Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-02@03:09:18 GMT

دست گذاشتن FATF روی ۲ مورد خاص، مشکوک است

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۳۱۰۱۷

به گزارش فارس، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، صبح امروز (چهارشنبه ۱۱ دی‌ماه) در آیین رونمایی از دستاوردهای پژوهشی پژوهشکده راهبردی مجمع تشخیص گفت: اینکه عده‌ای مجمع تشخیص مصلحت نظام را رقیب خود یا تکرار برخی از نهادهای دیگر بدانند، ظلم به این نهاد و نظام است.

وی با بیان اینکه مجمع رقیب هیچ نهادی نیست و تکرار هیچ نهادی هم محسوب نمی شود، گفت: مجمع تشخیص مصلحت، عنصر و نهاد مکمل در حکمرانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سایر نهادها کار خودشان را می‌کنند و مجمع هم در نقشه راهبردی نظام، جای خودش را دارد و مکمل سایر نهادهاست‌.

رضایی با بیان اینکه انتظار همکاری از سایر نهادها را داریم، گفت: یکی دیگر از مشکلات این است که مباحث مجمع تشخیص مصلحت نظام را سیاسی بدانیم.

وی در همین زمینه، بررسی لوایح مرتبط با FATF را مورد اشاره قرار داد و گفت: اینکه عده‌ای بخواهند بررسی FATF در مجمع را سیاسی جلوه دهند و برخی هم در خارج مرز ببینند اختلافی در کشور ایجاد شده و پا را روی پدال گاز بگذارند و فشار وارد کنند و توصیه های بیشتری را اعمال کنند، درست نیست‌.

رضایی با بیان اینکه اقدام اخیر شورای FATF مشکوک است که از ۳۰ اقدامی که انجام نشده، روی ۲ مورد دست گذاشته، گفت: آیا این دخالت در یک گروه خارحی در مسائل داخلی ایران نیست؟ آیا اینکه شورای FATF وارد می شود و پشت یک طرف بحث درباره FATF می‌ایستد، این دخالت نیست؟

وی ادامه داد: چرا شورای FATF روی ۳۰ کاری که دولت باید انجام دهد دست نمی‌گذارد ؟ در ضمن مجمع تشخیص مصلحت؛ کار خودش را انجام می‌دهد و چرا یک گروه بین‌المللی در کار آن دخالت می‌کند؟ اینکه یگ گروه بین‌المللی پر رو شود و در مسائل داخلی ما دخالت کند و طرف یک بخش کارشناسی را بگیرد، این بیانگر ضعف داخلی ما نیست؟

رضایی افزود: می‌گویند چرا مجمع تشخیص، نظارت می‌کند؟ طبق اصل ۱۱۰ قانون اساسی، نظارت کلان بر امور، از اختیارات رهبری است که بخشی از آن را می‌توانند به فرد یا نهاد خاصی تفویض کنند. مجمع بر اساس نظرات رهبری نظارت می‌کند و ربطی هم به این دوره ندارد. 

وی با بیان اینکه از زمان مرحوم هاشمی، مجمع تشخیص مصلحت نظام بر امور نظارت می‌کند، گفت: در 6- 5 سال اخیر به دلیل اینکه آیین‌نامه‌های داخلی مجمع به تصویب رسیده، نظارت جدی شده است‌.

رضایی ادامه داد: نطارت مجمع تشخیص مصلحت نظام نباید باعث عصبانیت دولت شود. نباید یک دولتمرد علیه بخشی دیگر از نظام موضع‌گیری کند و بگویند چرا مجمع نظارت می‌کند. نظارت باعث شفافیت، کاهش هزینه‌ها و جلوگیری از خسارت‌ها می‌شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه می‌گویند مجمع جلوی 4 لایحه مرتبط با FATF را گرفته است، گفت: دو لایحه از این 4 لایحه را مجمع تصویب کرد، منتها خود FATF جلوی آن را گرفته و می‌گوید برخی بندهایی که در این لوایح آمده را قبول ندارم. اکنون دولتی‌ها به مجلس اصلاحیه داده‌اند و در حال حل و فصل آن هستند.

