Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@00:17:36 GMT

رشد بودجه آموزش پرورش برای سال ۹۹ کافی نیست

تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۳۹۷۱۲

رشد بودجه آموزش پرورش برای سال ۹۹ کافی نیست

کارشناس آموزش و پرورش گفت: در سال ۹۹ با توجه به رشد دانش‌آموزان باید رشد ۲۴ درصدی در بودجه آموزش و پرورش شاهد باشیم اما این رشد ۱۸ درصد است و متأسفانه بخشی از جبران کسری بودجه با بالا بردن نسبت دانش‌آموزان به معلم خصوصا در مقطع ابتدایی جبران می‌شود.

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس؛ عبدالحسین نفیسی کارشناس اقتصاد در همایش چالش پایدار که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان برگزار شد، با بیان این پرسش که چرا در تمام دوره ها آموزش و پرورش به عنوان نهاد اجرایی درجه دوم تلقی  شده و همواره مورد بی اعتنایی و بی توجهی قرار می گیرد، تصریح کرد: اسناد بودجه‌ای کشور از صد سال پیش تاکنون مکتوب وجود داشته است، غیر از دهه اول و دوم قرن حاضر که به آموزش و پرورش توجه ویژه شده  در بقیه سال‌ها چندان به آن توجهی نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در اوایل سال‌های قرن جدید، دولت وقت به دلیل آنکه نیاز به تربیت کارمندانی با آشنایی به دروس جدید داشت به آموزش و پرورش نگاه هدفمند کرد که مدارس بسیار بزرگ و باشکوه که هنوز نیز در سراسر کشور وجود دارد، تأسیس شد.

این کارشناس اقتصاد تصریح کرد: در سال‌های بعد آموزش و پرورش چندان برای دولت‌ها اهمیت نداشت و صرفا به فکر آن بودند که زندگی روزمره‌شان را کنند و بعد از انقلاب نیز گرفتار جنگ و تثبیت انقلاب بودیم و البته با نگاه به آن زمان متوجه می‌شویم که بسیاری از گرفتاری‌های اکنون، آن زمان با وجود جنگ وجود نداشت.

نفیسی ادامه داد:  در دوره سازندگی در بودجه آموزش و پرورش اتفاق عجیبی پیش آمد؛ بودجه مصوب شده از همان ابتدا دارای کسری بودجه بود و دولت‌ها ناچار از صرفه جویی در جاهای دیگر و تحویل به آموزش و پرورش بودند و این مسأله تا کنون ادامه پیدا کرده است.

این کارشناس اقتصاد با بیان اینکه در ایران متاسفانه اصلاً آموزش و پرورش، ماهیت و طبیعت آن شناخته نشده است، تصریح کرد: جامعه شناخت درستی از آن ندارد؛ برخورد نهادها به آموزش و پرورش به تناسب ماهیت وارزش آن نیست.

وی افزود: آنجا که آموزش و پرورش بازده‌اش قابل لمس نبوده و دیر به دست می‌آید، توجهی به آن نمی شود و دولت‌ها به آموزش و پرورش که نتایجش ۲۵ سال آینده به دست خواهد آمد توجه چندانی ندارند و به دنبال مسائل زود بازده هستند.

نفیسی ادامه داد: دولت ها تا حدی که سر و صدایی از آموزش و پرورش بلند نشود به آن توجه می‌کنند و باید مدافعان آموزش و پرورش، گفتمان ایجاد کنند که قدرش بیشتر دانسته و ماهیتش شناخته شود.

حجت الله بنیادی مدرس و کارشناس آموزش و پرورش نیز در این همایش با بررسی سهم آموزش و پرورش ایران و برخی کشورهای دنیا، تصریح کرد: سهم بودجه آموزش و پرورش در اوایل انقلاب از کشور فنلاند تقریبا بالاتر بود و بعد از آن رویه‌ای نزولی پیدا کرد و این موضوع در سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ کاملا افت محسوس پیدا کرد.

وی افزود: برخی نهادها مانند شورای عالی آموزش و پرورش باید از آموزش و پرورش دفاع کنند و این ناعدالتی بودجه ای را گزارش کنند.

