Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران ،محمدرضا برومند روز پنجشنبه در همایش "فرصت‌های کسب و کارآفرینی در ورزش" در مشهد افزود: در حال حاضر بزرگترین مشکل کشور بیکاری است که بر پایه آمار رسمی بیش از ۱۲ درصد و برپایه آمار غیر رسمی بیش از ۲۵ درصد است در حالی که تعداد بیکاران در بین دانش‌آموختگان دانشگاهی براساس آمار رسمی ۲۴ درصد و در آمار غیر رسمی بیش از ۴۰ درصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: گرچه آماری از تعداد بیکاران دانش‌آموخته رشته تربیت بدنی در کشور نداریم اما این تعداد در دانشگاه شهید بهشتی تهران بیش از ۳۵ درصد است در حالی که اگر حتی یک نفر دانش‌آموخته بیکار داشته باشیم باید نگران باشیم.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: برای آموزش هر دانشجو تا مقطع لیسانس معادل چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال هزینه می‌شود که اگر نتواند مشغول کار شود و در جایی از اندوخته‌های وی استفاده مفید شود، فرصت سوزی و برنامه سوزی در منابع ملی است.
وی افزود: علت عدم موفقیت ما در این زمینه نداشتن برنامه بلندمدت و سیستمی است و برنامه‌های ما همیشه مقطعی بوده‌ است، در اکوسیستم کارآفرینی دنیا رتبه ۸۰ و در منطقه رتبه ۱۴ را داریم.
وی ادامه داد: وزارتخانه‌های ورزش، کار، بهداشت و همچنین فدراسیون‌ها و ۲۵ هزار باشگاه کشور برای اشتغال، کارآفرینی و جذب دانش‌آموختگان رشته‌های ورزشی با هم تعامل ندارند و این عدم همکاری و اتخاذ نکردن راهکارهای عملی منجر به یک بحران در زمینه سلامت جامعه شده است.
برمند گفت: مجوز تاسیس باشگاه‌های بدن سازی بدون نیازسنجی و بطور بی حد و حساب صادر می‌شود و آمارها نشان می‌دهد که ۵۰ درصد این باشگاهها بعد از سه سال و ۸۰ درصد آنها بعد از پنج سال تعطیل می‌شوند.
وی افزود: در کشورهای دیگر ورزش یک صنعت بزرگ سودآور است که دیدگاه‌های آن فراملی است در حالی که در کشور ما توسعه اشتغال در بخش ورزش متولی ندارد، در دنیا بیش از ۲ هزار شغل مرتبط با ورزش وجود دارد و این بخش گردش مالی فراوان دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر استان‌های تهران، مازندران و خراسان رضوی بیشترین دانش‌آموخته رشته‌های ورزشی را دارند، هم اکنون ۸۵ هزار نفر در کشور در رشته تربیت بدنی مشغول تحصیل هستند و طی ۱۰ سال گذشته نیز بیش از ۹۰ هزار نفر در مقاطع فوق دیپلم تا دکتری از این رشته دانش‌آموخته شده‌اند.
مدیر مرکز کارآفرینی و اشتغال وزارت ورزش و جوانان گفت: دانش‌آموختگان این رشته‌ها برای ایجاد اشتغال باید تغییر دیدگاه بدهند و با استفاده از مهارت‌های فردی و تیمی به کار آفرینی روی بیاورند زیرا اگر فقط به فکر استخدام دولتی و پشت میزنشینی باشند با محدودیت‌های فراوان روبرو می‌شوند.
وی افزود: براساس آمار در سال ۹۵ فقط سه درصد جامعه ورزشی با مبانی کارآفرینی آشنا بودند.
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت: فرزندان ما از بدو ورود به سیستم آموزشی تا پایان تحصیل در مقاطع عالی با فکر استخدام در سیستم دولتی و حقوق بگیری و بدون خلاقیت تربیت می‌شوند در حالی که لازمه کارآفرینی و اشتغال، خلاقیت، جسارت و جرات ریسک پذیری معقول است.
مهدی طالب پور افزود: الگوی منفی فکر ما از ابتدا در خانواده شکل می‌گیرد که راه نهایی تحصیل و موفقیت در زندگی را کسب یک شغل دولتی یادآوری می‌کنند و تلقین این الگو تا پایان تحصیلات عالی و دانشگاهی ادامه دارد لذا چاره‌ای جز تغییر این الگو نداریم.
سامان سرابی قهرمان پیشکسوت پرورش اندام نیز در این همایش خواستار ایجاد تعادل در میزان پذیرش دانشجو در رشته‌های تربیت بدنی با بازار کار شد و گفت: صدور بی حساب مجوز تاسیس باشگاه‌های بدن سازی نیز فعالیت در این رشته را برای کارشناسان تحصیل کرده و آکادمیک مشکل کرده و افرادی با دوره‌های کوتاه مدت چند هفته‌ای حکم مربی‌گری می‌گیرند در حالی که تحصلات این رشته را ندارند.


منبع: صدای ایران

کلیدواژه: صدای ایران آمار بیکاری کشور دانشگاه شهید بهشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۴۴۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید

محمد امین بابایی گفت: ایجاد مسکن برای کارگران می تواند به ماندگاری آنان در محیط کار کمک کند.

وی ادامه داد: نمونه موفق آن یکی از کارفرمایان حوزه نساجی خراسان رضوی است که در صورت ماندن کارگر به مدت پنج سال در کارخانه اش برای او مسکن می سازد که از این بخش بی نیاز شود.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ماده ۱۴۹ قانون کار در حوزه تامین مسکن کارگران مغفول مانده است، در حالی که اگر اجرا می شد اکنون دیگر نیازی به طرحهای ملی مسکن نبود.

