Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-01@23:05:55 GMT

سردیس دو فرهیخته گیلانی در روز رشت رونمایی شد

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۳۶۰۶۷

سردیس دو فرهیخته گیلانی در روز رشت رونمایی شد

سردیس دکتر آذر اندامی در بلوار آذر آندامی بلوار دیلمان و سردیس دکتر میر جعفر ابریشم چیان در دانشکده علوم پایه دانشگاه گیلان عصر امروز چهارشنبه با حضور جمعی از اعضای شورای اسلامی و مسئولان شهرداری رشت رونمایی شد.

دکترآذر اندامی در سال ۱۳۰۵ در محله ساغریسازان رشت متولد شد ، این  پزشک و باکتری‌شناس ، مخترع واکسن وبا و از پژوهشگران انستیتو پاستور ایران بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخاطر خدمات علمی و انسانی او یکی از حفره‌های  روی سیاره ناهید، به نام وی «اندامی» نامگذاری شده‌است.او سال ۱۳۶۳ در سن ۵۸ سالگی بر اثر آمبولی شش ها درگذشت .

دکتر میر جعفر ابریشم‌چیان متولد ۲۰خرداد سال ۱۳۰۹ بود  که وزارت علوم و تعلیمات عالیه در زمان قبل از انقلاب میزان تحصیلات ایشان را با درجه معادل دکترای شیمی و داروسازی ارزیابی کرده‌است؛ دکتر ابریشم چیان در امور عام‌المنفعه زیادی در استان در دانشگاه گیلان و بیمارستان آریا حضور داشت.

این نیکوکار گیلانی با هزینه مالی خود در کار  تکمیل دانشکده علوم انسانی گیلانی  شامل  :تالار ، کلاس های آموزشی، بخش اداری،کتابخانه،آزمایشگاه به مساحت ۷۵۰۰مربع  مشارکت داشت.

همچنین وی  بالغ بر دو هزار جلد از کتابهای کتابخانۀ شخصی خود را به دانشگاه گیلان اهدا نموده است.این  خیر گیلانی اسفند ماه ۱۳۹۶ درگذشت و صبح  روز شنبه نوزدهم اسفند ماه ۱۳۹۶  بعد از  برپایی نماز میت توسط حضرت آیه الله رودباری در محوطۀ بیرونی ساختمان قدیمی شهرداری رشت (برج ساعت)  به دانشگاه گیلان انتقال پیدا می کند  تا در  آرامگاه وی در دانشکده علوم انسانی به حاک سپرده شود.

به مناسبت روز رشت برنامه های مختلفی در این کلانشهر از جمله مسابقه های ورزشی در محلات رشت با محوریت مساجد از ششم تا دوازدهم دی، برگزاری مسابقه شطرنج ، استقرار اتوبوس های سلامت در محلات مختلف، استقرار کلینیک سیار دندانپزشکی در پیاده راه فرهنگی و ارائه خدمات رایگان به شهروندان دهم و یازدهم دی ماه ، نشست رشت پژوهی، نشست (نسل ماندگار) و مرور خاطرات رزمندگان هشت سال دفاع مقدس در حسینه هنر، همایش روز رشت و زبان مادری، تئاتر خیابانی با بیش از ۳۰ اجرا ، برگزاری عصر شعر با عنوان ایستگاه باران، بداهه نویسی توسط استادان خوشنویسی، اجرای برنامه  (اینجا رشت) در یازدهم و دوازدهم دی ماه و نمایشگاه عکس و اسناد رشت تدارک دیده شده است.

برنامه های تدارک دیده شده روز رشت با مشارکت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان رشت،انجمن شعر شهرستان رشت، دانشکده علوم پزشکی ، پژوهشکده گیلان شناسی، بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس و با حضور جمع زیادی از فرهیختگان و هنرمندان انجام می شود.

 ۴۶۱ سال پیش در زمان صفویه در ۱۲ دی ماه، رشت به عنوان مرکز استان گیلان نامگذاری شده به همین مناسبت از سال ۹۳، ۱۲ دی بر اساس مصوبه شورای اسلامی رشت به عنوان روز رشت نام گرفته است. 

