Web Analytics Made Easy - Statcounter

سال 2019 میلادی با تمام فراز و نشیب های فناورانه اش بالاخره به پایان رسید. رخدادهایی نظیر ادغام اینستاگرام، واتس‌اپ و فیس بوک، عدم وجود چالشی به نام "مومو"، رسوایی دوباره فیس بوک و افشای اطلاعات 267 میلیون کاربر جهانی، خودکشی یوتیوبر معروف "اتیکا" و مهم تر از همه آزمایش موفقیت آمیز جدایی روسیه از اینترنت جهانی و ده ها رخداد مهم دیگر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رخدادهایی نظیر ادغام اینستاگرام، واتس‌اپ و فیس بوک، عدم وجود چالشی به نام "مومو"، رسوایی دوباره فیس بوک و افشای اطلاعات 267 میلیون کاربر جهانی، خودکشی یوتیوبر معروف "اتیکا" و مهم تر از همه آزمایش موفقیت آمیز جدایی روسیه از اینترنت جهانی و ده ها رخداد مهم دیگر سالی متفاوت در حوزه فناوری را رقم زده و نگاه منتظر کاربران را به آغاز سالی جدید همراه با رخدادهای هیجان انگیز و فناورانه پیوند زد.در این گزارش مروری داریم بر مهم‌ترین رخدادهای فناورانه در سالی که گذشت

ادغام سه پیام رسان محبوب و پرطرفدار

هنوز چند ماهی از آغاز سال 2019 نگذشته بود که خبر ادغام سه اپلیکیسن واتس اپ، اینستاگرام و فیس بوک، بسیاری از کاربران جهانی را شگفت زده کرد. با اجرایی شدن این طرح از سال 2020 ، کاربران این سه پیام رسان پرطرفدار و محبوب بدون داشتن یک و یا دو پیام رسان می توانند پیام های ارسال شده از مخاطب خود را در برنامه سوم دریافت کنند. به این ترتیب کاربرانی که اپلیکیشن فیس بوک مسنجر را در گوشی، تبلت و رایانه خود ندارند، قادر خواهند بود پیامی را که یکی از دوستانشان در فیس بوک مسنجر برایشان ارسال می شود را در واتس اپ و یا اینستاگرام مشاهده کنند. این طرح به گفته "مارک زاکربرگ" مدیر عامل و بنیانگذار فیس بوک، تنها به منظور ارتباط نزدیکتر میان کاربران هر سه پیام رسان طراحی و ابداع شده است. اما با وجود جذابیت‌های بسیار این ادغام در جمع عشاق پیام‌رسان‌های اجتماعی،  بسیاری از محققان امنیتی نسبت به اجرایی شدن این طرح ابراز نگرانی کرده و آن را طرحی خطرناک برای امنیت این سه پیام رسان اجتماعی قلمداد کردند. منتقدان با اشاره به رسوایی‌های متعدد فیس بوک در افشای اطلاعات شخصی بسیاری از کاربران، اجرای این طرح را به نفع کاربران فضای مجازی ندانسته و خواستار تجدیدنظر در اصول این طرح شدند.

"مومو" وجود خارجی ندارد
یکی دیگر از رخدادهای مهم سال 2019 در حوزه فناوری ، تحقیق و تفحص در خصوص چالش "مومو" بود. زنی خیالی با چهره‌ای ترسناک و چشم‌های گشاد و بدنی همانند یک پرنده که کودکان را تشویق به خودکشی می کرد. شایعات این چالش در سراسر جهان ابعاد گسترده ای به خود گرفته و نگرانی بسیاری از والدین را دو چندان کرد. اما در میان تمام همهمه شکل گرفته از چالش مومو، یک مؤسسه تحت حمایت کمیسیون اروپا در این مورد تحقیق و تفحص کرده و نتیجه را اعلام کرد. نتیجه جالب توجه بود چرا که مدرکی دال بر اثبات این چالش به دست نیامده و اعلام شد این بازی اینترنتی اساسا وجود خارجی ندارد. پس از ان رسانه‌ها، مدارس و نیروهای امنیتی در سراسر جهان دست از شایعه پراکنی درباره این چالش برداشته و چالش مومو برای همیشه از صفحه نگرانهایی والدین در فضای مجازی حذف شد.

