Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، عیسی کلانتری امروز در نشست مشترک اعضای کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی و جمعی از صنعت‌گران که در مرکز آموزش و پژوهش اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در مشهد برگزار شد، ضمن اینکه انحصار را عامل اصلی عقب‌ماندگی توسعه و ویرانی محیط زیست دانست، و اظهار کرد: ۸۳ درصد آلایندگی کشور دستاورد صنعت خودرویی است که بیش از ۶۱ درصد ذرات آلاینده کمتر از ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ میکرون را که مستقیماً وارد سلول‌های خونی انسان می‌شود، شامل می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه امسال به دلیل آلودگی هوا مجبور به ۱۲ روز تعطیلی مدارس در شهر تهران شدیم، افزود: میزان مرگ و میر کودکان زیر یکسال بر اثر آلودگی هوا در ایران، ۶ برابر کشور ترکیه است و متأسفانه آنچه خریدار ندارد، نگاه بلند مدت در خصوص حفظ منابع و توسعه پایدار است.

معاون رئیس جمهور، تولید داخلی را مشروط به داشتن ارزش افزوده و عدم نابودی منابع حیاتی دانست و بیان کرد: هم‌اکنون ۷۳ درصد اتوبوس‌ها، ۶۰ درصد کامیون‌ها، ۸۷ درصد مینی‌بوس‌ها و ۸۱ درصد موتورسیکلت‌های کشور، اسقاطی هستند و هر موتورسیکلت، به اندازه هشت خودرو سمند، آلودگی تولید می‌کند و با این شرایط، چه انتظاری برای داشتن هوای پاک داریم؟

کلانتری با تأکید بر ضرورت نگاه بلندمدت در توسعه پایدار، گفت: هیچیک از بخش‌های قانون‌گذاری، نظارتی، سرمایه‌گذاری و علمی، چشم‌انداز محیط زیستی را در بلند مدت ندارد و با این نگاه، می‌توان گفت تنها کشوری هستیم که حفظ حقوق نسل‌های بعد، برایمان مهم نیست و خودخواهانه در راه نابودی محیط زیست، قدم بر می‌داریم.

وی با اشاره به اینکه سهم بودجه سازمان حفاظت محیط زیست در کشور تنها دو هزارم بودجه کل است، گفت: این درحالی است که فرهنگ حفاظت محیط زیست پس از گذشت صد سال، هنوز در کشور نهادینه نشده است و این سازمان برای پایش‌گری، نیازمند همراهی مشاوران، دانشگاهیان، تشکل‌ها و صنعتگران است تا با تحقق شعار ۸۰ میلیون محیط‌بان، بتواند از محیط زیست آسیب دیده و شکننده‌مان حفاظت کند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور همچنین به وضعیت فرسایش خاک در کشور اشاره کرد و ادامه داد: ۴۰ سال زمان لازم است تا یک میلی‌متر خاک، تولید شود و این درحالی است که ما سالانه ۷ دهم میلی‌متر خاک را در اثر فرسایش از دست می‌دهیم.

کلانتری درخصوص گرمایش زمین و هدررفت منابع انرژی نیز اعداد و ارقام را تأمل برانگیز دانست و ابراز کرد: اگر به جای هزینه‌کرد ۱۰۰ میلیارد دلار در منطقه عسلویه، تنها ۲ میلیارد دلار بیشتر سرمایه‌گذاری می‌شد، امروز عسلویه پاک‌ترین منطقه کشور بود.

معاون رئیس جمهور با ابراز تأسف از رکورد کشور در هدررفت منابع آبی گفت: ۸۰ میلیارد مترمکعب آب در صنعت کشاورزی مصرف می‌شود تا ۳۰ میلیارد دلار محصول کشاورزی تولید شود و برای تولید یک تن گوشت قرمز، ۱۵ هزار متر مکعب آب مصرف می‌شود و این موضوع، صرفه اقتصادی محصولات را از نگاه حفظ محیط زیست زیر سوال می‌برد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه مشکلات زیست محیطی بخش صنعت را پیگیری خواهیم کرد، درخصوص نقشی که واحدهای اقتصادی و کسب و کارها و اتاق بازرگانی در ایفای مسئولیت اجتماعی بر عهده دارند، ادامه داد: توسعه پایدار باید محور تمام برنامه‌ریزی‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها باشد و نقش اعضای اتاق بازرگانی و کمیسیون مسئولیت اجتماعی به عنوان یک گروه اجتماعی، تشکل صنعتی و سرمایه‌گذار، می‌تواند در پایداری سرزمین و حفظ محیط زیست برای فرزندانمان چاره‌ساز باشد.

کلانتری در ادامه اظهار کرد: به مجلس پیشنهاد داده‌ایم تا ۳۵ درصد از یک درصد عوارض آلایندگی صنایع به صندوق ملی محیط زیست تعلق گیرد و برای رفع آلایندگی در اختیار واحدهای آلاینده قرار گیرد که این موضوع در صورت تصویب در مجلس و مبدل شدن به قانون، می‌تواند جهشی بزرگ برای بهبود وضعیت محیط زیست به شمار آید.

گفتنی است کمیسیون تازه تأسیس مسئولیت‌های اجتماعی دراتاق بازرگانی در همه زمینه‌هایی که در پیوند با مسائل اجتماعی است و از جمله حفاظت محیط زیست، نقش تسهیل‌گری دارد.

کد خبر 4814412

منبع: مهر

کلیدواژه: مشهد خراسان رضوی عیسی کلانتری ریاست سازمان حفاظت محیط زیست 9 دی بوشهر قزوین ایلام آلودگی هوا انتخابات مجلس شورای اسلامی بیرجند شهرکرد گرگان شیراز مشهد استانداری سمنان گردشگری صفحه اول روزنامه های استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۴۵۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری دو گروه شکارچی و صیاد غیرمجاز در پلدختر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان لرستان از دستگیری دو گروه شکارچی و صیاد غیر مجا‌ز در شهرستان پلدختر خبر داد.   محمد صالحی گفت: در پی گشت و کنترل نیروهای یگان حفاظت محیط زیست در سطح حوزه استحفاظی شهرستان پلدختر به دو گروه شکارچی غیر مجاز برخورد کردند که پس از شناسایی این متخلفان و در یک عملیات تعقیب و گریز موفق به دستگیری آن ها شدند. 

وی افزود: از گروه صیادان غیرمجاز ١٠٠ قطعه ماهی رودخانه ای به همراه نه عدد تور و قلاب ماهیگیری کشف و ضبط شد.   فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان لرستان ادامه داد: اداوت گروه شکارچیان نیز  کشف و ضبط شد.   صالحی تصریح کرد: پس از تشکیل پرونده متخلفان به منظور انجام مراحل قانونی به مراجع قضایی ارجاع و با دستور مقام قضایی روانه بازداشتگاه شدند.

وی از هم استانی ها و نیز هموطنان عزیز خواست در صورت مشاهده هر گونه تخلف زیست محیطی با سامانه تلفنی شبانه روزی ۱۵۴۰ تماس گیرند تا در اسرع وقت نسبت به آن رسیدگی شود.

دیگر خبرها

  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • پلمب یک واحد آلاینده غیر مجاز در ورامین
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در دورود
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم
  • دستگیری دو گروه شکارچی و صیاد غیرمجاز در پلدختر
  • دستگیری متخلفان شکار غیر مجاز در منطقه حفاظت شده هلن
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • رئیسی: حفاظت از محیط‌زیست باید مردمی شود