه گسترده نوبرانه ها در بازار | جدیدترین قیمت ملون، طالبی، توت‌ فرنگی، سیب و موز را ببینید
  • چرا قیمت سکه کاهشی شد؟
  • حمل و نقل عمومی رکورددار تورم در فروردین ۱۴۰۳/ خوراکی‌ها چقدر گران شدند؟
  • روند کاهشی نرخ تورم ماهانه در استان یزد