حمله به سیاست های چین با "تیک تاک"
تابستان سال گذشته میلادی اتفاقی جالب توجه در شبکه اجتماعی تیک تاک رخ داد.  دختری 17 ساله با نام " فیروه عزیز" با انتشار ویدئویی در این شبکه اجتماعی،  جمهوری خلق چین را به قتل، تجاوز جنسی و ایجاد "اردوگاه های کار اجباری" برای مسلمانان اویغور متهم کرد. این ویدئو  تنها در عرض چند روز توسط ۱،۵ میلیون کاربر شبکه "تیک تاک" مشاهده شده و ۶،۵ میلیون نفر نیز آن را در تویتر بازنشر کردند. نکته جالب توجه در این موضوع آن بود که "تیک تاک" شبکه اجتماعی چینی بوده و توسط مقامات دولت این کشور تحت کنترل است. اما علی رغم تمام اقدامات امنیتی، این شبکه اجتماعی به تریبونی باز برای انتقادات گسترده از اقدامات دولت چین علیه مسلمانان تبدیل شده و مشکلات آن ها با اقدام بی باکانه این دختر نوجوان در سراسر جهان طنین انداز شد.

خودکشی "اتیکا" یوتیوبر معروف
هنوز از شوک اتهام دولت چین به آزار و اذیت مسلمانان در شبکه تیک تاک، مدت زمانی کوتاه نگذشته بود که "دزموند اموفا" معروف به اتیکا، یوتیوبر سرشناس ۲۹ ساله، پس از انتشار ویدیویی با عنوان "متاسفم" اقدام به خودکشی کرد. اتیکا به لطف شخصیت سرگرم کننده، سرزنده و خوش رو، هواداران بسیاری را در یوتیوب برای خود دست و پا کرده بود. کاربران او را به خاطر علاقه شدید به نینتندو سوییچ(هفتمین کنسول بازی خانگی)  و واکنش های فوق العاده اش حین بازی با آن می شناختند. با این حال اتیکا در اعماق وجودش با مشکلات ذهنی دست به گریبان بوده و در ماه های آخر عمرش حالش وخیم تر شده بود. در هر صورت خبر خودکشی این چهره محبوب در یوتیوب بسیاری از کاربران در فضای مجازی را ناراحت و غمگین کرد. به دنبال این اتفاق بسیاری از محققان نسبت به افزایش خودکشی در میان نوجوانان هشدار داده و خواستار نظارت دائمی خانواده ها و مدارس در حضور آن ها در فضای مجازی و شبکه اینترنت شدند.

روسیه و جدایی از شبکه جهانی اینترنت
کمتر از ده روز به آغاز سال 2020 نگذشته بود که دولت روسیه رخدادی مهم را در حوزه فناوری به نام خود ثبت کرد. این کشور  آزمایشهای قطع ارتباط با شبکه جهانی اینترنت و راه اندازی طرح موسوم به اینترنت ملی و داخلی موسوم به رونت(RuNet) را با موفقیت انجام داده و خود را برای اجرایی کردن آن در سال 2020 آماده کرد. بر اساس قانون جدید، سرورهای روسی باید اتصال خود به شرکت و سرورهای خارجی را قطع کرده و اینترنت ملی را راه اندازی کنند. گفته می شود این اقدام بر شدت کنترل و نظارت دولت این کشور بر فضای مجازی افزوده و ردیابی مجرمان در فضای مجازی و اینترنت را از سوی نهادهای مسئول دولتی و سیاسی این کشور آسان تر می کند.

جنجال دوباره فیس بوک
سال 2019 باز هم فیس بوک خبرساز شد؛ چرا که پژوهشگران امنیتی از وجود یک پایگاه داده مخرب حاوی اطلاعات 267 میلیون کاربر فیس بوک خبر داده و اعلام کردند که اطلاعات محرمانه و خصوصی این دسته از افراد از جمله شناسه کاربری، شماره تلفن و اسامی به صورت آنلاین فاش شده و بدون هیچ گونه رمز عبور و یا روش اعتبار سنجی در دسترس قرار گرفته است. اما این تنها حفره امنیتی در اطلاعات شخصی کاربران فیس بوک در سال 2019 نبود؛ چرا که در ماه سپتامبر نیز یک پژوهشگر امنیتی از وجود یک پایگاه داده دیگر حاوی 419 میلیون رکورد مرتبط با حساب های کاربران فیس بوک خبر داده و نسبت به نشت اطلاعات محرمانه کاربران این شبکه اجتماعی محبوب در فضای آنلاین ابراز نگرانی کرد.