بنیادی با بیان اینکه نگاه به بودجه آموزش و پرورش تحلیلگرانه نبوده است، تصریح کرد: مسأله اصلی، ناعادلانه بودن بودجه آموزش و پرورش با دستگاه‌های دیگر و نهادهایی که حتی ماهیت و کاری شبیه آموزش و پرورش می کنند، است.

این مدرس افزود: موضوع معلمان خرید خدمت ناعدالتی در تامین معلم‌ است و متاسفانه برخی نهادهای برون از آموزش و رورش همچون سازمان برنامه و بودجه و امور استخدامی بعضی مسائل را به این وارتخانه تحمیل می‌کنند.

بنیادی ادامه داد: در سال ۹۹ با توجه به رشد دانش‌آموزان باید رشد ۲۴ درصدی در بودجه آموزش و پرورش شاهد باشیم. اما این رشد ۱۸ درصد است و متاسفانه بخشی از جبران کسری بودجه با بالا بردن نسبت دانش‌آموزان به معلم خصوصا در مقطع ابتدایی جبران خواهد شد که کسی به آن توجهی نمی‌کند.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه اگر مدارس غیر دولتی تعطیل شود، اولیای متمول برای فرزندانشان، معلم خصوصی می گیرند، تصریح کرد: آنگاه مدارس خصوصی پنهان رواج پیدا خواهد کرد.

بنیادی تصریح کرد: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش استعداد یابی و هدایت تحصیلی تکلیفی است که دولت باید به آن بپردازد که متاسفانه کاری نشده است.

وی افزود: اگر این مهم اتفاق بیفتد، دیگر دانش‌آموزی با پدر پولدار اما بی استعداد وارد دانشگاه‌های خوب همچون تهران و رشته‌های پزشکی نخواهد رفت.

این مدرس ادامه داد:  متاسفانه با یک کنکور سرنوشت مشخص می‌شود. شاید در زمان کنکور دانش‌آموز حالش خوب نباشد و موضوع بعدی تفاوت های شغلی که از لحاظ درآمد مانند معلم و پزشک وجود دارد و این تفاوت‌ها باعث شده که اکثراً به شغل پزشکی نگاه ویژه‌ای داشته باشند.

حجت الاسلام محسن خاکی پژوهشگر عدالت آموزشی نیز در این همایش با بیان اینکه اگر به آموزش به مثابه یک حق اساسی و حقوق قانونی دیده شود، نقش دولت در این حق چگونه باید باشد، تصریح کرد: سرانه دانش‌آموزان در مدارس غیر دولتی تقریباً سه برابر دانش‌آموزان دولتی است و مخارج آموزش کسانی که خودشان را به دست دولت داده‌اند پایین و بهره‌مندی دانش‌آموزان پولی بیشتر است.

این پژوهشگر ادامه داد: بسیاری از مسائل و مشکلات آموزش و پرورش باید در نظریه‌های اجتماعی مشاهده شده و نگاه دولت به مسائل عمومی دیده شود و تا آن اصلاح نشود اتفاقی رقم نخواهد خورد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش دانش آموزان رشد بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۳۹۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری

به گزارش خبرنگار مهر، نادر کریمی بیرانوند پیش از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران با تبریک هفته معلم اظهار کرد: سنندج از امروز تا دهم اردیبهشت ماه شاهد برگزاری نمایشگاه خوداتکایی مدارس شبانه‌روی است که در راستای ترویج روحیه کارآفرینی بین دانش‌آموزان انجام می‌شود.

وی همچنین از برگزاری دوره توانمندسازی مدیران مدارس غرب کشور برای مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در استان خبر داد و گفت: از راهکارهای سند تحول بنیادین مهارت‌آموزی دانش‌آموزان است و هر دانش‌آموز باید تا پایان دوره تحصیلی یک مهارت که منجر به اشتغال شود را بیاموزد و این دوره برای مدیران مدارس در راستای تحقق این مهم برگزار می‌شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: ساحت اقتصادی که در شش ساحتی که برای آموزش دانش‌آموزان وجود دارد بدرستی تبیین نشده تا دانش‌آموز بتواند وارد بازار کار شود.

