Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اجتماعی _ عضو شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: امروزه مجموعه‌ای از آسیب‌ها مانند اعتیاد، الکل، کودکان کار، فرار دختران، تبعیض میان فرزندان و حتی گاهی بی‌عدالتی اجتماعی در فضای عمومی جامعه که فرصت‌ها و منابع برابری را در اختیار همه شهروندان قرار نمی‌دهد، موجب ایجاد خشونت می‌شود.

کوروش محمدی، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان، در گفت‌وگو با ایکنا اصفهان، در خصوص آمار منتشر شده درباره خشونت بالای خانگی در استان اصفهان، اظهار کرد: اعداد و آماری که در رابطه با میزان خشونت خانگی در مناطق مختلف اعلام می‌شود بر اساس مطالعات انجام شده در دوره‌های مقطعی است و تضمینی برای درست بودن و همیشگی آن وجود ندارد، اما این آمارها زنگ هشداری هستند که نشان می‌دهند این استان با استان‌های دیگر فاصله زیادی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: همه استان‌ها آمار بالایی در زمینه خشونت خانگی دارند که این زنگ هشدار برای کل کشور است. از طرفی فاصله اصفهان با دیگر استان‌ها آنقدر نیست که بگوییم شرایط اصفهان بسیار ویژه بوده و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی از جمله همسرآزاری و کودک‌آزاری در همه استان‌های کشور مانند اصفهان بالا است.

این عضو شورای شهر اصفهان با بیان اینکه عوامل زیادی در ایجاد خشونت خانگی نقش دارند، افزود: از اسلوب و روش تربیتی خانواده‌ها گرفته تا رفتارهای محیطی و بازخوردهای سازمانی و دولتی همه دست به دست هم داده و پروسه‌ای به نام خشونت را به وجود آورده و آن را ترویج می‌دهد.

محمدی خاطرنشان کرد: خشونت گاهی می‌تواند ناشی از نوعی الگو باشد، بسیاری از افراد بنا بر شرایط زندگی‌شان از الگوهای خشونت برخوردار بوده و تحت این الگو بزرگ می‌شوند. این الگوها برای این افراد نقش‌سازی ایجاد می‌کند. از طرف دیگر وضعیت رسانه‌ها، نوع مواجهه با مسائل، ناکامی‌ها و شکست‌های زندگی، مشکلات معیشتی و افسردگی و اظطراب در ایجاد الگوهای خشونتی نقش دارند.

درصد ازدواج‌های موفق بالا نیست 

محمدی گفت: ازدواج‌های موفق در جامعه ما درصد بالایی نداشته و آمار طلاق نیز بالا است. همین آماری که در رابطه با همسرآزاری منتشر شده نیز مبین آمار طلاق است. در واقع آمار طلاق، این شرایط را تصدیق می‌کند که ما مباحث خانواده و ازدواج را به صورت موفقیت‌آمیزی پیش نبرده‌ایم. گفتمان در خانواده‌های ما بسیار ضعیف و یک حلقه مفقوده در این محیط است. خانواده‌ها تاب و توان گفت‌وگوی سالم را ندارند و خیلی زود ارتباط میان زوجین قطع شده و به پرخاشگری تبدیل می‌شود.

نظام تعلیم و تربیت نیازمند تحول ساختاری است 

وی با اشاره به اینکه از نظر شرایط ارتباطی و شیوه‌های تربیتی به اصلاح نیاز داریم، افزود: نظام تعلیم و تربیت باید حتما به سمت تحولی ساختاری پیش برود که بتواند روی حوزه تربیتی فرزندان و در آینده خانواده‌ها اثر بگذارد. اگر مهارت‌های ارتباطی زوجین قوی باشد می‌تواند مدیریت تعارضات را به دنبال داشته باشد، اما چون این مهارت وجود ندارد، تعارض‌ها و چالش‌های خانواده حل نشده و به اختلاف و پرخاشگری تبدیل می‌شود.

مهارت‌های ارتباطی و حل مسئله در جامعه ضعیف است 

محمدی تصریح کرد: مهارت‌های ارتباطی و حل مسئله در جامعه ضعیف بوده و حوزه تعلیم و تربیت نیز نگاه پرورشی و مهارت‌آموزی به کودکان ندارد. همه این عوامل مانند قطعات پازلی در کنار هم قرار گرفته و مبحث خشونت در خانواده را پررنگ‌تر می‌کند. حال با این شرایط به موازات خشونت‌های خانگی، نزاع‌های خیابانی نیز رشد پیدا خواهد کرد، یعنی تاب‌آوری جامعه کاهش پیدا می‌کند. 