بازار داغ گوشی های 5G
در سال 2019 شبکه‌های اینترنت 5G در سراسر جهان گسترش یافته و بازار طراحی و تولید گوشی های هوشمند مبتنی بر نسل پنجم اینترنت را داغ تر از همیشه کرد. به طوری که اولین گوشی 5G در همین سال به بازارهای جهانی عرضه شد. علاوه بر اپل کمپانیهای نظیر سامسونگ، هواوی، شیائومی و موتوراولا نیز بیکار ننشسته و اقدام به ساخت و عرضه جدیدترین و به روزترین گوشی های  5G کردند. سامسونگ گلکسی اس 10، گلکسی فولد،  گلکسی نوت 10 پلاس و گلکسی A90 را به فناوری اینترنت نسل پنجم پیوند زده و همزمان هواوی نیز برای غقب نماندن از غافله ، میت ایکس، میت 20 ایکس، میت 30 و میت 30 پرو را تولید و در اختیار کاربران قرار داد. در سالی که گذشت بسیاری از کمپانیها در حوزه ساخت تلفن همراه به ادغام فناوری 5G در محصولات خود پرداخته و از جدیدترین محصولات خود در این حوزه رونمایی کردند.

رمزعبور "123456" هنوز محبوب است
یکی دیگر از رخدادهای مهم سال 2019 ، افشای محبوبیت دائمی رمز عبور "123456" در میان کاربران بود. در همین راستا مرکز ملی امنیت سایبری انگلیس (NCSC) پس از سالها تحقیقات در گزارشی اعلام کرد که رمز “123456” محبوبترین رمز در میان کاربران اینترنتی بوده و به واسطه انتخاب این رمز عبور ضعیف حساب کاربری خود را در معرض خطر هک و افشای اطلاعات خصوصی قرار داده اند. در این گزارش فاش شد که 23.2 میلیون حساب کاربری در سراسر دنیا با رمز عبور “123456” حفاظت می شوند. همچنین  7.7 میلیون حساب کاربری رمز عبور “123456789” را برگزیده و مابقی نیز با رمزهایی همانند “qwerty”،و “password” و “1111111” حساب کاربری خود را ایمن می کنند. این در حالی است که مردم به واسطه انتخاب رمز عبور ضعیف اطلاعات خود را در معرض حمله هکری قرار داده و علی رغم پیشرفت های فناوارنه باز ضعیف عمل کرده و داده های خود را در معرض حمله سایبری قرار می دهند.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۳۶۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرتاب به آینده با اینترنت ۵.۵G | چینی ها استارت زدند

به گزارش همشهری آنلاین، شبکه۵G در سال۲۰۱۹ با هدف دستیابی به سرعت و پوشش‌دهی بالاتر، در حال جایگزینی شبکه۴G است. بسیاری از کشورها از جمله چین، کره‌جنوبی، ایالات متحده و کشورهای اروپایی به‌سرعت نسل جدید اینترنت ۵G را در اپراتورهای خود راه‌اندازی کرده‌اند.

در کشور ما نیز تاکنون چند دکل مخصوص این اینترنت پرسرعت تدارک دیده شده است و گوشی‌های اندروید و iOS مدل جدید آن را پشتیبانی می‌کنند. البته در نسخه نوین‌تر یعنی ۵.۵G از آنجایی که فعلا چین موفق به توسعه این شبکه شده است، گوشی‌های هوشمند چینی مبتنی بر سیستم ‌عامل اندروید برندهایی از جمله هواوی و شیائومی برای آن طراحی شده است.

فناوری ۵G چیست؟

نسل پنجم اینترنت موبایل یا ۵G، بر ۳ویژگی اصلی تمرکز دارد.

- ارتباطات با تأخیر بسیار کم که مناسب برای اپلیکیشن‌های حساس به تأخیر مانند بازی‌های آنلاین و خودروهای خودران است.

- پهنای باند بالا که باعث افزایش سرعت در انتقال داده‌ها در شکل دانلود و آپلود می‌شود.