رشت حدود ۷۰۰ هزار نفر جمعیت ثابت دارد که در طول روز به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر می رسد، شهرداری کلانشهر رشت نیز دارای پنج منطقه شهرداری است.

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 اداره اوقاف و امور اداره فرهنگ و ارشاد پزشک شعر هشت سال دفاع مقدس قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۳۶۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران

 

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی، رئیس فرهنگستان علوم در شورای آینده نگاری فرهنگستان علوم اظهار کرد: فرهنگستان زمانی اثرگذار است که خودش را جزئی از ساختار اداره کشور بداند اما اگر خودش را جز اداره کشور نداند دیگر اثربخشی لازم را نخواهد داشت. ما باید به گونه‌ای عمل کنیم که سیاستمداران به ما اعتماد کنند.

وی افزود: اتفاقاتی که در حوزه علم در برخی از کشورها نظیر امارات متحده عربی می‌افتد متعلق به خود آنها نیست چراکه امارات هویت مستقل ندارد اما ظرف ایران بزرگ و متعلق به خودش است.

رئیس فرهنگستان علوم با بیان اینکه در برخی از حوزه‌‌‌ها خیلی خوب پیش رفتیم، ادامه داد: در پزشکی عقب‌ماندگی نداریم از بیمار تا دانشمند به کشور ما رفت و آمد دارند، در کشاورزی نیز 125 میلیون تن غذا در کشور تولید می‌شود، کدام یک ازکشورهای همسایه این میزان غذا تولید ‌می‌کند.

دکتر مخبر دزفولی گفت:‌ بخشی از مشکلات ما داخلی و بخشی خارجی است، باید ببینیم چه وضعیتی داریم سپس برای آینده برنامه‌ریزی کنیم. حواسمان باشد که نسبت به آینده امیدواری ایجاد کنیم البته در کنار آن باید واقعیت‌های کشور هم ببینیم.

رئیس فرهنگستان علوم ادامه داد: آینده‌نگاری در حوزه علم و فناوری دامنه‌ها و شاخه‌های گسترده‌ای دارد که به امنیت، رفاه و اقتصاد می‌رسد. برای آینده نگاری باید هدفمند برنامه‌ریزی داشته باشیم.

وی افزود: کلان روندهای علم در جهان و منطقه باید استخراج شود، برای زیست بوم ایران نیز این کلان روندها باید مشخص شود. 5 کلان روند امروز در جهان در حال شکل گیری است که باید مورد توجه باشد.

دکتر مخبر دزفولی بیان کرد: قدرت‌های جهانی نمی‌خواهند ایران مرجع باشد، می‌خواهند که جهان عرب در خاورمیانه فعال باشد، در این مسیر است که عربستان، قطر و امارات در حوزه علم و فناوری بودجه‌های زیادی را صرف می‌کنند. البته اتفاقاتی که در این کشورها در حال وقوع است، واقعی نیست و آن چیزی که در ایران است واقعی است چرا که دستاوردهای ما در حوزه‌های هسته‌ای، غذا، پزشکی متعلق به دانشمندان خودمان است. مرجعیت زمانی اتفاق می‌افتد که خدمات فنی و مهندسی ایرانی اتفاق بیفتد، کالای ایرانی تولید شود و محصولات ایرانی مرجع باشد.

رئیس فرهنگستان علوم تاکید کرد: در آینده نگاری باید مباحث عمیق‌تر و دقیق‌تر پیش رود، در این مسیر اگر مشکلاتی در اقتصاد داریم باید برای این مشکلات از سوی اندیشمندان فرهنگستان راه حل ارائه شود. از طرفی فرهنگستان علوم باید آنقدر توانمندی پیدا کند که مسئولان ناگزیر شوند که برای تصمیم‌های مهم با این نهاد مشورت کنند.

 

ضرورت آینده نگاری مبتنی بر ابعاد دینی و اخلاقی در ایران

در ادامه این نشست دکتر علی اکبر صالحی، معاون پژوهشی فرهنگستان علوم بیان کرد: آینده نگاری در ایران بُعد دینی و اخلاقی دارد، باید این بعد را جدی‌تر ببینیم تا مشخص شود که چه آینده‌ای مدنظرمان است.

