Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@09:01:58 GMT

مجلس یکدست دستاورد ارزشمندی ندارد

تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۳۸۶۵۴

مجلس یکدست دستاورد ارزشمندی ندارد

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس یکدست فاقد تضارب و تلاقی آرا و افکار متفاوت است و دستاورد موثری به همراه ندارد.

علی اکبری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شیراز اظهار داشت: اعتقادی به اینکه مجلس پیش رو، یکدست باشد ندارم چرا که وجود تضارب و تلاقی آرا و افکار بین نمایندگان، دستاوردهای بهتری حاصل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در مجلس آینده چنان چه همه نمایندگان اصولگرا و طیف مقابل دولت باشند تحولات مثبتی ایجاد نمی‌شود البته این به آن معنی نیست که نمایندگان اصلاح‌طلب با دولت عقد اخوت بسته‌اند چراکه ما هم تذکر و سئوالها را مطرح می‌کنیم اما به دنبال ساقط کردن دولت هم نیستیم.

 اکبری بابیان اینکه نمایندگان استان فارس هر یک دیدگاه‌های مختص به خود دارند اما در برخی پروژه‌ها با وحدت نظر کار می‌کنند، افزود: بزرگراه شیراز- اصفهان، بزرگراه شیراز – بوشهر، انتقال آب سد درودزن، تصفیه فاضلاب شیراز و صدرا و... از پروژه‌های کلانی است که با اتفاق نظر نمایندگان استان فارس پیگیری شده است.

  نماینده مردم شیراز بابیان اینکه نظارت در حوزه‌هایی که اعتماد مردم را به دنبال دارد باید از سوی نمایندگان افزایش یابد، تصریح کرد: ما نتوانستیم در اشتغالزایی حداقل برای قشر تحصیلکرده، موفق عمل کنیم، عدم سرمایه‌گذاری در حیطه فرآوری محصولات کشاورزی، عدم نظارت مستمر و قاطع در مقابله با اختلاس نیز از دیگر نقاط ضعف عملکرد مجلس است.

وی با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌های مورد نظر بیکاری جوانان است که آسیب و ناهنجاری‌های متعددی به همراه دارد، گفت: برداشت یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای ایجاد مشاغل پایدار در مناطق روستایی، عشایری، مرزی و کمتر توسعه یافته تا حدودی به اشتغالزایی کمک کرد و امیدوارم این روند استمرار یابد.

نماینده مردم شیراز در مجلس اظهار داشت: عدم حضور برخی نمایندگان در عرصه انتخابات به دلیل مشکلات اقتصادی موجود، استدلال قانع کننده‌ای نیست و در نهایت مشکلات باید با وجود همین چهره‌ها مرتفع شود.

وی ادامه داد: مسیری را که به عنوان محور مقاومت انتخاب کردیم همواره تهدیدها و تحریم‌هایی به همراه داشته که سازگاری با آن برای نمایندگان و دولت کار ساده‌ای نیست.

اکبری خاطرنشان کرد: مردم انتظارات و مطالباتی دارند که بخشی از آن در حیطه وظایف نمایندگان نیست اما به هر حال به عنوان مطالبه مردمی باید مورد پیگیری قرار گیرد تا مثل اعتراضات اخیر به مصادره عده‌ای مخرب درنیاید و جامعه بیش از این در معرض آسیب و تهدید قرار نگیرد.

نماینده مردم شیراز بابیان اینکه با وجود تحریم‌هایی که به این زودی از بین نمی‌رود، وضعیت سخت اقتصادی تا مدتی ادامه دارد، افزود: در شرایط تحریم یا تشدید آن، دولت باید درآمد را از منابع مختلف تقویت کند که در این مسیر چالش‌هایی هست به عنوان مثال یکی از این منابع، مالیات است و باید چرخه اقتصادی پررونقی باشد که بتوان به مالیات حاصل از آن امید بست که در شرایط فعلی، عملا امکان‌پذیر نیست.

وی اظهار داشت: در چنین شرایطی افراد دلال‌صفت و سوداگری هستند که منافع شخصی را بر همه چیز ارجح می‌دانند و در قبال منفعت‌طلبی، حداکثر اجحاف را به مردم می‌کنند.

اکبری تاکید کرد: یکی از شیوه‌های درآمدزایی این است که راه را برای ورود گردشگران به کشور باز کنیم اما با وجود درآمد سرشاری که از این مسیر حاصل می‌شود، موانع و محدودیت‌هایی وجود دارد.

نماینده مردم شیراز افزود: کمتر کشوری در دنیا ویژگی‌های اقلیمی ایران را دارد و چهارفصل است که از این موقعیت در کنار جاذبه‌های متعدد طبیعی و میراث فرهنگی می‌توان بهره فراوان برد.