رضایی ادامه داد: بررسی دو لایحه دیگر هنوز در مجمع ادامه دارد و ما هفته‌ای دو جلسه برگزار می‌کنیم. امروز هم جلسه داریم. ما هیچ وقتی را از دست نداده‌ایم‌ و همه کارشناسان، چه کارشناسان دولت و مجلس و مجمع، چه کارشناسان آزاد، به اندازه کافی درباره این لوایح بحث کرده‌اند. FATF زوایای زیادی دارد که فعلاً مصلحت نمی‌دانیم آن را مطرح کنیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیچیدگی‌های دنیای کنونی گفت: انسان بیش از همیشه نیاز به فکر و اندیشه دارد.‌‌ مسائل پیچیده تر شده است و در چنین شرایطی، انقلاب اسلامی ایران یکی از کانون اتفاق‌ها و تحولات است. 

وی با بیان اینکه حل مسائل در چنین شرایطی نیاز به تدبیر دارد، گفت: کار بدون تدبیر، ممکن است خوشحالی اولیه را به‌دنبال داشته باشد، امّا بعداً متوجه می‌شویم که ایرادات جدی در کار وجود دارد. نمونه آن هم برجام است که یک کار ملّی درباره آن انجام شد؛ از تلاش‌های دولت گرفته تا حمایت‌های رهبری و نقد منتقدان دلسوز.

رضایی ادامه داد: به دلیل ندیدن برخی زوایای مهم و راهبردی، امروز کار به این بزرگی در باتلاق گیر کرده و نه راه پس وجود دارد نه پیش.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به گام پنجم کاهش تعهدات برجامی ایران گفت: از طرفی مجبوریم این گام را برداریم و از طرفی، برخی می‌گویند چالش نکنیم. سؤال این است که چرا چالش نکنیم و آیا سکوت همیشه خوب است؟ این‌ها مواردی است که پژوهشکده‌ها باید پاسخ آن را مشخص کنند. با اقدامات شتاب‌زده نمی‌توانیم اقدامات موثر را به ثمر برسانیم.

رضایی با اشاره به طرح یک شایعه در فضای مجازی مبنی بر اینکه هرکدام از جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام، چند میلیارد هزینه‌ دارد، گفت: اگر نگوییم مجمع تشخیص مصلحت نظام از لحاظ بودجه در شعب ابی‌طالب قرار دارد، به جرأت باید گفت که یکی از نهادهایی که در چند سال اخیر،‌ بودجه آن به شدت آب رفته، مجمع تشخیص مصلحت نظام است. لذا درباره بودجه مجمع، این شوخی‌ها را با ما انجام ندهید.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، عقبه پژوهشی این مجمع را مورد اشاره قرار داد و با تقدیر از پژوهشکده راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: سیاست ما جوانگرایی است و پژوهشگران جوان زیادی را برای کارهای پژوهشی مجمع به‌کمک گرفته‌ایم. 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۳۱۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایشگاه های بالینی پایگاه اصلی نظام سلامت هستند

به گزارش خبرگزاری مهر، شهروز همتی دبیر علمی پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در حاشیه برگزاری این کنگره اظهار کرد: کنگره امسال از ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در سالن همایش های برج میلاد برگزار می شود که در این کنگره، ۲۵ محور علمی وجود دارد و ۴۵ کارگاه آموزشی برگزار خواهد شد.

وی افزود: در این کنگره و در بخش نمایشگاهی، بیش از ۲۰۰ شرکت تولید کننده و دانش بنیان حضور دارند

همتی ادامه داد: هرسال کنگره یک رویکرد اصلی دارد ودر سنوات گذشته رویکرد اصلی کنگره کرونا هوش مصنوعی بوده است اما امسال نقش ومحوری کنگره، نقش آزمایشگاه ها در نظام سلامت است.

وی ادامه داد: مطالب علمی در کارگاه ها براساس نیازسنجی ها ارائه می شود و پیش بینی می شود ۸ هزار نفر از کنگره امسال بازدید کنند و ۳۵۰۰ نفر تاکنون در بخش علمی ثبت نام کرده اند که نسبت به سال گذشته افزایش مخاطب شاهد هستیم.

آزمایشگاه ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند

در ادامه این رویداد، پروفسور امیرحسن زرنانی دبیر علمی پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران درباره نقش شرکت های دانش بنیان حاضر در این کنگره در افزایش سطح علمی مخاطبان و شرکت های مخاطب کنگره گفت: این شرکت ها با آوردن فناوری های جدید و وابسته به هوش مصنوعی، تشخیص هارادر آزمایشگاه به روز، دقیق و سریع تر می کنند، زیرا هرچه دستگاه ها دقیق تر عمل کنند می توانند در تشخیص بهتر موثر باشند.