- اتصال دستگاه‌های زیاد که توانایی پشتیبانی از تعداد زیادی دستگاه به‌طور همزمان، مفید برای اینترنت اشیا (IoT) را شامل می‌شود. البته با گذشت ۵سال از راه‌اندازی این نسل نوین، همچنان نرخ نفوذ این شبکه در بین مصرف‌کنندگان بسیار پایین است و فقط ۱.۶میلیارد مشترک به شبکه‌۵G دسترسی دارند. البته پیش‌بینی می‌شود که تعداد اتصالات به اینترنت۵G تا سال۲۰۳۰ به ۵.۵میلیارد برسد.

برتری ۵.۵G

شبکه ۵.۵G که با عنوان ۵G پیشرفته هم شناخته می‌شود، برای رفع نیازهای فزاینده به شبکه‌های بسیار سریع‌تر و قابل اعتمادتر از سوی چینی‌ها طراحی شده است. این تکنولوژی شامل چند بهبود کلیدی است.

سرعت‌های بالاتر: اینترنت۵.۵G قصد دارد سرعت‌های انتقال داده‌ها را به سطحی فراتر از توانایی‌های ۵G برساند که به‌گفته کارشناسان تا ۱۰برابر اینترنت نسل قبل‌تر از خود خواهد بود. این یعنی سرعتی برابر با ۱۰گیگابایت در ثانیه.

پایداری بهتر: این نسل جدید شبکه اتصال، به‌دنبال بهبود پایداری شبکه در مناطق شلوغ و دورافتاده است که باعث بهبود تجربه کاربری در همه مدیوم‌های قابل استفاده برای کاربر می‌شود.

کاهش تأخیر: با کاهش تأخیر در ارتباطات، ۵.۵G اجازه می‌دهد که اپلیکیشن‌های حساس‌تر به زمان مانند روبات های جراحی از راه دور و خودروهای هوشمند به شکل مؤثرتری عمل کنند.

امنیت بهبود یافته: امنیت ارتقایافته در ۵.۵G به‌ویژه برای داده‌های حساس و ماموریت‌های بحرانی که نیاز به حفاظت از اطلاعات در برابر تهدیدات امنیتی دارند، طراحی شده است.

مقایسه فنی

در حالی ۵G که قادر است پاسخگویی به نیازهای کنونی را برآورده سازد، ۵.۵G می‌تواند این توانایی‌ها را به سطوحی بسیار بالاتر ببرد. برای مثال، اگر شبکه اتصال۵G می‌تواند تا ۵گیگابایت بر ثانیه سرعت ارائه دهد، ۵.۵G امیدوار است این رقم را دوبرابر کرده و به ۱۰گیگابایت بر ثانیه برساند، همچنین تأخیر در ۵G که حدود یک میلی‌ثانیه است در ۵.۵G به‌شدت کاهش یافته و به کمتر از نصف خواهد رسید.

بیشتر بخوانید:

راه‌اندازی اپراتور هوش‌مصنوعی در ایران | مزرعه پردازشی حجم عظیمی از داده‌ها را پردازش می‌کند نتیجه‌گیری

۵.۵G نه‌تنها قرار است ارتباطات موبایل را به سطح بعدی ببرد، بلکه باعث تسهیل بکارگیری فناوری‌های آینده مانند واقعیت ترکیبی، خودروهای خودران و شهرهای هوشمند می‌شود. با این حال، باید منتظر ماند و دید که چگونه این فناوری در سال‌های آینده عملی و پیاده‌سازی خواهد شد.

کد خبر 848149 برچسب‌ها شرکت شیائومی شرکت هواوی اینترنت - بیطرفی شبکه‌ای مدیریت داده‌ها اینترنت

دیگر خبرها

  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه خواهد یافت
  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می رود
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به کاهش قیمت دلار در روز‌های اخیر
  • پرتاب به آینده با اینترنت ۵.۵G | چینی ها استارت زدند
  • فیلتر شکست خورد / حضور بیش از 40 میلیون ایرانی در اینستاگرام
  • مقاومت کسب و کارهای کوچک اینستاگرامی در مقابل فیلترینگ
  • اختلالی در اینترنت مناطق مرکزی تهران نداریم
  • عملیات نجات نفس‌گیر در سیل عربستان؛ مهارت این جوان ستودنی است! | فیلم