وی تسهیل در صدور مجوز جهت ورود بیشتر گردشگران خارجی را عامل موثری در کسب درآمد پایدار برشمرد و اضافه کرد: یکی از راهکارهای دولت جهت رونق اقتصادی در شرایط فعلی، کاهش محدودیت‌ها جهت ورود گردشگران خارجی و کسب درآمد از طریق پتانسیل‌های گردشگری است.

اکبری با اشاره به وضعیت لایحه بودجه سال آینده که این روزها در دستور کار مجلس قرار دارد، گفت:  کاهش وابستگی به نفت، افزایش ۱۵ درصدی حقوق‌بگیران دولت، توجه نسبی به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی از مواردی است که تاکنون در بودجه سال آینده در نظر گرفته شده است.

نماینده مردم شیراز با اشاره به اینکه تک‌نرخی کردن بنزین تاکنون مورد توافق همه نمایندگان مجلس قرار نگرفته است، گفت: دولت امسال ۱۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد و کاهش هزینه‌ها و به جریان انداختن یارانه پنهان از راه‌های جبران این کسری است.

وی افزود: اکنون ۹۹۰ هزار میلیارد تومان به عنوان یارانه پنهان در حامل‌های انرژی مصرف می‌شود که اگر با شیبی ملایم حرکت می‌کرد که هم جامعه با آن سازگار میشد و هم بخشی از درآمد دولت را تامین می‌کرد، اکنون شاهد معضلات و تخریبهای بعد از گرانی بنزین نبودیم.

 اکبری خاطرنشان کرد: متاسفانه در جریان افزایش قیمت بنزین با ایجاد شیب تند در این مسیر، معضلات و آسیب‌هایی ایجاد شد که بازنگری و بررسی مجدد چنین طرح‌هایی را بیش از پیش ضرورت می‌بخشد.

انتهای پیام/76020

منبع: فارس

کلیدواژه: دولت مجلس بودجه گردشگری شیراز نماینده مردم بنزین تحریم درآمدزایی اشتغالزایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۳۸۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به رییس سازمان خصوصی‌سازی گفتم جزء فرهیخته‌ترین‌ها هستی بین افرادی که از کشتارگاه، بهشت‌زهرا و... آمده‌اند

عملکرد هیئت‌رئیسه مجلس دوره یازدهم مجلس از خاموش شدن تریبون نمایندگان گرفته تاعدم اعلام وصول استیضاح‌ها، مورد انتقاد قرار گرفت اما برخی از نمایندگان با اوج‌گیری این انتقادات در آستانه شروع به کار دوره دوازدهم مجلس مخالفند و به توصیه رهبری اشاره می‎کنند که گفتند: «شیرینی این انتخابات را به کام مردم تلخ نکنید.»

به گزارش هم میهن، این سخنان شاید شدت این اظهارنظرها که گاهی موجب تخریب می‎شود، کاهش داده اما تندروی‌ها همچنان ادامه دارد و به نظر می‎رسد نقد تند و تیز هیئت‌رئیسه فعلی به قصد رسیدن به هیئت‌رئیسه بعدی در حال انجام است و آنان که در هیئت‌رئیسه فعلی هستند با انداختن تقصیر به گردن رئیس مجلس، خود را از این اتهامات مبرا می‎کنند.

احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در گفت‌وگو با هم‎میهن به نقد عملکرد هیئت‌رئیسه مجلس پرداخته‎است که در ادامه می‎آید:

این تحلیل وجود دارد که برخی با انتقادات تند و تیز از هیئت‌رئیسه از تریبون مجلس به‌دنبال آن هستند که کرسی‌های هیئت‌رئیسه مجلس بعدی را کسب کنند. عملکرد هیئت‌رئیسه را در دوره یازدهم مجلس چگونه ارزیابی می‌کنید؟

سخنگوی وقت شورای نگهبان در سال ۱۴۰۰ گفت: «مردم در انتخابات شرکت کنند یا خیر، در مشروعیت انتخابات تاثیری نخواهد داشت.» یعنی انتخاباتی با پشتوانه ۴۰ درصدی مشارکت مردم با انتخابات ۸۰ درصدی تفاوتی ندارد. این نوع نگاه حکمرانی ما به انتخابات است و مردم محلی از اعراب در سیاست و اقتصاد ندارند. اردیبهشت امسال یک‌سال از موضوع دریافت خودروهای شاسی‌بلند می‌گذرد. خطاب من به هیئت‌رئیسه بود و سوال کردم که دریافت این خودروها با استیضاح وزیر چه نسبتی دارد؟

یک‌سال از این سوال می‌گذرد و با وجود مستندات دقیقی که ارائه شد، میکروفن نماینده‌ای که این موضوع را اعلام کرد بسته، دادگاهی و به یک‌سال زندان محکوم شد. اما هیچ گزارشی از جانب هیئت‌رئیسه به مردم داده نشد درحالی‌که مردم با اعلام موضوع خودروهای شاسی‌بلند با ابهاماتی روبه‌رو شدند. این برای ارزیابی عملکرد هیئت‌رئیسه و حتی مجلس کافی است.

پس با این مورد که مطرح کردید از نگاه شما عملکرد هیئت‌رئیسه مجلس بد بوده است؟

مجلس با اعلام این خبر با یک اتهام روبه‌رو شده بود. نمایندگان باید از مجلس می‌خواستند که از شأن مجلس و نمایندگان در چنین شائبه‌ای دفاع کند. چطور وقتی موضوع استعفای نادران اعلام وصول نمی‌شود جلوی تریبون مجلس تحصن می‌کنند و تا آخر جلسه اعلام وصول استعفای خود را می‌گیرند. چرا نمایندگان مجلس که در مظان چنین شائبه‌ای قرار گرفتند چنین مطالبه‌ای از هیئت‌رئیسه نداشتند؟

این دلیل بر نقد عملکرد همه مجلس و نه‌فقط هیئت رئیسه است، به گفته شما هیچ کسی مطالبه‌ای در این زمینه نداشته‎است؟

فقط نوری‌قزلجه و صباغیان پس از آنکه میکروفن من بسته شد، به این موضوع معترض شدند. رئیس مجلس نیز گفت: «مصوبه هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان است.» کدام ماده قانونی به هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان اجازه می‌دهد که سامانه نماینده مردم به مدت ۴۰ روز بسته شود؟

علاوه بر این موضوعی که شما به‌عنوان نقد به عملکرد هیئت‌رئیسه مطرح کرده‎اید، یکی از انتقاداتی که به هیئت‌رئیسه می‎شود، ورود قطاری ۴۰-۳۰ نفره به مجلس است. چقدر موضوع ورود اتوبوسی و قطاری افراد به مجلس را قبول دارید؟

شاید بیش از این تعداد وارد مجلس شده‌اند. جماعتی از شهرداری وارد مجلس شده‌اند و در ساختار مجلس مسئولیت و پست گرفته‌اند. این افراد از سازمان میادین میوه و تره‌بار، تاکسیرانی، بهشت‌زهرا (س)، اتوبوسرانی و… به مجلس آمده‌اند و در نهاد اصلی جمهوری اسلامی پست گرفته‌اند.

این موضوعات، مطمئناً مرتبط با ماه‎های اخیر نیست، چرا نمایندگان در ماه‎های آخر و حتی روزهای پایانی عمر مجلس یازدهم این انتقادات را مطرح می‌کنند؟

هر کسی به انگیزه خاص خود به این موضوعات می‌پردازد. اما من در مناظره با رئیس سازمان خصوصی‌سازی موضوع ورود افراد به مجلس را مطرح کردم و گفتم که شما صاحب چه فضیلتی هستی که این حجم از ثروت کشور به دست‌تان سپرده شده است؟ البته شما جزو فرهیخته‌ترین‌ها هستید بین افرادی که از کشتارگاه، بهشت‌زهرا (س)، تاکسیرانی و… آمده‌اند. او در مقام پاسخگویی گفت: «جواب ایشان را رهبری باید بدهد.» و جلوی چشم مردم مناظره تلویزیونی را ترک کرد. من اعلام کردم این فرد تاکنون یک آپارتمان در عمرش فروخته که ما ۹ هزار ملک بزرگ دولت را به او سپردیم تا بفروشد؟

دیگر خبرها

  • به رییس سازمان خصوصی‌سازی گفتم جزء فرهیخته‌ترین‌ها هستی بین افرادی که از کشتارگاه، بهشت‌زهرا و... آمده‌اند
  • نمایندگان مرحله دوم تهران با ۵۰-۶۰ هزار رای وارد مجلس می‌شوند
  • کاندیداهای حوزه انتخابیه ری به بررسی مشکلات شهر پرداختند
  • رسالت معاونت پارلمانی تعامل گسترده، شفاف و سالم با مجلس است
  • تقاضای سروری از مردم درخصوص دور دوم انتخابات
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده
  • مردم با مشارکت حداکثری نمایندگان را پرقدرت راهی مجلس کنند
  • حضور پرشکوه مردم در آزمون بزرگ انتخابات