کریمی بیرانوند خاطرنشان کرد: چهارشنبه هفته گذشته در دولت بحث مهارت‌آموزی در مدارس نظری تصویب شد و ردیف اعتباری برای این مهم درنظر گرفته می‌شود.

وی یکی از مشکلات مهارت آموزی در مدارس نظری را نبود ساعت درسی مهارت‌آموزی دانست و گفت: تغییر ساختار آموزشی در حوزه متوسطه در دستور کار شورای عالی آموزش و پرورش است تا بتوان زمانی در برنامه درسی دانش آموزان برای مهارت آموزی در نظر گرفته شود.

وی اضافه کرد: برای دانش‌آموز در قالب ۳۰۰ ساعت در طول سه سال تحصیلی متوسطه مهارت‌آموزی گنجانده می‌شود تا منتج به شغل شود.

مدارس شبانه روزی ظرفیتی برای آموزش مهارت آموزی هستند

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: مدارس شبانه‌روزی اوقات فراغت خوبی برای دانش‌آموزان دارد و می‌توان با استفاده از فضای این مدارس سعی می‌شود مهارت به دانش‌آموزان این مدارس آموزش داده شود.

کریمی بیرانوند اذعان کرد: تا زمانیکه ساحت اقتصادی رشد نکند و دانش‌آموز توانمندی ورود به بازار کار را نداشته باشد نمی‌توان به تحقق این ساحت آموزشی دست یافت.

وی با اشاره به مشکل کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش اعلام کرد: از مشکلات آموزش و پرورش کمبود نیروی انسانی است، در چند سال اخیر استخدام جدی شد و از کل ظرفیت تربیت معلم استفاده می‌شود و اگر دانشگاه فرهنگیان نتوانست نیرو تربیت کند از طریق آزمون و مصاحبه نیرو جذب می‌شود.

وی عنوان کرد: کردستان سال گذشته ۹ هزار ساعت در حوزه متوسطه نظری به صورت غیرموظف از بازنشستگان و دانشجو معلمان ترم هفت، برای جبران کمبود نیرو استفاده کردیم.

اجرای طرح «شهیدمحمودوند» برای شناسایی دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر وضعیت پوشش تحصیلی دور دوم متوسطه در کشور و چگونگی شناسایی دانش‌آموزان ترک تحصیل بیان کرد: در پوشش تحصیلی متوسطه دوم، بسیاری از دانش آموزان بدلیل اینکه جذب بازار کار می‌شوند ترک تحصیل می‌کنند اما براساس اجرای طرح «شهید محمودوند» دانش‌آموزانی که در سامانه سیدا ثبت نام نکردند با بررسی کد ملی آنها دانش‌آموزان ثبت نام نشده شناسایی شدند و مسؤولان استان‌ها موظف شدند تا افرادی را برای پیگیری این دانش‌آموزان موظف به کار کنند.

وی اضافه کرد: براساس پیگیری‌های صورت گرفته تعدادی از دانش‌آموزان از طریق تحت پوشش قراردادن در کمیته امداد و بهزیستی به چرخه تحصیل بازگشتند و عده‌ای نیز به دلیل مهاجرت یا فوت ثبت نام نکرده بودند که شناسایی شدند.

کریمی اذعان کرد: سال گذشته ۶۰ هزار نفر دانش‌آموز بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش و پرورش برگشتند.

وی یکی از مسائل آموزش و پرورش را حضور کمرنگ دانش‌آموزان پایه دوازدهم بعد از تعصیلات نوروز دانست و گفت: این آسیب بزرگی برای دانش‌آموزان است چرا که در این زمان دانش‌آموز با نحوه طراحی سوال آزمون نهایی آشنا می‌شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: امتحانات پایه دهم و یازدهم هم از امسال نهایی هستند و آزمون آنها در حوزه‌های اجرا و تصییح آن به صورت الکترونیکی است.

کد خبر 6089831

دیگر خبرها

  • برپایی بازارچه کسب‌وکار به همت دانش‌آموزان بندرانزلی
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • ۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد
  • کاهش عجیب بودجه آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۳
  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد