Web Analytics Made Easy - Statcounter

مریم معترف اشاره به تمرکز او طی دو دهه اخیر بر تولید شیوه‌های نمایش خلاق و تکنیک‌های مدرن اجرای نمایش برای کودکان و نوجوانان یادآور شد: در جدیدترین تجربه خود برای گروه سنی کودک و نوجوان بار دیگر به سراغ یکی از مهم‌ترین محتواهای ذهنی خود و ارتباط دامنه تخیل خود به عنوان هنرمند با تخیل کودکان و نوجوانانِ امروز رفتم و برای این مهم بستری آشنا چون قصه کشتی نوح را انتخاب کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر پیشین اداره برنامه‌های تئاتر با اشاره به این نکته که با اتکا به تجربه نمایش قبلی خود با نام قصه های من و تو و شاهنامه و ساخت عروسک از مواد دور ریختنی پلاستیکی با هدف احترام به محیط زیست و آموزش مسائل محیط زیستی به کودکان یادآور شد: تمامی عروسک‌های موجود در نمایش قصه‌های سفر پر ماجرای کشتی نوح نیز از مواد دور ریختنی پلاستیکی ساخته شده است.

این کارگردان پیشکسوت با تاکید بر آنکه تردیدی در جهان بی مرز تخیل کودکان وجود ندارد، تصریح کرد: از آنجا که تخیل همراه خود خلاقیت و نوآوری می آورد تنها کافیست تا به واسطه ابزار هنری مثلاً تولید نمایش‌هایی با چنین رویکردی، خوراک مناسب به کودکان و نوجوانان داده شود و بچه ها به محض مواجهه با چنین آثاری تلاش می کنند تا جهان بی حد و مرز خلاقیت و تخیل‌شان را برای تکرار و انجام آنچه به عنوان مشاهدات خود دیده‌اند این بار در قالب نمایش به اجرا در آورند. همین مسئله در تکوین و تربیت شخصیت فردی و اجتماعی آنها نقش بسزایی ایفا خواهد کرد.

معترف در پاسخ به این پرسش که در تولید نمایش‌های قبلی در حوزه کودک و نوجوان همواره شاهد عرض ارادت او به شیوه‌های نمایش ایرانی بوده‌ایم و آیا در نمایش قصه‌های سفر پر ماجرایی کشتی نوح نیز از چنین الگوهای نمایش ایرانی بهره برده است با تایید این مسئله گفت: شیوه‌های نمایش ایرانی از جمله پرده‌خوانی و نقالی به عنوان مهمترین الگوهای ذهنی من کارگردان به شمار می رود.

وی خاطرنشان کرد: معتقدم که اگر هدف به واسطه هنر نمایش انتقال آموزش به کودکان باشد می‌توان با همان نگاه خلاقانه یعنی استفاده کردن از ترفند اسباب‌بازی‌های ساخته شده از پلاستیک‌های دورریختنی، شیوه‌ها و گونه‌های کهن نمایش ایرانی از جمله پرده‌خوانی و نقالی را نیز به کودکان آموخت. به همین سبب در خلال روایت نمایش قصه‌های سفر پر ماجرای کشتی نوح از چنین شیوه های نمایشی نیز استفاده کردم.

نمایش قصه‌های سفر پر ماجرای کشتی نوح به کارگردانی و نویسندگی مریم معترف با حضور بازیگرانی چون میثم یوسفی، مجتبی گوهرخوانی، علی بیک‌محمدی، مولانا شمس‌الدینی، شهرام نجاتی و مسعود پورجمشید همه روزه به جز شنبه ها، صبح ها ویژه مدارس و مهدکودک ها و بعد از ظهرها از ساعت ۱۹ در سالن گلستان مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان میزبان مخاطبان این اثر است.

۲۴۱۲۴۱ کد خبر 1337953

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: تئاتر تئاتر کودک و نوجوان ادبیات کودک و نوجوان کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۴۴۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است/ آشنایی نسل‌ امروز با فرهنگ رضوی

فرهاد قائمیان مدیر بیست و یکمین جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) درباره اینکه در بخشی از فراخوان جشنواره بین‌المللی فیلم رضوان تنها متولدین دهه هفتاد به بعد امکان ارسال آثار خود را به جشنواره دارند با خط فکری همراه بوده است یا خیر گفت: واقعیت این است که این بخش یکی از اهداف ماست وگرنه ما آن نسل قبلی یا مقطع سنی قبل هفتاد را نادیده نگرفته‌ایم و سعی کرده‌ایم که این مقطع سنی را پرورش دهیم و با فرهنگ رضوی بیشتر آشنا کنیم تا به همین دلیل در فیلم‌های کوتاهشان بتوانند آموزش هم ببینند.

وی ادامه داد: قبل از هر چیزی تاکید می‌کنم آموزش، آموزش و آموزش. برای همین کارگاه‌هایی را که مد نظرمان است، گفته شده و در فراخوان هم اعلام شده است. از این طریق ما باید بتوانیم روال و مسیری را فراهم کنیم که با آن اشاعه فرهنگی در میان نسل جوان که شاید یکم احتمالا دور شده اند انجام شود و همچنین بتوانیم برای فیلم‌هایی که ساخته می‌شوند با فیلم‌های کوتاه، نیمه بلند این عزیزان را به سوی فیلم‌های سینمایی بلند پرتاب شوند.

قائمیان مدیربیست و یکمین جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) درباره  وضعیت کارگاه‌های برنامه ریزی شده جشنواره فیلم دینی رضوان در استان‌های کشور گفت: در تمامی استان‌ها این اتفاق خواهد افتاد شاید ما بتوانیم کارگاه هایی را که در استان ‌های مختلف انجام شده است با افرادشان گزینش کنیم تا این عزیزان هم برای زیارت آقا امام رضا(ع) تشریف بیاورند و هم در یک کارگاه مقدماتی کارها را انجام دهیم و در نهایت این عزیزان بتوانند برای جشنواره حاضر شوند.

وی درباره وضعیت اکران فیلم‌های نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان پاسخ داد: با سازمان سینمایی، حوزه هنری و سینماهایی که در حیطه این بخش‌ها هستند صحبت شده است تا ما بتوانیم قبل از اکران فیلم‌های سینمایی این آثار را به صورت کلیپ کوتاه اکران کنیم. به نوعی این اتفاق در تلویزیون اتفاق افتاده است تا بتوانیم به عبارتی فرهنگ سازی کنیم که ما فیلم کوتاه و کار نسل جوان هم تماشا کنیم. تاثیر گذاری فیلم‌های کوتاه خیلی بیشتر خواهد بود، صرف موضوع اینکه ما یک فیلم بلند ببینیم نیست بلکه می‌خواهیم ببینیم جوانان‌هایی که در خانه های خودشان هستند چه تفکری دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • ضرورت توجه به هنر حکمی در دانشگاه‌ها
  • ضرورت توجه به هنرِ حکمی در دانشگاه‌ها
  • تاثیر عجیب سلمانی روی برد و شاید قهرمانی
  • اولین داروی رشد دندان آزمایش می‌شود
  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • آموزش پشتکار به کودکان با هنر نمایش و سرگرمی
  • تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است/ آشنایی نسل‌ امروز با فرهنگ رضوی
  • تماشا خانه سیار کانون به استان فارس رسید
  • اجرای تئاتر عروسکی در مناطق کم برخوردار فارس
  • تاثیرگذاری فرهنگی وظیفه آحاد مردم جامعه است