وی ادامه داد: علمای شیعه در دورانی کنونی باید متمایز از سایرین عمل و زمینه آینده‌نگاری را فراهم کنند. مثلا در فناوری زیستی مباحث اخلاقی و شرعی ممکن است مطرح شود علما می‌توانند زمینه بحث در این زمینه‌ها را فراهم کنند.

عضو پیوسته فرهنگستان علوم با انتقاد از عدم پیشرفت ارتباط حوزه و دانشگاه گفت: ‌در زمینه ارتباط دانشگاه و صنعت اقدامات خوبی شده است که باید ادامه پیدا کند.

 

 

آینده‌نگاری منهای فهم عمیق از جهان امکان‌پذیر نیست

دکتر سید سعید رضا عاملی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این نشست گفت: خواستگاه آینده‌نگاری مهم است. باید ببینم آینده‌نگاری چه تناسبی با فرهنگستان علوم دارد؟ پس در ابتدا باید چارچوب مفهومی برای این کار ترسیم شود تا مبنای آینده نگاری در فرهنگستان علوم باشد. 

وی ادامه داد:‌آینده‌نگاری بدون فهم وضعیت موجود امکان پذیر نیست، آینده‌نگاری ریشه در گذشته و حال دارد. برای مسیر آینده نگاری باید جمع بندی از وضعیت فعلی داشته باشیم. آینده نگاری برای ایران منهای فهم عمیق از جهان امکان پذیر نیست، جهانی شدن ما را به فضای واحد  وصل کرده است بنابراین تاثیر می‌گذاریم و تاثیر می‌پذیریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بنابراین باید مشخص کنیم که چه اولویت هایی برای آینده نگاری داریم، فرهنگستان باید ابعاد علم و فناوری آینده را مشخص کند. چون همه چیز به فناوری متصل است. امروز بزرگترین کمپین ها موضوعشان محیط زیست است.

دکتر عاملی اضافه کرد: فناوری هسته ای خطر بزرگی است. از نظام قدرت جهانی نمی‌توان غافل شد باید آن را مدنظر داشت. فرهنگستان باید بر فناوری‌های نو نیز تمرکز کند چراکه گستره هوش مصنوعی زیاد است. منابع و سرمایه انسانی باید در آینده نگاری مدنظر باشد. در آینده نگاری موضوع غذا مهم است چراکه حیات بشر به غذا بستگی دارد.

وی بیان کرد: جنگ و صلح در آینده مهم است. 650 هزار دانش آموز غزه آواره شده‌اند، جنگ رحم ندارد همه را درگیر می‌کند. در مسیر آینده‌نگاری توجه به بحران‌ها نیز اهمیت دارد، یکی از بحران‌هایی که امروز جهان با آن مواجه است، بحران هویت است، هویت جنسی، ملی قومی و دینی مهم است توسعه جهان با ادغام هویتی مطرح است اما فرد باید بتواند خودش را تشخیص دهد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد:‌ روش‌پژوهی در آینده‌نگاری باید صورت بگیرد تنوعی از روشها داریم باید بدانیم که میخواهیم چکار کنیم. روش‌های جدید بر روی مسئله احاطه دارد، باید وارد جزئیات شود و بتواند مرجع باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پوستر طرح تربیتی «هزار مشعل» رونمایی شد
  • یک هرمزگانی استاد نمونه کشوری شد
  • تجلیل از ۲ عضو هیات علمی دانشگاه مازندران به عنوان استاد نمونه کشوری
  • ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران
  • کدام بانوان گیلانی نخستین مدارس دخترانه را تاسیس کردند؟
  • رییس هیات اجرایی سی‌امین جشنواره علوم پزشکی رازی منصوب شد
  • سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل منصوب شد
  • وزیر فرهنگ: دکتر مجتهدی غرب را کاملاً می‌شناخت، اما غرب زده نبود
  • اعضای شورای فناوری پارک علوم و فناوری‌های نرم منصوب شدند
  • پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست