Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس: محمدحسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در برنامه «رهیافت» رادیو اقتصاد با اشاره به بررسی لوایح FATF در مجمع گفت: رئیس جمهور به عنوان یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت در این 5 سال در 5 جلسه از مجمع هم شرکت نکرده است. ابتدا خواستم این موضوع را به اطلاع مردم برسانم. اگر روحانی در جلسات مجمع مشارکت فعال داشت مباحثی که کارشناسان موافق و مخالف در جلسات مجمع انجام می‌دادند را می‌شنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

FATF به معنای تعطیل کردن مختصر کارهایی است که در دوران تحریم داریم در روابط خارجی انجام می‌دهیم.

وی ادامه داد: FATF یک مسلخ است نه محل نجاتی که بتوانیم از طریق آن بال و پر بگیریم. این مباحث همه پشتوانه کارشناسی دارد و منطقش توسط کارشناسان در جلسه مجمع تشخیص مصلحت گفته شده است. آقای روحانی گوشش را در برابر این حرف کارشناسان می‌بندد و هنوز هم بر مسیری اصرار دارد که دولت 6 سال است طی کرده و نتیجه‌ای نگرفته است و اتفاقا هر چه بیشتر دولت بر این مسیر اصرار داشته بن‌بست‌های کشور نیز بیشتر شده است.

*غربی‌ها جز با تسلط پیدا کردن بر کشورها رضایت نمی‌دهند

صفار هرندی اظهار داشت: اگر این راه دولت می‌خواست ثمری بدهد در همان پروژه برجام باید جواب می‌داد. در حالیکه بیشترین همراهی توسط نظام و رهبری در این پروژه دولت انجام شد اما دولت موفق نبود. رئیس جمهور می‌گفت برویم ارتباط‌مان را افزایش دهیم و همه مشکلات‌مان حل می‌شود و گشایش یک شبه انجام می‌شود؛ اما دیدیم که این اتفاقات نیفتاد. برجام تجربه مهمی برای ما بود تا رفتار غربی‌ها با خودمان را به صورت واقعی‌تری ببینیم. غربی‌ها جز با تسلط پیدا کردن بر کشورها رضایت نمی‌دهند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: در شرایطی که غربی‌ها این رفتارهای ظالمانه را با ما دارند ما چرا باید پروژه برون‌گرایی را بر درون‌گرایی و توجه به توان داخل ترجیح دهیم؟ اگر واقعا دولتی‌ها و افرادی که خواستار تعامل بیشتر ما با FATF هستند در جلسات مجمع حضور پیدا می‌کردند و از گفته‌های خود دفاع می‌کردند. دولت باید پاسخ بدهد که از آن وقتی که آقای طیب‌نیا وزیر اقتصاد آن 41 بندی FATF را امضا کردند و 39 بند از ان را به صورت گسترده انجام شد؛ چه نتیجه‌ای برای ما حاصل شده است؟ و حاصل این همکاری‌ها در این مدت چه بوده است؟

*دوره‌ای که ما در لیست سیاه FATF بودیم؛ بیشترین تعامل را با دنیا داشتیم

صفار هرندی ادامه داد: در طول 10 سال گذشته میزان تعاملات ما با دنیا که مجموع واردات و صادرات ما به استثنای نفت بود؛ رقمی بین 80 تا 100 میلیارد دلار بوده است. در واقع این شاخصی است که نشان می‌دهد که کشور با دنیا در تعامل بوده یا نه. جالب است بدانید دوره‌ای که ما در لیست سیاه FATF بودیم؛ بیشترین تعامل را با دنیا داشتیم و میزان معاملات ما حدود 100 میلیارد دلار بوده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما حتی اگر در اثر عدم همکاری در اجرای آن دو بند نیز وارد لیست سیاه شویم که البته من معتقدم این اتفاق نخواهد افتاد؛ اما حتی اگر این اتفاق هم بیفتد و ما وارد لیست سیاه شویم به گواه آمارهای 10 سال گذشته در واقع در شرایطی قرار می‌گیریم که بیشترین تعامل را با دنیا داشته باشیم.

وی تاکید کرد: ما الان در موقیتی هستم که کشور ما تحریم شده است و در این شرایط ما باید پنهان‌کاری کنیم و نباید اطلاعات‌مان را در اختیار نهادهای نامطمئن قرار دهیم. پیوستن گسترده به سازوکارهای مطلوب FATF به این معنا است که ما باید تمام اطلاعات مربوط به تراکنش‌های مالی‌ و معاملات نفتی را باید در اختیار کسی قرار دهیم که به دنبال تحریم ما است.

منبع: فردا

کلیدواژه: صفار هرندی روابط خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۳۱۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟

محمدعلی قدیری، کارشناس انرژی در خصوص اقداماتی که دولت سیزدهم و وزارت نفت در خصوص افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در حوزه انرژی به اجرا گذاشته اند، به خبرنگار قدس تصریح کرد: دیپلماسی انرژی یکی از نقاط قوت کشور ما محسوب می شود. وابسته کردن کشورهای همسایه به لحاظ انرژی به خودمان، از ابعاد مختلفی برایمان نفع دارد.

وی ادامه داد: افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در حوزه انرژی و به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال انرژی در منطقه باعث بالا رفتن سطح درآمدهای ارزی کشورها، وابستگی دیگران به ما و تقویت جایگاه مان در منطقه می شود. از آنجائیکه گاز خاصیت تحریم پذیری کمتری دارد، گسترش روابط گازی کشور با همسایگان می تواند بسیار موثر باشد.

استفاده از گاز وارداتی از ترکمنستان برای رفع ناترازی گازی کشور  برایمان مزیت بالایی دارد

این کارشناس انرژی توضیح داد: افزایش تعاملات در منطقه در حوزه گازی به درستی در دستور کار قرار گرفته است. از آنجائیکه ما خودمان با موضوع ناترازی گاز روبرو هستیم، دولت باید به فکر واردات گاز نیز باشد. گفته می شود که خط لوله گازی ایران و ترکمنستان از ظرفیت 40 میلیون متر مکعبی در روز برخوردار است. باید گزینه های جذابی پیش روی عشق آباد قرار دهیم که به جای صادرات گاز به چین، بخشی از آن را در حد ظرفیت خط لوله موجود در اختیار ما قرار دهد.

قدیری گفت: استفاده از گاز وارداتی از ترکمنستان برای رفع ناترازی گازی کشور و همچنین ارائه این گاز به نیروگاه ها و جلوگیری از سوزاندن گازوئیل برایمان مزیت بالایی دارد.

دریافت نفت کوره به جای وجوهات صادرات گاز به عراق روشی است که باید ادامه پیدا کند

وی ادامه داد: در ارتباط با عراق نیز سیاست های خوبی در زمینه انرژی به اجرا گذاشته شد. به ویژه دریافت نفت کوره به جای وجوهات مربوط به صادرات گاز به این کشور روش مناسبی است که باید ادامه پیدا کند. این ماده کاملاً نقد شونده است و قابل تحریم نیست. به طور کلی، تهاتر چاره اندیشی مناسبی است که در دستور کار قرار دادیم.

این کارشناس انرژی توضیح داد: دیپلماسی انرژی دولت فعلی نسبت به دولت قبل بهبود یافته است. به ویژه اقداماتی که در ارتباط با ترکیه، عراق، پاکستان و ترکمنستان به منظور گسترش روابط در حوزه انرژی انجام داده ایم، قابل قبول است. اما این حد از اقدامات هنوز کافی نیست و نیاز است بر فعالیت های خودمان در این حوزه ها اضافه کنیم.

گفتنی است، وزارت نفت طی سال های اخیر و به ویژه بعد از اعمال تحریم های همه جانبه علیه صنایع نفت و گاز کشور، نقش مهم و موثری در حوزه خنثی سازی تحریم ها برعهده داشته است. افزایش تعاملات با کشورهای همسایه و رایزنی برای برقراری روابط گسترده تر در حوزه انرژی نیز از جمله راهکارهای پیش رو برای بی اثر کردن تحریم هاست.

دولت فعلی به جای چشم دوختن به نتیجه مذاکرات و امید داشتن به رفع تحریم ها، درصدد خنثی سازی تحریم ها برآمد. در این راستا، سیاست هایی به اجرا گذاشته شد. استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی کشور، توسعه زنجیره ارزش محصولات، عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک در شرق آسیا، سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی و صدور خدمات فنی و مهندسی از جمله این سیاست ها هستند.

در ادامه سیاست های اعمالی به منظور خنثی سازی تحریم ها، وزارت نفت دیپلماسی فعال انرژی را در پیش گرفته است. در این چارچوب، افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در دستور کار قرار دارد.به زعم کارشناسان، افزایش روابط با کشورهای همسایه نه تنها به لحاظ اقتصادی برای طرف های درگیر رابطه سودمند است، بلکه به لحاظ تأمین امنیت منطقه نیز به نفع تمامی کشورهای منطقه است. از سوی دیگر، وابسته کردن کشورهای دیگر به خودمان، در راستای تأمین منافع ملی ماست.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • مصلحت قطعی همچنان در انتظار تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • رژیم صهیونیستی در حال بررسی اعمال تحریم علیه ترکیه
  • نیروهای شرکتی منتظر نباشند؛ خبر نگران کننده درباره طرح ساماندهی کارکنان دولت
  • مولد سازی در گناوه باید با در نظر گرفتن مصلحت شهر باشد
  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مساله غزه در اجلاس باکو
  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • صدور سند مالکیت املاک با وجود بدهی به دولت، مجاز شد