وی افزود: نقش شرکت های تولیدی کیت های آزمایشگاهی و تولید کیت های استانداد در ارائه خدمات آزمایشگاهی مهم است وقتی تشخیص درست و سریع اتفاق بیافتد، تشخیص پزشک نیز صحیح و به نفع بیمار خواهد بود.

زرنانی اضافه کرد: دراین صورت می توان نتیجه گرفت که شرکت های تولیدی کیت های دانش بنیان به طورغیرمستقیم باسلامت بیماردرارتباط هستند.

وی درباره اینکه با وجود بیش از ۵ هزار آزمایشگاه در سطح کشور، نقش آزمایشگاه ها در نظام سلامت به چه صورت است، افزود: آزمایشگاه ها مهم ترین پایه سلامت در کشور هستند و به عنوان عوامل کمک کننده درتشخیص بیماری های بالینی به شمار می آیند. پزشک با توجه به علایم بالینی بیمار، ممکن است دچار تردید شود که آزمایشگاه ها می توانند این موارد را برطرف کنند.

زرنانی اظهار کرد: آزمایشگاه ها در نظام سلامت نقش پایه و محوری دارند در تمام سطوح پزشکی مانند تشخیص بیماری های عفونی، انگلی، سرطان، خودایمنی و متابولیک، آزمایشگاه ها کمک کننده هستند.

وی در پایان گفت: بالین خوب یعنی تشخیص خوب و تشخیص خوب یعنی استفاده از تجهیزات یک آزمایشگاه خوب، لذا آزمایشگاه ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند.

فعالیت ۴۰ هزار نفر در ۶ هزار آزمایشگاه کشور

همچنین، غلامرضا حمزه لو دبیر اجرایی پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در حاشیه این کنگره گفت: امسال سعی کردیم با توجه به مشکلات و مسایل روز آزمایشگاهی و پیشرفت های تکنولوژی صورت گرفته، نیازهای روز همکاران خدمت رسان در درمان را برآورده و با تکنولوژی و مسایل جدید آزمایشگاه ها آشنا کنیم.

وی افزود: پنل های کنگره به صورتی است که در تعدادی از آنان به نقش وجایگاه آزمایشگاه در نظام سلامت پرداخته می شود بسیاری از برنامه های اجرایی در سطح ملی با کمک آزمایشگاه های علمی صورت می گیرد و همکاران با داده های این آزمایشگاه ها در مراکز درمانی تیم مراقبت را هدایت می کنند لذا برگزاری اینگونه کنگره ها اهمیت بالایی دارد.

حمزه لو با بیان اینکه در سطح کشور ۶۰۰۰ آزمایشگاه داریم که ۴۰ هزار نفر در آنان فعالیت دارند، ادامه داد: موضوع روز آزمایشگاه فناوری های دنیاست بحث آزمایشگاه بر روی یک تراشه، پرداختن به موضوعات ژنتیکی وترکیب موارد با هوش مصنوعی از جمله موارد مهم است که در پنل ها سعی شده به این موضوعات پرداخته شود

وی بر اهمیت نقش آزمایشگاه ها تاکید و اظهار کرد: موضوعات هوش مصنوعی درتشخیص زودهنگام یک بیماری و پیش گویی کردن برخی بیماری ها دستاورد خوبی است که امیدواریم بتوانیم در کشورمان در این زمینه پیش رو باشیم.

کد خبر 6093124 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • سامانه پیش‌بینی نقطه‌ای وضع هوا، قابل رقابت با نمونه‌های مشابه خارجی است
  • عارف: باید مسئولانه در صحنه حضور داشت
  • هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد
  • آزمایشگاه ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • آزمایشگاه های بالینی پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • طرح الزام ثبت رسمی اموال غیرمنقول در آستانه نهایی‌شدن
  • مراحل پایانی طرح الزام ثبت رسمی معاملات غیر منقول در مجمع تشخیص
  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند
  • الزام به تنظیم سند رسمی یک جراحی حقوقی ـ اقتصادی ـ اجتماعی