Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-04@12:26:07 GMT

آموزش بالینی مشکل اصلی دانشجویان پرستاری

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۲۹۸۲۹

آموزش بالینی مشکل اصلی دانشجویان پرستاری

سکینه عزیزی مدیرگروه پرستاری دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره مشکلات آموزشی رشته پرستاری گفت: آموزش پرستاری بخشی از نظام آموزش عالی است که با حیات انسان‌ها سر و کار دارد و توجه به جنبه‌های کمی و کیفی آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. بنابراین آموزش بالینی، مهم‌ترین بخش در آموزش پرستاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: طی آموزش بالینی آموخته‌ها به عمل در‌ می‌آیند و مهارت‌ها آموزش داده می‌شوند؛ با این اوصاف شاید بتوان گفت مهمترین مشکل در دانشکده پزشکی واحد تبریز مشکلات آموزش بالینی باشد و در بخش آموزش تئوری مشکلی نداریم.

عزیزی با بیان این که در بخش تئوری، نیرو و هیات علمی کافی داریم اضافه کرد: این در حالی است که با کمبود امکانات در بیمارستان‌ها و شرایط محیط کار دست و پنجه نرم می‌کنیم. در واقع با توجه به این که بیمارستان‌ها وابسته به دانشگاه‌های علوم پزشکی است با معضلاتی در خصوص آموزش بالینی مواجه هستیم و از مسئولان انتظار داریم به این مشکل توجه کنند.

او گفت: فارغ التحصیلانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز وجود دارند که به طور مثال در رشته زیست شناسی، مامایی و .. هستند، ولی مجددا در کنکور شرکت کرده و در رشته پرستاری ثبت نام کرده‌اند. با این اوصاف از نظر شغلی بازار کار خوبی نیز نسبت به بقیه مشاغل برای فارغ التحصیلان رشته پرستاری وجود دارد.

مدیرگروه پرستاری دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز تاکید کرد: نکته دیگر این که بیمارستان مجهزی نداریم؛ در حال حاضر بیمارستان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در حال شکل گیری است و تعداد تخت‌ها برای تعداد دانشجویان واحد قابل قبول نیست بنابراین مجبوریم با دانشگاه‌های علوم پزشکی ارتش و تامین اجتماعی قرارداد بسته و همکاری کنیم. از نظر هماهنگی با دانشگاه های علوم پزشکی نیز با مشکلاتی روبرو هستیم.

او با تاکید بر این که بیمارستان امام سجاد راه اندازی شده و فعال است ادامه داد: بیمارستان امام سجاد تنها 20 درصد اشغال تخت دارد این در حالی است که ضریب اشغال تخت باید بیشتر از این عدد باشد. با این اوصاف با توجه به تعداد دانشجویان واحد تبریز مجبوریم از بیمارستان‌های دیگر نیز کمک بگیریم.

عزیزی اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 300 دانشجوی پرستاری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز مشغول به تحصل هستند. همچنین 13 هیات علمی تمام وقت و 40 نفر حق التدریس با دانشگاه آزاد تبریز همکاری می‌کنند.

مدیرگروه پرستاری دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز تاکید کرد: خدمات رشته پرستاری بعد از فارغ التحصیلی به همه جامعه می‌رسد؛ بنابراین همیشه تاکید داریم مهم نیست دانشجو از کدام دانشگاه فارغ التحصیل شود چرا که تمام جامعه از خدمت یک پرستار بهره مند می‌شوند. بنابراین رشته پرستاری، هم در بخش آموزش و هم بالینی نسبت به رشته‌های دیگر با چالش‌های متعدد و بیشتری رو برو بوده و نیاز به همکاری بیشتری از سوی مسئولان دارد.

انتهای پیام/

341 / 167 روز پرستار واحد تبریز سکینه عزیزی مدیر گروه پرستاری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: روز پرستار واحد تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۲۹۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت بیش از ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بهرام عین اللهی، امروز در حاشیه برگزاری پنجاه و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی افزود: تعداد داوطلبان ثبت نام کننده در این آزمون ۱۲ هزار و ۳۵۸ نفر است که از این تعداد ۶۴۲۴ نفر خانم یعنی ۵۲ درصد شرکت کنندگان و ۵۹۳۴ نفر آقا یعنی ۴۸ درصد شرکت کنندگان را تشکیل می‌دهند. ­ وی با بیان اینکه این آزمون­ در ۲۹ حوزه امتحانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور به طور همزمان برگزار می‌شود، گفت: داوطلبان شرکت کننده می‌توانند در ۲۷ رشته تخصصی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نسبت به انتخاب رشته محل اقدام کنند. عین اللهی با اشاره به اجرای مصوبات برنامه هفتم توسعه در زمینه افزایش ظرفیت پذیرش دستیاری، اظهار کرد: در دولت مردمی این ظرفیت افرایش یافت، به طوریکه در سال گذشته ظرفیت پذیرش از ۳۲۰۰ نفر به بیش از ۵ هزار نفر افزایش پیدا کرد، امسال نیز ۱۲ درصد افرایش خواهیم داشت. وزیر بهداشت گفت: طراحی آزمون دستیار تخصصی پزشکی بسیار علمی و فشرده از چندماه قبل توسط اساتید برجسته انجام شده و اقدامات امنیتی لازم نیز صورت گرفته است. در این راستا دفترچه آزمون در سه گروه طراحی می‌شود و تا زمان برگزاری آزمون محرمانه باقی می‌ماند. این آزمون نیز در کمال صحت و سلامت و به دور از حاشیه برگزار شد. عین اللهی­ گفت: در سال گذشته سه رشته اطفال، طب اورژانس و بیهوشی نیاز به تکمیل داشت که در شورای آموزش پزشکی و تخصصی تصمیم گرفته شد که این رشته‌ها به صورت مستقیم از دوران کارورزی پذیرش شوند که به تمام دانشگاه‌ها اعلام کردیم و تکمیل این رشته‌ها صورت گرفت. ­

دیگر خبرها

  • کلید پنجاه و یکمین آزمون دستیار پزشکی فردا منتشر می‌شود
  • بیمارستان رازی کوهدشت سال ۱۴۰۴ افتتاح می‌شود
  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای آموزش زبان فارسی به دانشجویان اخراجی آمریکا
  • کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است
  • رقابت بیش از ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی
  • فوت پزشک طرحی در جاسک تکذیب شد
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌ بخش جان ۶ بیمار
  • اعضای بیمار مرگ مغزی به ۶ نفر در مشهد اهدا شد
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌بخش جان ۶ بیمار
  • تجلیل از استادان نمونه دانشگاه آزاد اسلامی تبریز در سال ۱۴۰۳