وی ادامه داد: جامعه کارگری نمی تواند نقدینگی نهضت ملی مسکن را تامین کند لذا باید به سمتی برویم که کارفرمایان برای کارگران خانه بسازند و بعد از ۳۰ سال ماندگاری نیروی کار در آن محیط سند خانه به نام وی معرفی شود.

بابایی با تشریح اقدامات اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه روابط کار در سال ۱۴۰۲ گفت: پارسال ۶۵ درصد از واحدهای مشمول، طرح طبقه بندی مشاغل استان را اجرا کردند.

وی افزود: بر این باور هستیم که اجرای طرح طبقه بندی مشاغل می تواند بخشی از حقوق و دستمزد کارگران را تامین کند، لذا تلاش داریم که تا پایان دولت سیزدهم پوشش دهی این طرح در استان را به ۱۰۰ درصد برسانیم.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به رسیدگی بیش از ۱۸ هزار پرونده در هیاتهای تشخیص و پنج هزار و ۶۴۹ پرونده در هیاتهای حل اختلاف استان در سال گذشته اشاره و بیان کرد: مدت زمان رسیدگی به پرونده ها توسط ۴۳ هیات تشخیص و حل اختلاف استان با کاهش۲۲ درصدی به ۲۱ روز رسیده است.

وی با بیان اینکه بخشی از قانون کار مغفول مانده است، افزود: در صورتی که اجرای آن باعث می شود حقوق و دستمزد کارگران منطقه ای و صنفی شودِ از ظرفیتهای قانونی این مهم نیز فصل هفتم قانون کار مبتنی بر پیمانهای دسته جمعی است.

بابایی اضافه کرد: انتظار می رود با توجه به اینکه خراسان رضوی بعد از تهران دومین استان کشور به لحاظ برخورداری از تشکلهای کار و کارگری است، پیمان دسته جمعی بین این تشکلها شکل گیرد.

کمبود نیروی ماهر و کاهش ۶ درصدی حوادث ناشی از کار

وی ادامه داد: پارسال اختصاص پاداش تولید به قراردادهای پایان کار نسبت به سال ۱۴۰۱ در خراسان رضوی رشد ۱۰۸ درصدی داشت.

به گفته وی، در این مدت ۵۰ قرارداد به مبلغ ۵۳۰ میلیارد ریال منعقد و پاداش بهره وری بین ۲۱ هزار و ۸۶۴ کارگر توزیع شد که به امرار معاش کارگران استان کمک زیادی کرد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برگزاری ۱۹۷ هزار و ۲۲۶ نفر – ساعت دوره آموزشی بویژه در حوزه ایمنی محیط کار، انجام ۲۵ هزار و ۴۴۳ مورد بازرسی ادواری و رشد هفت درصدی این بازرسیها از محیط کار و آموزش ۳۰۰ نفر از کارگران در محل ایست کارها در حوزه فعالیتهای ساختمانی از دستاوردهای پارسال استان در حوزه کار و کارگری است.

وی به کاهش ۶ درصد حوادث ناشی از کار در سال گذشته اشاره و بیان کرد: بیشترین کاهش مربوط به حوزه معادن استان بوده که در همین راستا همایش تخصصی حوزه ایمنی در خواف به میزبانی معادن آن منطقه برگزار شد.

بابایی ادامه داد: پارسال هزار و ۶۴۳ نفر از مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان رضوی به اشتغال مجدد بازگشتند که این میزان در مقایسه با سال ۱۴۰۱ به میزان ۷۸ درصد رشد کرده است،

به گفته وی، این آمار نشان می دهد که واحدهای صنعتی استان در سال گذشته بیشتر به دنبال جذب نیروی کار بودند تا اینکه بخواهند تعدیل نیرو داشته باشند.

وی با بیان اینکه خراسان رضوی با کمبود نیروی ماهر مواجه است، افزود: در صورتی که سامانه بیمه بیکاری و سامانه جستجوی شغل متصل شوند، می توان از فرصتهایی که در سامانه جستجوی شغل که سه یا چهار برابر آمار سامانه بیمه بیکاری است، برای جذب نیروی ماهر استفاده کرد.

۸۰ درصد مقرری بگیران بیمه بیکاری دارای مهارت خاص هستند

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: حداقل پیش بینی ما این است که ۷۰ تا ۸۰ درصد مقرری بگیران بیمه بیکاری دارای آن مهارت خاص برای واحد تولیدی هستند.

وی شمار تشکلهای کارگری و کارفرمایی در خراسان رضوی را هزار و ۳۴۴ مورد ذکر و بیان کرد: پارسال بیش از ۵۰۰ مجمع برای این تشکلها برگزار و زمینه ای فراهم شد که این تشکلها به عنوان ناظر مردمی بر حوزه روابط کار و سایر بخشهای مرتبط با کار و کارگر نظارت داشته باشند.

بابایی نرخ بیکاری خراسان رضوی را ۶.۲ درصد ذکر و بیان کرد: این در شرایطی است که مشهد بالاترین جمعیت اتباع را دارد و اگر این جمعیت نبودند نرخ بیکاری در استان از رقم مزبور کمتر می شد.

به گفته وی، بر اساس آمارهای بدست آمده، همه فرصتهای شغلی توسط اتباع پر نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ترک تحصیل ۱۵ درصد دانش‌آموزان خراسان شمالی در دوره متوسط دوم
  • ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید
  • آغاز گردهمایی معاونان امور جوانان ادارات کل ورزش و جوانان در مشهد
  • ۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • بیکاری جوانان از مهم‌ترین معضلات آبادان است
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • بوی شورش از درون جشنواره کن ۲۰۲۴ می‌آید/کارکنان در طلب حقوق بیشتر
  • افزایش رشته‌های مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • علت محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان چیست؟