Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@10:06:35 GMT

کرمک چیست و چگونه به آن مبتلا می‌شویم؟

تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۳۹۶۵۳

کرمک چیست و چگونه به آن مبتلا می‌شویم؟

نوع مونث این کرم‌ها، زمانی که فرد مبتلا در خواب به سر می‌برد، کار خود را آغاز می‌کنند و با ترک روده و رفتن به سمت مقعد، بر پوست اطراف آن تخم‌گذاری می‌کنند.

چگونه به کرمک مبتلا می‌شویم؟
در صورتی که به شکلی تصادفی و اتفاقی تخم‌های این کرم‌ها را قورت دهید و یا آن‌ها را تنفس کنید به این عارضه مبتلا خواهید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
همچنین ممکن است در اثر خوردن یا آشامیدنِ ناآگاهانه ماده‌ای که آلوده به این تخم‌هاست نیز دچار این بیماری شوید. این تخم‌ها همچنین می‌توانند بر سطوحی همچون لباس، رختخواب و یا هر شیء دیگری وجود داشته باشند. اگر یکی از این اشیاء را لمس کنید و بعد انگشتتان را در دهان خود فرو ببرید، تخم‌ها را قورت خواهید داد. حدود یک ماه بعد، تخم‌ها درون روده می‌شکنند و به کرم‌هایی بالغ تبدیل می‌شوند. کرم‌های جنس مونث با رفتن به نواحی مقعد، خود را برای تخم‌گذاری تازه آماده می‌کنند که همین مسئله به خارش مقعد منجر می‌شود. در صورتی که آن ناحیه را بخارانید، تخم‌ها به انگشتان شما می‌چسبند و زیر ناخن‌هایتان می‌روند. بعد از آن نیز در صورت لمس هر سطح و شیئی، در واقع آن کرم‌ها را در آن ناحیه پخش خواهید کرد.

آیا کرمک مسری است؟
بله. شیوع کرمک بیشتر در میان بچه‌هایی که در سن مدرسه هستند رواج دارد که البته به سادگی بین اعضای خانواده و نزدیکان آن‌ها شیوع پیدا می‌کند. افرادی که در محیط‌هایی با ازدحام جمعیت بالا، همچون انواع موسسات زندگی می‌کنند، احتمال بیشتری برای ابتلا به این عارضه در آن‌ها وجود دارد.

علائم ابتلا به کرمک چیست؟
در بیشترِ افرادی که به این بیماری دچار شده‌اند هیچ علائمی دیده نمی‌شود و اگر هم علائمی وجود داشته باشد می‌تواند شامل موارد ذیل شود:

خارش مقعد، خصوصا شب‌ها
بدخوابی
خارش در ناحیه واژن (در صورتی که کرم‌های بالغ به سمت واژن حرکت کنند)
احساس تندخویی و کج‌خلقی
دل درد‌های گاه و بی‌گاه


عوارض کرمک چیست؟
در اغلب مواقع، کرمک منجر به مشکل حادی نمی‌شود. در مواردی نادر و خصوصاً زمانی که بیش از حد به کرمک دچار می‌شوید، این بیماری می‌تواند از ناحیه مقعد به سمت واژن و رَحِم و لوله‌های آن و اطراف اندام‌های لگن حرکت کنند. چنین اتفاقی می‌تواند به التهاب واژن منجر شود.

چگونه کرمک را تشخیص دهیم؟
چنانچه شما، فرزندتان و یا هر عضوی از خانواده‌تان علائمی از کرمک دارد، با پزشک خود تماس بگیرید و چگونگی انجام آزمایش چسب اسکاچ را از او جویا شوید. تکه‌ای چسب اسکاچ بردارید و قسمت چسبان آن را روی پوست اطراف مقعد بچسبانید. این عمل بایستی به محض اینکه خودتان یا فرزندتان از خواب بیدار شدید انجام شود؛ یعنی پیش از دستشویی رفتن، دوش گرفتن و یا لباس پوشیدن. در این حالت، تخم‌های کرمک به نوار چسب خواهد چسبید.

کرمک و روش‌های مقابله با ابتلا به آن
تخم‌گذاری کرمک‌ها شبانه صورت می‌گیرد. هر روز صبح نواحی اطراف مقعد خود را بشویید تا از تعداد تخم‌های آن‌ها بر روی پوست خود کم کنید. پس از اتمام استحمام، حتماً دوش بگیرید تا خطر آلودگی مجدد بر اثر استحمام در وان را کاهش دهید.
در تمام طول دوره درمان و تا دو هفته پس از آخرین دوره درمانی، به تنهایی دوش بگیرید و هرگز از یک وان به صورت مشترک استفاده نکنید.
هر روز لباس زیر و ملحفه‌های تخت خود را تعویض کنید. این کار به زدودن تخم‌ها کمک می‌کند.
ملحفه‌های رختخواب، لباس خواب، لباس زیر، لیف حمام و حوله‌های خود را با آب داغ بشویید تا تخم‌ها نابود شوند و پس از شستشو آن‌ها را با حرارت بالا خشک کنید.
نواحی اطراف مقعد را نخارانید. ناخن‌های دست فرزندتان را کوتاه کنید تا فضای کمتری برای تجمع تخم‌ها وجود داشته باشد. به فرزندتان اجازه جویدن ناخن‌هایش را ندهید.
پس از هر بار دستشویی رفتن، عوض کردن کهنه بچه و پخت و پز غذا، دست‌های خود را با آب و صابون بشویید و فرزند خود را نیز به انجام این کار ترغیب کنید.     منبع:راستینه

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کرمک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۳۹۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟

به نظر می‌رسد پاسخ این پرسش که «از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟» در حال تغییر است، زیرا عمر مردم طولانی‌تر شده است، دیرتر بازنشسته می‌شوند و تا سنین بالاتری همچنان از سلامت جسمی و روحی برخوردارند.

به گزارش ایسنا، به نقل از جام جم، طبق پژوهشی که نتیجه آن در مجله انجمن سالمندی آمریکا منتشر شد، افراد در اواسط دهه۶۰سالگی معتقدند پیری از ۷۵سالگی شروع می‌شود در حالی که افراد مسن‌تر فکر می‌کنند سن پیری دیرتر از این شروع می‌شود.  افرادی که احساس جوانی می‌کنند، معتقدند پیری دیرتر شروع می‌شود. شرک

تحقیقات قبلی نیز نشان داده بود باورهای منفی درباره افزایش سن با افزایش سطح استرس مرتبط است که به نوبه خود می‌تواند خطر حمله قلبی وسکته راافزایش دهد.برعکس افرادی که به پیری نگرشی مثبت دارند، احتمالا کمتر درمعرض ابتلا به زوال عقل‌ هستند ودرمقایسه با افرادی که نگرش منفی درباره افزایش سن دارند، طولانی‌تر عمرمی‌کنند. 

تأثیر رفع بی‌نظمی در سلامت روان
بی‌نظمی‌ها در فضای زندگی در تمرکز وتصمیم‌گیری‌فرد نیز اختلال ایجاد می‌کند و خلاقیت،سطح بهره‌وری و انرژی‌فرد راکاهش می‌دهد. ازنظرکارشناسان، رابطه معکوس میان بی‌نظمی وسلامت روان وجود دارد؛ به این معنی که هرچه زندگی شما به‌هم‌ریخته‌تر باشد، سلامت روان شما نیز آسیب‌پذیرتر خواهد بود.

به همین دلیل ازبین بردن بی‌نظمی‌ها،وضعیت سلامت روان شما را بهبود می‌بخشد.  شاید مشکل درهم و برهم بودن وسایل زندگی شما درمقایسه بامشکلاتی همچون تغییرات آب وهوایی، کوویدـــ۱۹ یا تشدید خشونت‌های جهانی ناچیز به نظر برسد اما کارشناسان تاکید دارند نباید از تأثیرات منفی به‌هم ریختگی درفضای زندگی غافل بود و اصلاح این رفتار یک تخلیه صد درصدی برای سلامت روان محسوب می‌شود.

عواقب بی‌نظمی برسلامت روان، بسیار زیاد و قابل توجه است.از جمله این‌که حافظه را مختل می‌کند و منجر به تثبیت عادات غذایی نادرست می‌شود. فراموش نکنید رفع بی‌نظمی‌ها بیش از آنچه تصور کنید بر سلامت روان شما تأثیرات مثبت و قدرتمندی دارد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • چگونه بعد از فوت یک نفر از دارایی‌های کامل او باخبر شویم؟
  • چگونه بعد از فوت متوفی، از دارایی کامل او باخبر شویم؟! + فیلم
  • هوادار خاص استقلال: نکونام گفت دعا کن قهرمان شویم
  • استقلال: نکونام گفت دعا کن قهرمان شویم
  • ما مجرم زاده می‌شویم
  • انریکه: زود قهرمان می‌شویم، خوشحالم
  • از چه سنی به بعد جزو افراد پیر محسوب می‌شویم؟
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • دانشجویان آلمانی: فقط به جرم مخالفت با نسل‌کُشی در غزه سرکوب می‌شویم+ فیلم