این عضو شورای شهر اصفهان اضافه کرد: برای مثال رفتار رانندگی شهروندان و احترام به حقوق دیگران در حین رانندگی نشان می‌دهد که ما مدیریت حل تعارضات در جامعه را نداریم. تعارضات و به خصوص تعارض میان زوجین در جامعه ما بسیار زیاد است. این تعارضات در صورت مدیریت صحیح به فرصت تبدیل می‌شوند، اما متاسفانه مدیریت نشده و به اختلاف تبدیل خواهند شد، این اختلاف به پرخاشگری و خشونت بین یک یا هر دو زوج منجر شده و در این شرایط همسرآزاری از سمت زنان نسبت به مردان، و بیشتر از سمت مردان نسبت به زنان به وجود می‌آید.

کودکان مورد بی‌توجهی و غفلت هستند 

محمدی تاکید کرد: از دیگر نتایج عدم مدیریت صحیح تعارضات، خشونت نسبت به کودکان است که انواع مختلفی دارد. امروزه با کودکان با غفلت و بی‌توجهی برخورد شده، فضای بازی از آنها گرفته شده، حق انتخاب آنها نادیده گرفته می‌شود که همه این‌ها انواع کودک آزاری به حساب می‌آیند. بدرفتاری اقتصادی و جنسی نیز کودکان را در تنگنا قرار می‌دهد.

وی تصریح کرد: نکته دیگر این است که خشونت را نباید در مقیاسی تک بعدی مانند خانواده یا مدرسه دید، این مبحث باید در سیستم کلی جامعه بررسی شده و ابعاد مختلف آن دیده شود. امروزه مجموعه‌ای از آسیب‌ها مانند اعتیاد، الکل، کودکان کار، فرار دختران، تبعیض میان فرزندان و حتی گاهی بی‌عدالتی اجتماعی در فضای عمومی جامعه که فرصت‌ها و منابع برابری را در اختیار همه شهروندان قرار نمی‌دهد، موجب ایجاد خشونت می‌شود.

محمدی خاطرنشان کرد: میان بسیاری از شهرها نسبت به شهرهای دیگر و حتی در داخل شهرها میان مناطق گوناگون، اختلاف طبقاتی فاحشی وجود دارد و این از عواملی است که ناکامی‌ها و تحقیرها را تشدید کرده و می‌تواند به خشونت تبدیل شود. برای حل این مشکل، نظام تعلیم و تربیت و حوزه آموزش‌های اجتماعی در فضای خانواده را باید تقویت کرده و از طرفی نیز به سمت عدالت اجتماعی حرکت کنیم و مسائلی را که در جامعه ناکامی ایجاد می‌کند از بین ببریم تا بتوانیم در مهارت‌آموزی افراد بکوشیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا اصفهان خشونت خانگی پرخاشگری عدالت اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۳۸۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز، شهرام صیادی با بیان اینکه توجه به سلامت روان خانواده هم اندازه سلامت جسمانی مهم است گفت: در سال گذشته به همت روانشناسان مراکز بهداشتی استان بیش از ۵۱ هزار بیمار دارای اختلالات روانپزشکی و بیش از ۲۲ هزار نفر در سو مصرف مواد مخدر و بیش از ۷ هزار مورد خشونت خانگی شناسایی و تحت پیگیری و درمان قرار گرفتند.  صیادی گفت: البرز نشینان می‌توانند با مراجعه به نزدیکترین پایگاه بهداشتی محل سکونت خود از خدمات رایگان سلامت روان و روانشناسی در حوزه‌های مختلف اختلالات روانی، افسردگی، اضطراب، فرزند پروری، خانواده، روابط اجتماعی، تحصیلی، خشونت‌های خانگی، اعتیاد بهره‌مند شوند.

دیگر خبرها

  • آسیب‌های موجود در جامعه به واسطه فقدان اقامه نماز است
  • کانون خانواده‌ با خودمحوری‌ها آسیب می‌بیند
  • فعالان حوزه خانواده در«جامعه پردازخانواده» به یکدیگرمعرفی می‌شوند
  • چیستی عدالت و تاثیر آن در جامعه
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • بازتاب خشونت پلیس آمریکا در شبکه‌های اجتماعی
  • بانوان نماد خودباوری و مسوولیت پذیری در جامعه هستند
  • بانوان نماد خودباوری و مسؤولیت پذیری در جامعه
  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • بازاندیشی نظری و روشی در شناخت کلان مفهوم عدالت اجتماعی